Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trojstvo

power_settings_newLogin to reply
+57
tripo 41
msomi
Juditha
sivko5
piramida4
muza
muslimanmusliman
Stella Shine
Luna Tic
Diana
Muatez
Milan Nikolic
davor_ze
piramida3
miskec4096
informer
IGOR-apokrinomai
Mirza
cito
Čarli
aron
stefani
braslav
SIPA
Rafael
estera
zanki
usamljena
SD
amos
melkisedek
Gubavac
QEA
Caesar
Sinke
servus dei
bumbar
ILIJA
Hell master
DraganZ
Bhakti
Konin
Želislav
simply
Aladin
NJEGOVA
Totus Tuus
Feba
jony
No Nick
hrvoje hrki
Spart
pinot
laodikejac
cubela
dominik
kainos
61 posters

descriptionTrojstvo - Page 38 EmptyRe: Trojstvo

more_horiz
Re: Trojednakost u Trojstvu
by καιros Today at 11:01

student.stalni je napisao/la:
haArec je napisao/la:
jedno pitanje vec ima tema: Trojstvo, zasto i ovde ima dupla tema???

Nemoj stalno pitati za posao drugih - moderatora, administratora.

To te neće spasiti.
Skoncentriraj se na temu,
pa o tome kaži svoje mišljenje.

Napisano je dosta u vezi trojstva na drugim temama, tako da se ova tema zakljucaje i prebacuje u arhiv, a nastivite pisati na temi Trojstvo....

P.S. Znate li vi pisati malo i o prakticnim temama, stalno trojstvo, trojstvo, trojstvo

καιros
Admin

Broj postova: 1574
Registration date: 21.11.2006

-------------------------------------------------
......................................................

Znate li vi pisati malo i o prakticnim temama, stalno trojstvo, trojstvo, trojstvo

Ja mislim da je ovo jedna od presudnih tema
za spasenje.

To je jako praktična tema.
Ali praktična od onih koji je zagovaraju,
ali ne i od Biblijskog nauka.

Jer Bog Jahve kaže na 100tine mjesta -
samo Sam Ja Bog Jahve i drugog nema.

A TT tvrde da je i Isus Bog i SD Bog.
To je kontra - Jednoga Boga.

Nema tu druge nauke i izmišljanja - samo Jedan Jahve.
A Jahve nije Isus.

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
Odg. studentu na ove njegove tvrdnje.

Isus ističe Očevo ime Mt 6;9 dok za sebe nikad ne koristi "vlastito" ime JHVH
Isus ima ograničeno znanje Mk 13;32
Isus postaje viši na nebu nakon svoje žrtve. Bog ne može biti još viši.
Čitanjem originala iz SZ-a u NZ-u nestaje svaka mogućnost takve nauke
Isus tj. Jehošua znači Jahve je spasenje. Isusovo ime nije zamjenilo Jahvino
Isus ističe da njega slavi židovski Bog Iv 8;54 a to može biti samo Jahve
Biblija daje ime Boga (JHVH), Sina (Isus) ali ne i duha.
JHVH je jedinstveno i osobno Božje ime, Isus je često ime, Krist nije ime

ODGOVORI 15. Isus ističe Očevo ime i samim tim svoje. I Isusovo ime je Jahve, On ga ističe u riječi ego-eimi. I samo ime Isus koje znači Jahve spašava, potvrđuje da je Isus Jahve. Jer u Novom zavjetu Isus spašava ljude. Znači da je Isus Jahve.

16. Isus nema ograničeno znanje.

Evo objašnjenja.

Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju.

Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najprikladnija bi u skladu sa sadržajem bila ova: "A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi greh, ali će taj dan i čas objaviti Otac.

Dakle došlo je do pogrešnog prevoda.

Isus je bio uzvišen do rođenja u tijelu čovjeka. Jer se On ponizio da bi se mi uzvisili. I naravno opet je uzvišen kada je obavio svoju spasiteljsku misiju. Dakle bio je prije svog rođenja u tijelu čovjek uzvišen.

17. Upravo je Isusovo ime adekvatno zamijenilo Jahvino, jer je to jedan Bog. Isus znači Jahve spašava, a u Novom zavjetu vidimo da je Isus spasitelj. Znači da je Isus Jahve Bog.

18. Opet netačno što se tiče stiha 8,54 Ivan i Isus je Jahve. To se vidi u stihovima 8,55-58

Ajd da pogledamo jasnije tumačenje.

Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.

55 I ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.
56 Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se.
57 Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
58 A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.
59 Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

Sasvim je jasno da jedna ličnost Boga slavi drugu ličnost. A ljudi sve 3 ličnosti.

Isus slavi Oca i Otac Njega. Slava pripada samo Bogu.

19. Opet netačno što se tiče imena. Bog ima više imena, ne samo jedno. I Duh Sveti ima imena. Njegova imena oslikavaju Njegov karakter, a ne puka slova. Njegov karakter je svet.

Neka od imena Božijih.

Bozanska imena:

JAHVE (JHVH)-«Ja jesam «Ja sam koji jesam- 6823 puta ustarom zavjetu
ABBA-« Otac» na Aramejskom, Rim 8,15 Gal4,6 Mt, 6,9
ADONAI- «Moj gospodin»(gospodar ) vlasnik, post, 15,2 izl 4, 10, 13 još7,7 2 Sam7, 18 ,20
ELOHIM-Bog stvoritelj, moćan, snažan, nadmoćan.» 2500 puta ustarom zavjetu
ELŠADAJ svemogući Bog u svemu dovoljan ,više nego dovoljan za mene. 48 puta ustarom zavjetu
EL ELION –Najviši Bog, Višnji ili svevišnji Ps91,1 7,18 47,3 97.9
EL ROI-Svevid Bog. Bog,koji sve vidi, Post.16, 13
EL OLAM–Bog vječni post.21,33- pnz23 ,37
JAHVE CIDKENU- Gospodin naša pavednost Jer.23, 6
JAHVE MEKADEŠ – Gospodin koji nas posvećuje Izl 31, 13 Lev 20 . 7,8 21, 8 2, 9,32
JAHVEŠALOM – Gospodin naš mir Suci 6. 24
JAHVE ŠAMA – Gospodin je uvijek prisutan,Gospodin je blizu EZ 48. 35
JAHVE RAFA –Gospodin koji iscjeljuje, gospodin naš iscjelitelj. Izl. 15,25
JAHVE JIRA—Gospodin koji proviđa, Gospodin koji me opsrbljuje, brine seza mene, Gospodin Će se pobrinuti za to .Izl 17. 15
JAHVE NISI-Gospodin stijeg naše pobjede, naša pobjednička Zastava.Izl.17.15
JAHVE ELOHENU- Gospodin Bog naš Ps.99, 8,9
JAHVE ROI- Gospodin moj pastir-ili blizak prijatelj s kojim dijeliš sve. Ps.23,1 izl. 33,11
JAHVE CEVAOT (SEBAOT). Gospodin nad vojskama, zapovjednik vojskovođa .Ps.24.101Sam.1,3
ADONAI KANA-Bog ljubomorni(želizaštititi) Izl.33. 14
ATIK-pradavni 7,9.13
KADOŠ-sveti Iz 57, 15

U knjizi proroka i Novom Zavjetu spominju se mnoga imena inazivi za Isusa.

ISUSOVA IMENA
ISUS (Ješua)- spasitelj-Jahve je spasenje
KRIST-(grč,) pomazanik
MESIJA-(heb) pomazanik
EMANUEL- Bog je s nama Mt. 1.23 Iz 7. 14
BOG- Iv, 1.1
GOSPODAR-Flp, 2.11
GOSPODIN-Iv.4,15
GOSPODIN SLAVE- 1Kor,2,8
RIJEČ BOŽJA- Otk.19,13
RIJEČ-Iv.1.1.14
RIJEČŽIVOTA- 1.Iv.1, 1
ŽIVOT- 1 Iv.1,1
ŽIVOT VJEČNI-1.Iv 1,2
.JA JESAM-Iv.8.58
SIN BOGA ŽIVOGA- Mt.16,16
SIN BOŽJI, Iv,11.27

IMENA DUHA SVETOGA U STAROM I NOVOM ZAVJETU

DUH SVETI-Lk. 11,13 PARAKLETOS-grč.
DUHBOŽJI- Post. 1,2 - Branitelj, pomoćnik, tješitelj , zastupnik,

DUH JAHVIN- Suci. 3,10 6.34 - jačatelj, savjetnik, onaj koji stoji uz tebe

DUH ISUSA KRISTA-Flp. 1,19 -Iv.!4,16,26 15,26 16, 7

DUH BOGA ŽIVOGA- 2Kor 3,3
DUH ISTINE-Iv14,17 16, 13
DUH MILOSTI- Heb.10,29
DUH SLAVE-Pet.4,14
DUH DOBRI- Neh 9. 20
DUH SVETI OBEĆANI- Ef. 1, 13

20. Jahve jeste jedinstveno ime ali nije jedino. Eto gore Božijih imena i ima ih još.

Prema tome Sveto Trojstvo itekako postoji.

"Ko je upravljao Duh Gospodnji? Ili mu bio savetnik i naučio ga? S kim se dogovarao i ko ga je urazumio i naučio putu suda, i naučio ga znanju i pokazao mu put razuma?" (Is. 40.13,14) Ovde je Božji Duh prikazan opet kao neko ko sve zna, koga niko ne može da nauči nečemu. Božjim Duhom niko ne upravlja, jer Duh ima apsolutne, superiorne osobine u odnosu na nas, kakve ima samo Bog. "Kuda bih otišao od Duha tvojega, i od lica tvojega kuda bih utekao?" (Ps. 139.7) Ovde je za psalmistu isto bežati od Božjeg Duha i bežati od Božjeg lica. Samo Bog je sveprisutan, pa se od njega ne može pobeći.

U 1.Kor. 12.11 Duh razdeljuje po svojoj vlasti darove kako hoće. Za takvo delovanje mu je potrebno znanje koje ima samo Bog, inače bi pri podeli darova grešio. Duh dakle ima autoritet da radi po svojoj volji. Isus je takođe imao stav osobe koja ima vlast (Mt. 7.29; 9.6).

Plavom bojom sam oznacio neke stvari ZELIM se od danas sa tobom kometirati SAMO u vezi to , sve dok ne rjesimo ja i ti......

a sve ostalo otavljam nakon toga.....

more_horiz
Kaže admin καιros prilikom zaključavanja jedne teme:

A) "...za vas koji ne vjerujete u to, Ivan je rekao Svatko tko ne vjeruje da je Isus dosao u tijelu je antikrist...drugim rijecima tko ne vjeruje da je se Bog utjelovio je antikrist.... "

Smile

Pazite ovo izvrtanje Biblije, sad se ja pitam, da li καιros zaista NE ZNA da i druge vjerske skupine, poput svima vama omiljenih Jehovinih svjedoka, vjeruju da je Isus došao u tijelu ili se samo pravi da ne zna? Primjećujete kako je jasan uvjet da je potrebna vjera u inkarniranog Isusa krivotvorio u to da je potrebna vjera u inkarniranog Boga?

Drugim riječima, DODAO je nešto što NE PIŠE u biblijskom tekstu kako bi pripadnike drugih vjerskih zajednica prikazao kao antikriste.

Reci καιros, možeš li dati svoju riječ kao kršćanin koji stoji pred Bogom da taj citat NEDVOSMISLENO znači baš to što ti tvrdiš? Apsolutno i van svake sumnje?

Ili dopuštaš mogućnost da nisi u pravu?

B) Reci mi također, admine καιros, zašto nisi svom suvjerniku i kolegi moderatoru tripu 41 skrenuo pozornost da ne zna prava značenja riječi Adonai i Kurios, da ih stavlja na nepostojeća mjesta u Bibliji i da ih krivo interpretira? Znao si da ne govori istinu? Ako jesi, zašto ga nisi ispravio? Ako nisi, dopuštaš li mogućnost da ne znaš ni ti dovoljno o elementarnim pojmovima u Bibliji?

C) Reci mi također, da li je to UVREDA nekoga tko vjeruje u Isusa nazvati antikrist, onaj tko obožava Sotonu? Samo KRATKO odgovori, DA ili NE?

Ako nije uvreda, da li je u redu ako tebe tako zovemo jer vjeruješ po mišljenju nekih od nas u nebiblijsku doktrinu?

Kaže moderator tripo 41;

1) Evo kako su JS lažno prevodili Bibliju da bi prikazali Isusa da je stvorenje i da nije Bog.

Smile

Da li je to pošteno da moderator može reći kako pripadnici druge vjerske zajednice LAŽU a onda istovremeno prijetiti brisanjem kada se to isto, utemeljeno, kaže njemu?

2) Upravo oni koji prihvataju Isusa za svog spasitelja vjeruju u Sveto Trojstvo.

Smile

Još jedna krajnje drska i nevjerojatna LAŽ. Koji to Jehovin svjedok NE vjeruje u Isusa kao spasitelja? Ili pripadnik bilo koje od drugih zajednica koja ne vjeruje u trojedinog Boga?

3) Isus nije Božiji Sin na način na koji su to otac i sin. Bog se nje oženio i dobio sina. Isus je Božiji Sin na način da se On, Bog otelovio u ljudskom obliku (Jovan 1:1,14). Isus je Božiji Sin tako što je On začet od Duha Svetog. Luka 1:35 objavljuje, "Anđeo pak odgovori i reče joj: Duh Sveti će doći na tebe i sila Svevišnjega oseniće te; zato će se to sveto dete zvati Sin Božiji"

Smile

Pretpostavljam da svi vi trojstveni vjernici vjerujete da kada je riječ o Isusu da izraz Sin Božji = Bog Sin? Ako ne, bit će mi drago da to potvrdite Smile

Pa sad, da li je Isus postao Božjim Sinom svojom inkarnacijom ili je to oduvijek bio? Ako je to oduvijek bio, čemu onda ovakav odgovor tripa 41 da je to postao tek kad se Bog Sin utjelovio na Zemlji?

Isus je Božji Sin na način da se On, Bog Sin otelovio u ljudskom obliku i time postao Božji Sin tj. Bog Sin. I to je smislen odgovor? Postao je ono što je već bio?

4) Upravo je Isusovo ime adekvatno zamijenilo Jahvino, jer je to jedan Bog. Isus znači Jahve spašava, a u Novom zavjetu vidimo da je Isus spasitelj. Znači da je Isus Jahve Bog.

Smile

Da, a Elvis je upravo snimio novi singl.

Isusovo ime znači Jahve (je) spasenje.

Eliyah znači Yah(ve) je Bog

Jehezekel (Ezekijel) znači Bog ojačava

Jeshaiah (Izaija) znači Jahvino spasenje

Elihu znači On je moj Bog

Elisha znači Bog je spasenje

MEĐUTIM, ono što tripo 41 očito NE ZNA da i naš starozavjetni Jošua znači, pazi sad;

Jahve je spasenje Smile

Joshua or Jehoshua = "Jehovah is salvation"
Jesus = "Jehovah is salvation"

http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H3091&t=KJV
http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2424&t=KJV

Dragi tripo 41 još jednom je pokazao veliko neznanje, jer, niti je Isusovo ime originalno i rijetko, za razliku od JHWH, niti je nešto što je naknadno došlo i zamijenilo tetragramaton. Tripo 41, znaš li uopće šta je tetragramaton? Smile

Jer da znaš, ne bi pričao da je zamijenjen Isusovim imenom.

5) Zašto bi centralna nauka kršćanstva bila samo implicitno prikazana u Bibliji?
...................
Nije prikazana implicitno. Dakle, Biblija jasno uči u postojanje Boga: Oca, Sina i Svetoga Duha. Svaka osoba "Trojstva" je potpuni (celi) Bog: Otac je Bog: Jovan 6:27; Rimljanima 1:7; 1. Petrova 1:2. Sin je Bog: Jovan 1:1; Jovan 1:14; Rimljanima 9:5; Kološanima 2:9; Jevrejima 1:8; 1. Jovanova 5:20. Sveti Duh je Bog: Dela 5:3-4; 1. Korinćanima 3:16 (Onaj koji prebiva u crkvi i verniku je Sveti Duh: Rim. 8:9; Jn. 14:16-17; Dela 2:1-4). Izvor Sionska truba.

Smile

Tripo 41 ne shvaća razliku između implicitnog i eksplicitnog a učitelj je razredne nastave Smile

Ovo je eksplicitna izjava:

"Ja sam Jahve, trojedini Bog i sastojim se od tri osobe, Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga"

Jer u to vjeruje tripo 41 i kolega administrator.

Da bi nebiblijsko vjerovanje kolege tripa 41 i našeg admina bilo eksplicitno, a pogotovo sa identičnim riječima koje oni koriste u svom obožavanju, Biblija mora spomenuti bar jednom sva tri termina u obliku; Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti i povezati ih BAREM JEDNOM JEDINOM REČENICOM da to troje čine jednog Boga, Jahvu iz Starog Zavjeta.

Ako NE POSTOJI, ne samo naziv TROJSTVO, kako nam često kolege trinitarijanci podvaljuju, jer se Bog može nazvati kako god to želi, već FORMULACIJA takve doktrine, onda nema smisla govoriti o tome da Biblija jasno naučava trojedinog boga jer jasno znači eksplicitno. A dijelovi slagalice, čak i AKO čine ispravu sliku, NISU i SAMA SLIKA aka eksplicitnost.

6) Trinitrijanac je pogrdan naziv za sve one koji misle da je Trojstvo jedan Bog.

Smile

Trinity (eng) je Trojstvo (hrv). Meni bolje zvuči trinitarijanci jer čitam jako puno na engleskom umjesto trojstvenici ili trojanci (?).

Trkeljaš gluposti.

7) Kao što Isus nije nikada direktno rekao "Ja sam Bog" to ne znači da nije objavio da je Bog.

Smile

Slažemo se da Isus nikada nije direktno rekao da je Bog. Direktno znači eksplicitno. Pametnome dosta.

Cool Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju.

Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najprikladnija bi u skladu sa sadržajem bila ova: "A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi greh, ali će taj dan i čas objaviti Otac. Dakle došlo je do pogrešnog prevoda.

Smile

Kaže Biblija ili naš gramatičar malo prepravlja značenje? Smile

Eido - AV — know 281, cannot tell + 3756 8, know how 7, wist 6, misc 19, see 314, behold 17, look 5, perceive 5, vr see 3, vr know 1

KJV - But of that day and [that] hour knoweth no man, no, not the angels which are in heaven, neither the Son, but the Father.

NKJV - "But of that day and hour no one knows, not even the angels in heaven, nor the Son, but only the Father.

NLT - "However, no one knows the day or hour when these things will happen, not even the angels in heaven or the Son himself. Only the Father knows.

NIV - "No one knows about that day or hour, not even the angels in heaven, nor the Son, but only the Father.

ESV - "But concerning that day or that hour, no one knows, not even the angels in heaven, nor the Son, but only the Father.

NASB - "But of that day or hour no one knows, not even the angels in heaven, nor the Son, but the Father alone.

RSV - "But of that day or that hour no one knows, not even the angels in heaven, nor the Son, but only the Father.

ASV - But of that day or that hour knoweth no one, not even the angels in heaven, neither the Son, but the Father.

... Treba još?

9) Novozavjetni pisci su pisali ono što im je Bog odredio. Bog objavljuje suštinu, onu suštinu koja je značajna za spasenje ljudi. Bog se ne bavi nebitnim stvarima. Baš zato što ljudi ne mogu potpuno shvatiti Trojstvo NZ pisci i ne pišu o tome detaljno. Oni pišu samo ono što je bitno, ono što je dovoljno za spasenje, za upoznavanje Božijeg karaktera, Njegove milosti i ljubavi itd. NZ pisci kao i svi ljudi ne mogu shvatiti tajnu pobožnosti, ali to njima nije ni trebalo, kao ni danšnjim ljudima. Bog daje čovjeku onoliko koliko može da shvati. I sam riječnik Biblije je takav.

Smile

Nije bilo bitno spomenuti JEDNU JEDINU REČENICU u cijeloj Bibliji koja kaže, Bog je Trojedin, pa sad naš admin ne bi morao ljude nazivao antikristima i mnogi muslimani i JS bi sad bili spašeni?

10) Koliko ljudi nije prihvatilo Isusa zbog nerazumljive i nebiblijske nauke o trojedinom Bogu?

Odg.

Ove dvije tvrdnje su notorne laži. Ovo je potpuno dogmatsko mišljenje bez ijednog dokaza. Upravo oni koji prihvataju Isusa za svog spasitelja vjeruju u Sveto Trojstvo. Upravo Isusa odbacuju oni (JS i muslimani i dr.) koji ne vjeruju u Trojstvo. Ovdje Igor uprkos tome što u Bibliji piše "I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti..." pokušava da shvati tu tajnu, što je apsurdno. Zatim Igor ističe jednu veliku neistinu "...zbog nerazumljive i nebiblijske nauke o trojedinom Bogu?"

Kao da je teologija o Trojstvu potpuno nerazumljiva i nejasna, što nije tačno. Teologija o Trojstvu je sasvim dovoljno jasna i razumljiva onoliko koliko čovjeku treba za spasenje. Dakle čovjeku je dato onoliko koliko može da shvati.

Smile

Aha, znači nauka o trojstvu nije nerazumljiva? Tebi je dovoljno jasna? Ti odlično kontaš kako trojedini bog funkcionira? Smile Jer shvaćaš tajnu pobožnosti? Smile Ili samo djelić ali se ponašaš kao da znaš sve? Smile Dovoljno je razumljiva samo je ne shvaćaš najbolje? Smile

Ako upitate bilo kojeg JS ili muslimana, zašto ne vjeruju u trojstvo, prvi odgovor u većini slučajeva će biti da je trojstvo nelogično i nerazumljivo a za JS i nebiblijsko. Istina ili nije?

Ili muslimani ne misle za trojstvo da je nerazumljivo? I JS ne misle da je nerazumljivo i nebiblijsko?

Ali oni ne spadaju u moju tvrdnju zato što...ne vjeruju u trojstvo LOL

Dokaze imaš na svakom kutku dijelu kugle zemaljske. A to što se ti praviš slijep to je druga priča.

Odgovori onda ti prijatelju zašto onda odbacuju ako ne zbog toga? Jer su svi pripadnici drugih religija izopaćeni i žive samo za svoj užitak? Zato odbacuju trojstvo?

Igor ne pokušava shvatiti trojstvo Smile Zašto bih pokušavao shvatiti nešto što ne postoji? Smile Igor samo dokazuje da Biblija ne spominje trojedinog boga. I na primjeru tripe 41 je očito da to radi više nego uspješno Smile

more_horiz
BonniT je napisao/la:

Izvan Biblijske izmišljotine,
uredbe ljudske
nisu zanimljive.

Čitaj Bibliju samostalno,
ako već nisi zaglibio u krivome smjeru.

Kakvo je ovo način komunikacije? Ako nisi zaglibio u krivome smijeru?
Otkud ti znaš da si na pravom putu?

Dokaži "izvan Biblijske izmišljotine"?

more_horiz
BonniT je napisao/la:
BonniT je napisao/la:

uredbe ljudske
nisu zanimljive.

Oprosti ako sam te uvrijedio - povrijedio.
Istina boli.

Ne vjeruj meni ništa.
Biblija je jasna - sve provjeravajte,
ali ne kod učitelja,
provjeri učitelja,
jer je mnogo lažnih učitelja u svijetu,
kaže Biblija.

Evo ti jedna,
a ti si nađi još neku,
Biblijsku tražilicu.

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?text=&prijevod=sve

Ako nešto ne piše u Biliji = izmišljotina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stavi u tražilicu pojmove koji koriste TeTejci, kao:
Trojstvo
Trojednakost
Trojedini Bog
Bogočovjek
Isus je Bog
Sveti Duh je Bog.

Evo -samo to stavi i provjeri
da li to gdje piše u Bibliji?

Molim te provjeri i javi mi se.
Željno očekujem tvoj odgovor.

ISTINA ILI LAŽ - PITANJE JE SAD

more_horiz
BonniT je napisao/la:
BonniT je napisao/la:

uredbe ljudske
nisu zanimljive.

Istina boli.

Ne vjeruj meni ništa.
ali ne kod učitelja,
provjeri učitelja,
kaže Biblija.

Evo ti jedna,
a ti si nađi još neku,
Biblijsku tražilicu.

Trojstvo
Trojednakost
Trojedini Bog
Bogočovjek
Isus je Bog
Sveti Duh je Bog.

Ma sve pet nisi me uvrijedio sam pitam zast tak tvrd nacin razgovora. Trebamo biti fleksibilni u glavi i srcima za sagledavanje stvari i u širem a i u užem pogledu. Ako si svestran opet si i ograničen a ako se ograničiš opet nisi dovoljno svestran......

Evo ovdje ima dobar tekst koji se moze staviti na razmatranje vezano za temu:

http://www.isus.at/teme/ArnoldFruchtenbaum/SVETA%20TROJICA.pdf

http://www.isus.at/teme/ArnoldFruchtenbaum/MESIJINA%20BOZANSKA%20PRIRODA.pdf

Možda je trojstvo istina možda nije......To što ne piše u Bibliji trojstvo ne znaci da nije tako.

Duh Svet i te presvjedocuje kroz riječ. Po meni krsšćanstvo nije skup pravila koja ce nas uciniti svetima i dovesti do Boga. Po meni kršćanstvo je ondos. To je prijateljstvo, pravo iskreno prijateljstvo koje ima odjek u vjećnosti.

more_horiz
BonniT je napisao/la:
BonniT je napisao/la:
BonniT je napisao/la:

uredbe ljudske
nisu zanimljive.

Istina boli.

Ne vjeruj meni ništa.
ali ne kod učitelja,
provjeri učitelja,
kaže Biblija.

Evo ti jedna,
a ti si nađi još neku,
Biblijsku tražilicu.

Trojstvo
Trojednakost
Trojedini Bog
Bogočovjek
Isus je Bog
Sveti Duh je Bog.

Ma sve pet nisi me uvrijedio sam pitam zast tak tvrd nacin razgovora. Trebamo biti fleksibilni u glavi i srcima za sagledavanje stvari i u širem a i u užem pogledu. Ako si svestran opet si i ograničen a ako se ograničiš opet nisi dovoljno svestran......

Evo ovdje ima dobar tekst koji se moze staviti na razmatranje vezano za temu:

http://www.isus.at/teme/ArnoldFruchtenbaum/SVETA%20TROJICA.pdf

http://www.isus.at/teme/ArnoldFruchtenbaum/MESIJINA%20BOZANSKA%20PRIRODA.pdf

Možda je trojstvo istina možda nije......To što ne piše u Bibliji trojstvo ne znaci da nije tako.

Duh Svet i te presvjedocuje kroz riječ. Po meni krsšćanstvo nije skup pravila koja ce nas uciniti svetima i dovesti do Boga. Po meni kršćanstvo je ondos. To je prijateljstvo, pravo iskreno prijateljstvo koje ima odjek u vjećnosti.

Mesijanski Zidovi Smile

more_horiz
BonniT je napisao/la:

Ne po meni,
već po Bibliji
Kršćanstvo je skup pravila
i to jako strogih pravila.
Nema tu lijevo - desno!

MATEJ 15,9
Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske.

Strogo po Pravilima=Zakonu=Bibliji.
Ni lijevo -ni desno.

2. TIMOTEJU 4,3
Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima;

MUDRE IZREKE 7,2
Čuvaj moje zapovijedi, i bit ćeš živ, i nauk moj kao zjenicu oka svoga.

more_horiz
BonniT je napisao/la:

Ne po meni,
već po Bibliji
Kršćanstvo je skup pravila
i to jako strogih pravila.
Nema tu lijevo - desno!

MATEJ 15,9
Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske.

Strogo po Pravilima=Zakonu=Bibliji.
Ni lijevo -ni desno.

2. TIMOTEJU 4,3
Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima;

MUDRE IZREKE 7,2
Čuvaj moje zapovijedi, i bit ćeš živ, i nauk moj kao zjenicu oka svoga.

Slažem se s tobom da pravila treba poštivati i da nema kompromisa. To apsolutno stoji. Ali zakon je ovdje i pravila su ovdje da nam pokažu koliko smo zaglibili i koliko smo daleko od Boga. Prava, najznačajnija svrha Zakona prema pisanju Novog zavjeta, je pokazati čovjeku njegovu pravu situaciju u kojoj se nalazi. Apostol Pavao jasno o tome govori u Rimljanima 3: 19-20.
Ni jedno ljudsko biće neće moći ikada postići pravednost u Božijim očima vršenjem Zakona.
Zakon nije dat zato da bi čovjek postao pravedan nego baš suprotno da bi čovjeka učinio svjesnim njegove gešnosti. Biblija ima previsoke standarde da bi čovjek mogao sve to obavljati. Nemoguče je držati se svih pravila. Nema šanse.
Jedino tko se savršeno držao svih pravila je bio Isus Krist. Sve djelove zakona je savršeno vršio za vrijeme čitavog svog zemaljskog života. On je savršeno i jedini ispuno Zakon.

Prvenstveno pitanje. Zašto je uopće Bog stvorio čovjeka? Zašto? Da se drži pravila? Da poštuje zakon? Bog je stvorio čovjeka da s njim bude prijatelj i da bude u super odnosu s njim.

Ispričavam se na skretanju s teme.

more_horiz
Ime Elohim

To je jedno od najpoznatijih imena koje se koriste za Boga u Bibliji. Ime u množini koje samo po sebi ne mora biti indikativno, ali otvara druge mogućnosti. Zanimljivo je kako imenicu ElohIM (im je muška množina) objašnjava Rabin Šimon ben Joakhim:

’’Dođite i vidite tajnu riječi Elohim! Ima tri stepena i svaki je različit, pa ipak svi su tako jedinjeni da se ne odvajaju jedan od drugog!’’ (uporedi sa Ispovedanjem Vjre sv. Atanasija Aleksandrijskog)

Glagoli u množini korišteni uz ime Elohim

Biblija najčešće koristi glagole u jednini uz ime Elohim kada govori o jednom pravom Bogu, a glagole u množini kada se ime Elohim odnosi na lažne bogove.

Ipak, na par mesta Biblija koristi pluralne glagole uz ime Elohim, a kada se odnose na jedinog pravog Boga: Postanak 20,13: Dogodilo se, kada me Bog (Elohim) izveo iz očeve kuće da lutam... (doslovno: kada su me ONI izveli...)Postanak 35,7: ...jer ondje se Bog (Elohim) njemu objavio...(doslovno: jer ondje su se ONI njemu objavili...) 2 Samuelova 7,23: ...Bog (Elohim) ode... (doslovno: ONI odu...) Psalam 58: Uistinu On je Bog koji sudi... (doslovno: ONI su Bog koji sude...)

Ime Eloah

Eloah je jednina imenice Elohim. U Tanakhu koristi se tek 250 puta, dok se Elohim koristi 2500 puta, što odbacuje tezu da biblijski pisci nisu imali izbora nego su morali koristiti izraz u množini. Brojnost korištenja pluralnog izraza upućuje na množinu unutar Boga.

Pluralne zamenice

Bog često kada govori o sebi, koristi pluralne zamenice:
Postanak 1,26: Tada Bog (Elohim) reče: NAČINIMO čoveka na NAŠU sliku, NAMA sličnima. Postanak 3,22: Tada Gospod Bog (YHVH Elohim) reče: Gle, čovek postade kao jedan od NAS. Postanak 11,7: POĐIMO, SIĐIMO dolje i ondje POBRKAJMO njihove jezike. Izaija 6,8: I čuh glas Gospoda koji govoraše: Koga ću poslati, i ko će ići za NAS? Poslednji stih bio bi kontradikcija da ne razumemo Božju množinu unutar jedinstva.

Pluralni opisi Boga

U hebrejskim tekstovima imenice i pridevi korišteni u govoru o Bogu su često u pluralu:

Propovednik 12,1: Seti se sada svoga Tvorca (doslovno: svojih Tvoraca) Psalam 149,2: Neka se raduje Izrael Stvoritelju svojem (doslovno:Stvoriteljima svojim) Isus 24,19: ...sveti Bog... (doslovno: sveti Bogovi) Isaija 54,5: Jer tvoj Stvoritelj je tvoj suprug (doslovno: Jer tvoji Stvoritelji su tvoji supruzi)

Svi dosadašnji dokazi temelje se samo na hebrejskom jeziku samog Tanakha.

more_horiz
Naveo bih nekoliko elemenata koji svjedoce o postojanju trojedinog Boga, odnosno Boga koji se otkriva u tri licnosti.

Bog je kao kreator svega, po svom Bozanskom planu i providjenju, kako u covjeku, tako i u svemu sto je stvorio, usadio elemente koji svjedoce o trojedinom Bogu.

COVJEK:

- U covjekovoj tijelesnoj strukturi postoje tri gradivna elementa:

1 ) sistem kostiju ili skelet.
2 ) nervni sistem.
3 ) gradivno, odnosno misicno ili telesno tkivo.

- u covjekovoj telesnoj strukturi postoje tri krvne grupe, A, B, O.

-Covjekovi odnosi su trodimenzionalni, Jevrejska rec `SHALOM - mir, u Jevrejskoj terminologiji oznacava
Duhovno zdravog covjeka, koji je u miru sa bliznjim, u miru sa sobom, i u miru sa Bogom.

- Hriscanski brak je trodimenzionalan, i podrazumijeva zajednicu muza i zene, i njihovu zajednicu sa Bogom.

- Covjekova individualna teznja da spozna Boga se ostvaruje u tri dimenzije, COVEK - PRIRODA - BOG.

TVOREVINA:

- Po Apostolu Pavlu postoje tri dimenzije ili neba:

1 ) nebo nase planete.
2 ) kosmos
3 ) Bozje carstvo

- Bog je u pocetku stvorio tri vodena toka, reke, mora, i jezera.

- Postoje tri agregatna stanja vode:

1 ) cvrsto - led
2 ) tecno - voda
3 ) gasovito - vodena para

- svo drvece i vecina biljaka koje je Bog stvorio, imaju tri faze u svom razmnozavanju, i svaki elemenat u nemu ima svoju odredjenu funkciju u razvitku biljke:

1 ) list
2 ) cvijet
3 ) plod

- Sam proces kruzenja materije je trodimenzionalan, uglavnom kod biljaka gde se sve svodi na umiranje
starog, i nastanak novog zivota.
Primer je cvijet koji se tokom vremena susi, tim umiranjem izbacuje iz sebe seme, iz koga klijanjem
nastaje nova biljka.

- Po bibliji postoje tri faze covekovog zivota:

1 ) zivot
2 ) smrt
3 ) vaskrsenje

- po bibliji postoje tri vrste rodjenja:

1 ) fizicko rodjenje od majke
2 ) Duhovno rodjenje ili novorodjenje Svetim Duhom
3 ) rodjenje iz mrtvih ili vaskrsenje

- Djetelina ima uglavnom tri lista

- postoje tri osnovne vrste ptica:

1 ) one koje plivaju a uz to lete i hodaju
2 ) one koje samo lete i hodaju
3 ) one koje samo hodaju

- u fizickoj sferi postoje dimenzije, sirina, duzina, i visina, odnosno dubina.

BIBLIJSKI ELEMENTI:

- Isusov propovednicki rad od casa krstenja do raspeca je trajao tri i po godine

- prilikom Isusove smrti na krstu bi tama po svoj zemlji tri casa ( od 6 do 9 casa )

- Isus je tri dana proveo u grobu do casa vaskrsenja

- starozavjetni prorok Jona je bio tri dana ( i tri noci ) u trbuhu kitovom ( knjiga proroka Jone 2. 1 )

- Ninevija gde je propovedao prorok jona, je bio veliki grad tri dana hoda ( knjiga proroka Jone 3. 3 ).

- Mojsije stvara tamu po svoj zemlji Misirskoj za tri dana ( 2 knjiga Mojsijeva 10. 22 ).

- u treci dan Gospod silazi na Goru Sinajsku pred Izrailjskim narodom ( 2 knjiga Mojsijeva 19. 10 - 16 ).

- Isus zapovjeda ucenicima da krste u ime tri lica, Oca, Sina, i Svetoga Duha ( Jevandjelje po Mateju 28. 19).

- u otkrivenju Ivanovom postoji trostruka Andjeoska vijest koju objavljuju trojica Andjela ( Otkrivenje Ivanovo 14. 6 - 9 ).

Sigurno se u svemu sto nas okruzuje nalazi jos ovakvih primera, o kojima govori i sama biblija kada kaze, `NEBESA KAZUJU SLAVU BOZJU, I DJELO RUKU NJEGOVIH GLASI SVOD NEBESKI, DAN DANU DOKAZUJE I NOC NOCI JAVLJA, I NEMA MESTA GDE SE NE BI CUO GLAS NJIHOV....Amin..

more_horiz
Da, sve je kakti trojedno, pa mora da bude i Bog
Ne znam da li si zabravio napisati i ove trojedince........
1. Oziris, Hor,Izida
2. Ištar, Sina, Šamaša
3. Mjesec, Gospodar neba, Bog Sunca
4. Amon-Ra, Ramzes II, Mut

..........itd. Smile

more_horiz
Juditha je napisao/la:
1. Oziris, Hor,Izida
2. Ištar, Sina, Šamaša

..........itd. Smile

Sotona uvijek zeli oponasati original Very Happy

more_horiz
Koga je onda oponašala priroda ili, već...u postu od tripo 41..
tamo je naveo sve triance.
Ako je ono od Boga što nebi bilo sve, ha!!
Smile

more_horiz
Juditha je napisao/la:
1. Oziris, Hor,Izida
2. Ištar, Sina, Šamaša

..........itd. Smile

Očigledno ne poznaješ dobro mitologiju. Ovi lažni bogovi nisu jedinstveni. Oni su ratovali, krali ljude, oni su okretali ljude jedne protiv drugih, oni su se prepirali, oni su bili ljubomorni jedni na druge itd. Slažem se sa Kairosom i u Biliji postoji lažno trojstvo. Trojstvo satane koja želi oponašati istinsko Božije trojstvo.

Evo samo dva poređenja kako satana oponaša Boga i tako želi da ljude povede stranputicom.

Primjeri
Trojstvo Boga Oca, Boga Sina i Boga Svetog Duha.

Lažno trojstvo aždaje (satane), zvijeri i lažnog proroka.

Ko je kao Gospod (Jahve)? Isaija 40,18

Ko je kao zvijer? Otkrivenje 13,4

more_horiz
Zato što ih je Sotona na taj način kroz njih koristio.

Ali jesi li znao i to da se " sam Sotona pretvara u anđela svijetla " !

Danas je u igri jedinstveno trojstvo bogova, dok je očito u prošlosti palilo ono drugo ...razjedinjujuće trojstvo Sad

more_horiz
Trojstvo jednog istinskog Boga je uvijek postojalo.

U Bibliji se to vidi od samog početka kada je stvarana zemlja i sve ostalo.

"I duh Božiji dizaše se nad vodom"

"Hajde da načinimo čovjeka kao što smo MI..."

"Hajde da siđemo da SIĐEMO da IM pometemo jezik..."

"I čovjek posta kao jedan od NAS..."

A to se zove pluralis deliberationis ili namjerni plural.

Dakle samo Trojstvo vidimo u Bibliji još od stvaranja.

more_horiz
" mi ", kažeš koliko je to točno mi, a nas............
.......dva tri ili možda četiri....

To tvoje me podsječa na zvjezdoznance koji su došli Isusu i dali mu tri dara pa su svi zaključili da ih bilo troje, ( što nigdje ne piše ) no u ovom tvom primjeru se ni po tome ne može potvrditi trojstvo jer je ne definirana i jedna i druga izjava u primjerima. Sad

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply