Da se predstavim - ja sam piramida4, ponovno nakon dugo vremena-
Ja ne osuđujem, jer to nije meni dano, već dajem iz Biblije:
OTKRIVENJE 14:11 Dim muke njihove suklja u vijeke vjekova. Ni danju ni noću nemaju počinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi žig s imenom njezinim."
Reci mi gdje da se raspišemo o vječnoj ili nevječnoj kazni?
Volio bih da mi svoje tvrdnje potvrdiš stihovima Biblijskim, kako ću i ja sada tebi odgovoriti.
Kažeš:
Na samom početku nevidljivi Bog je se učinio vidljivimIZLAZAK 33:20 A ti", doda, "moga lica ne možeš vidjeti, jer ne može čovjek mene vidjeti i na životu ostati.
Znači da Boga Jahvu nitko od Zemljana nije vidio na Zemlji.
Kad se kaže da se vidjelo Boga, kasnije se uvijek kaže da je to bio Anđeo, a ne Bog Jahve direktno, već preko posrednika.
Isus Krist je isto posrednik između Oca i nas.
izgovorio reč i tu reč budući da je došla od Boga zovemo sinom ili ko je kao Bog IVAN 1:1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.
Znači da je Riječ vezana samo za Boga Oca, a ne za Sina Isusa.
IVAN 1:(2) Ona bijaše u početku u Boga. (3) Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade
Sve je nastalo PO Božjoj Riječi - Bog nešto zaželi i to se po njegovoj svemogućoj riječi materijalizira - stvori. To je OD Boga Oca, ne od nekoga drugoga.
IVAN 1:(4) u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; (5) i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze. (6) Bi čovjek poslan od Boga, ime mu Ivan. (7) On dođe kao svjedok da posvjedoči za Svjetlo da svi vjeruju po njemu. (
Ne bijaše on Svjetlo, nego - da posvjedoči za Svjetlo.
Svjetlo je naznaka za Sina Isusa, a ne Riječ.
IVAN 1:(9) Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet; (10) bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.
Svijet PO Sinu Isusu posta, ali OD Boga Oca. - Čitaj Postanak 1 i 2 - cijele!
Bog Otac je stvoritelj koje je za svoga Sina Isusa stvorio svijet.
Nemoj miješati riječi PO i OD.
PO tvojoj mjeri sašit ću ti odjelo.
Odijelo će biti sašiveno OD krojača.
Idi kod profesora jezika ateiste i pitaj ga za razliku između PO i OD.
RIMLJANI 11:33,36 O dubino bogatstva, i mudrosti, i spoznanja Božjega! Kako li su nedokučivi sudovi i neistraživi putovi njegovi! Jer sve je OD njega i PO njemu i ZA njega! Njemu slava u vjekove! Amen.
1.KORIN 8:6 nama je jedan Bog, Otac, OD koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, PO kome je sve, i mi po njemu.
Nema više osoba samo jedna i samo jedno ime Božije Jahve spasitelj (Jehošua ili Isus) .Tako da kada kažeš slavim te Isuse zato što si stvorio sve, kada bi to rekao na jevrejskom ti bi rekao Jehošua i prevedeno to bi značilo :Slavim te Jahve spasitelju jer si stvorio sve.Molim te odakle izvlačiš ove zaključke? Molim te stihove!
Pitanje je i da li ti je ono što tvrdiš netko rekao, pročitao, ili si sam došao do tih zaključaka.
Opet - na temelju kojih stihova?
Sin je isto stvoren OD Oca.
LUKA 1:26,35 U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti sići će na te i sila će te Svevišnjega osjeniti. Zato će to čedo i biti sveto, Sin Božji.
Bog je preko svoga Duha napravio - stvorio - da Marija zatrudni.
IVAN 1:14,18,34 I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani. I ja sam to vidio i svjedočim: on je Sin Božji."
Bog izgovori riječ i njegova želja se stvori - materijalizira.
KOLOŠANI 1:15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja.
Isus je preslika Oca, ali nije Otac. Kako se u narodu kaže - mali je isti otac - sa istim karakteristikama, ali nije otac.
OTKRI 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:
Isus sam za sebe kaže da je stvoren.
To neke vrijeđa, jer smatraju da je rođenje više od stvaranja.
Neka takvi pokušaju nešto stvoriti riječju ( a ne djelom ), pa će uvidjeti neke velike poteškoće.
Znači da Stvoritelj Bog Otac Jedini može stvoriti. Isus je nastao nakon Oca. Znači da su 2 - jedan je Otac Bog, a drugi je Sin Isus. Oni se prožimaju, ali nisu jedno. Jedno su po karakteristikama.
U Otkrivenju je taj odnos jako lijepo izražen i skoncentriran.