hrvoje hrki je napisao/la:Bhakti je napisao/la:jony je napisao/la:Pa, ja kažem da je Isus bio Bog tek onda kad se na krštenju u Njega nastanio Bog. Ako promatraš Isusa - ima mnogo stihova gjde nastupa kao Bog (Bog govori kroz njega) i gdje nastupa kao čovjek (npr. plakao je na Lazarovom grobu!). Dakle, Isus nekad nastupa kao čvojek, a nekad kao Bog kad Bog govori kroz njega.
zar misliš da Bog nema emocije? ja mislim da se Bog smije, plače, da ima smisao za humor, itd. i da je sve to u onom izvornom savršenom obliku. plakanje za voljenom osobom, a pogotovo zbog toga što želiš s drugim dijeliti tugu da mu bude lakše, nije grešne naravi.
ja mislim da Isus nije mogao biti istodobno čovjek i Bog. čini mi se da je Isus bio čovjek kao i svaki drugi, samo što je imao u sebi osobu Božjeg sina, ali ne nikakve nadnaravne sposobnosti s time. jednostavno, kao da je netko uzeo svijesti Božjeg Sina i degradirao ju na ljudsku svijest. time je Sin Božji doista postao običan čovjek, jer više nije bio božanske prirode. tek tada nam Isus može postati pravi primjer, jer je kao i svi mi drugi - nije istodobno Bog i čovjek, nego samo čovjek. ali, fora je u tome što je on živio takvim životom koji je bio u skladu s božanskom voljom i Bog (Sveti Duh?) mu je pomagao kad god je trebalo, radilo se o liječenju, uskrsavanju ili bilo čemu drugome. znači, tako može i svaki drugi čovjek da ima potpunu vezu s Bogom (a bilo ih je koji su bili blizu tome, kad vidimo kakva su oni čuda radili, odnosno Bog preko njih).
kad bi to tako bilo, onda je kršćanstvo lažna religija
pobijaš sve osnove kršćanstva:!:
ne, baš suprotno... kršćanstvo se temelji na tome da je Isus bio jednak nama jer nam je jedino tako mogao pružiti vjerodostojan primjer.