Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Slobodna volja

power_settings_newLogin to reply
+7
Hell master
apostol
hrvoje hrki
Spart
Justin
vivi
Mali princ
11 posters

descriptionSlobodna volja - Page 4 EmptyRe: Slobodna volja

more_horiz
Justin je napisao/la:
Bog ne može mene spasiti bez mog pristanka, jer ljubav ništa ne radi na silu. Ljubav dopušta drugoj strani da kaže "NE".

Slažemo li se?

ja se slažem:pop:

ali vjerujem , ne i oni , koji duboko vjeruju u HEREZU o PREDODREĐENOSTI SAMO NEKIH:pale:

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Biblija kaže da ćemo tek pri Kristovom drugom dolasku biti "preobraženi" i tek tada ćemo dobiti savršena tijela, savršene karaktere i umove... Tek tada ćemo biti potpuno slobodni da volimo.

Najveći problem kršćana je što su im popovi utuvili u glavu da se na taj famozni drugi dolazak treba čekati u nekom neodređenom vremenu, umjesto da shvate jednostvanu istinu da je Krist ponovo došao u onom tijelu čovjeka koji u Volji očevoj prepoznaje svoju volju.

Isus na nevidljiv način dolazi u naša tijela kod svake svete Pričesti
on je Kruh nebeski koji nam se daje " da imamo život..."

more_horiz
Justin je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Bog ne može mene spasiti bez mog pristanka, jer ljubav ništa ne radi na silu. Ljubav dopušta drugoj strani da kaže "NE".

Slažemo li se?

Ne mogu da kažem, da je Netko sa mnom radio na silu.
A šta ljubav dopušta, to su već spekulacije. Jer mi ne govorimo o ljubavi tek tako, nego o agape. sunny

Hej, ne možeš govoriti da su to spekulacije!
Ljubav bez slobode nije ljubav! Pa bar je to jasno o ljubavi...

Ljubav je nešto što je obostrano, dakle nešto što ja primam i dajem natrag. U protivnom, kakav je to odnos? Bog je stvorio Adama i Evu zato da imaju s Njim odnos ljubavi, zar ne? A ne da budu roboti, koji nemaju izbora, koji MORAJU vraćati Njemu ljubav... Slažemo li se?
Ili je Bog možda njih stvorio kao mehanizme koji nemaju mogućnost da kažu Bogu: "Hej, ja ne želim više tebi vraćati tvoju ljubav!"?? Pa očito nije, jer da je takvima stvorio Adama i Evu, oni onda ne bi mogli pogriješiti; oni ne bi imali slobodu i snagu volje, kojom bi mogli odlučiti da više ne žele imati takav odnos s Bogom! Nije li tako?

Dakle, oni su imali slobodnu volju, snagu odlučivanja, mogućnost odabira okretanja leđa Bogu!

Razmisli, ako si ti u pravu i ako je Bog taj koji odlučuje tko će biti spašen, a tko neće, a ljudi ne mogu o tome odlučivati - tada je Bog odlučio i za Evu i Adama da će pogriješiti, zar ne? Prema tebi, Bog je njih "predodredio" da pogriješe! Zašto bi Bog, ako je On ljubav, to učinio?

Prema tvom shvaćanju, izgleda da je Bog sve samo ne ljubav! On je ustvari pravi kriminalac...da ne kažem nešto gore... On je stvorio ljude koji su MORALI Njemu vraćati Njegovu ljubav, jer je Njemu to baš fino pasalo, kad su Mu se divili... I zatim Mu je to izgleda dosadilo, pa je napravio da Mu oni prestanu vraćati ljubav, učinio je da Mu okrenu leđa... I otada se On poigrava sa čitavim čovječanstvom, koje jadno ne može samostalno odlučiti o svome spasenju... On odabire koga će spasiti, a koga ne... Kao kad uzmemo cvijetić, pa kidamo latice: "Ti ideš, ti ne ideš...ti ideš, ti ne ideš...". STRAŠNO!

dečko , kapa dolje
ti izvrno kužiš slobodnu volju, slobodu izbora i slobodu za opravdanje ili neopravdanje:gro:

ali neki vole isprazno filozofiranje, a misle da govore nešto jako pametno
zakučasto pismoznanstvo iza kojeg ne stoji ništa zdravo i duhovno
to su racionalisti , legalisti duha , farizeji

more_horiz
Dina je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Biblija kaže da ćemo tek pri Kristovom drugom dolasku biti "preobraženi" i tek tada ćemo dobiti savršena tijela, savršene karaktere i umove... Tek tada ćemo biti potpuno slobodni da volimo.

Najveći problem kršćana je što su im popovi utuvili u glavu da se na taj famozni drugi dolazak treba čekati u nekom neodređenom vremenu, umjesto da shvate jednostvanu istinu da je Krist ponovo došao u onom tijelu čovjeka koji u Volji očevoj prepoznaje svoju volju.

Ne razumijem što hoćeš reći i na koji način povezuješ to što si napisao s tim što si citirao... Molim te objasni mi... I ne možeš uspoređivati nas s bezgrešnim Isusom Kristom, ako si to pokušao...

Mislim da mali princ,misli,a ja vise ne zivim,nego Krist zivi u meni.A o Kristovom dolasku i to fizickom,govori Matej 24 glava,i ma jos i u otkrivenju 14 glava.......i znaci slazem se prince s tobom,Krist mora sad ovog trenutka biti u meni,ali Krist ce doci fizicki,i ugledat ce ga svako oko.

otiđi na svetu pričest

tada ćeš ga ISTINSKI primiti u svoje tijelo!

more_horiz
scimus autem quoniam diligentibus Deum omnia cooperantur in bonum his qui secundum propositum vocati sunt sancti nam quos praescivit et praedestinavit conformes fieri imaginis Filii eius ut sit ipse primogenitus in multis fratribus quos
autem praedestinavit hos et vocavit et quos vocavit hos et iustificavit
quos autem iustificavit illos et glorificavit (Rom 8,28-30) spava na komp

Zadnja promjena: ; čet 22 oľu 2007, 18:58; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
otiđi na svetu pričest

Hoćeš li da kažeš da će ga pojesti?

Kanibal.press smoki

umirem od smijeha

Ljudi, ovdje nikad nije dosadno...Very Happy

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
hrvoje hrki je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Ne razumijem što hoćeš reći i na koji način povezuješ to što si napisao s tim što si citirao... Molim te objasni mi... I ne možeš uspoređivati nas s bezgrešnim Isusom Kristom, ako si to pokušao...

Mislim da mali princ,misli,a ja vise ne zivim,nego Krist zivi u meni.A o Kristovom dolasku i to fizickom,govori Matej 24 glava,i ma jos i u otkrivenju 14 glava.......i znaci slazem se prince s tobom,Krist mora sad ovog trenutka biti u meni,ali Krist ce doci fizicki,i ugledat ce ga svako oko.

otiđi na svetu pričest

Hrki,cime dokazujes,da je hostija Kristovo tjelo a ne simbolicno Kristovo tjelo,ili si vec prije to protumacio,ako jesi oprosti,sto te ponovo pitam reci gdje stoji.Ako je meni poznato,svi protestanti takodje uzimaju pricest.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Justin je napisao/la:

Justine, ja bih jako volio kad bih ti u par minuta mogao odtipkati onu misao koja je stajala iza mojih riječi. Budući da a priori odbijaš i pomisao na neke natruhe onoga što sam želio reći, bespotrebno je bacati riječi u vjetar. Drugim riječima, ja bih razvodnio to što sam napisao, a ti ne bi razumio, kao što neće ni Hrki shvatiti kad i njemu odgovorim.
Ukratko, čovjek kad umre svijetu postaje posinjen, postaje život Sina Božjeg, dakle i bezgrešan.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Uoči da je Matej govorio raji, a Isus na drugom mjestu govori: Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

Isus na nevidljiv način dolazi u naša tijela kod svake svete Pričesti
on je Kruh nebeski koji nam se daje " da imamo život..."

Potpuno se slažem, no Sveta Pričest pod tradicionalnim prilikama je uvod u otajstveni život u Kristu kojeg blagujemo ne samo u tim tradicionalnim prilikama, nego u susretu sa svakim bližnjim u kojem gledamo Boga licem u lice.

more_horiz
Dizma je napisao/la:

Hoćeš li da kažeš da će ga pojesti?

Kanibal.press smoki

Ne pristaje ti podrugljiv ton kojim si odgovorio....

more_horiz
Justin je napisao/la:

umirem od smijeha

Ljudi, ovdje nikad nije dosadno...Very Happy

Ovo bi se dalo shvatiti kao lagana uvreda katolicima. Molim lijepo, adventistima se nitko nije smijao na očitu nebulozu o Mihaelu Sinu Božjem.

more_horiz
scimus autem quoniam diligentibus Deum omnia cooperantur in bonum his qui secundum propositum vocati sunt sancti nam quos praescivit et praedestinavit conformes fieri imaginis Filii eius ut sit ipse primogenitus in multis fratribus quos
quos autem iustificavit illos et glorificavit (Rom 8,28-30) mouse

Zadnja promjena: ; čet 22 oľu 2007, 18:57; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dizma je napisao/la:

Kako kažemo čovjeku, koji se hrani mesom drugog čovjeka? What a Face

A kako kažemo čovjeku koji niš' ne kuži?

more_horiz
scimus autem quoniam diligentibus Deum omnia cooperantur in bonum his qui secundum propositum vocati sunt sancti nam quos praescivit et praedestinavit conformes fieri imaginis Filii eius ut sit ipse primogenitus in multis fratribus quos autem praedestinavit hos et vocavit et quos vocavit hos et iustificavit quos autem iustificavit illos et glorificavit (Rom 8,28-30)obred

Zadnja promjena: ; čet 22 oľu 2007, 18:57; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:

Bedak. Kaj bi mi sad i ti odgovoril na moje pitanjce? obred

Ne trebam, sve je rečeno.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:

Bedak. Kaj bi mi sad i ti odgovoril na moje pitanjce? obred

Ne trebam, sve je rečeno.

scimus autem quoniam diligentibus Deum omnia cooperantur in bonum his
qui secundum propositum vocati sunt sancti nam quos praescivit et
praedestinavit conformes fieri imaginis Filii eius ut sit ipse
primogenitus in multis fratribus quos
quos autem iustificavit illos et glorificavit (Rom 8,28-30) santa

Zadnja promjena: ; čet 22 oľu 2007, 21:29; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dobila sam dojavu da se ovdje nedolično piše!
Dok ne uđem u tijek, molim vas da se pokršćanite da ne moram ja uredovati.

Hvala!

( mali princ smatra da se netko sprda na račun svete pričesti. Onaj koji je to činio, neka obriše svoj post, da ne moram ja. Jer, ako moram ja tragati i brisati, jako ću biti ljuta. Onda slijedi deset dana pauze onom tko me ne posluša. Noemi)

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply