Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+6
braslav
Mali princ
kainos
Spart
Izrail
hrvoje hrki
10 posters

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 9 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
hvala ti na ovom članku Hrvoje, sve to napisano se može objasniti i na drugi način...no to je stvar interpretacije... ali samo mi odgovori na pitanje - da li euharistijska nekrvna žrtva može odnijeti grijehe?

piše ti sve u gornjem članku
čak je i boldano
tko ima uši nek čuje, a slično i oči
možda nisi pozorno SVE pročitao!alien afro

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 9 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
reci mi ti, molim te...što ti vjeruješ?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
reci mi ti, molim te...što ti vjeruješ?

pročitaj članak u cijelosti i u dobroj vjeri- onaj gore malo duži
tamo ti sve piše

more_horiz
čovječe Božji, prijatelju, brate mili, nije sramota priznati da nisi siguran i da ne znaš da li nekrvna žrtva oprašta grijehe...pa neću ja tebe ni ismijavati niti ništa samo te pokušati malo pogurnuti u Riječ i što Ona kaže zato jer te volim...pozdrav

more_horiz
Daniel je napisao/la:
čovječe Božji, prijatelju, brate mili, nije sramota priznati da nisi siguran i da ne znaš da li nekrvna žrtva oprašta grijehe...pa neću ja tebe ni ismijavati niti ništa samo te pokušati malo pogurnuti u Riječ i što Ona kaže zato jer te volim...pozdrav

pa brate mili , hvala ti na guranju u Riječ
kad bi znao koliko čitam Bibliju ne bi to ni spominjao
ali ne radi se o tome da NE znam
nego ti gore , gdje sam ti naveo sve piše - i to boldano
samo se malu potrudi , u Duhu i Dobroj vjeri , pozorno pročitaj
tamo ti je odgovor:D obredcheers

more_horiz
ali ja ne vidim...jel mi možeš ti objasniti...mislim, ja ti mogu objasniti što ja vjerujem da to sve je...ali jel možeš mi molim te objasniti to svoje stajalište...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ali ja ne vidim...jel mi možeš ti objasniti...mislim, ja ti mogu objasniti što ja vjerujem da to sve je...ali jel možeš mi molim te objasniti to svoje stajalište...

pa objasni mi danijele, baš me zanima, jer ne kužim šta hoćeš reći

(ja sam ti citirao misli velikih egzegeta i naučavatelja -katoličkih glede euharistije i nekrvne žrtve
ako ti kažem da se s time slažem 100% onda ti je sve jasno)pijani

more_horiz
Transupstancija se uvela 1215.godine, na IV lateranskom koncilu.

Dakle, kako se prije toga gledalo na to?
Pučanstvo dobije hostiju ali ne i vino, jer je papa smatrao: što ako netko pljune slučajno, pa će pljunuti Krista?

Crkvena povijest: Reformacija&Racionalizam.

-------------------------------------------------------

Mogu u svoje ime primjetiti: kako je bio obrazovan i produhovljen crkveni vođa, takvi su se propisi stvarali. Da pošaljem ondašnjem puku telefon, oni bi se sablaznili.

Ja sam dijete Božje. I fakat me crkvena igrarija puno ne zanima , ona koju sastaviše ljudi. Zato, u svoje ime govorim: toliko je nelogičnosti na svakom koraku, ne samo u katoličkoj, nego i u drugim crkvama da je prestrašno. I, mislimo kako ćemo svjedočiti ljudima da se spasu i dovesti ih Kristu?

Mi možemo samo dovesti ljude nekoj čudnoj ideologiji i zastarjelim predrasudama na ovakav način.

Što se tiče kršćanstva ovakovog turobnog i jadnog, ja neću da imam udjela. Ni u nazivu. Ovo malo pameti hoću da imam slobodno i rasterećenog da mogu misliti na Boga koji nije ograničen, i nije onakav kakvim ga pokušavaju prezentirati razne religije i vjerovanja. Takav Bog današnji kojem se hvastaju ljudi da služe je imaginaran i različit od onoga koji je stvorio život i ljude.

Ta Tvorca se izruguje. To meni nije potrebno.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
ali ja ne vidim...jel mi možeš ti objasniti...mislim, ja ti mogu objasniti što ja vjerujem da to sve je...ali jel možeš mi molim te objasniti to svoje stajalište...
pa objasni mi danijele, baš me zanima, jer ne kužim šta hoćeš reći (ja sam ti citirao misli velikih egzegeta i naučavatelja -katoličkih glede euharistije i nekrvne žrtveako ti kažem da se s time slažem 100% onda ti je sve jasno)pijani
ali tamo se ne govori o tome da li je nekrvna žrtva otpušta grijehe...to mi odgovori da DA ili NE...molim

more_horiz
Daniel je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
pa objasni mi danijele, baš me zanima, jer ne kužim šta hoćeš reći (ja sam ti citirao misli velikih egzegeta i naučavatelja -katoličkih glede euharistije i nekrvne žrtveako ti kažem da se s time slažem 100% onda ti je sve jasno)pijani
ali tamo se ne govori o tome da li je nekrvna žrtva otpušta grijehe...to mi odgovori da DA ili NE...molim

pa kako se NE GOVORI???
je si li pročitao ono na što te upućujem
čak sam boldao i potcrtao što je bitno, da lakše uočiš ( uočite)
pa ne mogu biti jasniji , sve ti piše
samo , brate , pozorno pročitaj:study: study
uđi u Duh kako vi reformirani kažete, moli Isusa da ti da pojašnjenje, otvori možda nasumice Bibliju ( kao čini mi se često radite), pa će ti Duh sveti otvoriti oči i dati odgovor i pomoći da otkriješ bit euharistije i pričesti koja je jedan dio te euharistije koju nam je Isus na Posljednjoj večeri ostavio:cheers:kiss: : zajedništvo grli kiss

more_horiz
ali jel možeš samo reći DA ili NE, samo te to tražim...DA za to da nekrvna žrtva otpušta grijehe, a NE da to ne radi...tamo taj odgovor se ne daje

more_horiz
Bar " mi reformirani" čitamo Bibliju za razliku od drugih kojima je to čudno i strano. Nije ni čudno kad bolje promislim koliko je spaljeno biblija i dokle su čitali na službama na ne-pučkom, da bi ljudi što manje bili u kontaktu s biblijom.

Mi reformirani znamo jako dobro zašto je reformacija nastala. Preporučam svima da pročitaju Huberta Jedina i katoličke povjesničare koji istinu kažu zašto je nastala reformacija. Ta sami svećenici su je pokrenili radi crkvene uprave, administracije, papinih skupih troškova, išli su jedni na druge zbog nemorala, pijanstva...reformaciju su započeli svećenici koji više nisu mogli podnijeti katastrofalno stanje, kupoprodaju brakorazvoda, kapelan gladuje dok njegov župnik živi raskalašno...sve to piše u katoličkoj povijesti...

I, ne želim više da se posprdno govori o reformiranima koji sada žive i slave Boga kako ih Biblija uči, a ne pohlepni plemići koji su kupili titulu biskupa ili pape kojih je bilo čak po troje u isto vrijeme...i lomili koplja po Evropi.

Zato je nastala reformacija jer su se pravi svećenici pobunili protiv djela lažnih božjh slugu...

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Bar " mi reformirani" čitamo Bibliju za razliku od drugih kojima je to čudno i strano. Nije ni čudno kad bolje promislim koliko je spaljeno biblija i dokle su čitali na službama na ne-pučkom, da bi ljudi što manje bili u kontaktu s biblijom.

Mi reformirani znamo jako dobro zašto je reformacija nastala. Preporučam svima da pročitaju Huberta Jedina i katoličke povjesničare koji istinu kažu zašto je nastala reformacija. Ta sami svećenici su je pokrenili radi crkvene uprave, administracije, papinih skupih troškova, išli su jedni na druge zbog nemorala, pijanstva...reformaciju su započeli svećenici koji više nisu mogli podnijeti katastrofalno stanje, kupoprodaju brakorazvoda, kapelan gladuje dok njegov župnik živi raskalašno...sve to piše u katoličkoj povijesti...

I, ne želim više da se posprdno govori o reformiranima koji sada žive i slave Boga kako ih Biblija uči, a ne pohlepni plemići koji su kupili titulu biskupa ili pape kojih je bilo čak po troje u isto vrijeme...i lomili koplja po Evropi.

Zato je nastala reformacija jer su se pravi svećenici pobunili protiv djela lažnih božjh slugu...

slažem se donekle s tobom
bilo je nekih zastranjenja za vrijeme Martina lutera u njemačkoj u 16 st
ali mnoge stvari KC je promijenila nakon same reformacije u njoj samoj u 17 stoljeću- znači ona zastranjenja koja su objektivno bila
ali M.Luter (, Kalwin, Zwingli) je trebao ostati na kritici Indulgecija, bogatstva isl, nije trebao ići dalje nego što su bile zloupotrebe
pretpostavljam da je zbog izopćenja u njemu proradio bijes , oholost i da u tom reformiranju nevaljalog otišao je predaleko, a njegovi sljedbenici još više
ako je kod reformiranih sve tako jasno, ISTIN poznata i u njihovom posjedu, otkud onda toliki broj reformiranih zajednica?
koja je od tih zajednica ispravan tumač Svetog Pisma?Question

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ali jel možeš samo reći DA ili NE, samo te to tražim...DA za to da nekrvna žrtva otpušta grijehe, a NE da to ne radi...tamo taj odgovor se ne daje

odgovoriti ću ti , iako vjerujem
da je ovo neko tvoje trik pitanje
a vjerujem da si i sam vidio vidio odgovor
ali prije nego ti odgovorim , samo mi reci da li ti vjeruješ da je čitava Biblija nadahnuta od Boga-Duha Svetoga i da je svako slovo, riječ i zarez istina što u njoj piše i Božja riječ koja se ne smije tumačiti kako god tko hoće , nego onako kako piše i bez izbacivanja i nadodavanja
ako odgovoriš da vjeruješ i da tako treba biti jer je Riječ Božja , onda ću ti dati i odgovor , na koji sam ti po meni već rekao nekoliko puta, ali ti kažeš da ne vidiš, pa O.K

more_horiz
bilo je nekih zastranjenja za vrijeme Martina lutera u njemačkoj u 16 st

Da samo u 16. st.! Bilo bi to jako dobro da je samo u 16. st. Čast izuzecima poput Ivana od Križa i sličnih, ali povijest KC je prepuna "zastranjenja" a njeno najveće zastranjenje je tolika ljubav prema vlasti iz čega proizlaze sve ostale krivine. Trebalo bi ustoličiti jednog Papu koji bi se cijeli svoj pontifikat samo ispričavao za povijesne sramote koje je kler KC nanio običnom malom čovjeku, počeva od Južne Amerike do Europe.

more_horiz
Mislim da kršćanstvo će tek oživjeti u pravom smislu, za koju godinu dok se stari duhovi ne povuku pred Istinom Isusa Krista. Nije on zalud trpio za čovječanstvo pa tek olako prepusti fantazijama našim, svoje kraljevstvo božje.

Pravo kršćanstvo je trajalo do Konstantina i tada je stalo. I tek će se spustiti na zemlju ponovo kad se svi skupa pokajemo i obratimo Bogu po Isusovom načinu.

Ovakvo kršćanstvo kakvo je danas je igrarija ljudska i širenje netrpljevosti među ljudima.

Nema sto krista, samo jedan.

Puno je crkvi danas jer se ljudi bude i pokušavaju bježati od lažnih temelja. No i to nije život u duhu i istini. Ja mislim da će tek nastati kršćanstvo pravo, ali bojim se , kroz nevolje i progonstva jer nismo poštivali dobro i mir koji smo imali, ček samo kad nas pohode braća muslimani, a ako ne oni, onda virusi, zagađenja....alaj ćemo vikat Bogu ako ne budemo imali što disati uopće, ili pitke vode...

more_horiz
Kada dunu vetrovi i dodju poplave, onda ce se pravi hriscani pokazati, iz svih Crkava pojavice se mali, tihi, pobozni ljudi koja niko ni zasta nije uzimao, ili pitao.
Oni se nisu puno culi, niko ih nije puno voleo, a i sama njihova braca proganjala su ih i omalovazavala.

Takvi, zasjace kao zvezde jace od miliona sunaca, kada mrak bude najveci a tama pokrivala narode.

Oni ce uzdici Hrista , iako usprogonjeni i ubijani, na uzviseno mesto koje Mu je od nas uvek pripadalo, a mi to nismo u svoje vreme ucinili!

more_horiz
Daniel je napisao/la:
odgovoriti ću ti , iako vjerujem da je ovo neko tvoje trik pitanjea vjerujem da si i sam vidio vidio odgovorali prije nego ti odgovorim , samo mi reci da li ti vjeruješ da je čitava Biblija nadahnuta od Boga-Duha Svetoga i da je svako slovo, riječ i zarez istina što u njoj piše i Božja riječ koja se ne smije tumačiti kako god tko hoće , nego onako kako piše i bez izbacivanja i nadodavanjaako odgovoriš da vjeruješ i da tako treba biti jer je Riječ Božja , onda ću ti dati i odgovor , na koji sam ti po meni već rekao nekoliko puta, ali ti kažeš da ne vidiš, pa O.K
vjerujem...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply