Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Treba li se bojati Boga?

power_settings_newLogin to reply
+29
Eutanasije
magdalena
Domenika
Dorjan7
Medeni
maki
UČENIK10
ravni
ILIJA
Konin
hrvoje hrki
No Nick
simply
Aladin
Istina
crusader
vivi
Nikola
Justin
forestsilvy
cubela
vanja777
Debora
dominik
laodikejac
Vulkanac
maxadsl
kainos
sanja
33 posters

descriptionTreba li se bojati Boga? - Page 7 EmptyRe: Treba li se bojati Boga?

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

To su ljudi koji imaju problem a ja sam tu , da im uz dužno poštovanje i kršćansku ljubav (i oni su Božja stvorenja), pokažem i ukažem na Krista i na ono što Krist smatra da je dobro , pravično i hvale vrijedno.

Kako li bi tek oni shvatili one Isusove rečenice:"Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!"

Da bi shvatio bilo što pisano u Pismu moraš mu pristupiti iskreno i otvorena srca te dopustiti Bogu da te vodi kroz Riječ. Isto tako moraš sagledati cijelu sliku i vidjeti što je pisac želio iskazati tekstom. Vađenje iz konteksta,u bilo kojoj situaciji u životu, dovodi samo do krivog tumačenja i krivog značenja. Brate, sagledaj cijeli sliku i shvatit češ što je Krist htio reći ovom rečenicom.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:

Da bi shvatio bilo što pisano u Pismu moraš mu pristupiti iskreno i otvorena srca te dopustiti Bogu da te vodi kroz Riječ. Isto tako moraš sagledati cijelu sliku i vidjeti što je pisac želio iskazati tekstom. Vađenje iz konteksta,u bilo kojoj situaciji u životu, dovodi samo do krivog tumačenja i krivog značenja. Brate, sagledaj cijeli sliku i shvatit češ što je Krist htio reći ovom rečenicom.

"Duh je onaj koji oživljuje,
tijelo ne koristi ništa.
Riječi koje sam vam govorio
duh su i život su."

Pričati duhovno,a biti u tijelu i napadati to isto tijelu zvalo bi se laganje
ili lažno svjedočenje.
Isus da se je držao tih istih riječi koje je izgovorio ne bi mu trebala zemaljska hrana.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

tijelo ne koristi ništa.
duh su i život su."

ili lažno svjedočenje.
Isus da se je držao tih istih riječi koje je izgovorio ne bi mu trebala zemaljska hrana.

Neka ti bude po vjeri tvojoj.

more_horiz
Ja sto sam stariji to se sve vise bukvalno bojim Boga. Mislim da bi smo se mi ljudi vise trebali u strahu, bojanju, plasiti Boga.

Naravno ne zato sto je On tiranin, vec zato sto je SVET!

more_horiz
"Bojte se Boga i podajte mu slavu..."
Ja shvatam ovaj strah više kao strahopoštovanje, priznavanje Njegove veličine i moći i pravilan respekt prema Njemu.
Kao što se dete koje je učinilo nešto loše što je otac zabranio, boji njega tj. boji se kazne za loše delo, tako i mi ljudi, što smo grešniji imamo više straha od Boga, a manje ljubavi. Ne kažem da ćemo se dobrim delima spasiti, ali ako imamo zajednicu sa Njim kroz molitvu, ako čitamo Njegovu Reč, taj strah će biti samo strahopoštovanje, a ljubav prema Njemu će zauzeto mesto u našem srcu.

more_horiz
Kaže pismo da se mudar čovek boji Boga-početak mudrosti je strah Gospodnji! Svaki čovek koji se boji Gospoda (a taj strah mislim da nije potrebno da sad definišemo jer mnogi su prije mene dali slična razmišljanja o kom strahu se radi) on pazi na puteve svoje, razmišlja o njemu i nj zapovestima, o nj stvaralačkoj moći i divnim stvorenjima na dnu mora, u vazduhu, kopnu. To sve vodi do upoznavanja stvoritelja!

Znate li da: dok anđeli posmatraju jednu porodicu koja se trudi da po Božjoj volji živi i vaspitava decu putu Božjem i strahu Gospodnjem, UČE o Stvoritelju. Mi smo gledanje i svetu ne samo anđelima. Na žalost postoji i ona druga strana ali Gospod sa njom nema ništa! I sam je kazao da u menei nema ništa od nečastivog!
Pozdrav i svako dobro

more_horiz
laodikejac je napisao/la:
divnim stvorenjima na dnu mora, u vazduhu, kopnu.

Kada te komarci budu grizli nemoj ih ubijati,nego razmišljaj kako su to
divna stvorenja.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
laodikejac je napisao/la:
divnim stvorenjima na dnu mora, u vazduhu, kopnu.

Kada te komarci budu grizli nemoj ih ubijati,nego razmišljaj kako su to
divna stvorenja.

umirem od smijeha

more_horiz
Braco kako jos ne razumijete sto je strah Gospodnji,nisam li vam napisao sta je to.Ipak vi i dalje mislite da se treba bojati Boga kao nekakvig tiranina a ON je zapravo ljubav.Radi se o tome da se ljudi boje Boga zato sto vide da cine lose stvari i da grijese pa se boje kazne koja ce ih stic ali nije to pravo pokajanje,jer ako se kajemo zato sto se bojimo kazene a ne zato sto se gadimo grijeha i ne zelimo nista ucinit lose vise onda to nije pravo pokajanje i time pokazujemo Bogu da smo krivi i da zasluzujemo kaznu,ali pravo pokajanje znaci i ostaviti grijehe sve,a to ne mozemo bez Duha u nama koji to cini ako mu predamo svoju volju iskreno i svjesno.No bog nikaog nece kazniti za grijehe nego to mi izabiremo jer se ne zelimo pokajat i ostavit grijehe nego radije izabiremo strah od kazen koja dolazi.A laodikejac,ovako pise u Bibliji o strahu Gospodnjem:
Mudre Izrake 8:13 Strah je Gospodnji mržnja na zlo. Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.
Pozz svima

more_horiz
matej24 je napisao/la:
Braco kako jos ne razumijete sto je strah Gospodnji,nisam li vam napisao sta je to.Ipak vi i dalje mislite da se treba bojati Boga kao nekakvig tiranina a ON je zapravo ljubav.Radi se o tome da se ljudi boje Boga zato sto vide da cine lose stvari i da grijese pa se boje kazne koja ce ih stic ali nije to pravo pokajanje,jer ako se kajemo zato sto se bojimo kazene a ne zato sto se gadimo grijeha i ne zelimo nista ucinit lose vise onda to nije pravo pokajanje i time pokazujemo Bogu da smo krivi i da zasluzujemo kaznu,ali pravo pokajanje znaci i ostaviti grijehe sve,a to ne mozemo bez Duha u nama koji to cini ako mu predamo svoju volju iskreno i svjesno.No bog nikaog nece kazniti za grijehe nego to mi izabiremo jer se ne zelimo pokajat i ostavit grijehe nego radije izabiremo strah od kazen koja dolazi.A laodikejac,ovako pise u Bibliji o strahu Gospodnjem:
Mudre Izrake 8:13 Strah je Gospodnji mržnja na zlo. Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.
Pozz svima

Zar nisi zadovoljan ovom definicijom od
mikic
Ja shvatam ovaj strah više kao strahopoštovanje, priznavanje Njegove veličine i moći i pravilan respekt prema Njemu.
Kao što se dete koje je učinilo nešto loše što je otac zabranio, boji njega tj. boji se kazne za loše delo, tako i mi ljudi, što smo grešniji imamo više straha od Boga, a manje ljubavi. Ne kažem da ćemo se dobrim delima spasiti, ali ako imamo zajednicu sa Njim kroz molitvu, ako čitamo Njegovu Reč, taj strah će biti samo strahopoštovanje, a ljubav prema Njemu će zauzeto mesto u našem srcu.

Kako ti prakticno Majtej shvatas ovaj redak
Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.

Kad ,gdje,i prema kome se ovo ispoljava?

more_horiz
Dina je napisao/la:
matej24 je napisao/la:
Pozz svima

Zar nisi zadovoljan ovom definicijom od
mikic

Kako ti prakticno Majtej shvatas ovaj redak
Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.

Kad ,gdje,i prema kome se ovo ispoljava?

Ovo se ispoljava na sve nas. Na cijelo čovječanstvo. Iz razloga što su I Krist i Pismo dani radi čovjeka i čovječanstva. A ne pojedinca , crkve ili određene denominacije. Nitko nema pravo svojatati Krista i Riječ. A kršćanin nije osoba koja pripadanekoj crkvi i denominaciji već osoba koja je prihvatila Krista u svom životu i Pismo koje ga je navjestilo i koje nas upoznaje sa cijelim Božanskim karakterom. Hvala . Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

tijelo ne koristi ništa.
duh su i život su."

ili lažno svjedočenje.

Isus je mogao bez zemaljske hrane (i vode) 40 dana. O ovome treba dobro razmisliti. Duh je onaj koji oživljuje (zdrav/vedar duh podiže i najbolesnije tijelo); tijelo ne koristi ništa (samo sebe tijelo ne može "podići" niti oživjeti).Hoće reći da tijelo samo sebi ne može dati život, potreban mu je duh da ga oživi. Kad je Bog stvorio Adama, načinio mu je tijelo od zemaljskog praha, ali, koliko ja to razumijem, Adam nije bio živ dok mu Bog nije udahnuo duh (... i tako postade čovjek živa duša).Tijelo je dobro, ali korist od zemaljskoga tijela traje onoliko koliko i zemaljski život. To je ograničena korist. A korist od Riječi Božje je nešto što traje vječno i daje "puninu života". Koliko puta osjećamo da u ovom zemaljskom životu nema punine?

more_horiz
kolovoz je napisao/la:

Isus je mogao bez zemaljske hrane (i vode) 40 dana. O ovome treba dobro razmisliti.

To što je Isus bio bez hrane i vode 40 dana i nije neka velika stvar.
Oni što umiru od gladi su mnogo uspješniji od njega.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply