Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trojstvo

power_settings_newLogin to reply
+57
tripo 41
msomi
Juditha
sivko5
piramida4
muza
muslimanmusliman
Stella Shine
Luna Tic
Diana
Muatez
Milan Nikolic
davor_ze
piramida3
miskec4096
informer
IGOR-apokrinomai
Mirza
cito
Čarli
aron
stefani
braslav
SIPA
Rafael
estera
zanki
usamljena
SD
amos
melkisedek
Gubavac
QEA
Caesar
Sinke
servus dei
bumbar
ILIJA
Hell master
DraganZ
Bhakti
Konin
Želislav
simply
Aladin
NJEGOVA
Totus Tuus
Feba
jony
No Nick
hrvoje hrki
Spart
pinot
laodikejac
cubela
dominik
kainos
61 posters

descriptionTrojstvo - Page 22 EmptyRe: Trojstvo

more_horiz
Logicki zakljucak je lagan => Bog ne moze sve!!!!

more_horiz
Šta to ne može? Navedi primjer.

more_horiz
2+2=5 u smislu prirodnih brojeva za primjer.

more_horiz
Pa stvarno, braslave, imaš 25 godina Very Happy

Mislim, nemoj se naći uvrijeđen, ali kako možeš razmišljati o takvim glupavim stvarima tipa 2+2=5, itd., ipak nismo u osnovnoj školi. Jesi li ikad razmišljao recimo da postoji raj i pakao. Tj. da li vjeruješ u život poslije ovoga?

more_horiz
Da objasnim... Kada Bog i ja igramo sah i on povuce lovca kao da je skakac onda to vise nije sah. Dakle ako 2+2=5 to vise nisu prirodni brojevi.

more_horiz
Mirza je napisao/la:
Pa stvarno, braslave, imaš 25 godina Very Happy

Mislim, nemoj se naći uvrijeđen, ali kako možeš razmišljati o takvim glupavim stvarima tipa 2+2=5, itd., ipak nismo u osnovnoj školi. Jesi li ikad razmišljao recimo da postoji raj i pakao. Tj. da li vjeruješ u život poslije ovoga?

Ne ja sam matematicar i ovo nisu lagane stvari koje mala djeca mogu samo tako shvatiti jer bavimo se Bozjim ogranicenjima.

more_horiz
Razmisljaj izvan kutije.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Da objasnim... Kada Bog i ja igramo sah i on povuce lovca kao da je skakac onda to vise nije sah. Dakle ako 2+2=5 to vise nisu prirodni brojevi.

Tu Bog ne mora biti antropomorfan jer recimo Bog moze preko nekog andjela slati meni informocije o svojim pokretima na ploci.

more_horiz
Sva matematika je oblik igre i u kojoj iz jednostavijih pravila dolazimo do kompliciranijih. Recimo na sahovskoj ploci top moze iz bilo kojeg polja doci u konacnom nizu poteza u bilo koje drugo polje, isto vrijedi i za kraljicu, kralja i skakaca, ali ne vrijedi za lovca i pjesaka. Naravno uz prihvacanje pravila igre u suprotnom to nije sah. Matematika je znanost nuznosti. Sukus onoga sto hocu reci je da matematika nije stvorena jer ako ja ne mogu uz dana pravila napraviti nesto, onda ako Bog moze uciniti drugacije mora prekrsiti pravilo. Tu cu stati dok ne promislis o tome.

more_horiz
Mirza je napisao/la:
braslav je napisao/la:
Mirza je napisao/la:
Moraš napraviti distancu između ovog svijeta koji je sastavljen od materije, i Boga koji je izvan svoje kreacije. I da, Bog može sve.

Tu se razilazimo. Moze li Bog spasiti osobu koja se ne zeli spasiti?

Bog sve može.

Ne bih želeo da zvučim kao nevernik ali moraću da postavim jedno pitanje:

Može li Bog da stvori toliko veliki kamen da ne može posle da ga podigne . Trojstvo - Page 22 Icon_wink
Te stvari se nemogu posmatrati sa našeg ograničenog shvatanja savršenog, svemogućeg i sveprisutnog Boga. Inače doživećemo da nas sopstvene reči i misli dovedu u situaciju da budemo smešni.

more_horiz
amos je napisao/la:
Mirza je napisao/la:
braslav je napisao/la:
Mirza je napisao/la:
Moraš napraviti distancu između ovog svijeta koji je sastavljen od materije, i Boga koji je izvan svoje kreacije. I da, Bog može sve.

Tu se razilazimo. Moze li Bog spasiti osobu koja se ne zeli spasiti?

Bog sve može.

Ne bih želeo da zvučim kao nevernik ali moraću da postavim jedno pitanje:

Može li Bog da stvori toliko veliki kamen da ne može posle da ga podigne . Trojstvo - Page 22 Icon_wink
Te stvari se nemogu posmatrati sa našeg ograničenog shvatanja savršenog, svemogućeg i sveprisutnog Boga. Inače doživećemo da nas sopstvene reči i misli dovedu u situaciju da budemo smešni.

Ne nego nas razum koji je slika Bozjeg razuma govori da Bog koji moze uciniti sve sto ti padne na pamet ne postoji. Ako je neka cinjenica kontradikcija u nasem malom razumu kolika je onda to tek kontradikcija u Bozjem savrsenom razumu? Ovo radim pod predpostavkom da Bozji razum bolje razlikuje istinu i laz od nasega razuma kao i pod pretpostavkom da ne moze nesto biti laz za nas razum, a istina za Bozji.

more_horiz
braslav je napisao/la:

Ne nego nas razum koji je slika Bozjeg razuma govori da Bog koji moze uciniti sve sto ti padne na pamet ne postoji.

Treba ipak imati u vidu ove stihove:
Pro 3:5 Uzdaj se u Gospoda svijem srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.

Ne bih nadugo i naširoko polemisao na ovu temu, samo sam hteo da ukažem na apsurdnost razmatranja šta Bog može ili ne može.Ali postoji jedna jednostavna smernica, Bog poštuje svoju reč i preko nje ne ide. To nikada ne radi i ne može to raditi, ne može ići protiv svoje prirode. Ipak ima da nešto Bog ne može, ne može biti sam protiv sebe.
Pozdrav.

more_horiz
amos je napisao/la:
braslav je napisao/la:

Ne nego nas razum koji je slika Bozjeg razuma govori da Bog koji moze uciniti sve sto ti padne na pamet ne postoji.

Treba ipak imati u vidu ove stihove:
Pro 3:5 Uzdaj se u Gospoda svijem srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.

Ne bih nadugo i naširoko polemisao na ovu temu, samo sam hteo da ukažem na apsurdnost razmatranja šta Bog može ili ne može.Ali postoji jedna jednostavna smernica, Bog poštuje svoju reč i preko nje ne ide. To nikada ne radi i ne može to raditi, ne može ići protiv svoje prirode. Ipak ima da nešto Bog ne može, ne može biti sam protiv sebe.
Pozdrav.

Upravo tako. Ako je Bog stvorio svemir, planete i sva živa bića, zaista mi je apsurdno pričati o 2+2=5 i šahu.

Po meni bi trebalo pričati o mnogo bitnijim stvarima.

Lijep pozdrav! Smile

more_horiz
Ja ne mogu objsniti Trojstvo bez intelektualnog napora s tvoje strane koji ukljucuje promisljanje Bozjih granica. Samo da izlozim svoju predpostavku:

1. Bog nam je dao razum i nesto sto nas razum spozna da je laz ne moze biti istina za Bozji razum i obrnuto.

Ako se ne slazes s pretpostavkom onda napisi da je tako i kraj je diskusije.

more_horiz
Evo amos je napisao na sto ja ciljam...

Ali postoji jedna jednostavna smernica, Bog poštuje svoju reč i preko nje ne ide. To nikada ne radi i ne može to raditi, ne može ići protiv svoje prirode. Ipak ima da nešto Bog ne može, ne može biti sam protiv sebe.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Ja ne mogu objsniti Trojstvo bez intelektualnog napora s tvoje strane koji ukljucuje promisljanje Bozjih granica. Samo da izlozim svoju predpostavku:

1. Bog nam je dao razum i nesto sto nas razum spozna da je laz ne moze biti istina za Bozji razum i obrnuto.

Ako se ne slazes s pretpostavkom onda napisi da je tako i kraj je diskusije.

Dali si ikada ramišljao da Bog nije tri osobe, već jedna osoba sa tri različita načina objave ?
Dakle da je to jedna osobnost koja se objavila u Isusu.Otac koji je ustvari Duh, koji je sveti, dakle Sveti Duh koji je prebivao u punini u Isusu čineći Ga Gospodom i Bogom. Šta misliš o tome. Nadam se da ću dobiti jedno otvoreno razmišljanje, ne bih se raspravljao, samo me zanima dali ti ti zvuči dobro?

more_horiz
Da Bog nije jedan u tri Osobe onda cijela teologija Ljubavi nema smisla te je onda Bog zbilja tiranin, a ako je Bog Ljubav onda mora postojati odnos ja-ti u Bogu jer drugacije ne moze biti Ljubav, razmisli malo.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Da Bog nije jedan u tri Osobe onda cijela teologija Ljubavi nema smisla te je onda Bog zbilja tiranin, a ako je Bog Ljubav onda mora postojati odnos ja-ti u Bogu jer drugacije ne moze biti Ljubav, razmisli malo.

Zašto bi Bog morao u tom slučaju biti tiranin? Zašto bi teologija ljubavi onda gubila smisao ? Zašto ne može biti drugačije ljubav u Bogu ?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply