Molim vas, pročitajte prva tri poglavlja Biblije. Htjela bih da malo prodiskutiramo o prve tri glave Knjige Postanka.
Justin je napisao/la:Govori se u množini zato što se Bog sastoji od tri osobe - Otac, Sin i Sveti Duh.
Justin je napisao/la:
Inače, naravno da ne možemo razumjeti baš svaki detalj, ali osnovno možemo.
dominik je napisao/la:Ne bih se slozio.
Bog je bio trojedini od pocetka. Ako je Bog Ljubav - kako je bio ljubav kad nikoga nije bilo - prije stvaranja. Ljubav je voljeti nekoga drugoga. Koga je tada Bog volio?
Zato jer je Bog trojedini oduvijek je bila Ljubav izmedju Oca, Sina i Duha.
A Dizma, ja bih samo te savjetovao da manje se pouzdas u razum a vise u vjeru dok citas Pismo.
Dizma je napisao/la:dominik je napisao/la:Ne bih se slozio.
Bog je bio trojedini od pocetka. Ako je Bog Ljubav - kako je bio ljubav kad nikoga nije bilo - prije stvaranja. Ljubav je voljeti nekoga drugoga. Koga je tada Bog volio?
Zato jer je Bog trojedini oduvijek je bila Ljubav izmedju Oca, Sina i Duha.
A Dizma, ja bih samo te savjetovao da manje se pouzdas u razum a vise u vjeru dok citas Pismo.
Hvala. Ipak IMHO još uvijek mislim da je u pitanju pluralis maiestatis.
Joshua je napisao/la:Ali promotrimo malo ovaj dio : "Kad je Jahve,Bog,sazdao nebo i zemlju,još nije bilo nikakva poljskoga grmlja po zemlji,još ne bijaše niklo nikakvo poljsko bilje,jer Jahve,Bog,još ne pusti dažda na zemlju,i nije bilo čovjeka da zemlju obrađuje." (Postanak 2:4,5). Ovdje se opisuje da nije bilo čovjeka još.Koliko možemo zaključiti ovo se dakle odnosi na vrijeme gdje čovjek nije još bio stvoren,iako je u prvom poglavlju opisano da je čovjek načinjen.