Isus je samo covjek koji je poslan od Boga, kao Mojsije (Mussa a.s), Abraham (Ibrahim a.s.), Muhamed a.s. i drugi!!!
Mala greškica Zanki, Isus je čovek u kojem se Duh JHVH nastanio u punini i time se ispunila velika tajna pobožnosti kao što nas biblija uči.
1Ti 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti:
Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se na svijetu, uznese se u slavi.
Joh 1:18 Boga
niko nije vidio nikad:
jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.
Joh 10:33 Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenja na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući,
gradiš se Bog.
Joh 10:34 Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Joh 10:35 Ako
one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
Joh 10:36 Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?
Joh 10:37 Ako ne tvorim djela oca svojega ne vjerujte mi.
Joh 10:38 Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete
da je otac u meni i ja u njemu.
Luk 1:30 I reče joj anđeo: ne boj se, Marija! Jer si našla milost u Boga.
Luk 1:31 I evo zatrudnjećeš, i rodićeš sina, i
nadjeni mu ime Isus.
Luk 1:32 On će biti veliki, i nazvaće se sin najvišega, i daće mu Gospod Bog prijesto Davida oca njegova;
Luk 1:33 I carovaće u domu Jakovljevu vavijek, i
carstvu njegovom neće biti kraja.
Luk 1:34 A Marija reče anđelu: kako će to biti kad ja ne znam za muža?
Luk 1:35 I odgovarajući anđeo reče joj: duh sveti doći će na tebe, i sila najvišega osjeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se sin Božij.
Nije li prorok Isaija prorokovao:
Isa 9:6 Jer nam se rodi dijete,
sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik,
Bog silni, otac vječni, knez mirni.
Isa 7:14 Zato će vam sam Gospod dati znak: eto djevojka će zatrudnjeti i rodiće sina, i nadjenuće mu ime Emanuilo.
Isa 7:15 Maslo i med ješće, dokle ne nauči odbaciti zlo a izabrati dobro.
Mat 1:23 Eto, djevojka će zatrudnjeti, i rodiće sina, i nadjenuće mu ime Emanuilo, koje će reći:
s nama Bog.
Isus je došao da objavi Oca, koji je Duh i nije se mogao videti. Time što Ga je taj DUh stvorio u utrobi Marije nazvan je Sinom božijim. Ne trebamo zaboraviti da je ovakvim rodjenjem Isus bio čovek i imao osobine čoveka i molio se Ocu kao i svaki drugi čovek, (osim što je bezgrešan, rodjen bez sexa) , kada ga je Jovan krstio u reci Duh Sveti je sišao i nastanio se u Isusu, nije ga ostavio do Golgote kada je Isus kao žrtveno jagnje morao ispuniti zakon. Onoga dana kada ga Bog Svojim Duhom podiže iz mrtvih i čini Ga Gospodom i Hristom nemamo dva Boga već jednog GOSPODA ISUSA HRISTA.
Act 2:36 Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je
i Gospodom i Hristom Bog učinio ovoga Isusa koga vi raspeste. Kao što je napisano:
Act 4:12 Jer
nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.
Takodje je :
Zec 14:9 I Gospod će biti car nad svom zemljom, u onaj dan
biće Gospod jedan i ime njegovo jedno.
Ja ovde vidim samo jednog Boga o kojem je Andjeo svedočio, prorok Izaija, sam Isus i Sveti Duh preko apostola.
1Co 12:3 Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: anatemate Isusa; i
niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom svetijem.
1Co 12:4 Darovi su različni, ali je Duh jedan.
1Co 12:5 I različne su službe, ali
je jedan Gospod.
1Co 12:6 I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.
ph 4:5
Jedan Gospod, jedna vjera, jedno krštenje,
Eph 4:6
Jedan Bog i otac sviju, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
Mar 12:29 A Isus odgovori mu: prva je zapovijest od sviju:
čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
Ne vidim da apostoli proslavljaju trojicu, vidim da imaju Otkrivenje koje je TO IME pod kojim se svi spašavaju, i koje to ime Oca,Sina i Svetoga Duha za koje je Isus rekao da se moramo krstiti. GOSPOD ISUS HRIST.
Isus je objava boga nevidljivog, objavio je očevo ime, došavši u Očevom imenu:
Joh 8:58 A Isus im reče:
zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.Joh 8:24 Tako vam kazah
da ćete pomrijeti u grijesima svojima; jer ako ne uzvjerujete da sam ja, pomrijećete u grijesima svojima.
Joh 14:10 Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni?
Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.
Joh 14:8 Reče mu Filip: Gospode!
pokaži nam oca, i biće nam dosta.
Joh 14:9 Isus mu reče:
toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca?
Act 9:4 I padnuvši na zemlju ču glas gdje mu govori: Savle! Savle! zašto me goniš?
Act 9:5 A on reče:
ko si ti, Gospode? A Gospod reče:
ja sam Isus, kojega ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.