Krizostom je napisao/la: svakako da treba biti i propovijedi koje opominju, ali s ljubavlju, ali svaki tjedan....mislim da nije dobro... trebalo bi biti više propovijedi koje hrabre, potiču, ulijevaju nadu, a i one koje poučavaju...Bog je milosrdan, ali ne treba tu njegovu milost zlorabiti...trebamo moliti za silu Duha, da nam pomogne na ovoj uskoj stazi koja je puna provalija, barijera, mostova koji vode na široku stazu....što se tiče maslina i rada nedjeljom....jesam za jedan dan koji treba posvetiti Bogu...ali ne trebamo biti kao farizeji, nego uzeti primjer Isusa, koji je u subotu bio na raspolaganju bližnjima, on je to dobro pokazao svojim primjerom...samo to prepadanjem rakom, mi liči baš ono farizejski...ljude treba lijejpo, s ljubavlju poučavat, a ne sa strahom...
Događa mi se baš ono što nisam htjela da se dogodi. Pobjegnem povremeno u neku drugu crkvu da "odmorim dušu". Evo, prošlu nedjelju nakon tri mjeseca iscrpljivanja otišla na drugo mjesto, a tamo Bog je ljubav. Bilo je i tu opomena da ne koketiramo sa ko zna kakvim praznovjerjem, ali sve u svjetlu jedne velike milosti što pripadam ovoj Crkvi. Nakon toga prošetali, popili kavu, djeca sretna, muž sretan, ja ne trebam ni govoriti. Jedan predivan Dan Božji.