Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trojstvo

power_settings_newLogin to reply
+57
tripo 41
msomi
Juditha
sivko5
piramida4
muza
muslimanmusliman
Stella Shine
Luna Tic
Diana
Muatez
Milan Nikolic
davor_ze
piramida3
miskec4096
informer
IGOR-apokrinomai
Mirza
cito
Čarli
aron
stefani
braslav
SIPA
Rafael
estera
zanki
usamljena
SD
amos
melkisedek
Gubavac
QEA
Caesar
Sinke
servus dei
bumbar
ILIJA
Hell master
DraganZ
Bhakti
Konin
Želislav
simply
Aladin
NJEGOVA
Totus Tuus
Feba
jony
No Nick
hrvoje hrki
Spart
pinot
laodikejac
cubela
dominik
kainos
61 posters

descriptionTrojstvo - Page 7 EmptyRe: Trojstvo

more_horiz
Konin je napisao/la:
Iv 14:26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.

Konin je napisao/la:
Iv 15:26 A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene.

Pročitaj kraj ovog posta pa će ti biti jasno!

Konin je napisao/la:
Mi vidimo ISusa, sjenu jedinog Boga, jer apsolutnog Boga nemožemo vidjeti sada.
"On je slika Boga nevidljivog, Prvorođenac svakog stvorenja"

Dakle, ovo nije čovjek Isus Krist iz Nazareta. On nije prvorođenac svakog stvorenja! Stvoren prije svega!

Konin je napisao/la:
Znači nema "na nebu" različitih "osoba", svi su jedno u jednom jedinom nepodijeljenom Bogu. U ovom relativnom svijetu Isus je jedna manifestacija Boga, iako je jedno s njim, Duh Sveti je druga manifestacija Boga, iako je jedno s njim, itd....

To cijelo vrijeme i govrim! Jedan Bog, a Otac i Sin i Duh Sveti su njegove službe, manifestacije, a ne tri odvojena, različita djela jednog Boga od kojeg svaki dio ima svoju osobnost – ali se te tri osobnosti međusobno slažu!

Konin je napisao/la:
jony je napisao/la:

Jedan Bog kao jedna osoba i čovjek Isus Krist – koji postaje Bog tek kad se u Njega nastanjuje punina Božanstva na krštenju! Zatim taj čovjek umire
kao čovjek jer ga je Bog napustio prije smriti. I onda čovjek uskršava
i odlazi na nebo i sjedi s desna Bogu (Ocu=Duhu Svetom – jednoj osobi).

Ta teorija nije baš po Bibliji, jer Isus kaže da je izašao od Oca i došao na ovaj svijet, da će ga ostaviti i vratiti se odakle je došao.
"Izašao sam od Oca i došao na svijet. Opet ostavljam svijet i odlazim Ocu"

Druga stvar, ovaj tvoja terija me dosta podjeća na Ivanova upozorenja o antikristu. Ivan kaže:
"Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca."

Ti niječeš Oca i Sina. Kažeš da Sin ne postoji, da postoji samo Otac, koji je privremeno boravio u tijelu Isusa. A da je Isus bio samo čovijek, doduše bezgrešni, ali samo čovijek. A da je bio Bog, samo kada je fizički sam Bog boravio u njemu.

Ja kažem da postoji Otac i da postoji Sin, kao što kaže i Ivan. Otac je poslao Sina, Krista, koji je postao tijelom u obliku Isusa. Znači Isus je Krist, Isus je Sin, Isus je Bog. Sin je poslan od Oca, ali oni su u svojoj biti jedan, nepodijeljeni Bog.

Ne znam kako si zaključio da ja niječem Oca i Sina. Ajde da ti objasnim tko je Otac i tko je Sin!

Iv. 1, 1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
Imamo Boga i Riječ. Uzmimo na primjer vodu da bi se bolje razumjelo:
U početku bijaše led (koji u ovom primjeru predstavlja Boga), grijemo led da bi promjenio stanje i imamo led (predstavlja Boga) i vodu (predravlja Riječ), i led postane voda (predstavlja Riječ)! Dakle, više nemamo H20 (predstavlja jedino vječno i svemoguće Biće) u obliku leda, nego vode (Riječi)! Sve što je bio led (Bog) sad je voda (Riječ)!

Iv. 1:2 -3 Ova bijaše u početku u Boga. Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.
Ef. 3: 9 I da otkrijem svima, kako se je ostvarila tajna od vjekova skrivena u Bogu, koji je sve stvorio po Isusu Kristu;
Kol. 1: 13 – 17 Koji nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo Sina ljubavi svoje, U kojemu imamo otkupljenje krvlju njegovom, oproštenje grijeha; Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja; Jer je po njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno. I on je prije svega, i sve postoji u njemu.

Dakle Biblija naziva Riječ (u ovoj uspredbi vodu) – i Sinom i Isusom Kristom.

Iv. 1: 14 I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine.
Dakle, kad se Riječ (u usporedbi predstavljenu vodom) spustila u tijelo imamo prelazak vode u paru (u našoj usporedbi). Dakle, cijelo je to vrijeme jedno te isto biće!

I nakon toga, taj Otac=Riječ=Isus Krist (ne čovjek iz Nazareta, nego Onaj koji je stvoren prije svega) = Sin = Bog prelazi u oblik Duha Svetoga i spušta se na apostole i ostale vjernike!

Što je dakle čovjek Isus Krist – šator u koji se nastanio Bog u punini! Utjelovljenje božanstva! Punina božanstva tjelesno. Dakle, ne negiram Sina - već ga upravo priznajem Bogom - ali to se potpuno manifestiralo u trenutku kad se 
Bog nastanio u njemu u potpunosti - na krštenju!

Što smo mi – šatori u koje se nastanjuje Bog (u obliku Duha Svetoga) – ali ne punina božanstva – već određena mjera! Dakle, mi smo Božja djeca - a to se manifestira u trenutku kad smo kršteni Duhom Svetim - odnosno dio Boga (što je Duh Sveti) nastani u nama!

more_horiz
ako mene pitate kršćanstvo graniči sa politeizmom...

more_horiz
jony je napisao/la:

Konin je napisao/la:
Znači nema "na nebu" različitih "osoba", svi su jedno u jednom jedinom nepodijeljenom Bogu. U ovom relativnom svijetu Isus je jedna manifestacija Boga, iako je jedno s njim, Duh Sveti je druga manifestacija Boga, iako je jedno s njim, itd....

To cijelo vrijeme i govrim! Jedan Bog, a Otac i Sin i Duh Sveti su njegove službe, manifestacije, a ne tri odvojena, različita djela jednog Boga od kojeg svaki dio ima svoju osobnost – ali se te tri osobnosti međusobno slažu!

Super, pa o čemu onda mi raspravljemo sve ovo vrijeme?
Znači ti vjeruješ u Trojstvo, samo ne u njegov primitivni oblik. Wink

jony je napisao/la:

Ne znam kako si zaključio da ja niječem Oca i Sina. Ajde da ti objasnim tko je Otac i tko je Sin!

Iv. 1, 1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
Imamo Boga i Riječ. Uzmimo na primjer vodu da bi se bolje razumjelo:
U početku bijaše led (koji u ovom primjeru predstavlja Boga), grijemo led da bi promjenio stanje i imamo led (predstavlja Boga) i vodu (predravlja Riječ), i led postane voda (predstavlja Riječ)! Dakle, više nemamo H20 (predstavlja jedino vječno i svemoguće Biće) u obliku leda, nego vode (Riječi)! Sve što je bio led (Bog) sad je voda (Riječ)!

Ponovo super, to je dobro gledište što se tiče ralativne razine. Sa poboldani dijelom se jedino ne slažem.
Još da shvatiš razliku između apsolutnog i relativnog i da u apsolutu ne postoji ništa osim Boga, a ove manifestacije su samo Njegovi odrazi, jer se on sam nemože u cijelini pokazati u ovom svijetu, jer bi u tom trenu taj svijet nestao i to je to! Wink

jony je napisao/la:

Što je dakle čovjek Isus Krist – šator u koji se nastanio Bog u punini! Utjelovljenje božanstva! Punina božanstva tjelesno. Dakle, ne negiram Sina - već ga upravo priznajem Bogom - ali to se potpuno manifestiralo u trenutku kad se
Bog nastanio u njemu u potpunosti - na krštenju!

Što smo mi – šatori u koje se nastanjuje Bog (u obliku Duha Svetoga) – ali ne punina božanstva – već određena mjera! Dakle, mi smo Božja djeca - a to se manifestira u trenutku kad smo kršteni Duhom Svetim - odnosno dio Boga (što je Duh Sveti) nastani u nama!

Nije loše, ali nije potpuno ispravno.
Imaš problema sa tom tvojom binarnom logikom; Isus je Bog, Isus nije Bog.
Krštenje je bila samo Božja potvrda, ništa više. Isus je bio isti 5 min prije i 5 min poslje. Primjeti da Ivan kaže Isusu "ti bi trebao mene krstiti", znači da je Isus već i prije krštenja bio ispunjen Duhom Ja bi veći naglasak stavio na Isusovo iskušnje u pustinji, mislim da je tu odradio zadnji i najvažniji dio puta. U svakom slučaju vidljivo je da postoji put i razvoj i da je u svakom trenutku Isus bar u nekoj mjeri ispunjen Duhom i da ta povezanost raste, a da nije, kako ti kažeš skok sa 0 na 1.
Druga stvar, svi mi možemo biti poput Isusa, u cijelosti ispunjeni Božjim Duhom i biti jedno s Njime, to obećanje nam je dao sam Isus. To je onaj pravi cilj!

more_horiz
Konin je napisao/la:
Super, pa o čemu onda mi raspravljemo sve ovo vrijeme?
Znači ti vjeruješ u Trojstvo, samo ne u njegov primitivni oblik. Wink

Dakle, ne vjerujem u tri božanske osobe (stoga ne vjerujem u trojstvo)! 
Dakle, nema potrebe da ponovno pričamo o tome. Sve smo rekli u prošlih nekoliko postova. 

Konin je napisao/la:
Nije loše, ali nije potpuno ispravno.
Imaš problema sa tom tvojom binarnom logikom; Isus je Bog, Isus nije Bog.
Krštenje je bila samo Božja potvrda, ništa više. Isus je bio isti 5 min prije i 5 min poslje. Primjeti da Ivan kaže Isusu "ti bi trebao mene krstiti", znači da je Isus već i prije krštenja bio ispunjen Duhom Ja bi veći naglasak stavio na Isusovo iskušnje u pustinji, mislim da je tu odradio zadnji i najvažniji dio puta. U svakom slučaju vidljivo je da postoji put i razvoj i da je u svakom trenutku Isus bar u nekoj mjeri ispunjen Duhom i da ta povezanost raste, a da nije, kako ti kažeš skok sa 0 na 1.
Druga stvar, svi mi možemo biti poput Isusa, u cijelosti ispunjeni Božjim Duhom i biti jedno s Njime, to obećanje nam je dao sam Isus. To je onaj pravi cilj!

Prvo - to je biblijska logika - a budući da ti Bibliju ne prihvaćaš kao apsolut - već neke druge svjetonazore i knjige - ti pokušavaš Boga objasniti nekom dugom logikom. Ja sam ga objasnio Bibljiom i moje se objašnjenje slaže s njom, ali se ne slaže s tim drugim knjigama i tvojim autoritetima - stoga se tu nema što dodati.

Drugo, Isus nije bio isti prije i poslije krštenja - jer se tek poslije krštenja na Njega spustio Duh. Bilo je potrebno ispuniti taj dio Pisma da bi se Duh (Bog) u potpunosti nastanio u Njemu.

Međutim, mislim da smo ja i ti pokrili ovu temu i da nemamo što više dodati.

Ali je zanimljivo da su svi na ovom forumu vjerojatno skoro svi trojičari (vjeruju u Boga u tri osobe) i nisu imali što za reći - već se rasprava vodi između mene i tebe, a ni jedan ni drugi ne vjerujem da je Bog tri osobe. 
Ti Boga ne doživljavaš onako kako ga opisuje Biblija - kao jednu osobu, već kao nešto drugo - a ja ga doživljavam kao jednu osobu!

Trojičari - gdje ste?

more_horiz
Gnosis je napisao/la:

meni osobno puno više logike od toga da ima jedan Bog s tri osobnosti ima to da postoje tri zasebne osobe koje djeluju u savršenom skladu, sa savršeno usklađenim mislima, postupcima i težnjama - dakle Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti. na prvi pogled se to doista čini kao politeizam... ali golema je razlika između toga i između onog klasičnog politeizma, tipa grčke mitologije (pošto smo s tim svi najbolje upoznati). tamo se bogovi međusobno kolju, a ne da djeluju skladno... svaki bog ima posebnu osobnost, i svaki je opredijeljen za određeni dio univerzuma, imaju ljudske osobine, mane, itd. a ova tri boga u kršćanstvu su nešto sasvim drugo... to su tri osobe koje svojim savršeno harmoničnim postojanjem čine jedno božanstvo (ali nije jedan bog koji u sebi ima tri osobe, to je protivno razumu).

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Gnosis je napisao/la:

meni osobno puno više logike od toga da ima jedan Bog s tri osobnosti ima to da postoje tri zasebne osobe koje djeluju u savršenom skladu, sa savršeno usklađenim mislima, postupcima i težnjama - dakle Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti. na prvi pogled se to doista čini kao politeizam... ali golema je razlika između toga i između onog klasičnog politeizma, tipa grčke mitologije (pošto smo s tim svi najbolje upoznati). tamo se bogovi međusobno kolju, a ne da djeluju skladno... svaki bog ima posebnu osobnost, i svaki je opredijeljen za određeni dio univerzuma, imaju ljudske osobine, mane, itd. a ova tri boga u kršćanstvu su nešto sasvim drugo... to su tri osobe koje svojim savršeno harmoničnim postojanjem čine jedno božanstvo (ali nije jedan bog koji u sebi ima tri osobe, to je protivno razumu).

Ajmo pustiti na stranu što kome ima više logike i što se kome više sviđa... Ukusi su različiti....

Pogledajmo Bibliju - i vidimo gdje to ona govori o trojstvu! Koji stihovi tome idu u prilog, a koji ne! I kad proučimo sliku malo bolje - vidjet ćemo da trojstva (Bog u tri osobe) u Bibliji nema!

more_horiz
jony je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:
Gnosis je napisao/la:

Ajmo pustiti na stranu što kome ima više logike i što se kome više sviđa... Ukusi su različiti....

Pogledajmo Bibliju - i vidimo gdje to ona govori o trojstvu! Koji stihovi tome idu u prilog, a koji ne! I kad proučimo sliku malo bolje - vidjet ćemo da trojstva (Bog u tri osobe) u Bibliji nema!

pa kako nema
Isus i Duh sveti spominju se puno puta?

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
pa kako nema

Očito nisi čitao moje postove na ovu temu - jer bi ti onda bilo jasno da je Isus bio čovjek koji je rastao u mudrosti i milosti pred Bogom (Lk. 2:52  - a Bog ne može rasti u mudrosti) i nije nikad pogriješio. A u Njega se tek na krštenju spustio Bog=Duh Svet=Otac (kojeg Biblja također naziva i Riječ i Isus Krist - naravno ne čovjek iz Nazareta)! Prije toga u Isusu nije prebivala punina božanstva - nego je tek kad se u Njega spustio Otac postao punina božanstva tjelesno.
Isto tako kad je išao na kriš - umro je čovjek Isus (jer Bog ne može umrijeti) - što vidimo iz Njegovih riječi: "Oče moj, Oče moj zašto si me ostavio!"

Dakle, Biblija govori o Bogu kao jednoj osobi (ne tri), i o Isusu Kristu - čovjeku koji je bio šator u kojem se Bog nastanio, i da je danas jedini 
posrednik između Boga i ljudi ČOVJEK Isus Krist!

more_horiz
jony je napisao/la:
pa kako nema

Očito nisi čitao moje postove na ovu temu - jer bi ti onda bilo jasno da je Isus bio čovjek koji je rastao u mudrosti i milosti pred Bogom (Lk. 2:52 - a Bog ne može rasti u mudrosti) i nije nikad pogriješio. A u Njega se tek na krštenju spustio Bog=Duh Svet=Otac (kojeg Biblja također naziva i Riječ i Isus Krist - naravno ne čovjek iz Nazareta)! Prije toga u Isusu nije prebivala punina božanstva - nego je tek kad se u Njega spustio Otac postao punina božanstva tjelesno.
Isto tako kad je išao na kriš - umro je čovjek Isus (jer Bog ne može umrijeti) - što vidimo iz Njegovih riječi: "Oče moj, Oče moj zašto si me ostavio!"

Dakle, Biblija govori o Bogu kao jednoj osobi (ne tri), i o Isusu Kristu - čovjeku koji je bio šator u kojem se Bog nastanio, i da je danas jedini
posrednik između Boga i ljudi ČOVJEK Isus Krist!

čitao sam tvoje postove
samo se ne slažem s njima
Isus je Bog i Čovjek , to je rečeno na ovoj temi više puta:!:

neki su ti i citirali iz Biblije
sam je Isus za sebe 10-tak puta tvrdio da je Sin Božji tj . Bog
zato je formalno i bio tužen od židova da ga ubiju, jer da se gradi da je Bog
to valjda znaš
pa mi onda tvoje tvrdnje nikako nisu jasne:affraid:

more_horiz

čitao sam tvoje postove
samo se ne slažem s njima
Isus je Bog i Čovjek , to je rečeno na ovoj temi više puta:!:

neki su ti i citirali iz Biblije
sam je Isus za sebe 10-tak puta tvrdio da je Sin Božji tj . Bog
zato je formalno i bio tužen od židova da ga ubiju, jer da se gradi da je Bog
to valjda znaš
pa mi onda tvoje tvrdnje nikako nisu jasne:affraid:

Pa, ja kažem da je Isus bio Bog tek onda kad se na krštenju u Njega nastanio Bog. Ako promatraš Isusa - ima mnogo stihova gjde nastupa kao Bog (Bog govori kroz njega) i gdje nastupa kao čovjek (npr. plakao je na Lazarovom grobu!). Dakle, Isus nekad nastupa kao čvojek, a nekad kao Bog kad Bog govori kroz njega.

Stoga, izdvoji moje tvrdnje koje ti nisu jasne.

Evo, još jedan prmjer ovoga što ti kažem:
Iv. 18: 4 A Isus, koji je znao sve, što će biti od njega, stupi naprijed i upita ih: "Koga tražite?" Odgovoriše mu: "Isusa Nazarećanina." Isus im reče: "Ja sam." A s njima je stajao i Juda, izdajnik njegov. A kad im reče: "Ja sam, ustuknuše natrag i popadoše na zemlju. (Dakle, nastupio je kao Bog - odnsno govori Bog iz njega.) Onda ih opet zapita: "Koga tražite?" A oni rekoše: "Isusa Nazarećanina." Odgovori Isus: "Rekoh vam, da sam ja. Ako dakle mene tražite, pustite ove nek idu!" (Dakle, nisu pali, čak su ga uhitili - jer je nastupio kao čovjek.)

more_horiz
pa pitao sam te već
šta znači da je začet po Duhu svetome??

Šta po tebi znači to začeće po DS?
da li ti uopće nešto znači?
da li ga je Bog začeo u krilu ponizne službenice Gospodnje- Marije?

a znamo da je Duh sveti jedna od božanskih osoba tj BOG

more_horiz
jony je napisao/la:
Pa, ja kažem da je Isus bio Bog tek onda kad se na krštenju u Njega nastanio Bog. Ako promatraš Isusa - ima mnogo stihova gjde nastupa kao Bog (Bog govori kroz njega) i gdje nastupa kao čovjek (npr. plakao je na Lazarovom grobu!). Dakle, Isus nekad nastupa kao čvojek, a nekad kao Bog kad Bog govori kroz njega.

zar misliš da Bog nema emocije? ja mislim da se Bog smije, plače, da ima smisao za humor, itd. i da je sve to u onom izvornom savršenom obliku. plakanje za voljenom osobom, a pogotovo zbog toga što želiš s drugim dijeliti tugu da mu bude lakše, nije grešne naravi.

ja mislim da Isus nije mogao biti istodobno čovjek i Bog. čini mi se da je Isus bio čovjek kao i svaki drugi, samo što je imao u sebi osobu Božjeg sina, ali ne nikakve nadnaravne sposobnosti s time. jednostavno, kao da je netko uzeo svijesti Božjeg Sina i degradirao ju na ljudsku svijest. time je Sin Božji doista postao običan čovjek, jer više nije bio božanske prirode. tek tada nam Isus može postati pravi primjer, jer je kao i svi mi drugi - nije istodobno Bog i čovjek, nego samo čovjek. ali, fora je u tome što je on živio takvim životom koji je bio u skladu s božanskom voljom i Bog (Sveti Duh?) mu je pomagao kad god je trebalo, radilo se o liječenju, uskrsavanju ili bilo čemu drugome. znači, tako može i svaki drugi čovjek da ima potpunu vezu s Bogom (a bilo ih je koji su bili blizu tome, kad vidimo kakva su oni čuda radili, odnosno Bog preko njih).

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
jony je napisao/la:

zar misliš da Bog nema emocije? ja mislim da se Bog smije, plače, da ima smisao za humor, itd. i da je sve to u onom izvornom savršenom obliku. plakanje za voljenom osobom, a pogotovo zbog toga što želiš s drugim dijeliti tugu da mu bude lakše, nije grešne naravi.

ja mislim da Isus nije mogao biti istodobno čovjek i Bog. čini mi se da je Isus bio čovjek kao i svaki drugi, samo što je imao u sebi osobu Božjeg sina, ali ne nikakve nadnaravne sposobnosti s time. jednostavno, kao da je netko uzeo svijesti Božjeg Sina i degradirao ju na ljudsku svijest. time je Sin Božji doista postao običan čovjek, jer više nije bio božanske prirode. tek tada nam Isus može postati pravi primjer, jer je kao i svi mi drugi - nije istodobno Bog i čovjek, nego samo čovjek. ali, fora je u tome što je on živio takvim životom koji je bio u skladu s božanskom voljom i Bog (Sveti Duh?) mu je pomagao kad god je trebalo, radilo se o liječenju, uskrsavanju ili bilo čemu drugome. znači, tako može i svaki drugi čovjek da ima potpunu vezu s Bogom (a bilo ih je koji su bili blizu tome, kad vidimo kakva su oni čuda radili, odnosno Bog preko njih).

kad bi to tako bilo, onda je kršćanstvo lažna religija
pobijaš sve osnove kršćanstva:!:

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

Dakako da Bog ima emocije i da plakanje za voljenom osobom nije griješna stvar! Međutim, to sam uzeo kao primjer za Isusa kao čovjeka. Isto kao što sam iznio primjer da je Isus rekao dva puta istu stvar "Ja sam" kad s
su ga došli uhititi - ali jednom su njegovi napadači pali na zemlju - kad je iz Njega govorio Bog, a drugi put nisu - kad je to Isus rekao kao čovjek!

Bhakti je napisao/la:

Ovdje ima par stvari koje se tebi možda čine logične - ali Biblija ne govori tako:
- Isus je bio i Bog i čovjek! 1. Iv. 4: 2-3
- Slažem se da je Isus bio čovjek. Ali u Njega se sputio Bog na krštenju - tako da on 
nekad nastupa kao Bog, a nekad kao čovjek. Ista je stvar i s nama. Mi smo ljudi i kad smo kršteni Svetim Duhom, u nas se nastanjuje jedan dio Boga (ne punina Boga kao u slučaju Isusa) i također mi kao ljudi nekad nastupamo kao ljudi, a nekad govori Bog kroz nas i On nas koristi.
- Dakle, mi za sebe možemo reći da smo ujedno i čovjek i dio Boga, nakon što smo krtšeni Duhom Svetim. Kao što je Isus bio čovjek i u Njemu se na krštenju nastanila punina Boga, u nama se nastanjuje određena mjera 
Duha Svetog (Boga). Iv. 10: 34 Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste? Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti.Smijete li vi onda za onoga, kojega Otac posveti i posla na svijet, tvrditi: 'Huliš na Boga,' što rekoh: 'Sin sam Božji!'

more_horiz
pa pitao sam te već

Odgovori sam ti već, ali da ponovim! To znači da je Bog stvorio u Mariji dijete - čovjeka u kojeg će se kasnije nastaniti. Znači, začela je od Duha Svetoga, a ne od sebe i Duha Svetoga. Marija je bila samo inkubator. Isus nije bio 23 kromosoma od Boga i 23 od Marije. Objasnio sam i zašto prije par postova. Bog je stvorio čovjeka i stavio ga u Mariju.

Osim toga, dokazao sam da Duh Sveti nije jedna od božanskih osoba, već da je JEDINA božanska osoba! Bog je jedna osoba - koju Pismo naziva Ocem=Duhom Svetim = Riječ!

more_horiz
jony je napisao/la:
pa pitao sam te već

Odgovori sam ti već, ali da ponovim! To znači da je Bog stvorio u Mariji dijete - čovjeka u kojeg će se kasnije nastaniti. Znači, začela je od Duha Svetoga, a ne od sebe i Duha Svetoga. Marija je bila samo inkubator. Isus nije bio 23 kromosoma od Boga i 23 od Marije. Objasnio sam i zašto prije par postova. Bog je stvorio čovjeka i stavio ga u Mariju.

Osim toga, dokazao sam da Duh Sveti nije jedna od božanskih osoba, već da je JEDINA božanska osoba! Bog je jedna osoba - koju Pismo naziva Ocem=Duhom Svetim = Riječ!

znači Kristova vjera-kršćanstvo je lažna religija- o Kristu kao Bogu
ti očito nisi kršćanin , jer sve crk.zajednice priznaju da je Isus bio Bog:!:

a, kojoj ti zajednici pripadaš?

more_horiz
jony je napisao/la:

Ovakvu ideju može imati samo onaj tko vjeruje u "istočni grijeh". Meni je taj pojam smiješa, jer bi značilo da nam je grešna narav upisana u genetski kod.
Mislim da je situacija malo drugačija. Mi nismo samo tijelo, mi smo tijelo i duh. Tijelo je po svojoj naravi grešno, jer tko živi po tijelu, pod zakonom je, a tko živi po Duhu, izvan zakona je.
Kada se stvara novi čovijek, embrio, stvara se njegovo tijelo koje se povezuje sa dušom.
Ta duša može biti čista ili prljava, u određenoj mjeri.
Isus se rodio sa potpuno čistom dušom, sa potpuno "propusnom" vezom sa Bogom, od početka je živio po duhu, a ne po tijelu i kao takav nije griješio. Ali se je razvijao, "rastao u znanju i mudrosti" i dok nije u potpunosti nadvladao ovaj svijet, povezao se s Bogom i tada je Bog živio u Njemu u punini, kojeg smo mi opažali kao Sina.
Isto je sa nama, samo što se mi rađamo uglavnom sa zaprljanim duhom i na nama je da prepustimo Duhu vlast nad našim životom, da ne živimo po tijelu, nego po Duhu, u tom Duhu rastemo i dalje se čistimo, dok ne dosegenemo savršenstvo i budemo jedno s Bogom. To je cilj, a Isus nam je došao pokazati da je to moguće!
Samim time što niječeš da je ISus rođen od žene, niječeš i mogućnost da mi postanemo poput Isus. Pavao je jasno rekao da je Isus samo prvorođenac među mnogom braćom, a Isus je rekao da oni koji ga slijede će činiti i veća djela od Njega.

jony je napisao/la:

Meni nije jasno kako ti objašnjavaš, onaj stih koji sam već navao:
Iv 15:26 A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene.
Znači Duh izlazi od Boga, Duh je u odnosu sa Bogom, znači da je relativan. Apsolutan Bog nemože biti u odnosu sa nečim, pogotovo sa samim sobom!
Oni jesu jedno, jedan bit, ali Duh je više kao jedan ud Boga. Kao što Pavao kaže, mi koji živimo u Kristu, smo njegovi udovi. Tako je i s Duhom.

more_horiz
Konin je napisao/la:
Samim time što niječeš da je ISus rođen od žene, niječeš i mogućnost da mi postanemo poput Isus. Pavao je jasno rekao da je Isus samo prvorođenac među mnogom braćom, a Isus je rekao da oni koji ga slijede će činiti i veća djela od Njega.

Nikad nisam njekao da je Isus rođen od žene, već da je začet od žene i Boga. I to naravno ne niječe mogućnost da mi postanemo kao Isus - već naprotiv. Isus nije rođen od žene i radi toga nije pogriješio - već je svojevoljno 
uzeo naš grijeh (kako kaže Biblija) - kao što Adam nije bio zaveden, već je svojevoljno pogriješio uzevši sebi Evu, koja je bila zavedena i pogriješila. Dakle, Isus je postano naš grijeh da mi možemo postati Njegova pravedenost (Biblija kaže tako).

Konin je napisao/la:
Meni nije jasno kako ti objašnjavaš, onaj stih koji sam već navao:
Znači Duh izlazi od Boga, Duh je u odnosu sa Bogom, znači da je relativan. Apsolutan Bog nemože biti u odnosu sa nečim, pogotovo sa samim sobom!
Oni jesu jedno, jedan bit, ali Duh je više kao jedan ud Boga. Kao što Pavao kaže, mi koji živimo u Kristu, smo njegovi udovi. Tako je i s Duhom.

Dakako da tu nije rječ o tri osobe i da sad jedna šalje drugi i jedna zapovijeda drugoj. Već Isus kaže da kad On (čovjek) ode k Ocu da će doći Duh Sveti (koji je zapravo manifestacija Oca - odnosno oblik Oca) i da će taj Duh Sveti svjedočiti o Njemu. Dakle, Duh odlazi od Oca, kao što para dolazi od vode.

Zadnja promjena: ; pon 16 srp 2007, 13:38; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply