Izrail je napisao/la: Možda su imali posla u pravoj crkvi a zapostavili virtualnu?
Moram reći da mi je ovo s virtualnom crkvom skroz neprihvatljivo i zato niti ne sudjelujem.
Virtalno = nestvarno
Nikog ne želim uvrijediti ali tako ja mislim.
Dragi Izraele, dragi svi,
Imamo sada prilike upoznati se sa značenjem riječi "virtualno" koja dolazi od francuske riječi a preko latinske riječi "virtus" - sposobnost za djelovanje, snaga, -
Posebno u modernoj nauci virtualno - ima svojstvo stvari koja nema "fizičku dimenzionalnost" realiteta ali je realno prisutno u djelovanju..
Na primjer , virtualna slika - u fizici, virtualna organizacija - u ekonomiji itd., virtualni razred - u pedagogiji, virtualni trening - skoro svaki trening, virtualni trening pilota na mašini za trening, virtualni trening astronauta za let u svemir, mnoštvo simulatora je konstruirana pomoću znanja kibernetike,...Zatim, ti svakodnevno pišeš
www. tj World Wide Web..
Zatim , svaki bolji kompjuter, svako bolje računalo ima veći memorijalni prostor - virtualni prostor - koji ti ne vidiš ali koji postoji i vrlo je koristan..Nekad postaje ometalo ako ti ometa redovnost umjerenosti svakodnevnog života u pobožnosti jer pretweravamo u potrošnji vremena zadržavajuči se sa stvarima na internetu koja nisu korisna za pobožnost itd.Ova , na ovom forumu , virtualna crkva je prostor za vježbu kršćanske iskrenosti , svojevrstan simulator vježbe vjere za svjedočenje..Nije dakle simulator igara, prostor za borbu protiv onih koji ne misle ili ne vjeruju kao što vjerujemo mi ..već prostor duhovnih virtualnih-dimenzija , prostor za Riječ, prostor za istinu, prostor za ljubav itd..- koja se čita, može osjetiti po karakteru učesnika..Ako je netko od učesnika više grub svojim djelovanjem u virtualnosti - pogađa fizičku realnost naše osobe , ovisno o duhovnoj visini..Ako smo u realnosti, onoj na koju smo navikli, Kristovi učenici - bit ćemo i u virtualnosti, u virtualnoj relanosti - funkcionalni kao Kristovi učenici, moći ćemo vidjeti realnu stvarnost naše realne virtualnosti, kao mogućnost duhovnog rasta, ovisno o onome što unosimo u realnost virtualnosti..Ponekad nedjeljom ili subotom, ovisno o danu svetkovanja, nađemo se u manjem ili većem broju na misi ili na bogoslužju..Zašto nisu došli ostali?Virtualna crkva služi za promidžbu prave pobožnosti a ne za reklamu ove ili one crkve , služi, bolje rečeno može služiti za približavanje Kristu, budući se forumom služi sve više ljudi tražeći pravu stvarnost onoga ćemu se nadaju i što vjeruju..Osobno se ufam oblikovati virtualno viteštvo fer -plej među denominacijama u borbi protiv zajedničkog neprijatelja -sotone..Ovdje ne bi trebalo i smjelo biti mjesto za ekstremna prebacivanja i anatemiziranja, to vodi u razdor i žalost, gorčinu i obostrani poraz.Dakle pozitivna virtualnost ovisi o normi koju nosimo u sebi..
Nije stvar u tome da jedan drugoga kristijaniziramo niti paganiziramo, već da Europu vratimo kršćanstvu vračajući kršćane k Bogu..Ovdje bi nam, glede virtualnosti mogao pomoći naš brat Mali princ - kršćanin upućen u mnoge znanosti, posebno modernu fiziku , gnetiku, evoluciju, krecionizam itd..Potrebno je da koristimo Njegovo znanje za duhovni rast u ovom virtualnom kršćanskom prostoru..Unašanje ekstremnih stavova , ma koliko se ona "zasnivala " na Bibliji ili predaji ili objema, preko duha osobnog protivljenja virtualni se prostor stvarno demonizira - prepušta vladavini duhova pakosti koji uživa u svađi kršćana..Evo, dans sam stavio svoju propovijed na čitanje i razmišljane da nas potaknem na traženje uskih puteva povratka ljudi k Bogu, povratka k Bogu puka koji često puni crkve ili uzima euharistiju..Ukazao sam na stvarnu askezu koja je od vjere a ne od zakona, askezu koja je od Kristova trpljenja, askezu kojom obuzdavamo našu modernu volju da čini ono što treba a ne ono što hoće, tj da hoće ono što treba..Nosimo Kristovu zastavu, ne vucimo je po prašini..Propovijedajmo Riječ a ne isključivost..