Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+6
braslav
Mali princ
kainos
Spart
Izrail
hrvoje hrki
10 posters

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 2 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>evo ti,sto bar nisi fin kao Zivac i Hrki i diskutiras u stilu pristojnog krscanina,vec si juce, prekrsio zapovijed,kao dobar katolik podmetnio moderatoru crvena slova i podpiso ga,</BLOCKQUOTE>

Pa o čemu ti pišeš lol!
Ovo veze s vezom nema.

Ali ako vam smetam za pristojnu diskusiju neću više sudjelovat.
očito se bojite pa hoćete izvrdavat a kod mene nema mrdanja.
No neću diti onaj koji vam kvari igru.
lol!

Mir vama i lijepi pozdrav.
Nemoras otici ali je lijepo da kao svi drugi pristojni ljudi budes pristojan,i pravi Kristov sljedbenik,mozemo sve u miru dogovoriti i razgovarati.Dijalog i medjuljudski i medjureligijski,mogu voditi svi ljudi.</BLOCKQUOTE>

Što bar ne ogovori na moje pitanje nego popuješ.obred

obred Ma,ja sam ti zaduzena za mir i disciplinu,lako mi odgovorimo na sva pitanja kad smo trijezni,posteni,ponizni,bratoljubni,kao Kristove sluge,postivamo se i volimo,obred sva teplogija nije teska,a ako si dopustimo maha iracionalnim,animalnim strastima,necemo dobiti nista,ti kupis svoje krpice ja moje i cao,ali valjda smo zreli ljudi,a sto se tice tvog pitanja budi strpljiv od 60 i toliko valjda ce jedan znati ,obred ako ne isto sto i ti barem slicno.</BLOCKQUOTE>

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 2 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Ivan 20: 22-23 govori o ŽIVOTONOSNOJ vjeri u Isusa, kao Krista, sina Božjega. Tko primi Krista, otpušteni su mu grijesi, tko ne primi Krista, zadržani su mu grijesi.

Pa tako ne piše u Ivan 20,22-23

No očito ne znate odgovor, pa da vas više ne mučim odmorit ću malo.study
neću nikuda otići ali ovdje smo da bi konkretno odgovorili na pitanje a ne išli skroz na druge teme.lol!
Nema kruha od toga.[/quote]

Dragi Izraele, oprosti ali ja sam shvatila da ti ne povezuješ napisano.
Ponovo ti kažem: smisao tih Gospodovih riječi jeste da daje silu Duha Svetoga za navješčivanje Radosne vijesti, tko uzvjeruje spasit će se jer su mu oprošteni grijesi zato što je uzvjerovao Krista. Tko ne uzvjeruje, osudit će se, jer nije uzvjerovao u Krista i zadržani su mu grijesi, jer jedini Krist može otpustiti grijehe.

more_horiz
Dina je napisao/la:
<blockquote>a sto se tice tvog pitanja budi strpljiv od 60 i toliko valjda ce jedan znati ,obred ako ne isto sto i ti barem slicno.</blockquote>

Ma ja te pitam brate za ovu tvrdnju

Dina je napisao/la:

vec si juce, prekrsio
zapovijed,kao dobar katolik podmetnio moderatoru crvena slova i podpiso
ga,

Što to znači i čemu izmišljaš stvari kad se takvo što nije desilo.
confused

more_horiz
A ti ciljaš na to svećenik može meni otpustiti grijeh?

Evo primjer: recimo, predbožično vrijeme je, ti si svećenik. Mene ne poznaš, jer u crkvi je puno ljudi. Ja imam grijeh, recimo, varala sam muža. Ja dođem tebi na ispovijed, i ispovjedim se.Red je, Božić je. Ti mi veliš šta ja za pokoru trebam napraviti, izmoliti, a uopće za te tri-četiri minute niti misliš da li sam se ja istinski pokajala.
Izađem ja iz ispovjedaonice mirne savjesti, šta ću se ja kajat i osjećat ovako ili onako, kad znam da mi svećenik može otpustiti grijehe. kakvog srca ušla, takva izašla.

A u isto vrijeme znam, da moj ispovjednik ima seksualne odnose sa susjedom koja živi preko puta i s njom ima sina kojeg je krstio u crkvi, a kum je bio muž te susjede. Ali, on je ipak svećenik.
----------------------------------------------------------------------

.. znači, taj svećenik, koji mene ispovijeda, otpušta moj grijeh na osnovu opunomoćenja koje se temelji na krivom tumačenju Isusovih riječi. Po tome bi to bila magija. A on ima sina koji s mojim sinom ide u školu.
Po ovlastima, i njemu je sigurno netko otpustio grijeh!

------------------------------------------------------------

Dakle, zloupotreba božje riječi. Što će mi pokajničko srce ako mogu otići kod svećenika i on će mi otpustiti moj grijeh?

more_horiz
<BLOCKQUOTE> obred Ima Boga na nebu,obred a i ljudi na zemlji, obred a mi svi cekamo sudnji dan,obred i svaku rijec koju dans reces,obred ostace zauvijek,a tako i ja,obred a kod nas ovakve teme raspravljamo u sobicku.

<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>a sto se tice tvog pitanja budi strpljiv od 60 i toliko valjda ce jedan znati ,obred ako ne isto sto i ti barem slicno.</BLOCKQUOTE>

Ma ja te pitam brate za ovu tvrdnju

Dina je napisao/la:

vec si juce, prekrsio
zapovijed,kao dobar katolik podmetnio moderatoru crvena slova i podpiso
ga,

Što to znači i čemu izmišljaš stvari kad se takvo što nije desilo.
confused
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; pon 15 sij 2007, 14:36; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ne bih htjela da Izrael ode, i isto tako ne bih htjela da misli da diram u katoličku crkvu. Pišem isključivo što ja mislim i što sam vidjela.

more_horiz
Evo ovako,nevezano za ovu temu....Ispričavam se Dini i Izrailu što nisam na vrijeme reagirao jer ono sa crvenim slovima u dva Izrailova posta sam napisao ja kao moderator da posluži kao zamolba pa sam onda obrisao.Eto tako da ne ostanete u neznanju i nesporazumu.Nije Izrail pisao crvenim slovima pa obrisao nego ja.

more_horiz
<blockquote>
Joshua je napisao/la:
Evo ovako,nevezano za ovu temu....Ispričavam se Dini i Izrailu što nisam na vrijeme reagirao jer ono sa crvenim slovima u dva Izrailova posta sam napisao ja kao moderator da posluži kao zamolba pa sam onda obrisao.Eto tako da ne ostanete u neznanju i nesporazumu.Nije Izrail pisao crvenim slovima pa obrisao nego ja.

Izrael,eto imas i moju ispriku,nadam se da ces ju iskreno primiti,molim krscanski oprostaj.</blockquote>

more_horiz
U redu to smo i raspravili na https://izaija95.forumcroatian.com/O-forumu-c5/Sobieak-za-raspravu-f23/Kaj-ovo-znaei-t172.htm pa sad možemo natrag na temu zar ne.Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 2 Icon_smile

more_horiz
Kako je sporazum rijšen, mogu li sad izbrisati sve postove koje nemaju veze s ovom temom uključujući i ovaj...samo tražim dopuštenje Izraila...jer je on pogođen...da možemo dalje pisati, pošto sve to stoji u temi Kaj ovo znači...

more_horiz
Ma briši ako baš hoćeš ali nije loše vidjeti da se ljudi i znaju pomirit a to se rijetko vidi na forumima gdje su svi iste denominacije.
Čak bi bilo dobro i ostavit ne šteti previše.

more_horiz
I ja se slazem sa Izraelom,nek bude ovaj sporazum kao pozitivan primjer,tj.kao primjer ljudi koji se trude Bogu ugoditi.

more_horiz
Kada katolici tumace ove stihove oni zaboravljaoju jednu veoma vaznu stvar.

Njima nije vazno iz kojih POBUDA, ili iz kojih MOTIVA neko trazi od svestenika oprostenje.

Zatim, gube drugu cinjenicu iz vida. NEBESKI SUD! Ali tu mislim na istrazni sud.
Ti izrail si mi posebno simpatican.
Hajde malo da razgovaramo na ovu temu!

Da li si ti svestenik?
Da jesi kako bi mi oprostio moj greh, ako ja samo iz straha dodjem i priznam da sam pogresio jer si predhnog minuta propovedao u uzasima pakla koje ceka nepokajane?

Sta ti tada kao svestenik kome se ispovedam dopinosis oprostenju greha, kada su moje pobude licemerne i sebicne? A ti to nemozes znati? Kako onda ti, kao svestenik, bi uopste da mi oprostis grehe?

Proveri u grckom reci iz Jovana 20, 23;
Nemora se samo prevesti tako kako to u nekim Biblijama stoji. Ujedno pogledaj momenat prilikom Jovanovog krstavanja kada su priznavali svoje grehe i bili krsteni.
Tako i momenat kada je receno ispovedajte grehe jedni drugima.

To bi nam dalo neku siru sliku i jasnije shvatanje ovog pitanja.
Na kraju gde si ti video da su ljudi dolazili u redu kod apostola i tu im ispovedali grehe.
Ja volim da vidim tvoje argumente. Ti ceznes da se nadmudrujes, nisi ti tako fih, iza mnogih tvojih reci pazljiva analiza otkriva nesto veoma interesantno.
Evo obecavam pred svima, ako me mi dokazes Biblijom pa i tradicijom, da si u pravu i da je tvoje ucenje ispravno, ja cu ga prihvatiti. Ovo javno izjavljujem pred svima.
Nemoj mi samo reci da ti nebi zbog toga bio sretan. Jer ja bih bio veoma zadovoljan kada bi ti razumeo ono sto Biblija uci i to prihvatio.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Proveri u grckom reci iz Jovana 20, 23;
Nemora se samo prevesti tako kako to u nekim Biblijama stoji. Ujedno pogledaj momenat prilikom Jovanovog krstavanja kada su priznavali svoje grehe i bili krsteni.
Tako i momenat kada je receno ispovedajte grehe jedni drugima.

Objasni pobliže i daj citate.
Pa nećemo samo pogledaj, otrči, dodaj, nije niko nikome potrčko.
Hrki je dao jasan citat i zamolio objašnjenje a do sad ja nisam vidio ništa što bi imalo podsjećalo na to.
Dakle još uvijek čekamo neko suvislo objašnjenje a nisam došao obraćati vas ako netko hoće se obratit to mora sam napraviti i u vjeri a ne zato što mu neko nešto dokaza.study

more_horiz
Noemi je napisao/la:
A ti ciljaš na to svećenik može meni otpustiti grijeh?

Evo primjer: recimo, predbožično vrijeme je, ti si svećenik. Mene ne poznaš, jer u crkvi je puno ljudi. Ja imam grijeh, recimo, varala sam muža. Ja dođem tebi na ispovijed, i ispovjedim se.Red je, Božić je. Ti mi veliš šta ja za pokoru trebam napraviti, izmoliti, a uopće za te tri-četiri minute niti misliš da li sam se ja istinski pokajala.
Izađem ja iz ispovjedaonice mirne savjesti, šta ću se ja kajat i osjećat ovako ili onako, kad znam da mi svećenik može otpustiti grijehe. kakvog srca ušla, takva izašla.

A u isto vrijeme znam, da moj ispovjednik ima seksualne odnose sa susjedom koja živi preko puta i s njom ima sina kojeg je krstio u crkvi, a kum je bio muž te susjede. Ali, on je ipak svećenik.
----------------------------------------------------------------------

.. znači, taj svećenik, koji mene ispovijeda, otpušta moj grijeh na osnovu opunomoćenja koje se temelji na krivom tumačenju Isusovih riječi. Po tome bi to bila magija. A on ima sina koji s mojim sinom ide u školu.
Po ovlastima, i njemu je sigurno netko otpustio grijeh!

------------------------------------------------------------

Dakle, zloupotreba božje riječi. Što će mi pokajničko srce ako mogu otići kod svećenika i on će mi otpustiti moj grijeh?

Izraile,Noemi ti je ovime sve napisala.Tvoje pravo je vjerovati što god želiš.U daljnje rasprave oko ovog stiha se ne isplati upletat jer koliko vidim Hrki je naveo stih,a time nije dokazao činjenicama da današnji svećenici mogu nekom otpuštati grijehe.To je nauk katoličke crkve.

more_horiz
možda se poslije malo vratimo na sak.ispovijedi
ali recimo svoja razmišljanja u vezi sakramenta euharistije- sv.Pričesti
ona je ustanovljena na Posljednjoj Večeri na Veliki Četvrtak isto od strane samog Isusa našeg Otkupitelja

vezano za primanje Tijela i Krvi, Duše i Božanstva našeg Spasitelja
to je istinsko primanje Isusa i nije samo simboličan čin protestanti u to ne vjeruju, ali i mnogi katolici u dubini duše možda dvoume ili barem ako vjeruju, djelima se ne trude da ga istinski što češće primaju- blaguju

da je to zaista tako može se vidjeti i iz samih izreka što ih je Gospodin izrekao na Posljednjoj Večeri kada je ustanovljena euharistija , a i svećeništvo

Matej 26,26-29

UZMITE I JEDITE!
ovo je tijelo moje...

I uze čašu...
PIJTE iz nje SVI
Ovo je KRV moja, KRV SAVEZA koja se za mnoge
prolijeva na OTPUŠTENJE GRIJEHA.

Isus je na Veliki Četvrtak rekao .uzmite i jedite
nije rekao :apostoli prenosite ,pričajte o našoj
posljednjoj večeri, spomenite se toga u svojim
pričama, nek to bude samo sjećanje i spomen

rekao je da ga blagujemo i da je to blagovanje
Njegovog Tijela i Krvi - novi savez koji ostavlja
ljudima, a da se njegova krv u toj euharistijskoj
, beskrvnoj žrtvi, proljeva na otpuštenje grijeha.

nije rekao sutra će se ostvariti što je pisano u
prorocima ( posebno u Izaiji), bit ću raspet na križu,
teći će moja krv na križu i sjećajte se samo tog ( na križu!)
prolijevanja moje Krvi na križu.

znači nije rekao:samo se sjećajte toga i ne radite ništa više
Isus-Bog je sve što je radio davao je na očit primjer
ili da pokaže kako i šta treba raditi u životu
tako i kod sakramenta euharistije-svete pričesti
ona je ustanovljena da se izvršava na svakoj misi
a ne da se o Isusovoj žrtvi samo priča i to možda samo ponekad!

zanima me kako je uopće Luther, Kalvin , Zwingli idrugi koji ne priznaju da Tijelo i Krv treba blagovati u svetoj misi (ili ako i neki balaguju da je to samo simbolika , a ne istinsko blagovanje ) kako su to oni objasnili zašto od danas treba to mijenjati i više da ne bude kako je bilo 15 stoljeća
šta su ti reformatori istinski bitno, krucijalno naveli , da mogu reći , ovo što se radi u KC i pravoslavnoj crkvi nije ispravno, i Isus to nije tražio od apostola- svećenika da čine i ponavljaju na svakoj euharistiji- Gozbi Gospodnjoj.

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 2 EmptyO sakramentima RKC

more_horiz
1. Spašava nas Isus Krist, a ne crkva i sakramenti
2. Jedini posrednik između Boga i čovjeka je Isus Krist
3. Kristovom krvlju mi smo oprani od grijeha
4. Bez proljevanja krvi nema praštanja grijeha
5. Mi smo pomireni sa Bogom kristovom krvlju,a ne riječima nekog crkvenog dužnosnika
6. Ispovijed na uši je nepotrebna, jer je sada Krist naš Veliki svećenik, a ne neki zemaljski crkveni dužnosnik
7. Papa je antikrist
8. Katolička crkva je maknula 2. Božju zapovijed i izmjenila 4. Božju zapovjed,a 10 podjelila na dvije
9. Nitko nema pravo mijenjati Božje zapovijedi
10. Bog je uvijek isti, a njegove zapovijedi će zauvijek trajati
11. Čistilište ne postoji
12. "Ključevi" po kojima nam se valja spasiti predani su cijeloj crkvi, a ne Petru. Taj ključ je evanđelje! Žalosno je da neki vjeruju da apostol Petar stoji na nebu sa ključevima.
13. Isus i apostoli pozivali su se jedino na pismo, a ne na tradiciju kao izvor učenja, stoga smatram Bibliju jedinim autoritetom vjere, a kojekakve koncile papine sulude dogme itd...
14. Ispovijedanje na uši je ne biblijska doktrina, a nauk katoličke crkve izvrtanje Božje riječi!!!

Ovo je samo mali segment moga vjerovanja, neda mi se raspravljati sa onima koji odbacuju ijednu Božju zapovijed.

Onaj koji odbaci i "najmanju od božjih zapovijedi i nauči druge da čine isto" nije ništa drugo nego antikrist.

protestantzg.blog.hr

O sakramentu ispovijedi možete pročitati ovdje!

Zadnja promjena: ; sri 17 sij 2007, 13:42; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
inliner je napisao/la:
1. Spašava nas Isus Krist, a ne crkva i sakramenti

7. Papa je antikrist
8. Katolička crkva je maknula 2. Božju zapovijed i izmjenila 4. Božju zapovjed,a 10 podjelila na dvije

13. Isus i apostoli pozivali su se jedino na pismo, a ne na tradiciju kao izvor učenja, stoga smatram Bibliju jedinim autoritetom vjere, a kojekakve koncile papine sulude dogme itd...
14. Ispovijedanje na uši je ne biblijska doktrina, a nauk katoličke crkve izvrtanje Božje riječi!!!

Ovo je strašna mržnja koju siješ.
Pozivam katolike da ne odgovaraju istom mjerom ovom jadnom čovjeku koji je sam s sobom u kontradikciji.:study:

Blagoslovio te Gospodin mirom.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply