tripo 41 je napisao/la:
tripo 41 je napisao/la:
BonniT je napisao/la:Znaci vi još pričate o tome? Svaka cast!!! I što na kraju jel je Bog trojedini ili nije?
BonniT je napisao/la:Znaci Bog nije trojedini. Zanimljivo. Da li negdje piše u Bibliji izričito da nije?
tripo 41 je napisao/la:
Otkrivenje 1.4 govori o 7 Duhova Božjih koji su pred prestolom.
Da li ima 7 Duhova ili samo jedan Duh?
Odgovor je u Otkrivenju 4.5
sedam duhova Božjih su 7 žižaka =
jedan svećnjak sa 7 žižaka =
jedan Sveti Duh koji utiče na cijelu crkvu
(jer je broj 7 simbol punine).
Seljak je napisao/la:Problem trojstva tj dvojstva se javlja kod Tetragramaton יהוה i IME JeHoVaH za koje neki tvrde da je nastalo od suglasnike אֲדֹנָי Adonai te se time dobilo JeHoVaH - יְהוָ֨ה a to je druga tema za sebe.
ps. uvjeličavam radi: hebr. pomočne znakove- suglasnike!! Ne derem se....
tripo 41 je napisao/la:Prvo da vidim u hebrejskom riječniku onda ću prokomentarisati i još malo na sajtovima. Ti ovdje kažeš da riječ Jehova ili Jahve nije nastala od riječi Adonai.
Što se tiče problema trojstva ono ne postoji, eto pogledaj gore postove. A tebi svaka čast daješ dobar doprinos temama i nisi ohol.
Seljak je napisao/la:tripo 41 je napisao/la:Prvo da vidim u hebrejskom riječniku onda ću prokomentarisati i još malo na sajtovima. Ti ovdje kažeš da riječ Jehova ili Jahve nije nastala od riječi Adonai.
Što se tiče problema trojstva ono ne postoji, eto pogledaj gore postove. A tebi svaka čast daješ dobar doprinos temama i nisi ohol.
-ok vidi (mislio sam da je ta teme jako poznata) ne žuri , nije mi cilj da ti propovjedam već da čujem tvoje mišljenje (ili nešto novo naučim od tebe...)
- da ,samo ne jahve već JeHoVaH nije nastala od suglasnike riječi Adonai
-uh nemoj mi zamjeriti al moram reći , sve šta ste pisali sa Igora i ostale ne uvažavam (bar ja ne) za nekakav kvalitetan kometar , jer kao prvo i osnovno ne quotate se šta je jako nepregledno te se nezna tko je gdje pisao, kao drugo nabacali ste kao i ovdje tako i po drugim temama sve i svašta bez reda i etc..... ne zamjeri mi al sve to Više zbunjuje nego što bi trebalo da objašnjava. opći kaos
- a svaka čast pripada Bogu, ne meni....
Juditha je napisao/la:Seljak je napisao/la:tripo 41 je napisao/la:Prvo da vidim u hebrejskom riječniku onda ću prokomentarisati i još malo na sajtovima. Ti ovdje kažeš da riječ Jehova ili Jahve nije nastala od riječi Adonai.
-ok vidi (mislio sam da je ta teme jako poznata) ne žuri , nije mi cilj da ti propovjedam već da čujem tvoje mišljenje (ili nešto novo naučim od tebe...)
- da ,samo ne jahve već JeHoVaH nije nastala od suglasnike riječi Adonai
-uh nemoj mi zamjeriti al moram reći , sve šta ste pisali sa Igora i ostale ne uvažavam (bar ja ne) za nekakav kvalitetan kometar , jer kao prvo i osnovno ne quotate se šta je jako nepregledno te se nezna tko je gdje pisao, kao drugo nabacali ste kao i ovdje tako i po drugim temama sve i svašta bez reda i etc..... ne zamjeri mi al sve to Više zbunjuje nego što bi trebalo da objašnjava. opći kaos
- a svaka čast pripada Bogu, ne meni....
Htio si reći od samoglasnika predpostavljam, ili
Govoriš li da "Adonaj "nije nastao od kojih slova:
Samoglasnika: a, e, i, o, u.........(a, o , a)...Adonaj...Jehova ..Jahve
ili
Suglasnika:k, g, r, p, z, h, ....... ( j, h, v, h, ).Adonaj...Jehova...Jahve
....Malo me zbunilo...ja i slova