Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Slobodna volja

power_settings_newLogin to reply
+7
Hell master
apostol
hrvoje hrki
Spart
Justin
vivi
Mali princ
11 posters

descriptionSlobodna volja - Page 5 EmptyRe: Slobodna volja

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Dobila sam dojavu da se ovdje nedolično piše!
Dok ne uđem u tijek, molim vas da se pokršćanite da ne moram ja uredovati.

Hvala!

( mali princ smatra da se netko sprda na račun svete pričesti. Onaj koji je to činio, neka obriše svoj post, da ne moram ja. Jer, ako moram ja tragati i brisati, jako ću biti ljuta. Onda slijedi deset dana pauze onom tko me ne posluša. Noemi)

Ispričavam se, nisam znao da sam na forumima svete rimske crkve. affraid

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Justin je napisao/la:

umirem od smijeha

Ljudi, ovdje nikad nije dosadno...Very Happy

Ovo bi se dalo shvatiti kao lagana uvreda katolicima. Molim lijepo, adventistima se nitko nije smijao na očitu nebulozu o Mihaelu Sinu Božjem.

Ma daj, prinče, šta si stalno takav? Pa opusti se malo...Naravno da se nisam rugao braći Katolicima, to mi nije ni palo napamet! Ovaj post sam u brzini napisao, jer mi je ovo baš bilo smiješno, nisam puno ni razmišljao i nije mi se činilo da nekoga vrijeđam....

A što se tiče onih tvojih predrasuda da ja tvoja stajališta a priori odbijam - žao mi je što tako misliš o meni. Ja samo pokušavamo tumačiti Pismo onako kako sam uvjeren da je ispravno i u Božjem Duhu.

Svako dobro ti želim! Justin

more_horiz
Ljudi i braćo draga, molim vas da ne budete tako osjetljivi, kao mala razmažena djeca... Pa čovjek se našalio. Jest da je humor bio crn...ali ZAŠTO SMO SVI TAKO NATEMPIRANI?

Hajde Dizma, molim te da se lijepo i umjesno ispričaš, da se sad malo uozbiljimo, pa možemo nastaviti gdje smo stali... Molim te.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dizma je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Dobila sam dojavu da se ovdje nedolično piše!
Dok ne uđem u tijek, molim vas da se pokršćanite da ne moram ja uredovati.

Hvala!

( mali princ smatra da se netko sprda na račun svete pričesti. Onaj koji je to činio, neka obriše svoj post, da ne moram ja. Jer, ako moram ja tragati i brisati, jako ću biti ljuta. Onda slijedi deset dana pauze onom tko me ne posluša. Noemi)

Ispričavam se, nisam znao da sam na forumima svete rimske crkve. affraid

Dizma na forumu,ili bez foruma,nesmijemo vrijedjati nicije vjerske stavove,ali mozemo pristojno pitati,i ako nismo zadovoljni odgovorom,to je sad daljnja tema za diskusiju.lol! lol! lol! lol! </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dizma, jel ti ja ličim na latinku rool umirem od smijeha

nego, ja kao moderator ne smijem biti išta osim dijete božje, tako da svi ste za mene djeca božja, neko više neko manje prosvijetljen, i netko više -netko manje odgojen, al to nije moja stvar, ja vam ljudi nisam mama, ali jesam moderator pa ako se nećete tući, nemojte se ni svađati...

pišite bez sprdačina, molim lipo, imamo birtiju na forumu, moremo tam popit koju, zapivat ka ljudi...

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ljudi i braćo draga, molim vas da ne budete tako osjetljivi, kao mala razmažena djeca... Pa čovjek se našalio. Jest da je humor bio crn...ali ZAŠTO SMO SVI TAKO NATEMPIRANI?

Ja mislim da se ovdje svi možemo šaliti, tapšati jedne druge po ramenima, uvažavati tuđe stavove, prihvatiti druga mišljenja, prihvatiti i osobe rimokatoličke tradicije, dok te osobe jesu liberalne, dok se recimo moja malenkost ponaša kao rubni katolik. Međutim, imam dojam da su katolici ovdje predmet potihe sprdnje, i kada istupim u zaštitu digniteta onoga što katolici vjeruju onda sam emotivac i razmažen. Neka sam! Isto tako bih reagirao da je netko ismijavao adventiste, baptiste ili pravoslavce. Drugovi moji, jedno je argumentiranje i rasprava, a drugo je proglašavanje katolika kanibalima, i ismijavanja do valjanja po podu. To pokazuje elementarno nepoznavanje kako katoličke teologije, tako i bogoljubja uopće kod takvih osoba.
Crnom humoru može biti mjesta na TV-u, na Zlikavcima, na South Parku, na Monthy Pythonu i ostalim crnokomedijašima, ali predmet te komedije ne mogu biti nečiji vjerski ideali.
Cijeli svijet se čudio kako su muslimani graknuli na karikature Proroka, imaju pravo! Imaju pravo i oni koji su to objavili, ali neka snose poslijedice svog čina. Imate se i vi pravo rugati s katoličkim istinama, bilo slučajno ili namjerno, ali to vas neće izuzeti od poslijedica tih djela.
Uostalom da znate što radite, ne biste to činili....

more_horiz
Mali prince,
ti si covjek velika srca,a ako ovi isti ljudi to opet naprave onda......eto ja ti se ispricavam za njih.Gradimo mir,ne moramo se slagati u teologiji,a kako mi je poznato sve teologije svjeta grade mir,iako mene cesto puta prozivaju licemjerkom kad ovo kazem,ali ja znam da Krist kaze u Mateju 5,9 ,,Blago onima koji mir grade jer ce sinovima Bozjim nazvati''

more_horiz
Ispričavam se braći Katolicima... Nisam razmišljao... Znate, ja sam vam malo u sedmom nebu ovih dana... Doista mi nije bilo na kraj pameti da nekoga vrijeđam, časna riječ!

more_horiz
Dina je napisao/la:
Mali prince,
ti si covjek velika srca,a ako ovi isti ljudi to opet naprave onda......eto ja ti se ispricavam za njih.Gradimo mir,ne moramo se slagati u teologiji,a kako mi je poznato sve teologije svjeta grade mir,iako mene cesto puta prozivaju licemjerkom kad ovo kazem,ali ja znam da Krist kaze u Mateju 5,9 ,,Blago onima koji mir grade jer ce sinovima Bozjim nazvati''

Mir po svaku cijenu? Ne, hvala.

I kad Joram ugleda Jehua, upita ga:
"Dolaziš li u mirnoj namjeri, Jehu?" On odgovori: "Kako da
dolazim u mirnoj namjeni, kad još uvijek traju idolopoklonstva matere tvoje
Jezebele i mnoga čaranja njezina!"
(2Kralj 9,22)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dizma je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Mali prince,

Mir po svaku cijenu? Ne, hvala.

I kad Joram ugleda Jehua, upita ga:
"Dolaziš li u mirnoj namjeri, Jehu?" On odgovori: "Kako da
dolazim u mirnoj namjeni, kad još uvijek traju idolopoklonstva matere tvoje
Jezebele i mnoga čaranja njezina!"
(2Kralj 9,22)

Dizma ne mir po svaku cjenu,nego mir u Kristovo ime,sto ti vrijedi,teologija ako izgubis brata kome mozes na lijepi, nacin iznjeti svoj stav o vjeri,i pridobiti ga kao prijatelja,Kristovog prijatelja,a da je rijec o nekoj drugoj osobi,ali mali princ,je divno stvorenje,ne ratoborno,puno znanja i ovozemaljskog i u poboznosti visoko kotira,i evo ja stavljam moja ledja za njega.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Kako mogu izgubiti brata koji nije brat?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Dizma je napisao/la:

Ej,Dizma,svi ljudi su pred Bogom jedno braca,Dizma,Dizma........ali zaboravio si on je Kristov brat.....</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
<blockquote>
Dizma je napisao/la:

Ej,Dizma,svi ljudi su pred Bogom jedno braca,Dizma,Dizma........</blockquote>

Sa ovom idejom se uopće ne slažem. To je humanizam a ne kršćanstvo. busi

more_horiz
Molim, što je kršćanstvo? Već izvjesno vrijeme smatram da postoje kršćani i kristjani.

more_horiz
Dina, svatko ima slobodnu volju i slobodu izbora, da odluči hoće li se pomiriti ili neće, hoće li prihvatiti ljude za braću ili neće... Smile

lol! LJUDI, IMAM LUDU IDEJU:
Hajdemo sad mi svi koliko nas ovdje ima, iskoristiti našu slobodnu volju na pravi način i - POKAZATI NAŠEM BRATU DIZMI LJUBAV I BRATSKI OPROST!

more_horiz
Ajde, volimo te brate DIIIIZmaaaaaaa viče

more_horiz
Volimo te, brate Dizmaaaaaaaaaaaaaaa!

lux zajedništvo grli lux

more_horiz
Pripadnicima se rimokatoličke crkve na ovome forumu ispričavam zbog grubog načina na koji sam iznio svoje stavove prema njihovom shvaćanju sakramenta Večere Gospodnje.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply