Šta Bog može učiniti, samo On zna, tako da ti ne mogu dati odgovor na postavljeno pitanje, žao mi je.
Mirza je napisao/la:To je već u mojoj vjeri veliko vrijeđanje, tako da ti to pitanje definitivno neću odgovoriti, niti ima ikakvog smisla.
Mirza je napisao/la:Moraš napraviti distancu između ovog svijeta koji je sastavljen od materije, i Boga koji je izvan svoje kreacije. I da, Bog može sve.
braslav je napisao/la:Mirza je napisao/la:To je već u mojoj vjeri veliko vrijeđanje, tako da ti to pitanje definitivno neću odgovoriti, niti ima ikakvog smisla.
Koga sam tu tocno uvrijedio, zar tebe?
braslav je napisao/la:Ako Bog moze sve zasto je stvorio svijet u kojem ima suza, boli, smrti, itd?
braslav je napisao/la:Mirza je napisao/la:Moraš napraviti distancu između ovog svijeta koji je sastavljen od materije, i Boga koji je izvan svoje kreacije. I da, Bog može sve.
Tu se razilazimo. Moze li Bog spasiti osobu koja se ne zeli spasiti?
braslav je napisao/la:Ili moj najdrazi: Moze li Bog napraviti nesto sto nakon toga vise ne moze ponistiti? U oba slucaja ne moze sve.
Mirza je napisao/la:braslav je napisao/la:Ili moj najdrazi: Moze li Bog napraviti nesto sto nakon toga vise ne moze ponistiti? U oba slucaja ne moze sve.
No comment. p.s. pitam se, ako postavljaš ovakva pitanja, da li uopće vjeruješ u Boga?
Mirza je napisao/la:Možda ne bi sebi trebao postavljati pitanja koja tvoj i moj razum ne može sažvakati. Možda bi trebali početi malo više razmišljati o sebi, kakvi smo, šta radimo, da li smo dobri ljudi itd.