Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota vs. Nedjelja

power_settings_newLogin to reply
+57
Aladin
miki
aletheia
SD
Ruta
stefani
Caesar
atanasije
crusadercro
stranac
kvisko
smirnof
Didahe
branko
amos
melkisedek
Domenika
QEA
simply
dubec
Filozofska misao
Štefek
Sinke
Gubavac
ILIJA
jakob
crusader
Mika
matej24
otpadnik
misliti
servus dei
dragan
Eutanasije
imhotep
Medeni
Darko
vijesnik
UČENIK10
10
No Nick
Daniel
braslav
forestsilvy
ziger
Fazlija
maki
samaritanka
Spart
laodikejac
Wiklif
cubela
Justin
dominik
kon
maxadsl
kainos
61 posters

descriptionSubota vs. Nedjelja - Page 50 EmptyRe: Subota vs. Nedjelja

more_horiz
SD je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
I ja idem spati....pa da katolička crkva ima istinu ostao bih u njoj...ali tko može vjerovati u takav religiozni sistem.....izađi iz Babilona narode moj...ja sam poslušao taj glas...pa katolički svećenici posjećuju braću i sestre samo onda kad treba nalijepiti naljepnicu na vrata i pokupiti lovu.....žalosno ali istinito....

Da jer vaši pastori su najmoralniji ljudi.

Ti nikad nisi bio katolik, odnosno u pravoj zajednici sa Crkvom, sve što si doznao o Bibliji doznao si od adventista i kroz njihove naočale.

Sjećam se da su neki mladi iz Hrvatske 1981 bili u Rimu koji su se oduševljavali životom i radom profesora doktora Ivana Merza, došli su u Rim i tražili blagoslov kako Ti kažeš Svetog Oca tj pape.Papa im je rekao da je dobro što im je uzor profesor Merz, jer su tražili Isusa preko liturgije, da Ga mogu što bolje upoznati i slijediti. Rekao im je da budu dosljedni, kao što je bio Merz. tj da Izbjegavaju grijeh da hrabro svjedoče za Isusa, bez straha, ponosni da su katolici. To želim i Tebi i nemaj krivice što si bio među adventistima.Kako si našao svoj put idi njime kao kršćanin u ljubavi i prema adventistima sedmoga dana..Dakle u ljubavi u istini kao snazi dobrih djela kroz koju vjera radi..

more_horiz
SD je napisao/la:
misliti je napisao/la:

to što sam kršten u katoličkoj crkvi je točno ali me to ne čini katolikom ovo drugo je glavna tema mog propovijedanja a židovski način razmišljanja mi je blizak jer vjerujem u vertikalno pojmanje vremena poput židova a ne linearno poput pogana proveo si poprilično vremena kod mene u kući a sada me nazivaš lažovom. nemaš blage sa kim imaš posla.
Doživim li još jednu uvredu mogao bih se početi ponašati kao ti a to ti se vjeruj mi neće svidjeti. Makni tu katoličku smrdljivu propagandu sa ovog foruma

Na gostoprimstvu svaka čast, darg si mi Sokrate, ali draža mi je ISTINA. Nisi objasnio zašto se na indexu nisi deklarirao kao adventist, nego kao ono što sam citirao. Samo naprijed piši šta hoćeš, ja ne skrivam ništa.

Pravi kršćanski riječnik imaš. Sjeti se kao su te vrbovali adventisti, da si ovo znao možad ne bi danas bio gdje jesi:

http://defensorfidei.blog.hr/

http://haim.blog.hr/2008/10/1625527016/zasto-sam-katolik.html

http://tuespetrus.blog.hr/

Dina, ja za nikog nisam pisao da je smrdljiv, upozori kolegu, pogubio se.

Kada ti meni objasniš zašto se pred adventistima deklariraš kao simpatizer adventizma a među katolicima kao katolik onda ću i ja tebi odgovoriti. Adventistima pričaš protiv katolika a katolicima protiv adventista , Baca pomalo na jezuitsku zakletvu,zavadi pa vladaj.
Kada je o meni riječ savijest mi se pokorava samo Bogu živome i Njegovoj Riječi "Proklet da je čovjek koji se uzdaje u čovjeka" Jednako kritiziram ono što je trulo u katoličanstvu kao i ono što nevalja u adventizmu

more_horiz
SD je napisao/la:
misliti je napisao/la:

to što sam kršten u katoličkoj crkvi je točno ali me to ne čini katolikom ovo drugo je glavna tema mog propovijedanja a židovski način razmišljanja mi je blizak jer vjerujem u vertikalno pojmanje vremena poput židova a ne linearno poput pogana proveo si poprilično vremena kod mene u kući a sada me nazivaš lažovom. nemaš blage sa kim imaš posla.
Doživim li još jednu uvredu mogao bih se početi ponašati kao ti a to ti se vjeruj mi neće svidjeti. Makni tu katoličku smrdljivu propagandu sa ovog foruma

Na gostoprimstvu svaka čast, darg si mi Sokrate, ali draža mi je ISTINA. Nisi objasnio zašto se na indexu nisi deklarirao kao adventist, nego kao ono što sam citirao. Samo naprijed piši šta hoćeš, ja ne skrivam ništa.

Pravi kršćanski riječnik imaš. Sjeti se kao su te vrbovali adventisti, da si ovo znao možad ne bi danas bio gdje jesi:

Je si li ti vlasnik svih ovih jadnih blogova,koji vrve od neistina i puni su blasfemija?Mislim da bi ih se i Vatikan posramio,jer toliko netocnosti ima.

Pa gledajuci na adventiste kao sto ste ti i Petrovic bili u nasim redovima.....ne znam sto bi Gogy rekla.Jer vas trojicaq Ivek,Gogy i Kolarek ste pravi junaci u svojim filmovima.
A o krscanskoj konverzaciji ne znam sto bi rekla,nego preskoci ti moje pitanje i tvoje kaznjavanje adventista,ako vec nisi izmjenio svoj upis,jer ti je to inace praksa.

more_horiz
SD je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Pa eto vidis kakvi ljudi se i s kojim ciljevima uvlace u adventuizam,a onda dodju drugi i psuju adventizam za svoje agente,scenariji ne jednom vidjen,a tako ima masa takvih i na netu.

Reci iskreno, da li bi meni bilo bolje da sam se kao katolički teolog krstio kod vas i krenuo sa predavanjima protiv Katoličke crkve kao Walter Weith (Fajt), po vašim crkvama ili da radim kao šljaker, što trenutno radim jer nema posla u mojoj struci?

Živjeli šljakeri!
Dugo sam bio šljaker i šljaker ostao - šljaker ali - u ljubavi i istini.
Ostani zdrav i čuvaj svoju obitelj.
Mirno spavaj i budi se u molitvi Gospodinu da njegovom svjetlošću vidiš ono što ne valja u katoličanstvu i ono što ne valja u adventizmu ali razlikujući ono što valja..

Zadnja promjena: abraham; uto 10 stu 2009, 01:43; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
misliti je napisao/la:
SD je napisao/la:
misliti je napisao/la:

Kada ti meni objasniš zašto se pred adventistima deklariraš kao simpatizer adventizma a među katolicima kao katolik onda ću i ja tebi odgovoriti. Adventistima pričaš protiv katolika a katolicima protiv adventista , Baca pomalo na jezuitsku zakletvu,zavadi pa vladaj.
Kada je o meni riječ savijest mi se pokorava samo Bogu živome i Njegovoj Riječi "Proklet da je čovjek koji se uzdaje u čovjeka" Jednako kritiziram ono što je trulo u katoličanstvu kao i ono što nevalja u adventizmu

Samo mala korekcija misliti...to ti je metoda dvije zastave...a njom ti se jako dobro koriste putnici NP i pogotovu primjenjuju na adventiste,i od vrijedjanja do sramocenja,a i katolicki nauk im ne lezi Kiko im je najbolji,ali pomalo i njega korigiraju.

Zadnja promjena: Dina; uto 10 stu 2009, 01:47; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
misliti je napisao/la:

Ja sam sa adventizmom završio. Jedno vrijeme sam zaista vjerovao u to, čak sam vrbovao ljude i dovodo ih kod Bogdanovića, tebe, Petrovića... sakupio sam bio grupu od 15 ljudi koje sam izvukao iz Katoličke crkve, držali smo subotu, čitali najviše adventističku literaturu... u sudaru sa činjenicama shvatio sam da su me Petrović, Ilijev i slični navukli lažima i podvalama. Trebali su mjeseci da si priznam to, ali adventizam je sada iza mene, ja sam KATOLIK, vjerujem u ono što piše u katekizmu, i hvala Bogu svih 15 ljudi se vratilo u Crkvu, svake nedjelje samo na misi.

Ali tema nije kako sam postao žrtva sekte, nego subota, zašto niko ne replicira na moje upie sa 54 strane:

https://izaija95.forumcroatian.com/apologetika-f1/subota-vs-nedjelja-t15-795.htm

more_horiz
abraham je napisao/la:

Živjeli šljakeri!
Dugo sam bio šljaker i šljaker ostao - šljaker ali - u ljubavi i istini.
Ostani zdrav i čuvaj svoju obitelj.
Mirno spavaj i budi se u molitvi Gospodinu da njegovom svjetlošću vidiš ono što ne valja u katoličanstvu i ono što ne valja u adventizmu ali razlikujući ono što valja..

Ovo je čovjek od koga mogu učiti, jedini je zadržao dostojanstvo i ne spominje jezuite i bakrače, svaka čast. Ima dragih ljudi u adventizmu, ali je genaralno teologija plitka, kreacionizam pseudo-znanost, a ellen white lažni prorok.

more_horiz
Kad već pričamo kako sam se otrijeznio od adventizma, evo kako sam odbacio kreacionizam:

Čitajući ozbiljne znastvene knjige shvatio sam da se većina kreacionističkih argumenata temelji na lažima, neki na često katastrofalno smješnom neznanju. Kreacionizam je pseudoznanost, bez i jednog znanstvenog rada, a koliku je štetu nanio religiji nemoguće je uopće procjeniti. Petrović odbacuje Veliki Prasak, iako je kozmologija Velikog Praska dokazana i prihvaćena od cjelokupne znanstvene zajednice. Upravo je Veliki Prasak veliki dokaz u prilog Božjeg postojanja. Kozmičko mikrovalno pozadinsko zračenje, Hubbleov zakon, količina i lokacija lakih elemenata, radio-galaksije i kvazari samo su neki od neupitnih dokaza za Veliki Prasak. Jasno je da postoje zvijezde koje su stare milijardama godina, ali Petrović mi je rekao da ih je Bog namjerno stvorio da izgledaju tako stare?! Zašto bi Bog stvorio Svemir tako da zavede iskrenog promatrača? Zar treba isključiti razum da bih bio vjernik?

Petrović je tvrdio (sve je preuzeo iz kreacionističke literature, nikad nije čitao evolucioniste) da Ortov oblak koji je izvor kometa ne postoji i da ako je Sunčev sustav star miljardama godina ne bi bilo više ni jedne komete. Međutim,većina kometa ima ukupan životni vijek od samo par tisaća godina, tako da bi danas bez izvora novih komenta, čak da je Zemlja i stara 6 000 godina, bilo samo par kometa, poput Helijeve, ali moj ujak Dinko kao i drugi astronomi danas prati na desetke kometa. I nije samo Ortov oblak izvor kometa, već i Kuiperov pojas, koji se u modernoj astronomiji smatra izvorom većine kometa kratkog perioda. veliki dokaz za postojanje Ortov oblaka je i Sedna.

Da je Zemlja stara oceani bi trebali sadržavati puno više soli, govorio je Petrović. Međutim, postoji više tisuća mehanizama kojima sol napušta oceane. Npr., veliki dio kalcija pokupe diatomi i drugi organizmi koji koriste ga za svoje koštane djelove. Velike količine soli nestaju iz vode u procesu modifikacije bazalta. Pažljiva mjerenja količine soli u oceanima u trajanju od preko sto godina, pokazuju da se oceani nalaze u stanju ekvilibrija: količina soli koja pridolazi je ista kao količina soli koja napušta vodu. Zanimljivo da Petrović nije spominjao količinu aluminija u oceanima, jer ako bi na Petrovićev način mjerili aluminij Zemlja bi bila stara manje od 100 godina.

Količina kosmičke prašine navodno je dokaz za mladu Zemlju i Mjesec. Ovaj argument je zasnovan na netočnim merenjima koja je obavio Hans Peterson, koji je pogriješio u svojim računicama jer je mislio da je sav nikal u atmosferi uzrokovan meteorskom prašinom, a njegova neprecizna mašina je dovela do dodatnih grešaka. Od njegovog vremena do danas, uvedeni su novi načini mjerenja koja su važna za znanstvenike koji izučavaju meteorologiju i atmosfersku kemiju, a danas su još važnija jer utječu na životni vijek satelita u nižim orbitama. Najpreciznija mjerenja, na samim satelitima u orbiti Zemlje, pokazuju da količina prašine koja pada na Zemlju varira između 18 i 25 tisuća tona godišnje. Količina prašine pomješana sa zemljištem, kao i količina prašine na Mjesecu, poklapaju se sa starošću od preko 4 milijarde godina. Najveće kreacionističke organizacije su još prije više od 10 godina priznale da količina prašine na Mjesecu nije dokaz za mladost Mjeseca. Postoji još jedan problem. Količina prašine je previše mala da bi se za samo 6 tisuća godina nakupilo ovoliko prašine na Mjesecu i Zemlji.

Petrović je koristio i stopu rasta kao dokaz za mladu Zemlju. Ako primjenimo tu logiku na 600 000 Židova koji je Mojsije izveo iz Egipta danas bi ih bilo približno 6×1031, tj. 60 000 milijardi milijardi milijardi.

Kao dokaz je davao i količina Helija u atmosferi. Ali helij je jedan od najlakših elemenata koji u gornjim slojevima atmosfere običnim termalnim ubrzanjem dobiva dovoljnu brzinu da napusti Zemlju. Također, na polovima helilj biva joniziran, i joni izljeću iz atmosfere prateći linije Zemljinog magnetnog polja. Satelitske stanice danas precizno mjere količinu helija koji napušta Zemljinu atmosferu. Mjerenja se slažu sa ostalim geološkim dokazima i pokazuju starost Zemlje od preko 4 milijarde godina.

Petrović je napadao razne metode datiranja tvrdeći da su se radioaktivni elementi raspadali brže u prošlosti a sporije danas, što proizvodi iluziju starosti. Šta reći na jedan takav kretenski argument? Brzina raspada radioaktivnih elemenata ovisi o dvije fundamentalne sile prirode, jakoj i slaboj nuklearnoj sili (fino podešeni svemir). Da bi raspad bio brži u prošlosti, te dvije sile bi morale biti značajno drugačije nego što su danas. Bilo kakva promjena u snazi tih sila bi učinila Svemir potpuno drugačijim: planeti bi se raspadali na komade, sudari između komada običnog kamena bi proizvodili eksplozije, kemijske reakcije uopće ne bi ličile na one koje poznajemo... Također, različiti elementi imaju različite brzine poluraspada. Da je došlo do usporenja poluraspada, različite metode datiranja bi davale potpuno različite podatke o starosti istog uzorka.

Stvari su postale još zanimljivije kada sam pročitao knjigu Božja znanost, židovskog rabina i dvostrukog doktora (nuklearne fizike i oceanografije) Geralda L. Schroedera, koji je pisao o rabinima i svećenicima koji su zadnjih dvije tisuće godina tvrdili da izvještaj iz Post. nije doslovn i da je grupa rabina još u šestom stoljeću izračunala da je Svemir star više od 15 milijardi godina, što mi je potvrdio i beogradski rabin Isak Asijel. Na istom je tragu bio i Sv. Augustin i mnogi drugi katolički teolozi. Sjetio sam se riječi Toma Miletića: “Kada su se znanstvenici konačno popeli na vrh planine znanja, zatekli su logorsku vatru i sa čuđenjem su ustanovili da su teolozi već odavno tu.“ Isto su tvrdili i dr. Francissa Collinsa, voditelja američkog instituta za genetska istraživanja koji je probio genetski kod i dr. Kena Millera, katolik i vodeći evolucijski biolog.

more_horiz
SD je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Pa eto vidis kakvi ljudi se i s kojim ciljevima uvlace u adventuizam,a onda dodju drugi i psuju adventizam za svoje agente,scenariji ne jednom vidjen,a tako ima masa takvih i na netu.

Reci iskreno, da li bi meni bilo bolje da sam se kao katolički teolog krstio kod vas i krenuo sa predavanjima protiv Katoličke crkve kao Walter Weith (Fajt), po vašim crkvama ili da radim kao šljaker, što trenutno radim jer nema posla u mojoj struci?

Ti dobro znas da adventisti ne krstavaju bez pitanja...je li vas tko nagovorio na krstenje?
Prema tome nemoj sad zabadati drugu kost.Ali ti si sebe dobro zaposlio pisuci protiv adventista,pa ako ti je to put do spasenja,evo pretrpjet cemo nas nekoliko na forumu.Gogy,moli se samo Bogu da spasis dusu svoju,a mnogo je u povijesti covjecanstva bilo Savla,ako iskreno vjerujes Bog zna i primit ce ti u pravdu,ali svakako nemas prava na progon drugog i drugacijeg,tako kaze barem Benedikt XVI.
Nego necu te pustiti dok mi ne odgovoris kad i kako kaznjavas adventiste?
Ti dobro znas da adventisti ne krstavaju bez pitanja...je li vas tko nagovorio na krstenje?
Prema tome nemoj sad zabadati drugu kost.Ali ti si sebe dobro zaposlio pisuci protiv adventista,pa ako ti je to put do spasenja,evo pretrpjet cemo nas nekoliko na forumu.Gogy,moli se samo Bogu da spasis dusu svoju,a mnogo je u povijesti covjecanstva bilo Savla,ako iskreno vjerujes Bog zna i primit ce ti u pravdu,ali svakako nemas prava na progon drugog i drugacijeg,tako kaze barem Benedikt XVI.
Oastavi se Petrovica vidis da je bio spijun u nasim redovima,a nije imao za to nikakve potrebe,tocno se znaju nacela i principi adventistickog nacina zivota.
http://www.adventisti.info/index.php?itemid=30

http://www.adventisti.hr/dokumenti.html

Zadnja promjena: Dina; uto 10 stu 2009, 01:59; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Evo zašto sam odbacio Millera i Ellen White i adventizam:

William Miller, farmer, bivši kapetan američke vojske i prema vlastitom priznanju mason iz čijeg će pokreta kasnije nastati desetci sekti, godinam je putovao američkim gradovima i širio histeriju predviđajući da će se Isus vratiti na Zemlju 1844. Uzimao je razne godine iz Biblije preračunavao tako da mu je svaka godina bila 360 godina, iščupao negdje 677. kao polaznu godinu i dobio Yom Kipur 22.10.1844. Glavni temelj koga se adventisti i danas drže bilo mu je ukidanje žrtve i 2300 dana i noći (Dan 8:14). Ali tu se ne govori o smaku svijeta, već o događaju kada je Antioh IV Epifan (1Mak.1) ukino žrtvu i gazio Hram, baš negdje toliko vremena, 3.5 godine. Ako je Zemlja svetinja iz Dan., gdje je žrtvenik te svetinje? Koji čovjek (mali rog) je živio i vladao 2.300 godina, i tokom tog perioda neprestano zatirao Izraelce? Pismoznanac Apolon Aleksandrijski u svojoj Poslanici Hebrejima kaže:

“...Izvrsio je ocisćenje od grijeha i sjeo s desne strane Ocu” te: “Kao Prvosvećenik …Krist dodje i uđe JEDNOM ZASVAGDA u Svetinju nad Svetinjom.“(9:11 ) To nije rečeno 1845. vec šezdesetih godina I. stoljeća!

Datum koji je Miller odredio je došao, a Isus se nije vratio. Među 50 000 njegovih nastupila je nevjerica i rasulo. U klimi razočaranja i očaja, neki su se vratili u svoje matične crkve, neki su ostavili vjeru, a preostali Millerovi slijedbenici su grčevito tražili neki izlaz. Snow se proglasio prorokom Ilijom, Edson je tvrdio kako mu je Bog pokazao da Isus 1844. nije ni trebao doći na Zemlju već u Nebesku Svetinju, treći su nastavili žonglirati sa datumima. Osramoćenom Milleru je ostalo samo da formalnim pismenim pokajanjem prizna pogrešku. I na taj način ipak je pokazao određenu duhovnu veličinu. Malo prije smrti 1849. piše:

“Ja nemam povjerenja ni u jednu od novih teorija koje su nastale iz ovog pokreta!”

“A o danu tome ili o času niko ne zna, ni anđeli na nebu, ni Sin, do jedino Otac.” (Mk 13:32)
Je li Y. Kipur pao 22. 10. 1844. kao što su izračunali Snow i Miller, a kasnije je i E.G.W. tvrdila da joj je taj datum potvrđen u viziji od Boga?
“Yom Kipur nikada ne pada tako kasno u godini kao što je 22. listopad." Prof. Prohovski, Purdue univerzitet
Kada su vidjeli da Y. Kipur niti je pao niti može pasti 22.10. po rabinskom kalendaru, adventsiti su se okrenuli karaitima. Ali glavni karaitski rabin 1939. J. I. Marcuk, u odgovoru adventistima piše:
”Godine 1844 Yom Kipur bio je u ponedeljak 23. 9. i za karaitske i za rabinske Židove.."
Prema Ranim Spisima E.G.W. govori da su se svi koji su se molili poslije tog Y. Kipura u stvari molili sotoni a ne Kristu. Pošto je E.G.W. promašila Y. Kipur za 29 dana to znači da se, prema njenoj viziji, i ona tih mjesec dana molila sotani.
E.G.W. je tvrdila da joj je i prošle i buduće događaje otkrio Bog i da su Millera u njegovim računicama vodili anđeli. Znakovi smaka svijeta koje je Miller navodio, a E.G.W. potvrdila nisu ni po broju žrtva ni po utjecaju najveći. Prema njoj Lisabonski potres (70 000) mračni dan iz 1870. i padanje meteora 1833. najveći ikad zabilježeneni takvi događaji. (VB 251) . U razdoblju od 856. do 1932 bilo je 14 većih potresa od Lisabonskog (recimo u Kini 830 00 ili Mesini 1908. 100 00). Samo u zadnjih dvadesetak godina bila su četri mračnija dana, a taj dan kojeg ona spominje bio je lokalini događaj, vidljiv samo u Novoj Engleskoj. Kiša meteora iz 1833. je dio povratnog procesa koji se dešava svake 33 godine. 1966. zabilježena je najveća kiša meteora, a ona je 133 godine bliža Isusovom povratku. Zašto ti znaci nisu doveli do onoga našto su ukazivali u Bibliji (Otkr 6:15-17), kako to da su ovi znaci bili samo lokalnog karaktera? Zašto oni koji su bili svjedoci ovih događaja nisu vidjeli i Kristov povratak (Mk 13:24-26)?

E.G.W. daje mnoga kriva proročanstva: Jeruzalem se nikad neće sagraditi, biti će biti živa kad Isus dođe, Engleska će napasti SAD (1862) , građanski rat u SAD-u je znak Isusova povratka, 1850. će se Isus će se vratiti “u nekoliko mjeseci”, neki adventisti koji žive 1856. biti će živi kada se Isus bude vratio, Henoka vidi na Jupiteru i Saturnu, napadanje spiritizma biti će kažnjivo smrću.

Osim pogrešnih proročanstava, često proturječi Bibliji: Babilonska kula sagrađena prije potopa , Bog poslao anđela da razgovara s Kajinom (“Jahve reče…” Post 4:6), Otkupljenje nije završio na križ ("..., Ali je, nakon što je ponudio žrtvu za grijehe jednom za sva vremena..." Heb. 10:12, Sotona nosi naše grijehe ("... I on sam ponese naše grijehe u svom tijelu na križ..." 1Pt 2:24 ) tko ukine samo jednu zapovjed neće ući (biti će najmanji), Isus ima grešnu narav… Tvrdi da je Mihael Isus (Sina Čovječiji kaže Danijelu: “...Mihael, jedan od prvih Knezova, dođe Mi u pomoć.” (Dan 10:13) A to Krist kaze, kaze za drugo biće, ne za Sebe!

Kraljevstvo Božje vidi na Orionu. Božije Kraljevstvo se ne nalazi ni na zvijezdi Orion niti u pravcu Oriona, već u nama, našoj duši, slici Neba, i u čistim, eteričnim, svjetlotvarnim Nebesima. Kada se za pravednike kaže da su uzdignuti u Nebo, to ponajprije znaci da su vibraciju svoje duše uzdigli do Nebeske Finoće, da su nasli Kraljevstvo Istine u sebi.

Napravila je brojne dopune Bibliji: Sotoni je ponuđeno pomilovanje na nebu, Adam je bio okrunjen kralj Eden, držao je subotu, anđeli se ponudili da umru za čovjeka, imali su vezu sa Adamom nakon pada, držali su subotu, Isus umro za anđele, prije potopa najveći grijeh bio je mješanje ljudi i životinja, neke rase su njihove mješavine (Urija Smith), put do neba traje 7 dana, anđeli mogu iz Neba samo sa zlatnom karticom…

Ne samo da je u suprotnosti sa Biblijom nego i sa samom sobom: Bog “otkupio” i “nije” naše grijehe na križu, Bog “voli” i “ne voli” grešnike, vrata spasenja “jesu” i “nisu” zauvijek zatvorena, svinjetinu se “smije” i “ne smije” jesti, čovjek je “svijestan” i “nije” nakon smrti, plan spasenja postojao “prije vječnosti” i “tek od Adamova pada”, žrtva pomirenja "bila" i "nije bila" potpuna, fotografije “da” i “ne”. Također tvrdi da Jupiter ima 4 satelita (ima ih 16), da na Saturnu ima 7 satelita ( ima ih 10).

Pisala je da je pljačka ostavljati imovinu rodbini, a sama svoju imovinu ostavlja rodbini, nakon njene smrti pojavilo se 90 osoba i institucija kojima je bila dužna, pa su adventisti to otplaćivali još 20 godina. Stalno se žalila da ne dobiva dovoljan postotak od prodaje svojih knjiga (Elizej 2Kralj. 5:14-27). Navodno je dobila 2000 vizija, a svi Božji proroci zajedno 41. “VB” je puna grešaka i plagijata, a iz “Čežnju vijekova” ni jedno poglavlje nije neovisno od izvora koje je korsitila, a najveći dio je doslovno prepisan. Primanje saveta od umrlog muža u snu, prepisani dnevnik... E.G.W., za razliku od pape i nedjelje, u svom imenu ima 666.

more_horiz
SD je napisao/la:
misliti je napisao/la:

Ja sam sa adventizmom završio. Jedno vrijeme sam zaista vjerovao u to, čak sam vrbovao ljude i dovodo ih kod Bogdanovića, tebe, Petrovića... sakupio sam bio grupu od 15 ljudi koje sam izvukao iz Katoličke crkve, držali smo subotu, čitali najviše adventističku literaturu... u sudaru sa činjenicama shvatio sam da su me Petrović, Ilijev i slični navukli lažima i podvalama. Trebali su mjeseci da si priznam to, ali adventizam je sada iza mene, ja sam KATOLIK, vjerujem u ono što piše u katekizmu, i hvala Bogu svih 15 ljudi se vratilo u Crkvu, svake nedjelje samo na misi.

Ali tema nije kako sam postao žrtva sekte, nego subota, zašto niko ne replicira na moje upie sa 54 strane:

https://izaija95.forumcroatian.com/apologetika-f1/subota-vs-nedjelja-t15-795.htm

I katolici trebaju reformu možda je to blagoslov za katoličku crkvu ali onda zaboravi na adventiste i bavi se spašavanjem ljudi za vječnost u tome ima časti a u ovm lupetanju nema ništa dostojanstveno. Ogovaranje ljudi i religija nije ispunjenje zakona nego prkršaj.Čestit katolik ima jednake šanse kao čestit adventista.Ali tko god propovijeda adventizam ili katoličanstvo propovijeda laž jer ne propovijeda Krista raspeta nego crkvu kao spasonosno tijelo , ja u tako što ne mogu povjerovati.Bog neka blagoslovi tebe i tvoje kompanjone ,neka svatko ostane uvjeren za svoje a vrijeme će pokazati što je od Boga a što ne . Nije naš posao da čupamo kukolj

more_horiz
Dina je napisao/la:

Nismo se krstili, na svu sreću, mada mi je Pero Puđa već bio pripremi poklon za krštenje. Ja sam na bogoslužja dolazio manje od godinu dana (negdje šest mjeseci), a tako brzo se ne krsti.

Odgovorit ću ti ako mi kažeš na kojeg Iveka misliš.

more_horiz
SD je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Nismo se krstili, na svu sreću, mada mi je Pero Puđa već bio pripremi poklon za krštenje. Ja sam na bogoslužja dolazio manje od godinu dana (negdje šest mjeseci), a tako brzo se ne krsti.

Odgovorit ću ti ako mi kažeš na kojeg Iveka misliš.

Ma nije problem Gogy,vas ima par vec sam vas nabrojala koji okolo tancate protiv adventista,vjerojatno ste izabrali taj put na NP misleci da ce vas progon drugih i drugacijih spasti,ono sto zamjeram Iveku Salmicu i drugom Iveku i tebi i Kolareku je...sto se pretvarate da ste simpatizeri nekih denominacija,a zapravo se uvlacite i po svojim shvatanjima pisete o njima.Ne mislite li pri tom da cinite strasan grijeh,pa prejako je ali sve do hule na Duha Svetoga.

more_horiz
misliti je napisao/la:
I katolici trebaju reformu možda je to blagoslov za katoličku crkvu ali onda zaboravi na adventiste i bavi se spašavanjem ljudi za vječnost u tome ima časti a u ovm lupetanju nema ništa dostojanstveno. Ogovaranje ljudi i religija nije ispunjenje zakona nego prkršaj.Čestit katolik ima jednake šanse kao čestit adventista.Ali tko god propovijeda adventizam ili katoličanstvo propovijeda laž jer ne propovijeda Krista raspeta nego crkvu kao spasonosno tijelo , ja u tako što ne mogu povjerovati.Bog neka blagoslovi tebe i tvoje kompanjone ,neka svatko ostane uvjeren za svoje a vrijeme će pokazati što je od Boga a što ne . Nije naš posao da čupamo kukolj

Već sam rekao ljudi, pa čak i oni koji su me lažima pridobili za adventizam kao recimo Ilijev, nisu mi problem. Ja progovaram protiv adventizma kao jednog antikatoličkog parazita, jer da nestane katoličke crkve nestao bi i adventizam, budući da su mu vjerovanja uglavnom antiteza katoličkim. Do ovog saznanja sam bio došao jednom kod tebe, čak sam ti to tada bio i rekao, još kao simpatizer adventizma.

Ljudi koje sam upoznao u adventizmu su prema meni uglavnom bili fer (neki doduše samo zato da me urone u bazen, pa da dobe jedan dijamant na kruni), i oni uvjek mogu računati na bilo kakvu pomoć (recimo Daniel i Ivica koji su divni dečki). Tebi ne mogu ništa zamjeriti ljudski, bio si prema meni uvijek i više nego fer, ali činjenice su me odvele na drugu stranu. Tvoj je problem što si zatvoren u tom sistemu, a opet si djelomično toga svijestan, zar stvarno vjeruješ da anđeli u nebo ulaze i izlaze sa žutom karticom kako piše Ellen White u ranim radovima? Ili u bajke lažljivog Riveire? Ili da je Zemlja stara 6 000 godina (vidi moj malo raniji post)?

more_horiz
A jel ti stvarno vjerujes da su ove metode ispravne i da treba ovako dovoditi ljude Bogu?
Ili ste namjerno zanemarili druge domene zivota ovih ljudi?
Subota vs. Nedjelja - Page 50 91x150-images-stories-francisxavier1Isus nas poziva da naviještamo Njegovo evanđelje milosrđa, praštanja i ljubavi. Zadatak i obveza svakog katolika jest pridobiti duše za Krista, poticanjem interesa za našu svetu vjeru. Kristove riječi upućene su svim Njegovim sljedbenicima, uključujući i tebe: "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.'' I još: ''Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!""I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta." (Mt 28, 19-20). One nisu upućene samo apostolima, već napose svima nama.

Naš Gospodin i Spasitelj, Isus Krist, obećao je: "Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima.'' (Mt 10,32), i: ''Žetelac već prima plaću, sabire plod za vječni život, da se sijač i žetelac zajedno raduju.'' (Iv 4,36).

Naša je zadaća upozoriti ljude izvan Katoličke crkve, da je potrebno prigrliti katoličku vjeru radi vlastitog spasenja. Ovaj izravan pristup dokazano je djelotvoran po primjeru mnogih svetaca, poput sv. Franje Ksaverskog, koji je za vjeru pridobio preko milijun obraćenika na dalekom Istoku. Vjerovao je i učio da nema spasenja izvan Katoličke crkve, a naš Gospodin potvrdio je njegovo djelo brojnim i velikim čudesima.

Promotrite revnost i primjere brojnih svetaca i Božjih slugu:

Sv. Jakov Apostol: ''Braćo moja, odluta li tko od vas od istine pa ga tkogod vrati, znajte: tko vrati grešnika s lutalačkog puta njegova, spasit će dušu njegovu od smrti i pokriti mnoštvo grijeha.'' (Jak 5, 19-20)

Sv. Ivan Zlatousti (347.-407.), glasoviti carigradski biskup i crkveni Otac, poručuje nam: ''Revnost za dušama tako je velika zasluga pred Bogom, da joj se ne može usporediti ni kada bi netko razdao sva dobra siromašnima, ili proveo čitav život u najkrućem mrtvljenju vlastitih požuda. Prihvatljivije bogoslužje od ove revnosti ne postoji. Posvetiti život za tu blagoslovljenu službu, draže je Božanskome Veličanstvu, negoli podnijeti mučeništvo. Ne bi li bio radostan da možeš utrošiti goleme količine novca za tjelesna djela milosrđa? Ali znaj, onaj tko revnuje za spasenje duša postiže još više; štoviše, revnost za dušama veća je zasluga pred Bogom, negoli činjenje čudesa.''

Sv. Grgur Veliki, papa (590.-604.): ''Nema prinosa koji bi Bogu bio vrijedniji, od revnosti za dušama.''

Sv. Vinko Paulski (1576.-1660.): Čitav život sv. Vinka svjedoči u kojoj je mjeri bio prožet revnošću za kuću Božju, stavljajući ga čitavog u službu borbe protiv zla i širenju kraljevstva dobra; u čemu je, naime, i sadržana istinska revnost. Poslušajmo riječi koje upućuje svojoj zajednici: ''Predajmo se posvema Bogu, gospodo, da bismo mogli pronositi sveto evanđelje po čitavoj zemlji, po svim krajevima zemlje. Budimo postojani u službi, dok nam Božja dobrostivost ne obznani da smo je izvršili. Ne dajmo da nas ikoja zapreka obeshrabri, u pitanju su slava nebeskog Oca, koja se ostvaruje po navještaju riječi i zaslugama muke Sina Božjega. Naše spasenje, i spasenje svih ljudi, od neprocjenjive je vrijednosti i dolikuje da za njim težimo pod svaku cijenu.''

Sv. Ruža Limska (1586.-1617.). Čitamo da je svetičin ispovjednik razmišljao o odlasku u misije, ali se bojao prijetećih opasnosti. Pošto je sveticu upitao za savjet, čuo je sljedeće riječi: ''Pođite, oče, i ne bojte se. Sva nastojanja posvetite obraćenju nevjernika, i znajte da je to najvrjednije bogoslužje, jer je temeljni cilj apostolskog poslanja. Postoji li veća radost od krštenja, pa bilo to i malo indijansko dijete, koje kroz vrata krsta ulazi u nebo?''

Sv. Ivan Brebeuf (1593.-1649.), jedan od osmorice sjevernoameričkih mučenika, nakon izlijevanja spasonosnog krsta na umiruće indijansko dijete, progovorio je: ''Samo za ovu prigodu prošao bih čitav put od Francuske; prešao bih čitav ocean da pridobijem ovu malenu dušu za Krista!''

Sv. Margareta Marija Alacoque (1647. – 1690.): ''Božanski Spasitelj poručuje da će svi koji revnuju za spasenjem duša, ako su prožeti usrdnom pobožnošću Božanskom Srcu Isusovu, imati milost doprijeti do okorjelih srca, i djelovati sa čudesnim uspjehom.''

Sluga Božji kardinal John Newman (1801.-1890.): ''Kakvo si opravdanje možemo dati za duše koje su živjele u našem vremenu i umrle u grijehu; duše koje su izgubljene i čekaju osudu, imajući pred očima našu dužnost - da utječemo na njihovu sudbinu ili je obratimo; obavezu koju smo propustili izvršiti?''

Sv. Antun Marija Claret (1808. – 1870.); ''Ono što me napose potiče da propovijedam bez prestanka, jest pomisao o mnoštvu duša koje padaju u dubine pakla, umiru u smrtnim grijesima, osuđene za vijeke vjekova… da vidiš slijepca koji se zaputio izravno u provaliju ili ponor, ne bi li ga nastojao upozoriti? Ovime činim upravo istu stvar…''
''Koliko često molim sa sv. Katarinom Sijenskom: O moj Bože, podari mi mjesto pri vratima pakla, kako bih mogao zaustaviti duše koje ulaze, vičući: 'Kuda idete, nesretnici? Natrag, vratite se! Učinite dobru ispovijed! Spasite svoju dušu! Ne ulazite ovamo, u vječnu propast!''. Sv. Antun čvrsto je odlučio da neće potratiti nijednog trenutka, i tijekom 35 godina svećeništva, napisao je 144 knjige i održao oko 25 000 propovijedi. Jednom za misija, unatoč putovanju, održao je 205 propovijedi u 48 dana, prosječno 12 u jednome danu.

Pokretačku snagu koja je prožimala život sv. Ivana Bosca (1815.-1888.), nalazimo u njegovom geslu: ''Bože, daj mi duše, a ostalo uzmi''. ''Nema ništa svetijeg na ovome svijetu od djelovanja za dobrobit duša, za čije je spasenje Isus Krist prolio posljednje kapljice svoje Krvi.'' U svojim djelima i govorima, neprestano ukazuje: ''U ovome svijetu čovjek je uspješan spasi li svoju dušu, i veoma je učen poznaje li nauk spasenja; a potpuno je neuspješan izgubi li vlastitu dušu te ostaje u velikom neznanju zanemaruje li spoznaje koje doprinose vječnom spasenju.'' U knjizi ''Život sv. Diminika Savija'', sv. Ivan Bosco o sv. Dominiku Saviju (dječaku koji je umro u petnaestoj godini života) govori sljedeće: ''Nikad nije smetnuo s uma misao o spasenju duša.'' Sv. Dominik Savio (1842.-1856.), u ozbiljnom razgovoru s jednim od svojih drugova, ističe nekoliko razloga u prilog apostolske revnosti za spasenjem duša:

1. Isus Krist otkupio je dušu moga bližnjega; 2. Svi smo braća i stoga moramo voljeti duše svojih bližnjih; 3. Bog nas potiče da pomažemo jedni drugima; 4. Ako uspijem spasiti jednu dušu, osiguravam spasenje vlastite duše.

Sv. Terezija od Djeteta Isusa (1873.-1897.): ''Malo nam trenutaka preostaje u ovome životu da radimo za Božju slavu. Đavao je svjestan toga, te nas pokušava zavoditi da tratimo vrijeme na nepotrebne stvari. O, nemojmo uzalud tratiti vrijeme! Spašavajmo duše! Duše koje padaju u grotlo pakla bezbrojne su kao pahulje snijega za zimskog dana. Isus vapi! Umjesto da ga tješimo, gomilamo vlastite jade… preostaje nam samo jedno tijekom kratkog dana, ili radije, noći ovoga života: Voljeti Isusa svim srcem svojim i spašavati duše za Njega, kako bi mogao biti voljen!''

Sv. o. Pio (1887.-1968.): ''Vrijeme provedeno na slavu Božju i spasenje duša, nikad nije uzaludno.''

Sv. Maksimilijan Kolbe (1894.-1941.): ''Dokle god se i jedna jedina duša nalazi u sotoninom ropstvu, nemamo prava na odmor.''

Gospodinove riječi upućene sv. Josipi Menendez (1890.-1923.): ''Ne privlače me tvoje zasluge, već ljubav prema dušama.'' ''Kada je duša dovoljno darežljiva da mi povjeri sve što tražim, skuplja blago sebi i drugima, i izbavlja velik broj duša od propasti.'' ''Toliko želim da vaše duše razumiju! Vrijednost ne počiva na samom djelu, već u nakani s kojom se čini.''
''Upamti dobro Josipe: ako me duša ljubi, može iskupiti mnoge koji me vrijeđaju, i ublažiti moje srce.'' ''Jedna vjerna duša može obnoviti i zadobiti milost za mnoge nevjerne.'' ''Samo mali čin darežljivosti, strpljivosti, siromaštva… može postati blago koje će mome srcu pridobiti velik broj duša.''

Gospodinove riječi upućene s. Consolati Betrone (1903.-1946.): ''Preporučam jedan čin ljubavi svim ostalim molitvama: 'Isuse, Marijo, volim vas! Spasite duše!' To obuhvaća sve: duše u čistilištu, putujućoj Crkvi, krive i nevine, umiruće i bezbožne! Jedan čin ljubavi može odrediti vječnu radost za dušu. Stoga, nastojte nikad ne ispustiti zaziv: 'Isuse, Marijo, volim vas, spasite duše!' Ne gubite vrijeme! Svaki čin ljubavi bitan je za spasenje duša!''
Gospine riječi upućene s. Consolati: ''Tek u nebu spoznat ćete vrijednost i plodnost spašavanja duša. Djelo ljubavi ima osobitu vrijednost kao zadovoljština.''

Papa Pio XII. (1939.-1958.): ''Nikome nije dopušteno biti nemaran i besposlen dok prijete tolika zla i opasnosti, i dok na suprotnoj strani svi nastoje toliko gorljivo da unište same temelje katoličke vjere''

Gdje nalazimo najbolje izglede za obraćenje? Poslušajmo sv. Vinka Ferrerskog (1350.-1419.): ''Onaj tko se ponosito prepire ili protivi, uvijek ostaje pred zatvorenim vratima. Krist, učitelj poniznosti, očituje svoju istinu samo poniznima, a sakriva je od oholih.''

Jedan od najdjelotvornijih, i najlakših načina za promicanje svete vjere jest pisana riječ. Sv. Antun Marija Claret govori nam da se čitanje dobrih knjiga uvijek smatralo veoma važnim i korisnim. To je potrebno, jer uvijek postoji veliki interes za riječi, i ako ljudi nemaju dobrih knjiga, čitat će loše. Ako ljudi čitaju dobre i poučne knjige, redovito i u prikladno vrijeme, one će ih ojačati, i pružiti im duhovnu hranu. Ali ako čitaju loše knjige, neprilične novine i časopise, krivovjerne brošure i ostalu štetnu literaturu (uključujući i gledanje televizije), to će pokvariti njihovu vjeru i izopačiti narav. Sv. Antun u svojoj autobiografiji daje dobre primjere grešnika obraćenih čitanjem pobožnih letaka i sličica! Sv. Alfonz Liguori (1696.-1787.), crkveni naučitelj, govori nam da je bez dobrih knjiga i duhovnog štiva praktično nemoguće spasiti svoju dušu.

U ovo vrijeme velikog otpada, kada milijuni katolika gube svoju vjeru, udružimo se u boju za promicanje i obranu naše svete vjere od svih neprijatelja. Molimo da nam Gospodin podari milost čvrste i postojane vjere, te veliku revnost na promicanju Njegove časti i slave za spasenje duša.

Nemojmo biti obeshrabreni, zastrašeni ili iscrpljeni u našim nastojanjima. Sv. Ivanu Franji Regisu (1597.-1640.) jednom je upućena kritiku za obraćenje svojeglave žene, koje se činilo uzaludnim. Na to je odgovorio: ''Ako su moja nastojanja polučila uspjeh u sprečavanju samo jednog smrtnog grijeha, smatram svoj rad korisnim.''

''Život je kratak i uskoro će proći, djela učinjena za Krista trajat će vječno.''

<A class=postlink href="http://www.katolik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=104:pridobij-due-za-krista&catid=45:evangelizacija&Itemid=72" target=_blank>http://www.katolik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=104:pridobij-due-za-krista&catid=45:evangelizacija&Itemid=72

more_horiz
Dina je napisao/la:
Ma nije problem Gogy,vas ima par vec sam vas nabrojala koji okolo tancate protiv adventista,vjerojatno ste izabrali taj put na NP misleci da ce vas progon drugih i drugacijih spasti,ono sto zamjeram Iveku Salmicu i drugom Iveku i tebi i Kolareku je...sto se pretvarate da ste simpatizeri nekih denominacija,a zapravo se uvlacite i po svojim shvatanjima pisete o njima.Ne mislite li pri tom da cinite strasan grijeh,pa prejako je ali sve do hule na Duha Svetoga.

Mislio sam da misliš na Pernara jer sam čuo da on više ne dolazi kod vas. Misliti zna da sam iskreno vjerovao u adventizam, on, Petrović i Ivek su mi bili uzori, dovodio sam kod njega katolike koje sam izvaličio iz Crkve i sa mog faksa, pa jednog katekumena. Dok nisam provalio adventizam.

Ne znam ko je Kolarek, ako misliš na Kolarića on o vama samo lijepo piše.

Osveta i kažnjavanje na koje sam mislio naravno je verbalno, preko foruma i knjige koju pišem o vama koja će za vas biti gora od nedjeljnog zakona jer ću u njoj sustavno pobiti vaše doktrine i posebno dokazati da je E.G.W. lažni prorok (danas to možda već i trećina adventista, bar mlađih misli za nju, a sada će dobiti sve crno na bijelo).

Ako vi možete kritizirati moju crkvu, mogu i ja vašu, slažeš se?

more_horiz
SD je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Mislio sam da misliš na Pernara jer sam čuo da on više ne dolazi kod vas. Misliti zna da sam iskreno vjerovao u adventizam, on, Petrović i Ivek su mi bili uzori, dovodio sam kod njega katolike koje sam izvaličio iz Crkve i sa mog faksa, pa jednog katekumena. Dok nisam provalio adventizam.

Ne znam ko je Kolarek, ako misliš na Kolarića on o vama samo lijepo piše.

Osveta i kažnjavanje na koje sam mislio naravno je verbalno, preko foruma i knjige koju pišem o vama koja će za vas biti gora od nedjeljnog zakona jer ću u njoj sustavno pobiti vaše doktrine i posebno dokazati da je E.G.W. lažni prorok (danas to možda već i trećina adventista, bar mlađih misli za nju, a sada će dobiti sve crno na bijelo).

Ako vi možete kritizirati moju crkvu, mogu i ja vašu, slažeš se?

Kako se slaze ovo sto govoris s tvojom savjescu i kako mozes ti kao vjernik ici protiv ovoga a sebe i dalje smatrati Gogy dobrim vjernikom?
Tko u cilju širenja rasne, vjerske, spolne, nacionalne, etničke mržnje ili mržnje po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, ili u cilju omalovažavanja, javno iznese ili pronese zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti jedne rase, etničke ili vjerske zajednice, spola, nacije ili zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine [čl. 174. st. 3.J.
<A class=postlink href="http://www.pravst.hr/zbornik.php?p=0&s=26" target=_blank><A class=postlink href="http://www.pravst.hr/zbornik.php?p=0&s=26" target=_blank>http://www.pravst.hr/zbornik.php?p=0&s=26
Ali mi nisi odgovorio i na mnoga druga pitanja.
Smije li covjek lagati i uvlaciti se u druge denominacije,a zapravo mrziti ih,kako sam nasla skoro negdje da jedan od nabrojanih pise?
Kako moze covjek,ukrasti fotke s PC i proganjati covjeka i rugati se intimnim stvarima,i misliti kako je pravi vjernik,a ovaj kome je ukrADJENO IMA TOCNI PODATAK TKO JE TO;KAKO MOZE TAJ VJERU BRANITI;I CIJU VJERU BRANI;NIJE LI PRIJE SLUGA NEPRIJATELJA LJUDSKIH DUSA;NEGO Bozji sluga?Sto je bitnije,spasiti svoju dusu ili progoniti nekoga,tko drugacije misli i vjeruje,nemaju li ljudi prava slobodno vjerovati.A za Iveka,mislim da se nisi ipak malo prevario.
Vidi,pisi i evo ja cu ti kupiti prve egzemplare tvojih knjiga,a i tako ce se propovjedati adventizam,jer ljudi ne vjeruju slijepo,pitat ce se sto je istina,i vidjet ce tko je tko,i tko je sto.Bozja rijec se ne mjenja,subota ostaje od raja do raja,samo mi iskreno reci je si li ti vlasnik ovih blogova,a ako nisi kojih si,i nemoj molim te podmetati da je netko iskljucen s foruma zato sto je bio adventista,pa sad vise nije,kad znas da to nije istina.A znas i sam tko je ovdje i moderator,svakako da covjek koji je na NP je jedan i misli da je tajna,ali dobro ako mu srce gaji takvu istinu prema Bogu neka mu je na slavu.

more_horiz
SD je napisao/la:
misliti je napisao/la:

[url=https://izaija95.forumcroatian.com/apologetika-f1/subota-vs-nedjelja-t15-795.htm
https://izaija95.forumcroatian.com/apologetika-f1/subota-vs-nedjelja-t15-795.htm[/quote[/url]]
Dobro je da si se izvukao iz tog zla.Jer na njihovom krštenju morao bi priznat da vjeruješ u neke lažne proroke.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
chat_bubbleNedjelja - svetkovanje
chat_bubbleSubota vs. Nedjelja
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply