Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trojstvo

power_settings_newLogin to reply
+57
tripo 41
msomi
Juditha
sivko5
piramida4
muza
muslimanmusliman
Stella Shine
Luna Tic
Diana
Muatez
Milan Nikolic
davor_ze
piramida3
miskec4096
informer
IGOR-apokrinomai
Mirza
cito
Čarli
aron
stefani
braslav
SIPA
Rafael
estera
zanki
usamljena
SD
amos
melkisedek
Gubavac
QEA
Caesar
Sinke
servus dei
bumbar
ILIJA
Hell master
DraganZ
Bhakti
Konin
Želislav
simply
Aladin
NJEGOVA
Totus Tuus
Feba
jony
No Nick
hrvoje hrki
Spart
pinot
laodikejac
cubela
dominik
kainos
61 posters

descriptionTrojstvo - Page 19 EmptyRe: Trojstvo

more_horiz
plizzzzzzz. jel mi to govorimo o bogu koji kaže da se nama tj. isusovim učenicima pričinilo da je on razapet. a tko im je omogućio da im se pričini. pa sam allah. i tako je pokrenuo najveću lažnu religiju na svijetu i onda će nas sve u pakao strpati jer širimo širk, a sve zato jer nam je on namjestio da nam se učini da je isus razapet. plzzzzz zanki. hajde pokušaj još jednom...

more_horiz
Kur`an - sura En-Nisa - ajet 157 158 159
i zbog riječi njihovih: ”Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.
Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. – A Allah je silan i mudar.
I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.

Allah s.v.t. je ucinio ovo sto sam podcrtao iz razloga da Isusa nakon sto je bez pogovora izvrsavao naredbe Boga (Allaha s.v.t.) spasi od silnika sto Rimljana sto Jevreja koji mu nisu vjerovali sto od ostalih. Kao sto je mnoge poslanike spasavao u raznim situacijama (izbavljenje Mojsija -Mussa a.s. i njegovog naroda iz Egipta, rastavljanjem mora itd.)
Isus je ostao ziv nakon sto su ljudi mislili da je razapet, tek poslije je uzdignut, za to imas odlicnu debatu ostavicu link na kraju.
Samo jos ovo, kazes allah s.v.t. je pokrenuo najvecu laznu religiju, ops, da ovo nije tako jadno i strasno sto pricas bilo bi smijesno. Pa Allah Najmilostiviji je slao pposlanike svakom narodu na zemlji, sam Kur`an govori o tome. Allah s.v.t. je taj koji je poslao i Isusa da upucuje na pravi put. Drugo draga Estera sto izgleda ne zelis da vidis je to, da do navodnog Pavlove "vizije na putu za Damask" niko nije tvrdio da je Isus (Issa a.s.) Bog. Do Sabora u Nikeji stoljeca poslije ogroman broj Krscana je tvrdio da je Isus samo poslanik, i da je Bog jedan, da je trojstvo izmisljeno. Onda su u Nikeji odlucili silom da uniste i pobiju sve koji tvrde ono sa cim je Isus i dosao, potvrdili su trojstvo a to je bio sam jedan pravac od mnogih u Hriscanstvu. Ko je Krscane odveo u zabludu? Allah uzviseni- NE ! Odveli su u zabludu prvi Pavle(zanimljivo lovac na glave Krscana prije te vizije-otkud da bas njemu dodje takva vizija od tolikih ljudi. Znam sad ces reci Bozija milost ili sta vec ali daj da razmislimo malo) i ostali slicni Pavlu. Zar ne vidis da toliko pitamo gdje to Isus za sebe kaze da je Bog, navodimo iz same Biblije da je Isus se molio klececi, slicno kao Muslimani danas klanjajuci. Molio se i Isus sam, zar nije. Pa kakav se to Bog moli nekome i kome? Zar sve ovo ne pise u Bibliji.
I jos, nakon sto je Allah s.v.t. preko Isusa poslao uputu - pa je ljudi iskrivili do te mjere da se zbog toga ide u pakao- poslao je kao milost svjetovima poslanika kojeg je najavio i sam Isus, Muhameda a.s. sa Kur`anom da rastavi istnu od neistine.
Na kraju ti samo mogu reci ovo, oni koji su se molili jednom Bogu i nisu mu pripisivali sudruga i nisu znali za Islam, nadati se je spaseni su. Oni koji su culi za Islam i upoznali se sa njim a okrenuli glave, izgubljeni su. Bili su opmenuti i zanijekali su te nece im se uzeti nikakvo opravdanje.
Mozes sad reci surovo , Allah s.v.t. ne voli svoja stvorenja ovako ili onako, ali zapamti i mozes da to vidis, da je Allah s.v.t. tako Dobar i Milostiv da ljude ostavlja na zemlji dovoljno dugo i daje im opskrbu i salje one koji opominju ali neki ljudi naprosto okrecu glavu i za to ce odgovarati.
Najlakse je izmisliti Boga i uzeti ono sto misli neko da mu odgovara ali Istina nije takva.

Kur`an - sura Alu-Imran- ajet 70 71
O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete, a da su istina, dobro znate?
O sljedbenici Knjige, zašto istinu neistinom zamračujete i svjesno istinu krijete?

Sljedbenici knjige su Jevreji i Krscani, mislim da to znas. Oni se u Kur`anu zovu tako. Sad pazi sta sam podcrtao iz Kur`ana- svesno istinu neistinom zamracujete- sta to rade. Kriju da je u njihovim knjigama najavljen Muhamed a.s. i da je poslanik. Sad ces reci ma nema to u Bibliji ili Evandjelju ali draga Estera stos i jeste u tome da je izbrisano iskrivljeno i tako dalje sve ono sto se tad direktno u Bibliji odnosno Evandjeljima ili Tori nalazilo o Muhamedu. Sta danas pricati- kriviti Allaha s.v.t. neuzubillah-zar nije besmisleno.

Onaj link koji sam obecao: Da li je Isus razapet?
http://www.n-um.com/?q=node/2027/play

svako dobro od mene

more_horiz
estera je napisao/la:
plizzzzzzz. jel mi to govorimo o bogu koji kaže da se nama tj. isusovim učenicima pričinilo da je on razapet. a tko im je omogućio da im se pričini. pa sam allah. i tako je pokrenuo najveću lažnu religiju na svijetu i onda će nas sve u pakao strpati jer širimo širk, a sve zato jer nam je on namjestio da nam se učini da je isus razapet. plzzzzz zanki. hajde pokušaj još jednom...

Zar jos uvjek nisi shvatila bit njegova pisanja na forumu? Pa on je obicni misionar! Njemu argumenti ne trebaju, jer misionira!
Budi mi srdacno pozdravljena!

more_horiz
Hvala zanki. Biblija nije povijesna knjiga dakle ovakve povijesne kontradikcije malo utjecu na moj dozivljaj biblije kao Bogom nadahnute. Prave kontradikcije su one teoloske prirode. Ali i tih ima jer je Biblija pisana tokom tisucu godina pa i se i dozivljaj Boga tokom tih tisucu godina mijenjao. Biblija je stalno mijenjala dozivljaj Boga. Samo za primjer da navedem knjigu o Jobu. U vrijeme dok je pisana ta knjiga se smatralo da ako je netko bolestan, ispasta ili mu se dogadja bilo kakvo zlo da je sagrijesio kod Boga i da mu se dogadja pravedna kazna. U to vrijeme bi se dogadjalo da ako je nekoga zadesilo zlo da bi ga svi ljudi odbacili. Knjiga o Jobu govori suprotno da je Job pravednik, ali mu se dogadjaju zle stvari zbog slave Bozje. Nije vazno je li Job stvarno postojao ili ne bitno je da se promijenila teologija. Tako i za sve druge knjige Biblije. Svijstan sam da postoje kontradikcije i u Novom Zavijetu naprimjer tko je tocno dosao prvi na Isusov grob, ali to nije vazno. Ono sto je vazno je da se promijenila teologija. Svakim potezom Biblije Bog postaje sve humaniji toliko da je u Novom Zavijetu cak postao covjekom.

more_horiz
Rafael je napisao/la:
estera je napisao/la:

Zar jos uvjek nisi shvatila bit njegova pisanja na forumu? Pa on je obicni misionar! Njemu argumenti ne trebaju, jer misionira!
Budi mi srdacno pozdravljena!

Kur`an - sura En-Nahl - ajet 125
Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima
na najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali
s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravome putu.

Duznost svakog Muslimana je da opominje i poziva druge ljude u Islam, i moje je samo da dostavim a Stvoritellj nebesa i zemlje je taj Koji upucuje.
Zasto mslite da sam ovder, da se svadjam , prepirem , pravim bilo sta? Ne, moje je da pozivam-samo to. Ako neko misli da sam profesionalni misionar (daija) onda grijesi. Ja sam obican radnik, koji radi kao i svi drugi.

E sad, rece da su Bibliju psalli kroz historiju mnogi ljudi i to kako rece 1000 godina. Pitanje za tebe je sledece-koji je kriterij da bi neko pisao odnosno svoje rijeci stavljao u Bibliju? Ko ima pravo na to? Molim odgovor.

svako dobro od mene

more_horiz
braslav je napisao/la:
Hvala zanki. Biblija nije povijesna knjiga dakle ovakve povijesne kontradikcije malo utjecu na moj dozivljaj biblije kao Bogom nadahnute. Prave kontradikcije su one teoloske prirode. Ali i tih ima jer je Biblija pisana tokom tisucu godina pa i se i dozivljaj Boga tokom tih tisucu godina mijenjao. Biblija je stalno mijenjala dozivljaj Boga. Samo za primjer da navedem knjigu o Jobu. U vrijeme dok je pisana ta knjiga se smatralo da ako je netko bolestan, ispasta ili mu se dogadja bilo kakvo zlo da je sagrijesio kod Boga i da mu se dogadja pravedna kazna. U to vrijeme bi se dogadjalo da ako je nekoga zadesilo zlo da bi ga svi ljudi odbacili. Knjiga o Jobu govori suprotno da je Job pravednik, ali mu se dogadjaju zle stvari zbog slave Bozje. Nije vazno je li Job stvarno postojao ili ne bitno je da se promijenila teologija. Tako i za sve druge knjige Biblije. Svijstan sam da postoje kontradikcije i u Novom Zavijetu naprimjer tko je tocno dosao prvi na Isusov grob, ali to nije vazno. Ono sto je vazno je da se promijenila teologija. Svakim potezom Biblije Bog postaje sve humaniji toliko da je u Novom Zavijetu cak postao covjekom.

Upravo je i stos u tome da se promijenila teologija Braslave. Krscani ne vjeruju u jednog Boga koji nema sudruga, nego spominju trojstvo. Isus po vama nije vise samo covjek i poslanik nego Boziji sin, itd. Svakim potezom Biblje kazes- koji su to potezi - ono sto ljudi ubace unutra, sta im volja. zar to nije izmisljanje Boga, kakvog ljudi zele po svojim jadnim prohtjevima. Gdje je Bog Svemoguci tu, Onaj koji je poslao Isusa, i objavio Evandjelje (Indzil)? Najlakse je izmisliti Boga, a to stzo to nije ni blizu Istine, koga briga!
Drago mi je da si priznao da se promijenila teologija bar ti. Bar nesvjesno si napisao, ali ok-valjda posluzi ostalima.

svako dobro od mene

more_horiz
Najlakse je izmisliti Boga, a to stzo to nije ni blizu Istine, koga briga!

Ne bih se slozio. Po mom skromnom misljenju ono sto opisuje Novi zavijet je lakse da se stvarno dogodio nego da je to netko naknadno isao izmisljati. Osim toga sirenje vjere u Isusa kao Sina Bozjeg je bilo pogubno za one koji su to sirili pogledaj samo slucaj sv. Stjepana prvog mucenika Crkve. Mislis li da bi prvi krscani riskirali zivot za nesto sto su izmislili? Da ne spominjem da se Isus nije ukazao samo onima kojima je to pasalo kao apostolima vec i sv. Pavlu na putu za Damask koji je imao misiju zatrti krscanstvo u tom gradu.

more_horiz
Taj "sveti" Pavle je upravo i zatro Krscanstvo, od njega i potice to trojstvo zar ne? Sad ces reci ma Isus je to govorio, ali sta je sa svim onim pravcima u Krscanstvu koji su bili u opticaju do Sabora u Nikej, u mnogim tim pravcima Isus je bio Boziji poslanik.
I sta mislis na ovo:
(Evanðelje po Mateju 26,39)
I ode malo dalje, pade nicice moleci: "Oèe moj! Ako je moguæe, neka me mimoiðe ova èaša. Ali ne kako ja hocu, nego kako hoæeš ti."

kaze nece biti kako ja hocu nego kako hoces ti (Boze)- pa sad neka neko ovo upakuje u to Trojstvo, bas me zanima kako ce?

svako dobro od mene

more_horiz
Uh evo konačno mi se ukazala prilika da ispravim jednu svoju grešku.Oduvek sam mislio da je ta doktrina o trojici apsolutno tačna dok skoro svi Hrišćani veruju u nju.I jeste na neki način tačna, ali na jedan mnogo dublji način što sam od skoro razumeo i shvatio.Bog nije tri osobe, Bog je jedna osoba koja se objavljuje na tri različita načina.Oblik se menja ali osobnost Božija je ista i jedna.
Bio sam u krivu kada sam tako čvrsto tvrdio, ali eto verovao sam u tu doktrinu, ali sada eto sam video da je Bog jedna osoba.
Bog u Isusu,Bog Sveti Duh i Otac sve je to jedna ista Božanska osoba.Drago mi je da sam to mogao uvideti, i još mi je draže da sam dobio priliku da to ispravim sada.
Znam da se mnogi neće složiti samnom, ali šta ću kada je to tako.
Pozdrav

more_horiz
E moj amose, da te ćubela čuje.. Trojstvo - Page 19 Bom

more_horiz
haim je napisao/la:

što, šta bi bilo?

more_horiz
haim je napisao/la:

E pa čuo me je, i blo je to baš zanimljivo iskustvo Trojstvo - Page 19 Icon_biggrin .

more_horiz
Ko je Melkisedek gospodo troicari!
Подели
 уторак, март 17, 2009 у 2:06 по подне | Измени белешку | Избриши
Dakle ovde su neki delovi Biblije koji su veoma zanimljivi. Dakle Postanak 14 glava. Lot je zapao u nevolje. Lot je bio covek koji je stalno upadao u nevolje ali ovo je bilo zaista nesto gadno. Zarobljen je u ratu kraljeva. 
I naravno Abraham je pritekao u pomoc, ratovao je za svoga zarobljenog bratanca i oslobodio ga. Pravi vernik se nikada ne boji rata i sukoba sa zlom. 
On uvek pobedjuje! 

I tako Abaham je odneo veliku pobedu, a A POSLE TE POBEDE U SUSRET MU JE IZASAO MELKISEDEK I BLAGOSLOVIO GA! 
I tu dolazimo do ove valike osobe. Melkisedeka! 

Ko je i sta je On mozemo saznati iz poslanice Jevrejima dakla poslanica Jevjreima... 7 glava da citiramo malo stihove Svete Bozije Reci koji su sami PO SEBI ISTINITI I TO VECNO ISTINITI! 

Dakle ko je taj Melkisedek gospodo troicari? 

1 stih Sedme glave Poslanice Jevrejima..... 

I ZAISTA OVAJ MELKISEDEK KOJI BESE KRALJ SALIMSKI SVESTENIK BOGA SVEVISNJEGA, KOJI PODJE U SUSRET ABRAHAMU, KAD SE VRACASE SA BOJA POSLE PORAZA KRALJEVA KOJI GA BLAGOSLOVI dakle ovaj stih nam govori o tom velikom svesteniku koji je dosao Abranamu posle njegove velike pobede u ratu koji je vodio. Pisac poslanice a to je najverovatnije apostol Pavle se poziva na ovaj dogadjaj iz Knjege Postanka. 
Dakle pisac poslanice zeli da nam predstavi toga Melkisedeka ko je on i sta je on 

2. I KOME ABRAHAM DADE DESETAK OD SVEGA dakle mi znamo da se desetak predavao predaje i predavace se samo Bogu ali Abraham je upravo dao desetak Melkisedeku, a sada nam apostol i prorok ovde objasnajva znacenja toga imena dakle ko je taj Melkisedek KOJI JE NAJPRE PO ZNACENJU SVOGA IMENA KRALJ PRAVDE A POSLE I KRALJ SELIMSKI TO JEST KRALJ MIRA! 
Dakle ovaj Melkisedek ne samo da je svestenik ON JE I KRALJ I TO KRALJ PRAVDE I KRALJ MIRA! 

3. BEZ OCA BEZ MAJKE BEZ RODOSLOVLJA BEZ KRAJA DANIMA SVOGA ZIVOTA, UPOREDJEN JE SA SINOM BOZIJIM! 

Doktrina takozvanog trojstva ne moze da nam odgovori na mnoga pitanja, skoro ni na jedno pa ipak kada im neko pokusa predstaviti istinu o samo jednom Bogu nadju se mnogi od njih sokriani i skoro uvredjeni. 
Nagli u svojim stavovima i presudama odmah to svrstaju medju jeres ovoga ili onoga doba. Jeres koja je bila odbacena tada i tada. 
Kada nam govore o tome kako je neka jeres nekada osudjena OSIM SUVOPARNIH CINJENICA O TOME I ISTORIJE KADA SE VEC POZIVAJU NA NJU MOGLI BI NAM RECI KOLIKO JE JERETIKA POBIJENO DA BI TA JERES BILA POBEDJENA! 

Dakle ko je ova osoba Melkisedek gospodo troicari? 

Vasa verzija Boga nam kaze odprilike ovako, Postoji Vecni Otac, Vecni Sin i Vecni Sveti Duh i oni stoje u medjusobnom licnom srodstvu i harmoniji. Uz to kada vam se kaze da Sin sam po sebi ne moze biti vecan odgovarate da je Bog istina stvorio sina u nekom vremenskom interegnumu u vecnosti u vemenu bez vremena i onda je to velika misteija trojstva. 
Zanimljivo. 

U toj iskrivljenoj teologiji i poimanju Biblije ne odgovarate na jednostavno pitanje KO JE MELKISEDEK? 
Zasto je to toliko vazno evo zasto, ZATO STO JE MELKISEDEK OSOBA BEZ OCA, BEZ MAJKE BEZ POCETKA ZIVOTA I BEZ KRAJA TOGA ZIVOTA. 
DAKLE ON JE JEDNA VECNA OSOBA UZ TO JE I KRALJ I TO PRAVDENI KRALJ I KRALJ MIRA. 
SVESTENIK I KRALJ JE OVAJ MELKISEDEK! 

Sada u vasoj teoriji nadjite mesto za NJEGA U NEBU! 
Dakle na Nebu je Bog Otac, negde pored Njega i Bog Sin, tu negde iznad ili oko svih njih lebdi Sveti Duh, A TU NEGDE MORA BITI I MELKISEDEK I TO VLADATI SA NJIMA KAO KRALJ I SVESTENIK JER ON TO JESTE! 

Vi cete mi bez sumnje reci? Melkisedek je Isus brate kako ti to nije jasno. IZVINITI BEZ UVREDE ISUS JE SIN BOZIJI IMA OCA VI KAZETE DA JE BOG NJEGOV OTAC, IMAO JE ZENU KOJA JE RODILA NJEGOVO ZEMLALJSKO TELO ALI MELKISEDEK NEMA OCA I NEMA MAJKU TAKO DA TO NE MOZE BITI ISUS NA NACIN KAKO VI TO PRICATE! 

Za svakoga ko je malo dublje izucavao Bibliju ovo su dovoljni razlozi da trazi od Boga odgovor. Dakle na prestolu sede ovako BOG OTAC, BOG SIN I NARAVNO TU JE NEGDE I MELKISEDEK KOJI JE VECAN ONOLIKO KOLIKO JE VECAN I OTAC! 

Zvucili vam ovo nekako prosto i logicno. Meni ne i nikad i nije. 
U cemu je stvar. 
Troicari su od SINA BOZIJEG NACINILI DRUGU OSOBU BOZANSTVA I SAMIM TIM DRUGOG BOGA KRSECI NAJVECU ZAPVOEST BIBLIJE! CUJ IZRAELE GOSPOD BOG NAS GOSPOD JEDAN JE! 
I zato bi bilo veoma vazo shvatiti istinu. 
Govorimo prvo o Starom Zavetu, ali pre toga setimo se apostola Jovana i prvog stiha njegovog evandjelja. 
U POCETKU BESE REC I REC JE BILA U BOGU I BOG JE BIO REC! 

Dakle pre nego sto je ikada izgovorio Rec, to je bila MISAO JEDNA VECNA MISAO BOZIJA. A onda je Bog rekao NEKA BUDE SVETLO I BILO JE SVETLO.... Bog je imao MISLI I ONDA IH JE JEDNOSTAVNO IZGOVORIO I TO JE POCETAK IZ DUBINE BOZIJEG UMA POJAVIO SE GLAS REC KOJU TEOLOZI NAZIVAJU LOGOS. 
A tu dobijamo otkrivenje i razumevanje o tome sta je Sveti DUH. ISUS JE REKAO RECI KO JE SAM VAM JE REKAO SU DUH I ZIVOT. 
DAKLE DUH SVETI NIJE NIKAKVA TRECA OSOBA BOZNASNTVA VEC JEDNOSTAVNO IZGOVORENA MISAO BOZIJA. 

A sada Sin Boziji u Starom Zavetu. 
Ponovo apostol Jovan, BOGA NIKO NIKADA NIJE VIDEO JEDINORODNI SIN KOJI JE U NARUCJU OCEVOM ON GA JE OBJAVIO. 
Dakle Bog je Duh i On je nevdiljiv ali u pocetku ON JE ZELEO SEBE DA PREDSTAVI SVOJIM STVORENJIMA I UZEO JE LIK. 
Taj lik je nazvan teofanija i ON SE POJAVLJIVAO LJUDIMA U STAROM ZAVETU, njega je video Mojsije u grmu, video ga je sa lejda, njega su video Danijel u jami sa Lavovima, on se javio Gedeonu, njega je video Isaija na tronu. 
JER JASNO KAZE VIDEH GOSPODA KAKO SEDI NA PRESTOLU. 
Vidite oni su videli LIK BOZIJI, TEOFANIJU, LOGOSA, I SAMIM TIM BOGA JEDNOG I JEDINOG! 
Videh Gospoda na prestolu, ne Gospodu, videh jednog Boga. 
U cemu je misteija ovoga? 

Pavle je objasnjava u Poslanici Kolosanima, kada kaze, ON JE POCETAK BOZJEG STVARANJA MISLI SE NA LOGOS, RODJEN PRE SVAKE TVARI, ON JE SLIKA NEVIDLJIVOG BOGA. 
Dakle Sin BOZIJI JE VIDLJIVI IZRAZAJ BOGA, NIKAKO DRUGA OSOBA BOZANSTVA. 

Njega je upravo Abraham sreo posle bitke, SINA BOZIJEG, ALI NE DRUGU OSOBU, VEC GOSOPDA KRALJA, SVESTENIKA, PRAVEDNOG VLADARA, KOJI JE BEZ OCA BEZ MAJKE BEZ RODOSLOVLJA I BEZ KRAJA ZIVOTU.... 
Abraham je sreo Boga a BOZIJI VIDLJIVI LIK NAZVAN JE SIN. 

Nikako druga osoba, vec samo jedan Bog. 
I to je ono sto je razlikovalo Izrael od ostatka nacija koje su imale vise Bogova oni su jako dobro znali da je Gospod Bog Jedan Bog! 
A Sin Boziji, teofanija, andjeo Zavetni su bili SAMO VIDLJIVI IZRAZAJI TOGA BOGA! I svaki put kada su ljudi videli Boga u Starom Zavetu videli su COVEKA JER JE BOG IMAO I IMA NAMERU DA SEBE NACINI VIDLJIVIM JEDINO U LIKU COVEKA NE ANJDELA, COVEKA, BOG JE O SEBI MISLIO DA JE COVEK I SEBE JE IZRAZIO U TOM VIDLJIVOM LIKU. 
I kasnije je stvorio Adama na svoju sliku. PA UZORU SVOJE VLASTITE TEFOANIJE! 

Jos uvek smo u Sratom Zavetu ali predjimo sada u Novi. Dakle kada se navrsila punina vremena Mesija je dosao na zemlju. 
Dosao tako sto je devica zatrudnjela i rodila coveka. SINA BOZIJEG U LJUDSKOM LIKU. 
OSOBU KOJA DOLAZI IZ BOGA. 
Da bi ovo ispravno razumeli pogledajmo na Adama. Gde je bio Adam pre stvaranja. Bio je u Bogu kao Njegova misao. 
Onda je Bog udahnuo u njega dah zivota i Adam je dosao u egzistenciju rodio se. 
Dosao je iz vecnog Bozijeg uma. 

Tako je bilo i sa Isusom, Gospodom Isusom. Rodio se Sin Boziji, covek koji dolazi iz Vecnog Bozijeg Uma.. 
NA ZEMLJI ISUS IZ NAZARETA JE SEBE PREDSTAVI KAO SINA BOZIJEG I KAO SAMOGA BOGA LICNO! 
On je bio covek, U POTPUNOSTI COVEK! 
Ako je dakle on bio druga osoba bozanstva onda dolazite do jedne totalne zbrke, jer se Isus molio Ocu? I dolazite do mesta da se BOG MOLIO BOGU! 
ALI ONI SU RAVNOPRAVNI U SVETOJ TROJICI ZAR NE? 
PA IPAK SAM ISUS TO NIKADA NIJE REKAO NAPROTIV ON JE REKAO MOJ OTAC JE VECI OD MENE! 
I naravno to je istina. 
Dakle ovde da ne bi bilo zabune moramo razdvojiti vecni Logos staroga zaveta sa Isusom iz Nazareta koji je Njegov SIN njegova kreacija i njegovo remek delo. 

Sada Bog je zeleo da objavi sebe na zemlji i ucinio je da devica zacne i rodi Sina Isusa.. A ONDA SE TAJ VECNI I VELIKI LOGOS NASTANIO U ZEMALJSKOM TELU ISUSA NAZARECANINA CINECE NASEG BLAGOSLOVLJENOG SPASITELJA I GOSPODOM I HRISTOM! SVE TO ON I JESTE I GOSPOD I HRIST! 

Dakle Isus je bio covek, ALI COVEK U KOME JE PREBIVAO SAMI VELIKI BOG! I Isus je bio veoma jasan u svemu tome. MOJ OTAC KOJI JE U MENI ON CINI OVA DELA! 
Dakle gde je bio taj vecni Otac bio je u HRISTU! 
Na reci Jordanu se nisu sreli bogovi, VEC JE VECNI LOGOS, VELIKA TEOFANIJA STAROG ZAVETA VELIKI VECNI DUH, SPUSTIO SE I NASTANIO U TELU SVOGA SINA! 

Da li apostol Pavle kaze bilo sta drugo doli to. BOG JE BIO U HRISTU I POMIRIO SVET SA SOBOM. Jednoga dana pred sami rastanak sa ucenicima Filip i Gospod Isus su imali jedan zanimljivi dijalog. Filip je zeleo nesto. Imao je jednu veliku zelju i izrazio je to Isusu. 
GOSPODE POKAZI MI OCA I NAMA CE BITI DOVOLJNO! Oni su zeleli da vide Boga istoga onoga koga je Isaija video na Nebu, istog Boga koga je Mojsije video, istog Boga koga je Abraham sreo koji je tada imao ime Melkisedek. 
Zeleo ga je videti i rekao je samo da jednom vidim Oca meni ce i nama ce biti dovoljno. 
Isus mu odgovara i kaze, pazljivo razmislite o ovim recima. 
TOLIKO SAM VREMENA SA VAMA I JOS ME NISI PREPOZNAO ILI UPOZNAO FILIPE! 
Kakva izjava, JA SAM TAJ BOG! 
Bog je bio u Hristu svome sinu i koristio NJEGOVO TELO DA BI SE OBJAVIO NA ZEMLJI I POLOZIO GA KAO ZRTVU POMIRENJA ZA NASE GREHE! 

Drugim recima JA SAM TAJ BOG! I odmah pojasnjenje zar ne verujes da sam je u OCU I DA JE OTAC U MENI! 
Iskreno nije on to shvatao tada kao sto mnogi od nas ne shvataju ni danas. 
Dakle Bog se nastanio u telu svoga Sina. 
I KADA JE TO URADIO ISUS JE POSTAO LIK NEVIDLJIVOG BOGA NJEGOVA SLIKA I OBJAVA ZA CELJU VECNOST. 
MELKISEDE KOJI JE SVESTENIK U SVE VEKOVE JE TO I DANAS, ALI TAJ LOGOS DANAS ZIVI U TELU ISUSA HRISTA KOJE JE DANAS PROSLAVLJENO I PODIGNUTO U NEBO! 

Kako jednostavno a kako nesvaceno danas? Da bi to shvatili morali bi preispitati mnoge nase dogme a mnogi to ne zele. Ali to je naravno vec njihovo pravo i izbor.

more_horiz
Naravno. Milijuni stoljećima nisu mogli dokučiti, a vidi kako jednostavno. Da nemaš ti, arone, neko posebno Božje poslanje? Trojstvo - Page 19 Icon_cool

more_horiz
Osoba sama za sebe ne postoji. Svatko tko postoji je osoba samo u odnosu na neku drugu osobu. Biti osoba znaci postojati u odnosu ja - ti. Kada toga odnosa ne bi bilo ne bi ni bio osoba. Bog koji bi bio samo puko ja ne bi bio osoba. A kako vjerujemo u osobnog Boga nuzno je da u samom Bogu postoji odnos ja - ti. Zapravo taj odnos ja - ti je ono po cemu Bog je savrsen i ne treba drugoga uz sebe jer u sebi ima dijalog.

more_horiz
tako je @Braslave
Trinitarnost Svetog Trojstva se ogleda u tome što Otac ima što i Sin, a Sin što Otac, a Duh Sveti što njih dvojica u odnosu jedan na drugog ...
među njima vlada nenarušeno zajedništvo i jedinstvo
dišu jednim duhom
tako kažemo da su jedne biti
činjenica je da je Isus otkupitelj i spasitelj, a Otac stvoritelj, a to znači da se razlikuju po djelovanju, ali ne i po nakanama, motivima, htjenju
ne možemo niti zamisliti kakav je to oganj ljubavi koju imaju međusobno
Otac predaje sve svoje Sinu, a Sin također podložan u svemu Ocu (poslušan do smrti na križu)
u Ljubavi i iz Ljubavi
nastaje nevjerovatna snaga
snaga koja ne preza ni pred kakvom žrtvom jer sve što čini, čini da usreći drugog
vječno kreatorstvo, stvaranje , darivanje, žrtva .... , ali i bol koja se podnosi zbog onih stvorova koji odbijaju biti kao i oni
prožeti i blagoslovljeni
no, tko će sve do kraja razumijeti!?

more_horiz
1Jn 5:7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,
1Jn 5:8 I troje je, što svjedoči na zemlji: "Duh, i voda, i krv; i ovo je troje jedno.

more_horiz
cito je napisao/la:
1Jn 5:7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,
1Jn 5:8 I troje je, što svjedoči na zemlji: "Duh, i voda, i krv; i ovo je troje jedno.

Ako se zagledamo u pravi prevod sa grčkog reč koja je upotrebljena je τρεις i ona znači doslovno tri, a ne trojica kako je nespretno prevedeno u gore navedenim stihovima.Evo recimo King James verzija to prevodi baš tako:

7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.

Pošto u Engleskom nema reči trojica kao kod nas, onda se dodaje reč person ili persons za množinu.Ali toga nema.
Tako da bi ispravno preveden tekst u ovom slučaju trebao biti ovako:
1Jn 5:7 Jer su tri, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ovo tri je jedno.
Meni ovi stihovi ukazuju u jednu osobnost Božiju. Mada sa druge strane i ne nalaze se baš u svakoj bibliji, ne znam koji je razlog.
Ali dobro je o tome promisliti...
Pozdrav.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply