Da, ali nije moja zasluga za spasenje. Što hoćeš reći? Da mi ne možemo apsolutno ništa učiniti? Da čovjek nema volju? Pa ako ti nemaš volju, ja ju imam.
Justin je napisao/la:Da, ali nije moja zasluga za spasenje. Što hoćeš reći? Da mi ne možemo apsolutno ništa učiniti? Da čovjek nema volju? Pa ako ti nemaš volju, ja ju imam.
Justin je napisao/la:Ako se ja ne mogu dobrovoljno predati Bogu, tada između mene i Boga ne može postojati odnos ljubavi.
Mali princ je napisao/la:Justin je napisao/la:Ako se ja ne mogu dobrovoljno predati Bogu, tada između mene i Boga ne može postojati odnos ljubavi.
Kad se ti predaš Bogu, tada nestaješ! Predanje Bogu nalik je kocki leda koju baciš u vrelu vodu.
Justin je napisao/la:Ako se ja ne mogu dobrovoljno predati Bogu, tada između mene i Boga ne može postojati odnos ljubavi.
Dizma je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:uvijek postoji slobodna volja za izbor
nikome odabir ili izbor ne pada sam od sebe , tako da recimo Bog nekoga predodredi da će mu DATI MILOST , OBRAĆENJE ili ne
svatko sam bira da li će činiti dobro ili ne
ne nameće nam to svevišnji
kad bi tako bilo , čemu onda naš život, patnje , trud da činimo dobra djela, budemo dobri, što bliži Bogu a ne zlu !
Nije čovjek dobar jer čini dobra djela, ali dobar i pobožan čovjek čini dobra djela. (M. Luther)
hrvoje hrki je napisao/la:Dizma je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:uvijek postoji slobodna volja za izbor
nikome odabir ili izbor ne pada sam od sebe , tako da recimo Bog nekoga predodredi da će mu DATI MILOST , OBRAĆENJE ili ne
svatko sam bira da li će činiti dobro ili ne
ne nameće nam to svevišnji
kad bi tako bilo , čemu onda naš život, patnje , trud da činimo dobra djela, budemo dobri, što bliži Bogu a ne zlu !
Nije čovjek dobar jer čini dobra djela, ali dobar i pobožan čovjek čini dobra djela. (M. Luther)
a reci mi tko je dobar čovjek
(koji samo vjeruje , pa onda npr. siluje 2-3 žene, ubije 3-4 čovjeka, izvrši 10 pljački i onda samo kaže ja vjerujem da je Isus otkupio i moje grijehe na križu- BIT ĆU TOM NJEGOVOM INICIJALNOM , GENERALNOM ŽRTVOM SPAŠEN:twisted: )
J
je li takav dobar čovjek i da li je on imao sam izbor ili je izbor već odavno bio PREDODREĐEN???
Dizma je napisao/la:Justin je napisao/la:Ako se ja ne mogu dobrovoljno predati Bogu, tada između mene i Boga ne može postojati odnos ljubavi.
Tu nastane pitanje tko je koga prvi uzljubio i dao mu milost ljubavi. Božja je ljubav takva da topi led staroga ja (oprosti mi, Petit prince, što sam posudio jednu tvoju frazu malo je okrenuvši).
Justin je napisao/la:Bog ne može mene spasiti bez mog pristanka, jer ljubav ništa ne radi na silu. Ljubav dopušta drugoj strani da kaže "NE".
Slažemo li se?
Dizma je napisao/la:Justin je napisao/la:Bog ne može mene spasiti bez mog pristanka, jer ljubav ništa ne radi na silu. Ljubav dopušta drugoj strani da kaže "NE".
Slažemo li se?
Ne mogu da kažem, da je Netko sa mnom radio na silu.
A šta ljubav dopušta, to su već spekulacije. Jer mi ne govorimo o ljubavi tek tako, nego o agape.
Mali princ je napisao/la:Biblija kaže da ćemo tek pri Kristovom drugom dolasku biti "preobraženi" i tek tada ćemo dobiti savršena tijela, savršene karaktere i umove... Tek tada ćemo biti potpuno slobodni da volimo.
Najveći problem kršćana je što su im popovi utuvili u glavu da se na taj famozni drugi dolazak treba čekati u nekom neodređenom vremenu, umjesto da shvate jednostvanu istinu da je Krist ponovo došao u onom tijelu čovjeka koji u Volji očevoj prepoznaje svoju volju.
Justin je napisao/la:Mali princ je napisao/la:Biblija kaže da ćemo tek pri Kristovom drugom dolasku biti "preobraženi" i tek tada ćemo dobiti savršena tijela, savršene karaktere i umove... Tek tada ćemo biti potpuno slobodni da volimo.
Najveći problem kršćana je što su im popovi utuvili u glavu da se na taj famozni drugi dolazak treba čekati u nekom neodređenom vremenu, umjesto da shvate jednostvanu istinu da je Krist ponovo došao u onom tijelu čovjeka koji u Volji očevoj prepoznaje svoju volju.
Ne razumijem što hoćeš reći i na koji način povezuješ to što si napisao s tim što si citirao... Molim te objasni mi... I ne možeš uspoređivati nas s bezgrešnim Isusom Kristom, ako si to pokušao...
|
|