Justin je napisao/la: Ljudi i braćo draga, molim vas da ne budete tako osjetljivi, kao mala razmažena djeca... Pa čovjek se našalio. Jest da je humor bio crn...ali ZAŠTO SMO SVI TAKO NATEMPIRANI?
Ja mislim da se ovdje svi možemo šaliti, tapšati jedne druge po ramenima, uvažavati tuđe stavove, prihvatiti druga mišljenja, prihvatiti i osobe rimokatoličke tradicije, dok te osobe jesu liberalne, dok se recimo moja malenkost ponaša kao rubni katolik. Međutim, imam dojam da su katolici ovdje predmet potihe sprdnje, i kada istupim u zaštitu digniteta onoga što katolici vjeruju onda sam emotivac i razmažen. Neka sam! Isto tako bih reagirao da je netko ismijavao adventiste, baptiste ili pravoslavce. Drugovi moji, jedno je argumentiranje i rasprava, a drugo je proglašavanje katolika kanibalima, i ismijavanja do valjanja po podu. To pokazuje elementarno nepoznavanje kako katoličke teologije, tako i bogoljubja uopće kod takvih osoba.
Crnom humoru može biti mjesta na TV-u, na Zlikavcima, na South Parku, na Monthy Pythonu i ostalim crnokomedijašima, ali predmet te komedije ne mogu biti nečiji vjerski ideali.
Cijeli svijet se čudio kako su muslimani graknuli na karikature Proroka, imaju pravo! Imaju pravo i oni koji su to objavili, ali neka snose poslijedice svog čina. Imate se i vi pravo rugati s katoličkim istinama, bilo slučajno ili namjerno, ali to vas neće izuzeti od poslijedica tih djela.
Uostalom da znate što radite, ne biste to činili....