Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trojstvo

power_settings_newLogin to reply
+57
tripo 41
msomi
Juditha
sivko5
piramida4
muza
muslimanmusliman
Stella Shine
Luna Tic
Diana
Muatez
Milan Nikolic
davor_ze
piramida3
miskec4096
informer
IGOR-apokrinomai
Mirza
cito
Čarli
aron
stefani
braslav
SIPA
Rafael
estera
zanki
usamljena
SD
amos
melkisedek
Gubavac
QEA
Caesar
Sinke
servus dei
bumbar
ILIJA
Hell master
DraganZ
Bhakti
Konin
Želislav
simply
Aladin
NJEGOVA
Totus Tuus
Feba
jony
No Nick
hrvoje hrki
Spart
pinot
laodikejac
cubela
dominik
kainos
61 posters

descriptionTrojstvo - Page 32 EmptyRe: Trojstvo

more_horiz
Sta podrazumijevas od krvnom zrtvom Isusa Krista? tacno da nam kazes ako zelis.

THERE IS NO GOOD BUT ALLAH AND MOHAMAD IS THE MESSENGER OF ALLAH

more_horiz
Muatez je napisao/la:

To je ono što vi Islamci smatrate da se nije dogodilo a nama je od kljuučne važnosti.To je smrt Isusa Hrista na krstu kada je dao svoj život kao savršenu otkupnu žrtvu za sve one koji veruju u njega.Sada u starom zavetu su postojale žrtve za greh, čovek bi morao da stavi ruke na životinju i sveštenik bi je ubio kao zamenu za čoveka. Kada je Isus umro na krstu on je postao savršena žrtva tako da svako ko bi pristupio verom toj žrtvi on bi primio oprost i odkupljenje od greha. Tako da je Isus prolio svoju krv za nas i to je bio put koji je Bog odabrao za sve ljude.Lično verujem da je to jedini put koji je Bog obezbedio da Mu možemo prići.

more_horiz

Mogu ja ? Very Happy

Bog je dao svog Sina da živi kao čovek na zemlji i da se po njemu spase svi Božji ljudi.
Krv kao simbol je simbol života.
Prolevanje krvi je umiranje običnom čoveku,grehu...da bi dalje mogao da nastavi kao Božje stvorenje,što on uostalom i jeste.
Ali ne pre no što se "proli krv".
Nije bilo krvi tu nikakve,desilo se upravo suprotno - život i to ovde na zemlji.
Nanovorođenje ili uskrsnuće od mrtvih,tj "mrtvih" :
Luka 15,24 jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!` I stadoše se veseliti.
To treba da se desi svim Sinovima Božjim,a Isus kao prvorođenac je Spasitelj i po Njemu se i ostala Deca Božja spasavaju.
Nije tu bilo nikakva klanja ovaca!
Bog ne ubija!
Ovca je samo sinonim za Sina Božjeg,koji mora da "umre" grehu,odnosno da oživi Bogu.

Gle ovde :
Postanak 9,4 Samo ne smijete jesti mesa u kojem je još duša, to jest njegova krv.

Kako to da shvati onaj koji čita doslovno?
Da se nesme jesti živa životinja,dok još trči ? Very Happy Very Happy Very Happy
To se gleda kao :
Sve dok je u čoveku njegova duša,a ne Božja-od njega ne uči !
Hrana je bit Biblije a ne ishrana za stolom,mada je i ona bitna,da čovek ne ubije Very Happy
Ja npr jedem sir,pa se čudim kako to ide?
I nađem jednostavnu pomisao u svojoj glavi-Pa nisam ubila kravu !
Mada mi se i to malo gadi...al nema veze Very Happy
Kvočkine abortuse ne jedem mada sam si nekad mazo oči da se nevide u kolačima,npr Very Happy
Al kad slediš Boga,tad ti se sve čini gnusno,šta je i Njemu gnusno.

Ezekiel 4,14 Ja mu odgovorih: "Jao, Jahve Gospode, gle, moja duša nije okaljana, jer se od djetinjstva još ne okusih ničega uginulog ni rastrganog niti u moja usta ikad uđe meso nečisto.

O,pa ovo nisam zapazio :

Ezekiel 4,15 A on će: "Gle, dajem ti kravlju balegu umjesto ljudskih izmetina da na njoj ispečeš kruh!

Sir Very Happy

Nego,gde mi ode tema ... Rolling Eyes

Nije bilo klanja nikakvoga!
Isus je živ jer anđeli ne umiru :

Marko 12,26 A što se tiče mrtvih, da ustaju, niste li čitali u knjizi Mojsijevoj ono o grmu, kako Mojsiju reče Bog: Ja sam Bog Abrahamov i Bog Izakov i Bog Jakovljev?
Marko 12,27 Nije on Bog mrtvih, nego živih. Uvelike se varate.

more_horiz
Luna Tic je napisao/la:

se upravo suprotno - život i to ovde na zemlji.
Nanovorođenje ili uskrsnuće od mrtvih,tj "mrtvih" :
Luka 15,24 jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!` I stadoše se veseliti.
To treba da se desi svim Sinovima Božjim,a Isus kao prvorođenac je Spasitelj i po Njemu se i ostala Deca Božja spasavaju.

Ako je isus po tebi kazes prvorodjenac, sta je onda sa ljudima koji su bili prije Isusa, sta s njihovim spasenjem.?????

more_horiz
Takodje isto pitanje za Amosa, sta je sa ljudima prije Isusa, sta je s njihovim spasenjem???

more_horiz
Ako je isus po tebi kazes prvorodjenac, sta je onda sa ljudima koji su bili prije Isusa, sta s njihovim spasenjem.?????

Sorry Muatez,iz navike koristim taj izraz prvorođenac od mrtvih,kako je vrag Pavle rekao,a ustvari sam mislio da kažem po Isusu je spas nama na kraju,jer Isus se vraća da sudi,on ima tu moć.
Njemu je dana od Boga.

Ezekiel 20,4 Hoćeš li im suditi, hoćeš li suditi, sine čovječji? Pokaži im gadosti otaca njihovih.

Ivan 12,48 Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan.

Kad se spusti Duh Sveti na čoveka od Božjeg Saveza,tad on biva jedinstvo sa Bogom,i po njemu se spasava Božji narod.
Tako je bilo sa svim Božjim prorocima,i Isus nije došao to da ukine,već da ispuni.
U današnjem vremenu također imamo proroke-Dijanu i Isusa koji se vratio u njoj i 7 anđela,koji drže svoje crkve (anđeo sa sledbenicima su 1 crkva,pa ih tako ima 7 crkava)
Isus je Spasitelj i on savetuje anđele,i to sada,žive anđele.
One pre Isusa su spasavali Proroci pre Isusa.
Sa Isusom ovde sve završava.

more_horiz
E,pa Muatez Very Happy izmuči me mišlju sad o prvorođencu... Very Happy
Pošto ti ja neznam Bibliju napamet,tako neznam ni sve termine Very Happy
Kad ih vidim gde i kako stoje u Bibliji,tek tad mogu da objasnim Very Happy
Prvorođenac po Duhu je svaki Božji ,i u svemu prvi ,Njega se sluša.

Brojevi 3,13 Meni, naime, pripada svaki prvorođenac. Onoga dana kad sam pobio sve prvence u zemlji egipatskoj, sebi sam posvetio sve prvorođence u Izraelu - i od ljudi i od stoke. Oni su moji. Ja sam Jahve.

Pa je tako i Isus prvorođenac,ali ne u tom kontekstu u kojem si me pitao(pa ja u tom smeru gledao)već je on prvorođenac u ovom našem vremenu.
Isus je došao da navesti Kraljevstvo Božje,koje uskoro ima da dođe,a to je sad.

more_horiz
Sada bih malo o raspecu ali i uskrsnucu.
Kada Krscani se pitaju gdje su dokazi da je Isus razapet a zatim uskrsao njihov odgovor je jednostavan BIBILJA.
Ja bih da malo analiziramo sledece cinjenice iz same Biblije!!!!

Nakon raspeca vratio se u gornju sobu gdje su oni (apostoli) imali posljednju veceru. Kad ej usao rekao im je "" Salama lekum" sto na Hebrejskom znaci "Neka je na vas mir." Kada im je to rekao apostoli su se prestravili. i
Pitanje zasto su se apostoli prestravili?
Ako je odgovor iz (Evandjelje po Luki-24;37) -Uplasili su se misleci da je duh.
da li je izgledao kao duh, odgovor od Krscana je ne, jer nije izgledao kao duh. Zasto su onda apostoli mislili da je duh' Jer su culi od ljudi da je Ucitelj razapet na krstu. Culi su da ricaju da je on sada duh, da mu je dusa izasla, da je umro. Lezi u pecini vec 3 dana. Ukratko sve sto su apostoli u tome momentu znali bilo je na osnovu onoga sto su culi.
Evandjelje po Marku -14;590
Tada ga ostavise i pobjegose svi

Znaci nakon 3 dana od kako su ga napustili i culi sve ovo, apostoli misle da je mrtav i misle da je pred njima duh.
Isus (Issa a.s.) ih sada uvjerava i kaze
" Vidite ruke moje i noge moje! Ja sam glavom. Oiajte me i vidite..."
"Opipajte me i vidte, duh nema mesa i kostiju kao sto vidite na meni"

( Sta je sa opste prihvacenim stavom da duh nema mesa i kostiju??? Zasto je onda Isus morao da im kaze gore spomenuto?) Zato sto su apostoli mislili da je mrtav i da se vratio iz mrtvih, da je uskrnuo da se spiritualizovao!
Zato im kaze, nisam duh, nisam privid, nisam utvara!!!

Zatim su ga dodirivali i mnogo se obradovali, i pitali. Sta se desilo? Mislili smo da si mrtav?
A on sada okazuje da je on covjek od krvi i mesa.

Nisu mu odmah povjerovali od siline radosti. Da bi im dao dokaz Isus ih pita-Imate li nesto za jelo? Oni su mu dali komad pecene ribe i med.
On uze i jede pred njihovim ocima i sto preostade dade njima .
STA JE HTIO DA DOKAZE? DA JE DUH? DA JE PRIVID?
NE. Vec da je to licno on i da nije uskrsnuo.
To je zato sto vaskrnute osobe postaju spiriitualizovane!!!!!!!!!!
Ko to kaze?
Pavle.
Ko to kaze?
Isus.
Ko to kaze?
Svi vi.
SVI CEMO SE SLOZITI DA KRV I MESO NECE NIKADA VASKRSNUTI, VEC OSOBA BIVA PROZIVLJENA U SPIRITUALIZOVANOM OBLIKU!!!!!!!

PRVA POSLANICA kORINCANIMA 15:14
Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša.

THERE IS NO GOOD BUT ALLAH AND MOHAMMAD IS THE MESSENGER OF ALLAH

more_horiz
Muaz Very Happy
Jesi i ti sljedbenik Dijane Efeške? Cool
I ona tvrdi da Isus uopšte nije umro.
Mogli bi se vas dvoje i sparit ,a ?
Ja osobno neznam ništa,još učim.
Vjerujem da u svakoj religiji ima ponešto istine,nemam ništa protiv tebe jer takvi su tek pronicljivi,ne vjeruju slijepo,a nije ni da podbadaš,već donosiš realne činjenice.
Svako dobro tebi,dobro je kopat i sve provjerit,nije baš sve kako se napiše,treba i otkrivenje imat.
Zašto se kaže da Biblija nije dana svakome na uvid?
Ej,imaš koji link di to sve vadiš,osim što cjepidlačiš po Bibliji? Very Happy

more_horiz
Muatez (tj. ja Smile ) sam Musliman, kao takav zivim i zelim da umrem kao Musliman - i to ne bih dao ni za sta na svijetu.
Nemam pojma ko je ta Dijana Efeska, niti me zanima iskreno Smile
Slusaj ja ovde nisam dosao da se nadmecem niti nadmudrujem, vec da Krscanima, koji to zaista misle da jesu ili zele da budu ponudim drugu verziju te price. Ne moju ili neciju drugu, vec zaista onu koja i jeste, a najbolji put da se ona spozna jeste razum. Zasto ga je Bog svemoguci podario ljudima?
Samo jos ovo, kada vidim da ljudi vole Isusa Krista ja ih postujem , jer i ja sam kao Musliman volim tog covjeka. niko ne moze biti Musliman a da ne vjeruje i Isusa Krista kao poslanika doduse, za razliku od Hriscana. Mi nismo Antikristi mi volio Isusa krista.

Evo sta Kur`an kaze o ovome:
Kur`an - sura En-Nisa-ajeti 157, 158, 159
i zbog riječi njihovih: ”Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina,
Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.
Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u
sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a
sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. – A Allah je silan i mudar.

Pazi koliko se poklapa ovo tumacnje Bibliej sa samim Kur`anom po pitanju tako krucijalne cinjenice vezane za Hriscanstvo.
Naravno da sam ja preslab da sam nalazim ovakve cinjenice sam, ovo sam vjeruj mi napisao kako bih one koji citaju ovaj forum , odveo na sledeci link, gdje je sve ovo: Evo linka i uzivajte:

http://www.n-um.com/?q=node/2027/play

more_horiz
Muatez Very Happy
najbolji put da se ona spozna jeste razum. Zasto ga je Bog svemoguci podario ljudima?

Istina!
Treba sve proučit.
Ni ja ne verujem da bi Bog dao Isusa ljudima da ga ubiju !
Neznam šta se tu imalo za pričinit Very Happy ,možda to što su čitali u Bibliji,pa kad se koristi simbol križa,to su si preveli da su Isusa zakucali na križ,a nisu,već je to neki simbol.
Ne kužim ni teoriju da su ga zavezali
Rolling Eyes
Meni je Isus zakon,neznam niš o Muhamedu,bum čitala
Ak znaš kakve sličnosti ,napiši.
Jel imaju oni kakve poveznice ?
Šta je jedan a šta drugi?

more_horiz
Muatez
jer i ja sam kao Musliman volim tog covjeka. niko ne moze biti Musliman a da ne vjeruje i Isusa Krista kao poslanika doduse, za razliku od Hriscana.

Znaš kaj ne kužim kod tebe?To da voliš Isusa a
Musliman, kao takav zivim i zelim da umrem kao Musliman

???

Kaj bi ti falelo da budeš Kršćanin?
I koja je razlika najbitnija između mene i tebe ?
Ti voliš Muhameda više,a ja Isusa ?
Ili u tezi poslanika?
A kaj je poslanik drugo nego spasitelj?
Jer po poslanicima nam Bog govori!
Stvarno moram proučit kakve su razlike između naučavanja Isusova i Muhamedova.
Ja biram Isusa instant Very Happy
I dal vi u svojoj knjizi imate primjer nauka Isusovog il ga tek ovlaš spominjete?
Kao,priznate ga,al uz svog Muhameda?
Tad mi je to pola istine,da se zabašuri nekako ,a? Very Happy

more_horiz
Vidis draga Stella Shine jednostavne stvari je nekad tesko objasniti, no da ne duljim:
Muslimani vjeruju u jednog Boga koji nema nikakvog saucesnika ( vjerujem da ga i ti zamisljas tako, Allah arap. znaci Bog). Taj Bog slao je ljudima poslanike da ljude pozivaju u vjeru u jednog Boga. Tako su dosli Avram (Ibrahim a.s.) Mojsije ( Mussa a.s) , Isus ( Issa a.s.) i Muhamed a.s. i mnogi drugi. Svi su pozivali u vjeruj u jednog Boga.
Svaki Musliman duzan je priznavati sve poslanike medju njima i Isusa tim prije sto ga sam Kur`an svrstava u jednog od 5 najvaznijih poslanika. Niko ne moze biti Musliman ako ne vjeruje u Isusa kao poslanika. Zasto ga Muslimani ne bi voljeli. On je dosao sa istom misijom kao i Muhamed a.s. samo je stos u tome da su Isusovo ucenje toliko izvitoperili da danas nema gotovo ni traga od onoga sto je propovijedao Isus. On za sebe nikada nije rekao da je bukvalno Boziji Sin ( samo jedan je Bog i nema djece niti saucesnika, niti sebi bilo koga ravnoga)
Zato danas u Krscanstvu ostoje tolike nelogicnosti da ih ni sami Krscani ne razumiju: Trojstvo, rvi grijeh, Raspece itd. Ja sam na ovom forumu isao kontradikcije iz Biblije ali nikada nisam imao namjeru da vrijedjam ili omalovazavam bilo sta. To sam radio samo u cilju pokazivanja koliko je Isusova poruka izmijenjena.
sada cu pokusati da ti odgovorim na tvoja pitanja:
Iz ovoga do sada jasno ti je zasto Muslimani vole Isusa, nadam se. Po cilju nije se razlikaovao od Muhameda a.s. niti od drugih poslanika. Svi su bili iskreni Boziji robovi.

Rijec Musliman znaci pokoran Bogu. Ako neko tom Bogu pripisuje Sina (dijete) ili mu smatra ravnim bilo koga, onda cini najtezi grijeh. Zato ne mogu biti Krscanin.

Poslanik je onaj reko kome se ljudima objavljuje vjera, onako kako Bog zahtijeva. Prema tome moze se shvatiti da je svaki od poslanika spasitelj na neki nacin, ali ako pod terminom Spasiitelj podrazumijevas nesto drugo, onda reci.

Sto se tice Isusa i Muhameda pokusao sam objasniti neke stvari, ali evo jos nekih iz Kur`ana:
Citava sura (dio) Kur`ana nosi ime po Isusovoj majcij Mariji (Mejrem) , pazi ne po Muhamedovoj nego Isusovoj majci.
Isusu se priznaje nadnaravno rodjenje, Muhamedu ne.
Isus je Bozijom voljom lijecio slijepe i slicno
Pricao je iz kolijevke
itd, i jos mnoge. Ali pazi, Kur`an kaze da je Isus samo covjek i da bez Bozije volje nije mogao nista. Pozivao je ljude u jednu vjeru i nikada nije Bogu pridruzivao nesto ravno Njemu. Govorio je da ce svako odgovarati za svoja djela. Sve je ovo potvrdio iMuhamed, kao i poslanici ranije. Za sebe je Isus govorio da je covjek. Koliko je danas Krscanstvo daleko od ovoga?
Evo nesto iz Kur`ana za tebe:

Kur`an - sura Mejrem- ajeti 27-38
I dođe ona s njim porodici svojoj, noseći ga. ”O Merjemo” – rekoše
oni – ”učinila si nešto nečuveno!
Ej ti, koja u čednosti ličiš Harunu, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati
tvoja nije bila nevaljalica.”
A ona im na njega pokaza. ”Kako da govorimo djetetu u bešici?” –
rekoše.
”Ja sam Allahov rob” – ono reče – ”meni će On Knjigu dati i vjero-
vjesnikom me učiniti
i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok
sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem,
i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak
i nepristojan.

I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada
budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!”
To je Isa, sin Merjemin – to je prava istina o njemu – onaj u koga
oni sumnjaju.
Nezamislivo je da Allah ima dijete, hvaljen neka je On! Kad nešto
odluči, On za to rekne samo: ”Budi!” – i ono bude.
Allah je, uistinu, imoj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samoNjemu!
To je Pravi put.
I sljedbenici Knjige su se o njemu u mišljenju podvojili, pa teško
onima koji ne vjeruju kada budu na Danu velikom prisutni!
Kako će dobro čuti i kako će dobro vidjeti onoga Dana kad pred Nas
stanu! A nevjernici su sada u očitoj zabludi!

more_horiz
Muatez je napisao/la:
Sada bih malo o raspecu ali i uskrsnucu.
Kada Krscani se pitaju gdje su dokazi da je Isus razapet a zatim uskrsao njihov odgovor je jednostavan BIBILJA.
Ja bih da malo analiziramo sledece cinjenice iz same Biblije!!!!

OkIdemo polagano da probam da objasnim zašto verujem kako verujem no to ne znači da će te to ubediti da i ti tako veruješ, no se nadam da ćeš biti pošten da priznaš da si razumeo zašto ja tako verujem ukoliko ti lepo objasnim, ok ?
Kaoprvo jedno pitanje za tebe zašto u Kur`an - sura Mejrem- ajeti 27-38 piše sledeće :

Vidiš sam kuran u kojeg veruješ govori o tome zar ne ? Nije da prihvatam kuran kao autoritet nego želim da ti pokažem samo da nije baš sve onako kako misliš.
Da je Isus razapet i umro postoje istorijski podaci koji to potvrđuju, no da je uskrsnuo ne postoje. Sledeća stvar mi verujemo da biblija jasno govori o tome. Po tom pitanju nema kontradiktornosti.

( Sta je sa opste prihvacenim stavom da duh nema mesa i kostiju??? Zasto je onda Isus morao da im kaze gore spomenuto?) Zato sto su apostoli mislili da je mrtav i da se vratio iz mrtvih, da je uskrnuo da se spiritualizovao!
Zato im kaze, nisam duh, nisam privid, nisam utvara!!!

Prvo neznam među kim je to opšte prihvaćen stav, među Hrišćanima nije.Mi verujemo u uskrsnuće tela kojeg je Isus bio prvenac, no o zvuku poslednje trube svi će dobiti takvo isto proslavljeno telo. No ljudi do te rube nemaju to proslavljeno telo nego su u formi da kažem duha (teofanija posebno duhovno telo koje nas čeka i koje ćemo imati do uskrsnuća tela) . Tako da apostoli nisu najbolje razumeli da je on uskrsnuo što znači fizički sa sve telom, već su mislili da se vratio kao recimo Samuel Saulu, itd...

A on sada okazuje da je on covjek od krvi i mesa.

Kao što sam već objasnio Isusovu prirodu, 100 % čovek i 100% Bog .

STA JE HTIO DA DOKAZE? DA JE DUH? DA JE PRIVID?
NE. Vec da je to licno on i da nije uskrsnuo.

Upravo dokazuje da jeste uskrsnuo .
To je zato sto vaskrnute osobe postaju spiriitualizovane!!!!!!!!!!

Ne tu grešiš, uskrsnuće znači dobijanje proslavljenog tela.
Ko to kaze?
Pavle.

Gde kaže ?
Ko to kaze?
Isus.

Gde kaže ?
Ko to kaze?
Svi vi.

Ja vala ne kažem Smile
SVI CEMO SE SLOZITI DA KRV I MESO NECE NIKADA VASKRSNUTI, VEC OSOBA BIVA PROZIVLJENA U SPIRITUALIZOVANOM OBLIKU!!!!!!!

Nećemo se složiti, to je samo tvoj pogrešan zaključak da ćemo se složiti.evo naprimer i ja sam među tim tvojim "svi" a ne slažem se, što već čini tvoju tvrdnju pogrešnom. A znam i popriličnu grupu ljudi koja se isto neće složiti, tako da je pošteno da u argumentacije ne inputiraš neke stvari ok ? Zadržimo pošten dijalog ako može, nije da kažem da sam uvek pošten u dijalogu ali eto opomeni i ti mene.

[/quote]
Eto ni sa ovim se ne slažem isto.
Very Happy

Sa ovim se slažem Smile

more_horiz
Uz svo postovanje Amos, ovaj post ti je malo i previse marketinski, no kako zelis!!
Odgovor na tvoje pitanje!

Blagoslovljen je dan kada se rodio, nadam se da nije sporno, jer kada se rodi tako veliki poslanik, ne vidim sta je kome sporno.
Na dan kada budem umro, znaci da Issa a.s. (Isus) mora umrijeti kao i svi drugi ljudi, a trenutno je uzdignut, jer sam Kur`an kaze ( a nisu ga ni ubili ni raspeli vec im se pricinilo....vec ga je Allah uzdigao sebi) a svaka dusa mora osjetiti smrt ukljucujuci i sina Mejreminog. Znaci kada isus sidje ponovo umrijeti ce kao i drugi ljudi (nakon zavrsetka svoje misije-slomiti ce krst i ubiti svinju, a Boga mi i Dedzala _Antikrista)
Taj dan je blagoslovljen jer ce svima biti jasno ko je zaista bio Isus (Issa a.s)
Trece, kada budem iz mrtvih ustajao - na Sudnjem danu cemo svi biti ozivljeni , ukljucujuci i Isusa i polagati racun za svoja djela.
vrlo jednostavno.

Koji istorijski podaci, kada ni sami apostoli nisu vidili raspece, nego po samoj Bibliji su 3 dana slusali price od ljudi, da bi im sam Isus dosao i rekao da je to on i da ga opipaju i uvjere se, a nakon toga trazio i hranu. Jeli to nakon uskrsnuca neko bas ima potrebu da pokaze da jos jede ili im zeli reci da mu se nista nije ni desilo, vec je raspece privid.

Tvoje objasnjenje 100% covjek 100 % je besmislica ( bez uvrede) jer ako neko moze da sazvace ovo, ja nemam komentar. Covjek = Bog ( neuzubillah) je bogohuljenej Bozijeg imena. No kako zelis, moje je da opomenem.

I jos nesto, neka svako u sebi prizna sta je uskrsnula osoba duh ili proslavljeno tijelo!
Sta zelis reci pod ovim?

more_horiz
Muatez je napisao/la:
Uz svo postovanje Amos, ovaj post ti je malo i previse marketinski, no kako zelis!!
Odgovor na tvoje pitanje!

Objasni šta misliš pod tim.

Blagoslovljen je dan kada se rodio, nadam se da nije sporno, jer kada se rodi tako veliki poslanik, ne vidim sta je kome sporno.
Na dan kada budem umro, znaci da Issa a.s. (Isus) mora umrijeti kao i svi drugi ljudi, a trenutno je uzdignut, jer sam Kur`an kaze ( a nisu ga ni ubili ni raspeli vec im se pricinilo....vec ga je Allah uzdigao sebi) a svaka dusa mora osjetiti smrt ukljucujuci i sina Mejreminog. Znaci kada isus sidje ponovo umrijeti ce kao i drugi ljudi (nakon zavrsetka svoje misije-slomiti ce krst i ubiti svinju, a Boga mi i Dedzala _Antikrista)
Taj dan je blagoslovljen jer ce svima biti jasno ko je zaista bio Isus (Issa a.s)
Trece, kada budem iz mrtvih ustajao - na Sudnjem danu cemo svi biti ozivljeni , ukljucujuci i Isusa i polagati racun za svoja djela.
vrlo jednostavno.

Znači ti hoćeš da kažeš da je Isus uzdignut i onda tamo gde je uzdignut umro ili nešto drugo ? Imaš li neku potvrdu za to što tvrdiš osim kurana ?
Koji istorijski podaci, kada ni sami apostoli nisu vidili raspece, nego po samoj Bibliji su 3 dana slusali price od ljudi, da bi im sam Isus dosao i rekao da je to on i da ga opipaju i uvjere se, a nakon toga trazio i hranu.

Jesi li čuo za Josipa Flavija ? I da apostol Ivan je video raspeće tu grešiš, čak sve vreme je bio tu jer je poznavao prvosveštenika.
Jeli to nakon uskrsnuca neko bas ima potrebu da pokaze da jos jede ili im zeli reci da mu se nista nije ni desilo, vec je raspece privid.

Pa vidiš to je samo tvoj zaključak i tvoje objašnenje, no postoji i drugih objašnjenja.Recimo pogledajte ja sam uskrsnuo u telu, bio sam mrtav a sada sam živ . Nisam duh .
Ili ne bojte se ja sam. Ili jesi li se ikada pitao za onaj momenat da su vrata bila zaključana i niko nije imao pojma kako je ušao pa su zbog toga pomislili da je duh koji može da prolazi kroz zidove itd... Postoji niz objašnjenja koja su ako ništa jednako dobra kaoto tvoje.
Gledao sam jednom filmo Jovanki Oreleanki i u tom filmu na kraju se susreće sa jednim likom koji joj ukazuje da njeno tumačenje događaja može biti pogrešno i daje joj par primera. Događaji su naime realni, ali njeno shvatanje je irealno.Stoga ja mislim da je tvoje shvatanje događaja propušteno prvo kroz filter Islama i na kraju dobiješ taj produkt koji imaš.
Kao kada čovek stavi plave naočare i sve mu je plavo, i za njega je to tako.I uzalud mu ljudi pokušavaju objasniti da nije sve plavo, on to vidi tako i kraj.Mora neko da mu skine te naočare, i u mom i u tvom slučaju ja verujem da to može samo Bog , niti ja mogu tebi niti ti meni, ali mogu biti svestan tvojih naočara i ne ljutiti se na tebe, jer ti zaista to vidiš tako.

Tvoje objasnjenje 100% covjek 100 % je besmislica ( bez uvrede) jer ako neko moze da sazvace ovo, ja nemam komentar. Covjek = Bog ( neuzubillah) je bogohuljenej Bozijeg imena. No kako zelis, moje je da opomenem.

I sada smo time sve rešili,ti mi kažeš da je besmilica i to je to. Uredu i meni je tvoje objašnjenje besmislica i kuda nas to vodi ?

I jos nesto, neka svako u sebi prizna sta je uskrsnula osoba duh ili proslavljeno tijelo!
Sta zelis reci pod ovim?

Ovo mi pitanje baš i nije jasno , pojasni mi malo.

more_horiz
Da ovo je isto zanimljivo za pogledati u smislu dalje argumentacije, nažalost na Engleskom je:

http://www.tearstojoyministries.org/300_Prophecies.html

more_horiz
Zao mi je Amos rado bih ali sa engleskim nisam na ovom nivou, prevedi nam ukratko ako je toliko argumenata, uzmi bar jedan ili dva. Link koji sam ja postavio je titlovan takjo da je dostupan svima.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply