Postoji li Ljubav ako nema odnosa ja-ti?
braslav je napisao/la:Postoji li Ljubav ako nema odnosa ja-ti?
braslav je napisao/la:Postoji li Ljubav ako nema odnosa ja-ti?
braslav je napisao/la:Rado cu cuti tvoje obrazlozenje.
braslav je napisao/la:No moze li Bog imati Ljubav u sebi bez da je u Njemu neki odnos ja-ti? Ja smatram da nemoze. Zamisli da je Bog samo Ja bez nekog Ti u sebi... tada koga taj Ja tocno ljubi? Samoga sebe? Pazi Bog je Ljubav danas uvjek pa i prije stvaranja neba i zemlje.
amos je napisao/la:braslav je napisao/la:No moze li Bog imati Ljubav u sebi bez da je u Njemu neki odnos ja-ti? Ja smatram da nemoze. Zamisli da je Bog samo Ja bez nekog Ti u sebi... tada koga taj Ja tocno ljubi? Samoga sebe? Pazi Bog je Ljubav danas uvjek pa i prije stvaranja neba i zemlje.
Vidiš ja sam ti već dao odgovor na to pitanje, ja verujem da može, On može posedovati u sebi ljubav bez objekta ljubavi. Kao što majka ima u sebi ljubav za dete pre nego i zatrudni , ali kada zatrudni i dobije dete ona i pokaže tu ljubav u praksi. Tako je i Bog imao u sebi ljubav pre nego li je išta stvorio, ali kada je stvorio tada se ta ljubav i manifestovala.
Bog je imao ljubav za nas pre nego nas je i stvorio, pre nego što je išta stvorio.
braslav je napisao/la:
Da ali Boga moras razvojiti od stvorenja koje nije morao stvoriti.
Pa mi smo bili deo Njega pre postanka svetaKoga On to Ljubi prije nego je stvorio nebo i zemlju?
Nebi, jer je stvorio zar ne ? Dakle nema kontradikcije.Znaci da ih nije stvorio On ne bi ljubio sto je kontradikcija s time da je On sam za sebe Ljubav.
Ne ako si pročitao šta sam napisao, našao si da sam rekao da je taj atribut bio u Njemu, ali da se manifestovao tek kada je nešto stvoreno.Dakle ti Bozji atribut da je On Ljubav vezujes uz stvaranje ovoga svijeta jer tek nakon stvaranja On dobiva nekoga koga moze ljubiti.
Ljubav prevazilazi pravdu i pravednost i ne može biti niti ograničena niti uspoređena sa pravednošću.A dali je Bog pravedno ljubljen? To jest postoji li netko ko ljubi Boga kolko pravednost nalaze?
braslav je napisao/la:Nebi, jer je stvorio zar ne ? Dakle nema kontradikcije.Znaci da ih nije stvorio On ne bi ljubio sto je kontradikcija s time da je On sam za sebe Ljubav.
amos je napisao/la:braslav je napisao/la:Nebi, jer je stvorio zar ne ? Dakle nema kontradikcije.Znaci da ih nije stvorio On ne bi ljubio sto je kontradikcija s time da je On sam za sebe Ljubav.
amos je napisao/la:Nebi, jer je stvorio zar ne ? Dakle nema kontradikcije.Znaci da ih nije stvorio On ne bi ljubio sto je kontradikcija s time da je On sam za sebe Ljubav.
Ali ti meni si dužan odgovor zašto bi morao postojati odnos ti-ja u Bogu da bi bila moguća ljubav unutar Boga?
braslav je napisao/la:Mala ispravka...
amos je napisao/la:braslav je napisao/la:Nebi, jer je stvorio zar ne ? Dakle nema kontradikcije.Znaci da ih nije stvorio On ne bi ljubio sto je kontradikcija s time da je On sam za sebe Ljubav.
A... Bog je stvorio nebo i zemlju
B... Bog ljubi
C... Bog nije morao stvoriti nebo i zemlju
Imamo tri tvrdnje C, ne A => ne B, B pa iz zadnje dvije slijedi A sto je kontradikcija sa C.
Matematika nije savršena nauka