Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+6
braslav
Mali princ
kainos
Spart
Izrail
hrvoje hrki
10 posters

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 14 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
U jednom ukazanju iz 15.st. fratru Joannesu Menesiusus Gospa je rekla slijedeće:

Znajte, moja djeco,
da ću preko milosti moga Gospodina Isu-
sa Krista biti s vama tjelesno prisutna do
konca svijeta; ne u Euharistiji kao moj Sin, (vidite kako je važna sveta pričest! - op HH)

nego u mojim slikama i kipovima, i znat
ćete da sam u njima kad vidite da su se pre-
ko njih dogodila čudesa.

Isus je tjelesno prisutan i dan danas s nama u malenoj hostiji koju primamo na svetoj misi- euharistiji!

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 14 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
Jednog mladica je, kaze cezarije iz Hajsterbaha (1230), satana ubedio, obecavsi mu veliko bogatstvo, da porekne Hrista, ali ga nije mogao ubediti da porekne Mariju; kada se pokajao DM je nagovorila Hrisa da mu oprosti.

Isti monah prica o jednom cistercitskom laickom bratu koga su cuil da se moli Hristu: "Gospode, ako me Ti ne oslobodis ovog iskusenja, zalicu se na Tebe Tvojoj majci".

U srednjem veku muskarcu su se toliko molili Mariji da je narodna masta zamisljala da je Hrist ljubomoran (!). Jednom coveku koji je nebo zasipao molitvama Ave Maria, On se, kako kaze jedna lepa prica, pojavio i blago ga prekorio: "Moja majka ti mnogo zahvaljuje za sve pozdrave koje joj saljes, ali ipak ne treba da zaboravis da pozdravis i mene".

hrvoje, sto kazes na ove iskaze?

prijatno.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Jednog mladica je, kaze cezarije iz Hajsterbaha (1230), satana ubedio, obecavsi mu veliko bogatstvo, da porekne Hrista, ali ga nije mogao ubediti da porekne Mariju; kada se pokajao DM je nagovorila Hrisa da mu oprosti.

Isti monah prica o jednom cistercitskom laickom bratu koga su cuil da se moli Hristu: "Gospode, ako me Ti ne oslobodis ovog iskusenja, zalicu se na Tebe Tvojoj majci".

U srednjem veku muskarcu su se toliko molili Mariji da je narodna masta zamisljala da je Hrist ljubomoran (!). Jednom coveku koji je nebo zasipao molitvama Ave Maria, On se, kako kaze jedna lepa prica, pojavio i blago ga prekorio: "Moja majka ti mnogo zahvaljuje za sve pozdrave koje joj saljes, ali ipak ne treba da zaboravis da pozdravis i mene".

prijatno.

nisi ništa odgovorio u vezi euharistije i poruka koje je BDM dala u vezi važnosti euharistije

vidiš i ti si dao lijepe primjere , samo je to više za temu mariologija ili BDMarija kao posrednica

budi siguran da Isus nikada neće "biti ljubomoran" ba svoju majku
jer u svakoj krunici ili zdravo mariji, više puta se spominje ISUS , i svaka tvrdnja da se zbog BDM zaboravlja Isus je jedna velika lažpale

prouči dobro molitve KC , krunicu i sva otajstva krunice pa ćeš vidjeti da je u svim molitvama prisutan Isus
inače u krunici se moli i Oče naš i Slava ocu, sinu i duhu svetome...Exclamation

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
No Nick je napisao/la:

prijatno.

nisi ništa odgovorio u vezi euharistije i poruka koje je BDM dala u vezi važnosti euharistije

vidiš i ti si dao lijepe primjere , samo je to više za temu mariologija ili BDMarija kao posrednica

budi siguran da Isus nikada neće "biti ljubomoran" ba svoju majku
jer u svakoj krunici ili zdravo mariji, više puta se spominje ISUS , i svaka tvrdnja da se zbog BDM zaboravlja Isus je jedna velika lažpale

prouči dobro molitve KC , krunicu i sva otajstva krunice pa ćeš vidjeti da je u svim molitvama prisutan Isus
inače u krunici se moli i Oče naš i Slava ocu, sinu i duhu svetome...Exclamation

Nisam vidio tvoje pitanje u vezi euharistije... Smile

Pozdrav.

more_horiz
Samo da se nadovezem,Vlc.Sudac je rekao:kad bi s takvom vjerom prisustvovali jednoj misi kakvu je imao onaj stotnik iz biblije bilo bi vam dovoljno za cijelu vjecnost.Pozdrav

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply