Konin je napisao/la:Iv 14:26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.
Konin je napisao/la:Iv 15:26 A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene.
Pročitaj kraj ovog posta pa će ti biti jasno!
Konin je napisao/la:Mi vidimo ISusa, sjenu jedinog Boga, jer apsolutnog Boga nemožemo vidjeti sada.
"On je slika Boga nevidljivog, Prvorođenac svakog stvorenja"
Dakle, ovo nije čovjek Isus Krist iz Nazareta. On nije prvorođenac svakog stvorenja! Stvoren prije svega!
Konin je napisao/la:Znači nema "na nebu" različitih "osoba", svi su jedno u jednom jedinom nepodijeljenom Bogu. U ovom relativnom svijetu Isus je jedna manifestacija Boga, iako je jedno s njim, Duh Sveti je druga manifestacija Boga, iako je jedno s njim, itd....
To cijelo vrijeme i govrim! Jedan Bog, a Otac i Sin i Duh Sveti su njegove službe, manifestacije, a ne tri odvojena, različita djela jednog Boga od kojeg svaki dio ima svoju osobnost – ali se te tri osobnosti međusobno slažu!
Konin je napisao/la:jony je napisao/la:
Jedan Bog kao jedna osoba i čovjek Isus Krist – koji postaje Bog tek kad se u Njega nastanjuje punina Božanstva na krštenju! Zatim taj čovjek umire
kao čovjek jer ga je Bog napustio prije smriti. I onda čovjek uskršava
i odlazi na nebo i sjedi s desna Bogu (Ocu=Duhu Svetom – jednoj osobi).
Ta teorija nije baš po Bibliji, jer Isus kaže da je izašao od Oca i došao na ovaj svijet, da će ga ostaviti i vratiti se odakle je došao.
"Izašao sam od Oca i došao na svijet. Opet ostavljam svijet i odlazim Ocu"
Druga stvar, ovaj tvoja terija me dosta podjeća na Ivanova upozorenja o antikristu. Ivan kaže:
"Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca."
Ti niječeš Oca i Sina. Kažeš da Sin ne postoji, da postoji samo Otac, koji je privremeno boravio u tijelu Isusa. A da je Isus bio samo čovijek, doduše bezgrešni, ali samo čovijek. A da je bio Bog, samo kada je fizički sam Bog boravio u njemu.
Ja kažem da postoji Otac i da postoji Sin, kao što kaže i Ivan. Otac je poslao Sina, Krista, koji je postao tijelom u obliku Isusa. Znači Isus je Krist, Isus je Sin, Isus je Bog. Sin je poslan od Oca, ali oni su u svojoj biti jedan, nepodijeljeni Bog.
Ne znam kako si zaključio da ja niječem Oca i Sina. Ajde da ti objasnim tko je Otac i tko je Sin!
Iv. 1, 1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
Imamo Boga i Riječ. Uzmimo na primjer vodu da bi se bolje razumjelo:
U početku bijaše led (koji u ovom primjeru predstavlja Boga), grijemo led da bi promjenio stanje i imamo led (predstavlja Boga) i vodu (predravlja Riječ), i led postane voda (predstavlja Riječ)! Dakle, više nemamo H20 (predstavlja jedino vječno i svemoguće Biće) u obliku leda, nego vode (Riječi)! Sve što je bio led (Bog) sad je voda (Riječ)!
Iv. 1:2 -3 Ova bijaše u početku u Boga. Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.
Ef. 3: 9 I da otkrijem svima, kako se je ostvarila tajna od vjekova skrivena u Bogu, koji je sve stvorio po Isusu Kristu;
Kol. 1: 13 – 17 Koji nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo Sina ljubavi svoje, U kojemu imamo otkupljenje krvlju njegovom, oproštenje grijeha; Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja; Jer je po njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno. I on je prije svega, i sve postoji u njemu.
Dakle Biblija naziva Riječ (u ovoj uspredbi vodu) – i Sinom i Isusom Kristom.
Iv. 1: 14 I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine.
Dakle, kad se Riječ (u usporedbi predstavljenu vodom) spustila u tijelo imamo prelazak vode u paru (u našoj usporedbi). Dakle, cijelo je to vrijeme jedno te isto biće!
I nakon toga, taj Otac=Riječ=Isus Krist (ne čovjek iz Nazareta, nego Onaj koji je stvoren prije svega) = Sin = Bog prelazi u oblik Duha Svetoga i spušta se na apostole i ostale vjernike!
Što je dakle čovjek Isus Krist – šator u koji se nastanio Bog u punini! Utjelovljenje božanstva! Punina božanstva tjelesno. Dakle, ne negiram Sina - već ga upravo priznajem Bogom - ali to se potpuno manifestiralo u trenutku kad se
Bog nastanio u njemu u potpunosti - na krštenju!
Što smo mi – šatori u koje se nastanjuje Bog (u obliku Duha Svetoga) – ali ne punina božanstva – već određena mjera! Dakle, mi smo Božja djeca - a to se manifestira u trenutku kad smo kršteni Duhom Svetim - odnosno dio Boga (što je Duh Sveti) nastani u nama!