zanki je napisao/la:na topicu Kur`an objasnjavamo stvar vezane za Islam, a tebi dragi Rafael
"Muslimani se nikada ne smatraju krivima, neovisno sto i kada pocinili"
je nesto sto nema veze sa vezom, svako ce odgovarti za svoj grijeh, i nicije grijehe nece nositi osim svojih. U Islamu je to vrlo jasno tako da nemam pojma sta ti ovde tvrdis, ni kojim povodom ovo pises.
Ne znam gdje sam rekao da bilo ko pa i Muslimani kao ljudi ne grijese- to bih volio da vidim, ovde draga gospodo pocinjete izmisljti neke stvari- bas svasta:)
svako dobro od mene
Nemoj se ljutiti!
Zasto mi nisi dao objasnjenje, kako muslimani obrazlazu dolazak grijeha u svijet. Dakle, kako je dosao grijeh i smrt u svijet?
Dok ne rijesis taj moralno-teoloski problem ne mozes diskutirati niti o grijehu niti o smrti.
Kada ja tvrdim, da muslimani nemaju osjecaj "naslijedjene krivice", onda ja imam argumente za tu tvrdnju. Muslimanski svijet danas, trazi za sve politicke i religiozne nedace koje ga pogadjaju krivicu u drugima, jer se po principu odgoja nikada nisu susreli sa "istocnim grijehom", koji implicira grijesnost svakog covjeka. Odakle ta grijesnost? Ona dolazi iz slobodne volje svakog bica. Svaki ljudski stvor se moze opredijeliti za ili protiv Boga po svom slobodnom odlucivanju.
Sto mi imamo u islamu? Islam mozes iskljucivo napustiti kao les, dakle u mrtvackom kovcegu. Tim islam krsi slobodu, koju je Bog dao ljudima. On muslimanima osporava slobodnu volju i slobodu izbora, (Al- Ghazzali!) fatalizira islamski svijet i nije u stanju objasniti niti ljudsku slobodu niti grijeh i smrt koja je posljedica grijeha. Islam naucava jednu vrstu predestinirane propasti, misleci da se covjek moze sam preko svojih djela spasiti. A to je obicna laz, jer povijesna zbivanja nam jasno ukazuju na nesto sasvim suprotno. Covjek se sam iz vlastite moci ne moze niti pardonirati niti spasiti.
Bez Isusove otkupiteljske zrtve na krizu i uskrsnuca od mrtvih, nije moguc spas. Bez krstenja nije moguce direktno uci u Kraljevstvo Bozje, to nam kaze sam Isus Krist. Evandjeoska-novozavjetna objava, koja je bila navjestena u SZ- i bila poslana 570 godina prije samozvanog islamskog proroka, je fundament te argumentacije.
Time islam pervertira Isusovu nauku, te osporava Njegovo Bozanstvo, pa se time stavlja u red krscanskih hereza, Arijanizma i drugih, cime postaje ANTIKRSCANSTVO. A u Evandjeljima i Poslanicama od Ivana imamo jasne direktive, da onaj tko ne priznaje Sina, ne priznaje ni Oca.
E sada, odlucujuce pitanje koje ovdje moramo postaviti jest: Je li Bog lazov? Moze li u Starom Zavjetu i u Novom Zavjetu tvrditi nesto sto u kasnijoj tzv. objavi opovrgava? Sumnjam u to!
Uz duzno stovanje tvoje osobe, i tvoga religijskog identiteta, kao i islama opcenito, ovdje ti moras povuci jednu crtu, pa nam pod tom crtom donijeti svoja objasnjenja, koja nece biti tvoja osobna misljenja, nego doktrinarni argumenti iz kurana.
Pozdrav!