Hrvoje
Mali princ je napisao/la:Pogledajte moju propovijed na Virtualnoj crkvi, pisao sam o "jedenju" Isusa, pa komentirajte ovdje...
Mali princ je napisao/la:Pogledajte moju propovijed na Virtualnoj crkvi, pisao sam o "jedenju" Isusa, pa komentirajte ovdje...
braslav je napisao/la:Ajd,Mali princ je napisao/la:Pogledajte moju propovijed na Virtualnoj crkvi, pisao sam o "jedenju" Isusa, pa komentirajte ovdje...
gdje?
Izrail je napisao/la:Plahte ko će to čitat.
Krizostom je napisao/la:Hrvoje
Jevrejin je napisao/la:
Hristova krv je nasa zastita a ne sakramenti.
inliner je napisao/la:Za kraj dat ću par citata
Thomasa Cranmera:
"A što se tiče pape, odbacujem ga kao Kristovog neprijatelja i antikrista, zajedno sa njegovom lažnom naukom"
Slično mišljenje imao je i Martin Luther: „Čitam papine dekrete“, pisao je, „i... ne znam je li papa sam antikrist ili je njegov apostol – toliko je, naime, Krist u njima lažno prikazan i razapet“. Sam papa svojom poslanicom riješio je njegovu dvojbu; Govoreći o njoj Luther je napisao: „Prezirem je i odbacujem kao bezbožnu i lažnu... U njoj se osuđuje sam Krist... Sad mi je savjest puno mirnija jer znam da je papa antikrist i da sjedi na Sotoninom prijestolju.“
Jean Calvin:
govoreći o Pavlovom opisu antikrista iz 2. Solunjanima 2, govori
sljedeće: "Kratko ću reći
da Pavlove riječi nemaju nikakve druge interpretacije, osim da se odnose
na papinstvo".
Lord Cobham
ovako govori: “Rim je antikristovo gnjezdo i iz tog gnjezda izlaze svi njegovi učenici".
Ako su svi oni sektaši... onda sam i ja spreman uzeti tu titulu:)
Zanimljivo je da katolička crkva svakoga tko odbacuje njihova lažna učenja naziva sektašem.... Da, još jednom ću ponoviti, papa je antikrist :)
Govoreći o dogmama katoličke crkve Jan Hus je izjavio: "Čak i da me stave na lomaču koja mi je već pripremljena, nikad nebi prihvatio njihova teološka učenja"
Govoreći o papi Jan Hus kaže sljedeće: "Papa je antikristova inkarnacija", čak je išao i dalje te je dodao da ga se može naći u Rimu.
Girolamo Savonarola o katoličkoj crkvi
govori sljedeće: "Bježite iz
Rima, jer Babilon znači zbrka, a Rim je pobrkao cijelo pismo, pobrkao je
sve zablude, sve je pobrkao. bježite dakle iz Rima i pokajte se.".
braslav je napisao/la:
Ako je papa Antikrist tko je onda Hitler ili Staljin?
Izrail je napisao/la:braslav je napisao/la:
Ako je papa Antikrist tko je onda Hitler ili Staljin?
A ispada pozitivci.
|
|