Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Virtualna crkva, komentari i pitanja

power_settings_newLogin to reply
+5
dominik
samaritanka
vanja777
Spart
kainos
9 posters

descriptionVirtualna crkva, komentari i pitanja - Page 8 EmptyRe: Virtualna crkva, komentari i pitanja

more_horiz
Novi raspored za propovijedi:

5.1. - Abraham
6.1. - Justin
7.1. - Krizostom
8.1. - Dina
9.1. - Noemi
10.1. - Joshua
11.1 - Dragomir

descriptionVirtualna crkva, komentari i pitanja - Page 8 EmptyRe: Virtualna crkva, komentari i pitanja

more_horiz
Justine, lijepo si govorio o sramežljivosti ali jako malo o poniznosti. Basketball

more_horiz
Joshua, jako dobra propovijed.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Febo, ja bih voljela da nam se pridružiš i da pišeš propovijedi, duhovnu pouku, da zajedno doprinesemo širenju Riječi. Smile

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Feba je napisao/la:

Febo, ja bih voljela da nam se pridružiš i da pišeš propovijedi, duhovnu pouku, da zajedno doprinesemo širenju Riječi. Smile

Hvala na pozivu Noemi. Ako Duh potakne, javit ću se. to stari

more_horiz
Mogu ja koju reći u petak ili subotu, 12. ili 13.....

more_horiz
O, bravo Mali prinče katoliče, ti će nam održati misu, evo pričekaj da naš Administrator te uvrsti u termin. victory

more_horiz
Jučer sam napisao propovijed jer je naš admin trenutno odsutan pa pomislih umjesto njega obavit dužnost u našoj virtualnoj crkvi.Drago mi je da ste zadovoljni propovijedi.Danas je na redu Dina.

more_horiz
Novi raspored propovijedi

12.Petak-Mali Princ
13.Subota-Abraham
14.Nedjelja-Justin
15.Ponedjeljak-Krizostom
16.Utorak-Dina
17.Srijeda-Noemi
18.Četvrtak-Joshua
19.Petak-Dragomir

more_horiz
bounce Wouuu Mali Prinče katoliče, predivna ti je propovijed.... study

more_horiz
sunny Bravo Prince,ovako je pravo svjedocenje za Boga i u horizontali i vertikali,hvala ti na blagoslovima ove propovjedi.

descriptionVirtualna crkva, komentari i pitanja - Page 8 EmptyObavijest

more_horiz
Inače ovdje imamo raspored propovjedi pa nek se slobodno javi svatko tko želi da njegova propovijed bude ovdje.Hvala Prinče za tvoju propovjed,ti si naš domaći ovdje na forumu victory

16.01.Utorak-Dina
17.01-Srijeda-Noemi
18.01-Četvrtak-Joshua
19.01-Petak-Dragomir

Slijedeći raspored će biti sastavljen u petak.

more_horiz
Što je u srijedu i četvrtak nitko nije napisao propovijed...braćo i sestre zaboravili ste svoju dužnost ili su vas brige ovoga svijeta sputale?

more_horiz
Možda su imali posla u pravoj crkvi a zapostavili virtualnu?
Moram reći da mi je ovo s virtualnom crkvom skroz neprihvatljivo i zato niti ne sudjelujem.
Virtalno = nestvarno
Nikog ne želim uvrijediti ali tako ja mislim.

more_horiz
Novi raspored za pisanje propovijedi

Subota 20.01-Abraham
Nedjelja 21.01-Mali Princ
Ponedjeljak 22.01-Justin
Utorak 23.01-Krizostom
Srijeda 24.01-Dina
Červrtak 25.01-Noemi
Petak 26.01-Joshua
Subota 27.01-Dragomir

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Možda su imali posla u pravoj crkvi a zapostavili virtualnu?
Moram reći da mi je ovo s virtualnom crkvom skroz neprihvatljivo i zato niti ne sudjelujem.
Virtalno = nestvarno
Nikog ne želim uvrijediti ali tako ja mislim.

Dragi Izraele, dragi svi,
Imamo sada prilike upoznati se sa značenjem riječi "virtualno" koja dolazi od francuske riječi a preko latinske riječi "virtus" - sposobnost za djelovanje, snaga, -
Posebno u modernoj nauci virtualno - ima svojstvo stvari koja nema "fizičku dimenzionalnost" realiteta ali je realno prisutno u djelovanju..
Na primjer , virtualna slika - u fizici, virtualna organizacija - u ekonomiji itd., virtualni razred - u pedagogiji, virtualni trening - skoro svaki trening, virtualni trening pilota na mašini za trening, virtualni trening astronauta za let u svemir, mnoštvo simulatora je konstruirana pomoću znanja kibernetike,...Zatim, ti svakodnevno pišeš www. tj World Wide Web..
Zatim , svaki bolji kompjuter, svako bolje računalo ima veći memorijalni prostor - virtualni prostor - koji ti ne vidiš ali koji postoji i vrlo je koristan..Nekad postaje ometalo ako ti ometa redovnost umjerenosti svakodnevnog života u pobožnosti jer pretweravamo u potrošnji vremena zadržavajuči se sa stvarima na internetu koja nisu korisna za pobožnost itd.Ova , na ovom forumu , virtualna crkva je prostor za vježbu kršćanske iskrenosti , svojevrstan simulator vježbe vjere za svjedočenje..Nije dakle simulator igara, prostor za borbu protiv onih koji ne misle ili ne vjeruju kao što vjerujemo mi ..već prostor duhovnih virtualnih-dimenzija , prostor za Riječ, prostor za istinu, prostor za ljubav itd..- koja se čita, može osjetiti po karakteru učesnika..Ako je netko od učesnika više grub svojim djelovanjem u virtualnosti - pogađa fizičku realnost naše osobe , ovisno o duhovnoj visini..Ako smo u realnosti, onoj na koju smo navikli, Kristovi učenici - bit ćemo i u virtualnosti, u virtualnoj relanosti - funkcionalni kao Kristovi učenici, moći ćemo vidjeti realnu stvarnost naše realne virtualnosti, kao mogućnost duhovnog rasta, ovisno o onome što unosimo u realnost virtualnosti..Ponekad nedjeljom ili subotom, ovisno o danu svetkovanja, nađemo se u manjem ili većem broju na misi ili na bogoslužju..Zašto nisu došli ostali?Virtualna crkva služi za promidžbu prave pobožnosti a ne za reklamu ove ili one crkve , služi, bolje rečeno može služiti za približavanje Kristu, budući se forumom služi sve više ljudi tražeći pravu stvarnost onoga ćemu se nadaju i što vjeruju..Osobno se ufam oblikovati virtualno viteštvo fer -plej među denominacijama u borbi protiv zajedničkog neprijatelja -sotone..Ovdje ne bi trebalo i smjelo biti mjesto za ekstremna prebacivanja i anatemiziranja, to vodi u razdor i žalost, gorčinu i obostrani poraz.Dakle pozitivna virtualnost ovisi o normi koju nosimo u sebi..
Nije stvar u tome da jedan drugoga kristijaniziramo niti paganiziramo, već da Europu vratimo kršćanstvu vračajući kršćane k Bogu..Ovdje bi nam, glede virtualnosti mogao pomoći naš brat Mali princ - kršćanin upućen u mnoge znanosti, posebno modernu fiziku , gnetiku, evoluciju, krecionizam itd..Potrebno je da koristimo Njegovo znanje za duhovni rast u ovom virtualnom kršćanskom prostoru..Unašanje ekstremnih stavova , ma koliko se ona "zasnivala " na Bibliji ili predaji ili objema, preko duha osobnog protivljenja virtualni se prostor stvarno demonizira - prepušta vladavini duhova pakosti koji uživa u svađi kršćana..Evo, dans sam stavio svoju propovijed na čitanje i razmišljane da nas potaknem na traženje uskih puteva povratka ljudi k Bogu, povratka k Bogu puka koji često puni crkve ili uzima euharistiju..Ukazao sam na stvarnu askezu koja je od vjere a ne od zakona, askezu koja je od Kristova trpljenja, askezu kojom obuzdavamo našu modernu volju da čini ono što treba a ne ono što hoće, tj da hoće ono što treba..Nosimo Kristovu zastavu, ne vucimo je po prašini..Propovijedajmo Riječ a ne isključivost..

more_horiz
Hvala za propovjedi Dragomire i Abrahame.Danas je na redu Mali Princ.Nedjeljna propovjed za tebe Prinče study

more_horiz
Evo novi raspored propovijedi naše virtualne crkve;

Nedjelja 28.01-Abraham
Ponedjeljak 29.01-Mali Princ
Utorak 30.01-Justin
Srijeda 31.01-Krizostom
Četvrtak 01.02-Dina
Petak 02.02-Noemi
Subota 03.02-Joshua
Nedjelja 04.02-Dragomir

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply