matej24 je napisao/la: Braco kako jos ne razumijete sto je strah Gospodnji,nisam li vam napisao sta je to.Ipak vi i dalje mislite da se treba bojati Boga kao nekakvig tiranina a ON je zapravo ljubav.Radi se o tome da se ljudi boje Boga zato sto vide da cine lose stvari i da grijese pa se boje kazne koja ce ih stic ali nije to pravo pokajanje,jer ako se kajemo zato sto se bojimo kazene a ne zato sto se gadimo grijeha i ne zelimo nista ucinit lose vise onda to nije pravo pokajanje i time pokazujemo Bogu da smo krivi i da zasluzujemo kaznu,ali pravo pokajanje znaci i ostaviti grijehe sve,a to ne mozemo bez Duha u nama koji to cini ako mu predamo svoju volju iskreno i svjesno.No bog nikaog nece kazniti za grijehe nego to mi izabiremo jer se ne zelimo pokajat i ostavit grijehe nego radije izabiremo strah od kazen koja dolazi.A laodikejac,ovako pise u Bibliji o strahu Gospodnjem:
Mudre Izrake 8:13 Strah je Gospodnji mržnja na zlo. Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.
Pozz svima
Zar nisi zadovoljan ovom definicijom od
mikic
"Bojte se Boga i podajte mu slavu..."
Ja shvatam ovaj strah više kao strahopoštovanje, priznavanje Njegove veličine i moći i pravilan respekt prema Njemu.
Kao što se dete koje je učinilo nešto loše što je otac zabranio, boji njega tj. boji se kazne za loše delo, tako i mi ljudi, što smo grešniji imamo više straha od Boga, a manje ljubavi. Ne kažem da ćemo se dobrim delima spasiti, ali ako imamo zajednicu sa Njim kroz molitvu, ako čitamo Njegovu Reč, taj strah će biti samo strahopoštovanje, a ljubav prema Njemu će zauzeto mesto u našem srcu.
Kako ti prakticno Majtej shvatas ovaj redak
Ja mrzim na uznositost i oholost, na zao put i govor lažan.
Kad ,gdje,i prema kome se ovo ispoljava?