Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

power_settings_newLogin to reply
+4
Gubavac
jakob
Medeni
aleksandar
8 posters

descriptionDa li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 EmptyRe: Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

more_horiz
abraham je napisao/la:

-----------------------------------------------------------------
Ali grijeh se ne može suzbiti potiskivanjem ni u robotiziranoj civilizaciji
već samo prihvatom milosti spasenja tako da bi pravedno društvo bilo moguće samo putem milosti tj darom svetosti ali u Novostvorenom svijetu poslije izvršnog suda nakon nihilacije zlih..
Pokušaj spojiti Tvoju nauku sa kršćanstvom putem opravdanja kroz vjeru..

Držim da se zlatnim pravilom ne može ptem ocjenjivanja dijalektički prevladati sjeme zla u ljudskoj naravi..
Profesorima filozofije sam tvrdio da ova postojeća ljudska narav nije prava ali da se iz nje ne mođe izaći niti se nje osloboditi izvan spasenja dakle ni putem radikalne humanizacije jer se radi o mesijanskom novostvaranju te ljudske naravi..Oni su predlagali dugi proces razvoja ali tome se stalno nameće nemogućnost odvajanja od smrtnoga tijela i nemogućnost prestanka raspadnuća jer se čovjek ne može pomiriti sa smrću, on u sebi nosi čežnju prema vječnom životu ali koju ne može ostvariti svojom genijalnošću već samo prihvatom spasonosne milosti kao dar svetosti..
Pokušaj izvesti sistem vrijednosti iz osnovnog zakona kozmosa - da samo svetosti pripada život vječni..To ne može dosegnuti moć Antikrista..Uvijek će se iz sjemena zla obnavljati Antikrist - u svakoj civilizaciji i svakom sistemu..Drugim riječima čovjek ne može biti čovjeku mesija već samo svjetlo do mesije putem svjetla milosti jer je grijeh stalni pratilac čovjekove naravi ..
On u sebi ima stalni Antikristov element naravi ..Društveno ga ocjenjivanje putem represije slobode kao proizvoda visoke demokracije ne može uništiti..
----------

Ja mislim da cijela rasprava o antikristu ulazi u slijepu ulicu. Tako je vjerojatno oduvijek bilo. Bez obzira da li je Jacob Rothschild antikrist ili ne on je za mene izvor najvećeg zla danas. Ja se protiv njega borim na različitim frontovima. Da li ću na kraju biti uspješan ne znam.

Ako bi se isprobalo ovo zlatno pravilo o kojem govorim to može samo po sebi odgovoriti da li sam ja u pravu ili ti. Za sada nema interesenata ali ja sam uporan i jednog dana možda uspijem.

Aleksandar

descriptionDa li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 EmptyRe: Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

more_horiz
Predlažem Ti da pošalješ Tvoj sistem Humanizam, papi Benediktu XVI koji je nastavio kritiku kapitalizma pape Ivana Pavla II ..Benedikt inzistira na principu solidarnosti..
Nadam se da će Te ohrabriti povijest začetaka nekih Američkih država kao primjer spajanja slobodarskih težnji i kršćanskih utopističkih ideja na pr. nastanak i osnivanje Pensilvanije, Luzijane..
Danas kao da su ljudi pobjegli od slobode i da i dalje bježe , kako bi rekao E.From..Mladež više nema avangardnu duhovnu i dejnu ulogu već je sklonija hedonizmu i brutalnosti u metodama dosezanja zadovoljstava koja teže k smrti a ne popravljanju ili izmjeni svijeta ..Ona ne samo da bježi od istinske slobode - ona ne voli slobodu sa odgovornošću i dužnošću..tako da je vrlo brzi plijen antikrista u kapitokratiji kroz konzumizam svake vrste..iako je papa Benedikt pozvao mladež da budu proroci nove ere primanjem Svetoga Duha..
Adresu pape možeš naći na stranici:
www.vatican.va

Dobro bi bilo poslati materijal na:
http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/speeches/2008/may/documents/hf_ben-xvi_spe_20080503_social-sciences_en.html
tj na Pontifikat za socijalnu znanosti:
To participants in the fourteenth Plenary Session of the Pontifical Academy of Social Sciences (May 3, 2008)
[English, French, German, Italian, Portuguese, Spanish]

Adresa je:
Pontifical Academy of Social Sciences
Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Riga_m

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Lpass1

PONTIFICAL ACADEMY OF SOCIAL SCIENCES
Casina Pio IV
V-00120 VATICAN CITY
TEL.: +39 0669881441 - FAX: +39 0669885218
TELEX : (504) 2024 DIRGENTEL VA
E-MAIL: social.sciences@acdscience.va
Možda si to već pokušao, nadam se da ćeš reći svoje mišljenje o tom prijedlogu zlatnog pravila kojemu se protivi postmoderni konzumizam sa neuromarketingom ..
Antikristovo zlatno pravilo tmine računa na mehanizam privlačne sile slasti koja kuša i mami te uništava odgovornost propitivanja vrijednosti i zasljepljuje i pored iskustva sa neugodnim posljedicama..
U sukobu sudbina sukobljavaju se dvije naravi - grijehovna i sveta..
Kristova i Antikristova..
U požrtvovnom obliku mesjanske primjene zlatnog pravila - da drugima bude bolje nego meni - takav avangardni subjekt ne računa na dobit za sebe.Kkao izbječi razvodnjavanje sistema zlatnog pravila kroz obuzdavanje prisvajanja koje bi ustoličilo privilegije..?Ako papa prdlaže razvoj principa solidarnosti mislim da se ne radi samo o povećavanju humanitarnih fondova , već i o novim društvenoekonomskim sistemima koji realiziraju zlatno pravilo..?!

Zadnja promjena: abraham; ned 24 kol 2008, 00:09; ukupno mijenjano 4 put/a.

more_horiz
aleksandar je napisao/la:
Jacob je ovdje poslao jedan post u kojem tvrdi da je Papa antikrist ali je post skinut. Jakobe, ja mislim da nema šanse da je Papa antikrist. Prvo zato što je suština njegovog života ljubav prema Kristu. On se odrekao žene, građanskog života u ime Isusa Krista. On propovijeda dobro tako da je tvoja tvrdnja poptpuno nemoguća.

Sad ću ti ja reći odakle se pojavljuju ovakve tvrdnje. Sve crkve teže većoj moći i smeta im moć katoličke crkve koja je najjača kršćanska crkva. Na putu ostvarenja veće moći opozicione kršćanske crkve ne biraju načina da ocrne Papu. Nazvati Papu antikristom zbog povrijeđene sujete je jako ružno.

Ovo je samo još jedan dokaz u prilog mojoj tezi da treba ukinuti privilegije. Kad nebi bilo privilergija nebi bilo ni careva ni kraljeva, nebi bilo zavisti ni borbe za vlast. Ljudi bi tražili Isusa Krista u sebi samima kao što je to negdje u Bibliji i rečeno.

Aleksandar

Ja sam citirao jednu raspru sa ovog foruma i da ne bi izazvao odvođenje Tvoga pitanja u slijepu ulicu - izbrisao sam ga i poslao sadržaj Tebi ..
Moć katoličke se crkve nedovoljno protivi moći antikrista ..Zašto?
Da li Ti je poznat postmoderni stav katoličke crkve o Antikristima?Posebno o onima koji neprestano izazivaju krize u svijetu?Antkristi neprestano nastoje obnavljati staru napetost između protestanata i katilka..No u Americi vlast pretežno imaju protestanti..

Bilo kako bilo Ti kao učenjak ne možeš izbječi pitanja odnosa Papstva prema Antikristu ...

more_horiz
abraham je napisao/la:
Predlažem Ti da pošalješ Tvoj sistem Humanizam, papi Benediktu XVI koji je nastavio kritiku kapitalizma pape Ivana Pavla II ..Benedikt inzistira na principu solidarnosti..
Nadam se da će Te ohrabriti povijest začetaka nekih Američkih država kao primjer spajanja slobodarskih težnji i kršćanskih utopističkih ideja na pr. nastanak i osnivanje Pensilvanije, Luzijane..
Danas kao da su ljudi pobjegli od slobode i da i dalje bježe , kako bi rekao E.From..Mladež više nema avangardnu duhovnu i dejnu ulogu već je sklonija hedonizmu i brutalnosti u metodama dosezanja zadovoljstava koja teže k smrti a ne popravljanju ili izmjeni svijeta ..Ona ne samo da bježi od istinske slobode - ona ne voli slobodu sa odgovornošću i dužnošću..tako da je vrlo brzi plijen antikrista u kapitokratiji kroz konzumizam svake vrste..iako je papa Benedikt pozvao mladež da budu proroci nove ere primanjem Svetoga Duha..
Adresu pape možeš naći na stranici:
www.vatican.va

Dobro bi bilo poslati materijal na:
http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/speeches/2008/may/documents/hf_ben-xvi_spe_20080503_social-sciences_en.html
tj na Pontifikat za socijalnu znanosti:
To participants in the fourteenth Plenary Session of the Pontifical Academy of Social Sciences (May 3, 2008)
[English, French, German, Italian, Portuguese, Spanish]

Adresa je:
Pontifical Academy of Social Sciences
Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Riga_m

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Lpass1

PONTIFICAL ACADEMY OF SOCIAL SCIENCES
Casina Pio IV
V-00120 VATICAN CITY
TEL.: +39 0669881441 - FAX: +39 0669885218
TELEX : (504) 2024 DIRGENTEL VA
E-MAIL: social.sciences@acdscience.va

Možda si to već pokušao, nadam se da ćeš reći svoje mišljenje o tom prijedlogu zlatnog pravila kojemu se protivi postmoderni konzumizam sa neuromarketingom ..
Antikristovo zlatno pravilo tmine računa na mehanizam privlačne sile slasti koja kuša i mami te uništava odgovornost propitivanja vrijednosti i zasljepljuje i pored iskustva sa neugodnim posljedicama..
U sukobu sudbina sukobljavaju se dvije naravi - grijehovna i sveta..
Kristova i Antikristova..
U požrtvovnom obliku mesjanske primjene zlatnog pravila - da drugima bude bolje nego meni - takav avangardni subjekt ne računa na dobit za sebe.Kkao izbječi razvodnjavanje sistema zlatnog pravila kroz obuzdavanje prisvajanja koje bi ustoličilo privilegije..?Ako papa prdlaže razvoj principa solidarnosti mislim da se ne radi samo o povećavanju humanitarnih fondova , već i o novim društvenoekonomskim sistemima koji realiziraju zlatno pravilo..?!

Pisao sam Papi Ivanu i nisam dobio odgovor. Ta pisma obično otvori neki referent koji na brzinu pogleda o čemu se radi, zakoluta očima i kraj. Poslat ću pismo i Papi Benediktu zato što si mi ti to predložio. Morat ću malo osmisliti koji bi bio najbolji pristup. Nisam baš veliki optimist ali nema veze. Jednom će mi negdje upaliti.

Puno pozdrava,

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com

Zadnja promjena: aleksandar; ned 24 kol 2008, 03:03; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
jakob je napisao/la:

Ja sam citirao jednu raspru sa ovog foruma i da ne bi izazvao odvođenje Tvoga pitanja u slijepu ulicu - izbrisao sam ga i poslao sadržaj Tebi ..
Da li Ti je poznat postmoderni stav katoličke crkve o Antikristima?Posebno o onima koji neprestano izazivaju krize u svijetu?Antkristi neprestano nastoje obnavljati staru napetost između protestanata i katilka..No u Americi vlast pretežno imaju protestanti..

Bilo kako bilo Ti kao učenjak ne možeš izbječi pitanja odnosa Papstva prema Antikristu ...

Papa sigurno ima stav prema antikristu isti kao i crkva. Ja ne tvrdim da su Pape bezgrešne. Ja čak mislim da je čovjek koga ja smatram antikristom toliko lukav da može Papu u nekoj maloj mjeri privući na svoju stranu. Inače taj čovjek koga ja smatram antikristom je Židov koji je išao u katoličku školu. I to je jedno lukavstvo ali ne znam sa kakvim namjerama. Da Vinci Kod je najvjerojatnije djelo Rothschilda. Ovo tvrdim zato što je ta knjiga imala takvu promociju u cijelom svijetu kakvu ni jedna knjiga prije ni kasnije nije imala. Ta knjiga je pravljena sa tačno određenom namjerom. Ali ono što je na prvi pogled očigledno najčešće nije namjera Rothschilda jer je on jako jako lukav. Tako da ja još uvijek nisam siguran kakve su mu namjere u vezi kršćanske crkve.

Aleksandar

more_horiz
aleksandar je napisao/la:
jakob je napisao/la:

Papa sigurno ima stav prema antikristu isti kao i crkva. Ja ne tvrdim da su Pape bezgrešne. Ja čak mislim da je čovjek koga ja smatram antikristom toliko lukav da može Papu u nekoj maloj mjeri privući na svoju stranu. Inače taj čovjek koga ja smatram antikristom je Židov koji je išao u katoličku školu. I to je jedno lukavstvo ali ne znam sa kakvim namjerama. Da Vinci Kod je najvjerojatnije djelo Rothschilda. Ovo tvrdim zato što je ta knjiga imala takvu promociju u cijelom svijetu kakvu ni jedna knjiga prije ni kasnije nije imala. Ta knjiga je pravljena sa tačno određenom namjerom. Ali ono što je na prvi pogled očigledno najčešće nije namjera Rothschilda jer je on jako jako lukav. Tako da ja još uvijek nisam siguran kakve su mu namjere u vezi kršćanske crkve.

Aleksandar

Odlično, idemo dalje prema Danielu..

Jeste, Da Vincijev kod je najprodavanija knjiga. Prvi put objavljen 2003. godine, Dan Brownov roman prodan je u četrdeset milijuna primjeraka na četrdeset dva jezika i danas je poznati holivudski film. Nazivaju ga ''dešifrirajući, uzbudljiv, domišljat triler'' i ''najbolje prodavani roman za odrasle svih vremena'' . U danas sve svjetovnijem društvu popularno je u međusobnim razgovorima izraziti sumnju u crkvu. Kršćani su nesumnjivo krivi za neke od tvrdnji u ovom romanu i većini je zbog toga doista žao što ukazuje da je projekt radio tim sa kibernetskom lukavošću kako bi nanio štetu kršćanstvu od koje kapitokratiji prijeti najveća opasnost nakon svojevrsnog kolapsa komunizma i njegovog prisvajanja..Svjetovni ovako razmišljaju - Ako Crkva može skrivati odvratne grijehe u svojim redovima pedofilija i sl. onda je vjerojatno da je Crkva skrivala tako veliku tajnu kao što je identitet Isusa i Marije Magdalene. Ni danas ne iznenađuje da postoje primjeri vjerskih organizacija koje strašno postupaju, dok istodobno izgovaraju lijepe riječi. Isus je upozorio na to.Nije čudo da kritiziranje crkve privlači pažnju ljudi. I nema boljeg načina da se izbriše samozadovoljni osmijeh s kršćanskih lica od dokaza da sve je to mit. Osim što Brown, to ne uspijeva dokazati.Brownov izmišljeni lik, profesor Robert Langdon, tvrdi da je tradicionalno kršćanstvo iskrivena izvorna vjera koja je mnogo manje bila zaokupljena seksom, a s mnogo se više poštovanja odnosila prema ženama. Povijesno gledano, u pravu je. Crkve su često držale žena na drugom mjestu iza muškaraca, dok Isus nije naučavao niti postupao tako seksistički. Ali Brown nije u pravu kad tvrdi da su prvi kršćani štovali žene kao božice.

Knjiga završava pokušavajući kršćanstvu dati drugi oblik da bi izgledalo više kao duhovnost new agea..Mnogi povjesničari ne vjeruju da je Isus bio Bog, ali gotovo svi vjeruju da je bio stvarna osoba u povijesti.Danielovo proročanstvo u 9 glavi završava Pojavom ''Pomazanika'' (hebrejski ''Mesija'' ili grčki ''Krist''). Dolazak ovog Mesije-kralja bila je stoljećima nada Židova, ali i mnogih svećenika (vidi Djela 6,7) koji su povjerovali da je Isus bio taj Mesija. Prvi kršćani su gotovo svi došli iz židovska i tijekom dva tisućljeća bezbrojni su Židovi priznali Isusa svojim Mesijom.

Ali mnoge židovske vođe su odbacile Isusa kao lažnog Mesiju i danas ljudi židovske vjere Isusa ne priznaju Mesijom. Zašto?Rabin Yechiel Eckstein, u knjizi What Christian Should Know About Jews and Judaism, piše da Židovi prema svojem razumijevanju proročanstva očekuju od Mesije da donese mir svijetu, a to Isus nije učinio. On objašnjava: ''Ne samo što se biblijska proročanstva koja pretkazuju dolazak svjetskog mira i političkog sklada nisu ispunila, upravo suprotno – Židovi su izgubili suverenost nad izraelskom zemljom, hram je razoren, a progonstvo i stradanje postali su obilježje njihovog kolektivnog stanja./ Yechiel Eckstein, What Christian Should Know About Jews and Judaism, str. 262 /

Daniel 9. poglavlje je bio ključni tekst za mnoge Židove koji su u Isusu Kristu vidjeli svojeg Mesiju, odbačenog židovskog kralja. Ali to je i danas izuzetno osjetljiv predmet kod židovskog naroda. Rabin Eckstein ide čak tako daleko da kaže: ''Židov koji prihvati Isusa kao Gospodina ili Mesiju zapravo prestaje biti Židov. Njega se smatra gotovo izdajicom koji se odrekao svoje vjere, napustio židovsku baštinu ..Smatram da je napad pomoću Brownove knjige usmjeren na sumnju u proročanstvo Daniela posebno na 9. glavu i mogućnost da se time oslabi cionizam..Dakle s te je strane ovaj napad zaista Antikristov..
Tradicionalni Židovi vide Isusa kao promašaj zato što je umro: - Da je stvarno bio Mesija, On ne bi umro i zato ga smatraju još jednim Židovom mučenikom kojeg su Rimljani pogubili zbog ustanka.A Daniel 9. poglavlje proriče upravo to. Mesija dolazi i (iznenađujuće) umire, a Jeruzalem ne ulazi u zlatno doba mira, već ga strani vladar razara. Možda je to bilo nezamislivo, ali upravo to čini proročanstvo još značajnijim.
Mnoga proročanstva u Starom zavjetu govore o Mesiji kao kralju koji donosi mir cijelom svijetu (vidi kao primjer Psalam 72). Ne možemo se praviti kao da postoji samo jedna vrsta pretkazanja. Ali to nije u suprotnosti već se može uklopiti u dosljednu sliku; Mesija dolazi i umire prigodom svog prvog posjeta, ali se kasnije vraća da vlada. Čak su i učenici imali teškoće da ovo razumiju dok im nije objasnio: ''Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi te uđe u svoju slavu?" (Luka 24,26) To su kršćani vjerovali o Isusu.

Daniel 9. poglavlje je bio ključni tekst za mnoge Židove koji su u Isusu Kristu vidjeli svojeg Mesiju, odbačenog židovskog kralja. Ali to je i danas izuzetno osjetljiv predmet kod židovskog naroda.

Napravit ćeš kardinalnu grešku ako zanemariš ovaj Antikristov napad na knjigu Daniela i tumačenje proročanstva o Židovima.

Rabinska skepsa prema kršćanstvu je razumljiva s obzirom na tragičnu stoljetnu povijest ''kršćanskog'' progonstva židovskog naroda. A ipak je takva skepsa veoma gruba u odnosu na ljude kao što su Židovi za Isusa, od kojih su se mnogi rodili u židovskim obiteljima i židovskoj vjeri. Oni svoju novu vjeru u Isusa smatraju još jednim korakom prema Bogu, a ne od Boga. Oni čak tvrde da ih je vjera u Isusa učinila još boljim Židovima – kako to pokazuju na svojim majicama rečenicom ''Isus me je učinio košer''. Takvi vjernici vide kršćanstvo kao ispunjenje judaizma.No možda je i Rotschild imao neki dug prema cionizmu kako bi ga obranio od kršćanstva..
Ali sam Isus nije bio protiv Židova. Bio je Židov. Pokušao je sve što je mogao da spasi Jeruzalem. Na primjer, većina poznaje njegove zapovijedi ''ljubite neprijatelje svoje'', ''okreni drugi obraz'' i ''idi još jednu milju''. Ali Isus je prvenstveno govorio o rimskim osvajačima. Rimski vojnik imao je zakonsko pravo da vas natjerate da mu nosite prtljagu jednu milju (ili stadij). Isus je rekao da treba ići dvije (i time pomoći Rimljaninu da se ne smatra prezrenim). Kad je rekao ljubite svoje neprijatelje, rekao je židovskom vodstvu da ne pokazuju preveliki prkos i ne izazivaju Rimljane. Umjesto toga Isus je Rimljanima činio usluge (vidi Matej 8,5-13), nastojeći primjerom pokazati ljubav prema neprijatelju. Nedugo poslije Isusove smrti, Jeruzalem je ponovno prkosio Rimljanima – i platio tragičnu cijenu. Neshvatljivo je da nisu slušali Isusa ili Daniela.

Zadnja promjena: abraham; ned 24 kol 2008, 10:34; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
nastavak :
U traženju odgovora na svoje pitanje radi preporuke prihvatanja Tvojeg model uvođenja pravednog društva u svijet traži i dalje upravo u proročanstvu Daniela..

Svećenici su pomazivani sa trideset godina, a 27. godine je Isus dostigao ovu dob i bio pomazan Svetim Duhom i javno proglašen Mesijom. Novi zavjet je određeniji u datiranju ovog događaja (vidi Luka 3) nego cijela Biblija u pogledu bilo kojeg drugog događaja.''Ranije u Danielu 9. poglavlju Daniel je vidio problem Izraela – grijeh. Bog je za taj narod imao velike planove, ali narod nije htio surađivati i stalno je donosio pogrešne odluke. To zvuči tipično ljudski. Većinu patnje na ovom planetu prouzrokovao je čovjekov ''grijeh'', bilo da se radi o široko rasprostranjenim grijesima kao što su prodaja droge i oružja, ili malim, privatnim grijesima kao neukazivanja svojim najbližima potrebne ljubavi.Daniel je sanjao o vremenu kad će se sve to promijeniti i kad će od Boga izabrani Kralj osnovati kraljevstvo u kojem će svatko izabrati ljubav i surađivati s Božjim planom. To je ono što kršćani nazivaju ''nebeskim kraljevstvom'', kad će Isus osvojiti svijet i izazvati velike promjene.

Prvi korak na tom putu je bio da Bog postane čovjek i ''umre za naše grijehe'' – odnosno da upije svu krivicu svih ljudskih grijeha i da ih sam ukloni.

Drugi je korak da se vrati i osnuje kraljevstvo u kojem je svatko izabrao novi način života po Božjem planu.

Tekst opisuje Božju namjeru ''da se dokrajči opačina, da se stavi pečat grijehu, da se zadovolji za bezakonje, da se uvede vječna pravednost, da se stavi pečat viđenju i prorocima, da se pomaže Sveti nad svetima'' (Daniel 9,24).

Ne odlazeći u pojedinosti, ovaj redak opisuje Božji plan da uspostavi novo kraljevstvo u kojem čovjekov grijeh neće sve upropastiti:

- ''da se dokrajči opačina'' i

- ''da se stavi pečat grijehu.''

Ova prva dva izraza opisuju Božju spremnost da oprosti pobunu i namjerno učinjene grijehe (hebrejski peša' znači namjerno kršiti poznati zakon), ali i slučajno počinjen grijeh (chatta'th znači promašiti cilj).

1. ''Da se zadovolji za bezakonje'' ili za grijeh znači da je Isus smrću na križu sam preuzeo cijenu i posljedice ljudske krivnje (hebrejski awon označava uvredu, krivnju). Riječ zadovolji znači donijeti pomirenje u odnos (opet pomiriti ljude) i opisuje način na koji se Bog i ljudi mire zahvaljujući onome što je Isus učinio.

2. ''Da se uvede vječna pravednost'' (ili dobrota) ukazuje na kraljevstvo u kojem ljudi mogu živjeti bez grijeha i zla.

3. ''Da se stavi pečat viđenju i prorocima'' znači da se potvrdi točnost Danielove proročke vizije. Kad je sada promatramo vidimo uvjerljiv dokaz da ju je Bog nadahnuo i da je Bog za to imao plan.

4. ''Da se pomaže Sveti nad svetima'' znači da Isus djeluje kao svećenik koji pomiruje ljude s Bogom. Ovo je važan predmet u Bibliji koji zahtijeva dublje proučavanje.Ovo se proročanstvo obraća našem logičnom umu, ali je više od hladnog rasuđivanja. Ono opisuje Boga kojemu je stalo do našeg problema i ima plan kojim će riješiti naše promašaje i krivnju i naš život vratiti na put – što je izvanredno lijep osjećaj.Za one od nas koji smo sposobni da činimo dobro ali i zlo – da dajemo u dobrotvorne svrhe a istog dana manipuliramo sa svojim prijateljima – ono nam govori da Bog ima plan za pružanje pomoći čovjeku u takvom stanju. Bog mrzi grijeh i njegov utjecaj na nas pa je odlučio da ovaj problem preuzme na svoja pleća. Kršćanstvo uči da je Isus osobno prihvatio krivicu grešnika kakvi smo mi i platio naš dug. Daniel je rekao: ''Bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe.'' (Daniel 9,26) Isus je umro za problem ljudskog grijeha u osobnom smislu, za naš problem grijeha koji ostaje kao stalni izvor svih nepravdi bilo kako zamislili društvo jer se na primjer putem ocjenjivanja po modelu zlatnog pravila i dalje u ljudskoj naravi skriva grijehovna želja – prema ženi bližnjega svoga, prema imovini bližnjega svoga..

Ako ovo pitanje ne svladamo kako je to implicirao Daniel tada ćemo biti radostan plijen Antikristu..Kopaj dalje..

Prije no što pišeš na navedenu adresu pontifikata pročitaj sažetak socijalnog nauka KC:
http://www.4shared.com/file/51228900/420066ae/Socijalni_nauk_Crkve.html

Zadnja promjena: abraham; ned 24 kol 2008, 11:48; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Kad je veđ riječ o Da Vincijevom kodu kao zavjereničko djelo sa namjernim greškama kako bi se sakrio antikrist citiram katolički izvor
"
Djelo Dana Browna odlikuje se teološkim neznanjem. Autor izričito naglašuje »da se Novi Zavjet temelji
na izmišljotinama« (str. 340), da u »povijesti nikada nije postojala definitivna verzija Biblije« (str. 233) te da je »Bibliju, onakvu kakvu je danas poznajemo, kolacionirao rimski car Konstantin Veliki, koji je bio poganin« (str. 234), a koji je »naručio i financirao sastavljanje nove Biblije u kojoj su bila ispuštena ona evanđelja koja su govorila o Kristovim ljudskim obilježjima i uljepšao ona u kojima je predstavljen kao božanska osoba« (str. 236). Vrhunac je autorova tvrdnja da je Konstantin u nastojanju da
ojača kršćansku tradiciju 325. »održao slavno ekumensko okupljanje poznato pod nazivom Prvi opći koncil kršćanske crkve u Niceji« (str. 235) na kojem se raspravljalo o Isusovu božanstvu te da je nakon »relativno tijesnog glasovanja « od 318 prisutnih sabornika 301 je glasovao za, a njih 17 protiv! »službenim utemeljenjem Isusa kao Sina Božjeg, Konstantin je Isusa pretvorio u božanstvo
koje je postojalo izvan okvira ljudskog svijeta« (str. 235)."
Slažem se sa stavom da je Antikristov napad u obliku kapitalokratije koja računa na novi svjetski poredak bez velike moći Katoličke crkve i kršćanstva uopće usmjeren protiv sjedinjenja katolika i pravoslavaca kako bi se održavao hladni rat kao maska iza koje se krije neprijateljstvo prema Europi u kojoj je izvorni utjecaj kršćanskih korjena..tako da se mogu očekivati razni oblici "razbijanja" koji skrivaju zavjeru Antikrista iza demokracije i blate demokraciju koja nije po volji ni komunistima ni tzv. kapitalistima..
Kapitolokrati su se udružili u zavjeri protiv kršćanstva ...

more_horiz
abraham je napisao/la:

Daniel 9. poglavlje je bio ključni tekst za mnoge Židove koji su u Isusu Kristu vidjeli svojeg Mesiju, odbačenog židovskog kralja. Ali to je i danas izuzetno osjetljiv predmet kod židovskog naroda. Rabin Eckstein ide čak tako daleko da kaže: ''Židov koji prihvati Isusa kao Gospodina ili Mesiju zapravo prestaje biti Židov. Njega se smatra gotovo izdajicom koji se odrekao svoje vjere, napustio židovsku baštinu

Hvala Abrahame na iscrpnom objašnjenju.

abraham je napisao/la:

..Smatram da je napad pomoću Brownove knjige usmjeren na sumnju u proročanstvo Daniela posebno na 9. glavu i mogućnost da se time oslabi cionizam..Dakle s te je strane ovaj napad zaista Antikristov..

jacob je napisao/la:
Kapitolokrati su se udružili u zavjeri protiv kršćanstva ...

Svatko na prvi pogled može vidjeti kuda Da Vincijev Kod vodi. Ja mislim da Rothschildi nikad ne djeluju tako da se njihove namjere vide na prvi pogled. Na primjer u napadu na Jugoslaviju oni su se preko svojih agenata zalagali za mir, za pravdu, za demokraciju a kad pogledate rezultate njihovog truda to su rat, zločin, nepravda, pljačka. Ja mislim da Jacob Rothschild uviđa da ne može pobijediti kršćanstvo jer je ono ipak u svojoj jezgri otporno na vrijednosti koje on nameće svijetu. Možda postoji neka mogućnost da je ovo sa kršćanstvom nekakav uvod u njegov master peace u kojem on planira stati na stranu crkve kao njen vođa. Ovo mi pada na pamet zato što on ima namjeru zavladati svijetom a to neće moći ostvariti ako ne zavlada crkvom. Ovo je samo velika pretpostavka jer imam premalo podataka da bih tu išta mogao tvrditi.

Pozdrav,
Aleksandar

more_horiz
Možda postoji neka mogućnost da je ovo sa kršćanstvom nekakav uvod u njegov master peace u kojem on planira stati na stranu crkve kao njen vođa. Ovo mi pada na pamet zato što on ima namjeru zavladati svijetom a to neće moći ostvariti ako ne zavlada crkvom. Ovo je samo velika pretpostavka jer imam premalo podataka da bih tu išta mogao tvrditi.

Zato sam naglasio povijesnu vezu između Malog roga kršćanskoga Rima sa svim događajima do kraja svijeta a posebno u odnosu na Antikrista..To je neizbježno istraživati jer se sve više radi o pitanjima autoriteta jer se svijet nalazi na rubu kaotičnosti zbog koje će se naći argument za ograničavanje vjerskih sloboda intervencijom države ..Pogledajte amričko zakonodavstvo i pritisak da se intervenira u ustav i definira vjerska sloboda..Postoje i otpori ali Antikrist je na djelu oblikovanja svjetske kapitalokratije..Mene zabrinjava što mladež postaje masovno žrtvom Antikrista i kako će ona prihvatiti vodeću ulogu oblikovanja društva pravednosti..?Nadam se da nije srž mladeži otišao u ruke Antikristu ..

Kako sam upućivao na istraživanje Danielovog objašnjenja Nabukodonozorovog sna i sna Daniela radi razumijevanja povijesti unutar velike borbe između Svjetla i tame , između pravde i nepravde tako sada naglašavam vezu između Daniela i Otkkrivenja u kojem u glavi 12–22,5 je usredotočena pažnja na Sotonino nastojanje da spriječi ostvarenje Božjih planova za svijet i nagovori stanovnike zemlje da se udruže s njim. On će, pokrenuti masivnu krivotvorinu pravog Boga i svoja spasiteljska djela.Njegova nastojanja da prevari stanovnike zemlje prikazana su u ovoj knjizi kao suprotnost Bogu i njegovom djelovanju: sotonsko trojstvo (poglavlja 12 i 13) koje funkcionira kao suprotnost božanskom Trojstvu (1,4.5; poglavlja 4 i 5), žig Zvijeri (13,15.16) kao suprotnost Božjem pečatu (7,1-3; 14,1), tri demonske vijesti (16,13.14) kao suprotnost vijestima trojice anđela (14,6-12) i žena-grad Biblion poglavlja 17 i 18 kao suprotnost Novom Jeruzalemu (poglavlja 21 i 22) – što posebno smeta Antikrista koji oblikuje interdenominacijsku svađu podstrekavanjem i obnavljanjem skepse iz vremena reformacije i protureformacije..

Poglavlja 12 i 13 predstavljaju glavne osobe u prizoru druge polovice Otkrivenja: Zmaja (Otk 12) i njegova dva saveznika – Zvijer iz mora (Otk 13,1-10) i Zvijer iz zemlje (rr 11-17). Oni zajedno čine sotonsko trojstvo kao suprotnost božanskom Trojstvu. Oni su u preostalom dijelu knjige nerazdvojno povezani s nastojanjima da ljude prijevarom odvrate od Boga i da sebe stave u službu Sotone (vidi Otk 16,13.14; 19,20; 20,10).Vjerujem da će se mladi uključiti u dijalog na ovu temu..

more_horiz
Zanima me, Aleksandar, kako si Ti došao na pomisao da rabiš biblijski termin Antikrist i da ga primjenjuješ na događaje zavjerne destrukcije u svijetu koja se krije u obliku pozitivne konstrukcije..?
To su zaista klješta hobotnička na čijim su kracima cvjetovi i mirisi dobra koji mame i hvataju žrtve koje kad su uhvaćene i same počinju služiti megahobotnici i ulaziti u sve pore stijena kršćanskoga svijeta nastojeći plaštem svoje tinte prekriti istinsku pravednost ukazivanjem na svoj jedini put u postmoderno društvo - postmodernu kapitalokratiju u kojoj su svi robovi Antikrista?
Pozdrav

more_horiz
abraham je napisao/la:

Zato sam naglasio povijesnu vezu između Malog roga kršćanskoga Rima sa svim događajima do kraja svijeta a posebno u odnosu na Antikrista..To je neizbježno istraživati jer se sve više radi o pitanjima autoriteta jer se svijet nalazi na rubu kaotičnosti zbog koje će se naći argument za ograničavanje vjerskih sloboda intervencijom države ..Pogledajte amričko zakonodavstvo i pritisak da se intervenira u ustav i definira vjerska sloboda..Postoje i otpori ali Antikrist je na djelu oblikovanja svjetske kapitalokratije..Mene zabrinjava što mladež postaje masovno žrtvom Antikrista i kako će ona prihvatiti vodeću ulogu oblikovanja društva pravednosti..?

Na pamet mi dolazi scenarij kako to on može ostvariti ali to ne znači da će se taj scenarij i obistiniti.

Ovakvi napadi kao što je Da Vincijev Kod učestaju. Pridruže im se svi mediji svijeta. Vatikanski mediji se tome ne mogu suprotstaviti. Ovo može trajati godinama. Ljudi naveliko počinju sumnjati u Crkvu. Ali ne može sve ljude staviti u sumnju. Zato tada dolazi Jacob ili njegov nasljednik ili njegov agent i kaže da je Crkva u pravu. Napravi totalni prokret što mu nije teško ostvariti zato što kontrolira medije. Crkva mu je jako zahvalna i tada se otvara veliki broj varijanti koje idu u prilog čovjeku za kojeg ja mislim da je antikrist. Tako može napraviti situaciju da mu svi kršćani počnu piti iz ruke. To je vrlo moguća varijanta.

Samo ovo spada u dugoročne zahvate. Još mu smetaju ovozemaljska Kina i Rusija. Rusija ima nazovi to demokratski sistem u kojem ako Putin izgubi popularnost Rusija gubi, možda isto kao i Jugoslavija. Kina će isto prije ili kasnije ući u krizu bilo da se demokratizira ili autokratizira jer ni jedan sistem nije dovoljno dobar. Rothschildi opstaju zato što niko ne vidi šta oni rade.

Aleksandar

Zadnja promjena: aleksandar; ned 24 kol 2008, 19:01; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
jakob je napisao/la:
Zanima me, Aleksandar, kako si Ti došao na pomisao da rabiš biblijski termin Antikrist i da ga primjenjuješ na događaje zavjerne destrukcije u svijetu koja se krije u obliku pozitivne konstrukcije..?
To su zaista klješta hobotnička na čijim su kracima cvjetovi i mirisi dobra koji mame i hvataju žrtve koje kad su uhvaćene i same počinju služiti megahobotnici i ulaziti u sve pore stijena kršćanskoga svijeta nastojeći plaštem svoje tinte prekriti istinsku pravednost ukazivanjem na svoj jedini put u postmoderno društvo - postmodernu kapitalokratiju u kojoj su svi robovi Antikrista?
Pozdrav

Vrlo jednostavno. Meni su sva vrata zatvorena. Guram gdje god imam šanse da širim svoja saznanja. To radim sa komunistima, socijalistima, jugonostalgičarima, anarhistima, itd. Pred jedno četiri godine sam uvidio sličnost između sebe i Isusa kao i između Rothschilda i antikrista pa sam i to pokušao. Nisam još pisao u dječje vrtiće:D

Aleksandar

more_horiz
Aleksadar
Vrlo jednostavno. Meni su sva vrata zatvorena. Guram gdje god imam šanse da širim svoja saznanja. To radim sa komunistima, socijalistima, jugonostalgičarima, anarhistima, itd. Pred jedno četiri godine sam uvidio sličnost između sebe i Isusa kao i između Rothschilda i antikrista pa sam i to pokušao. Nisam još pisao u dječje vrtiće:D

Akceleracija kapitala se naglo uvećava tako da dugoroćnost postaje sutrašnja stvarnost za monarha kapitalokratije ..U 17 glavi Otkrivenja je opisan dio ove krize sa crkvom i ženom koja je prikazana kao mati bludnicama te jaše na ležima Zvjeri i sjedi na narodima..
Ona će mnogima priječiti put širenja istine ali se istina širi snagom Isusa Krista koji će svjetlošću svoga dolaska i mačem usta svojih razgolititi Antikrista i Čovjeka bezakonja..Taj događaj je već počeo sa viješću o opasnosti od obožavanja čovjeka a ne Boga a što je vijest o predstojećem povlačenju milosti sa Zemlje...
Budi i dalje uporan služeći Bogu - svi mi trebamo susličavati Kristu da bi ostali u Njegovoj pravednosti..Istražuj dalje..
I dječji su vrtići u opasnosti od Antikrista..
Obrazovanje mladeži više nije klasično i uče se bježati od slobode a juriti ka hedonizmu..Zahvatilo ju je pomračenje uma i oslobođenje neobuzdanih strasti koje porobljavaju sudbinu, uništavaju brakove..svepoća destrukcija..
U trendu pažnje mladih je sada Madona :

Ali postoji nada koja pobija svu tminu sve u dubine neba do Krista:

Predstoji pad Babilona i:

more_horiz
Aleksandar:
Tako može napraviti situaciju da mu svi kršćani počnu piti iz ruke. To je vrlo moguća varijanta.

Samo ovo spada u dugoročne zahvate. Još mu smetaju ovozemaljska Kina i Rusija. Rusija ima nazovi to demokratski sistem u kojem ako Putin izgubi popularnost Rusija gubi, možda isto kao i Jugoslavija. Kina će isto prije ili kasnije ući u krizu bilo da se demokratizira ili autokratizira jer ni jedan sistem nije dovoljno dobar. Rothschildi opstaju zato što niko ne vidi šta oni rade.

Napad Zmaja i Antikristaa_ na Crkvu nece prestati ali ljudi ce se sve vise osvjedocavati o identitetu Antikrista koji je u povijesti varao narode a sada ih navodi na lazne slobode i laznu poboznost oblikujuci poseban spoj crkve i drzave koja siri moc po svijetu..

Tako neki fundamentalisi vide Antikrista ovako sto unosi interdenominacijska prebacivanja ali potrebno je i dalje istrazivati Biblijsku istinu u stvarnosti a ne politizirati krscanstvo ..Masa puka je neobrazovana i bjezi od biblijske istine:

more_horiz
Pogoršavanje odnosa među nacijama, još jedno djelo Antikrista:
Pope Benedict Speaks About International Situation

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Bl2

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Foto_02 (24 Aug 08 - RV) Speaking during his Sunday Angelus, Pope Benedict spoke about the current international tensions. We have this report... Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Listen ...»

Njemački:
Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Listen

Hrvatski slična vijest:

Rusija je 21. kolovoza vrhovima NATO-a priopćila obustavu svake vojne suradnje sa Sjeveroatlantskim savezom. Rusija se odlučila na taj potez nakon sukoba u Gruziji i sporazuma Sjedinjenih Američkih Država s Poljskom o antiraketnom štitu. Sve su zategnutiji odnosi između Rusije i Zapada, a Vijeće Europe smatra neprihvatljivima ruska kršenja na gruzijskome teritoriju. Condolezza Rice je izjavila da Rusiju ne smatra neprijateljem niti da smo pred novim Hladnim ratom. Osvrnuvši se na teško stanje u međunarodnim odnosima u razgovoru za naš radio nadbiskup Silvano Maria Tomasi, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, rekao je kako je multilateralni sustav zapao u krizu, a to najviše šteti siromašnim zemljama. Prije nekoliko tjedana propao je sastanak na vrhu Svjetske trgovinske organizacije. Sve su to znaci izvjesnoga nemira i teškoće u zajedničkome radu na međunarodnoj razini. U ovome trenutku zaista moramo učiniti kvalitativni skok, biti maštoviti, naročito mi kršćani kako bi smo ojačali jedinstvo ove ljudske obitelji, koja se mora izražavati pomoću organizacija i struktura koje će učiniti korak naprijed prema solidarnosti s potrebitima – istaknuo je nadbiskup Tomasi.
Na upit kako izići iz ove krize, rekao je kako postoji strah jer rasprave koje su se posljednjih godina vodile o razoružanju nisu urodile željenim plodom, naročito u nuklearnome razoružanju. To znači da se nije željelo ozbiljno suočiti s tim osnovnim pitanjem. Postavljanje raketa u Poljskoj kao i ruska odluka da se njihove rakete postave u blizini granica Europske unije samo povećavaju napetost. Ako se nastavi putem ne komuniciranja i obustave razmjene.... ako se globalizaciju, koja prodire posvuda, ponovno ograniči nacionalizmom i protekcionizmom, onda zaista prijeti opasnost od novih problema za ljudsku obitelj – upozorio je nadbiskup.
A na upit što može u takvoj situaciji učiniti Sveta Stolica, odgovorio je kako prema našem kršćanskom nadahnuću postoji samo jedna ljudska obitelj. Ne želimo se skrivati iza intelektualne apstrakcije, nego se moramo sučeliti sa stvarnim situacijama predlažući svoju poruku jedinstva i odgovorne solidarnosti. Tako ćemo moći strpljivo iznoseći činjenice od zajedničkoga interesa – nije dakle samo etika u pitanju nego i opće dobro – pridonijeti ili bar pokušati da se na neki način smanji napetost nastala u posljednjim tjednima – rekao je nadbiskup Tomasi i dodao kako se sljedeće godine obilježava 20. obljetnica pada Berlinskoga zida. Taj je zid bio pokušaj da se podijeli i izolira čitave narode. U povijesti nikada nisu služili zidovi, a ni u ovome trenutku neće služiti. Zidovi se podižu između Palestinaca i Izraelaca te Amerikanaca i Meksikanaca, ali oni nisu u skladu sa solidarnošću, zajedništvom i dioništvom čitave ljudske obitelji – zaključio je nadbiskup Tomasi.

http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=226382

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 X

more_horiz
Aleksandar
Najstravična je činjenica da danas postoji potpuno nevidljiva sila koja može činiti zlo cijeloj jednoj zemlji, uništiti je, opljačkati i porobiti a da nitko o tome ništa ne zna.

Da li je zaista sila Antikrista nevidljiva u svojoj logistici ako se zna što je sve do sada radila i koja joj je mimikrija, na primjer filantropija, demokracija, ...No što je prethodilo tajni bezakonja - koji događaji i kakva stanja osnovnih vidljivih i nevidljivih pokazatelja o nekoj nvidljivoj sili koja se krije iza drugih sila..Na primjer u sistemu domina jedna poruši sve u nizu - ako se jedna izmakne prije no bude dotaknuta slijedeća neće pasti, a kada idemo unatrag redom dolazimo do prve koja se izmakla da se sakrije ..Ako je odmah u početku nevidljiva tada koristi nevidljiv mehanizam rušenja cijelog niza koji je poredan u sistem pogodan za rušenje..Dakle prepoznavanje niza domina koji je pogodan za rušenje je na pr - javno mnjenje ..To znači da se javno mnenje oblikuje prije kako bi se domine rasporedile u pogodan niz koji se može porušiti inicijalnom dominom koja bi se mogla nazvati Antikristova inicijalka - AI..Kako je javno mnjenje domina dosta složeno to treba postojati mreža inicijalnih domina - AIM.. tako doolazimo do teorije igara a cilj je otkriti prepreku koja stoji na putu oblikovanja sistema za koji se treba porušiti..Interesi koji se javljaju u sistemu koji se ruši su detektori koji vode ka interesu koji ih je oblikovao itd..
U izvornom Antikristu ne bi smjelo doći do neobuzdane starsti prekomjerne gramzljivosti osvajanja bogatstva koje bi ga otkrilo..Tko ima takav mehanizam izračunavanja graničnog raspona preko kog se i ispod koga se ne smije iči da ne dože do otkrivanja čudnih pojava na pr. na tržištu..
Na primjer neki se dogovori u svitu ne mogu postiči u zadnje dvije godine - na pr. ukazao je papa Bendikt XVI..
Zakazali su analitičari.. u čijim su oni rukama?

U čijim smo mi rukama ako se ne protivimo Antikristu tako što smo stalno uz Krista i idemo za Njim..
To kretanje - ići za Njim velika većina ne razumije u cijelosti jer bi trebali znati gdje se Isus sada nalazi i što radi..u vrijeme istražnog nebeskoga suda..Uz svakodnevno straženje nad sobom kao neodvojivi dio nalazi se i očekivanje njegovog dolaska i prenašanje poruke o znacima vremena - najbolje poznavanje stanja duša u svijetu..Krist nam je poslao Duha Svetoga da nas uvede u svaku istinu..Nevidljiva se sila može otkriti samo Duhom Svetim!
U čemu je razlika između otkrivanja sile Anikrista i nevidljivog aviona koji je već u akciji?:
http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vijesti/22948/Pekar-koji-je-srusio-nevidljivi-bombarder.html

Ti predlažeš provjeru Tvoga sistema koji će zamjeniti kapitalizam a biti bolji od socijalizma i stravićnog komunizma..No da li ljudi u dogledno vrijeme žele pravednije društvo ako su zadovoljni sa nepravednim i ako ih ne boli što oni drugima čine ili što im ne mogu pomoći?Ti kažeš da:
Nekoliko desetina, stotina ili hiljada ljudi negdje u svijetu može testirati sistem i dokazati ovo što sam ja upravo rekao. Oni će napraviti raj na zemlji i zatim će ostatak svijeta zasigurno slijediti isti put. Oni koji imaju svu moć danas, u početku vjerojatno neće voljeti novi sistem ali neće imati drugog izbora nego da mu se pridruže zato što neće moći živjeti sami.

U novom sistemu svaki čovjek će imati jednako pravo da ocjenjuje bilo kojeg čovjeka i to će donositi neki oblik značajnih nagrada i kazni ocjenjenim ljudima. To znači da niko više neće moći ostvariti pogodnosti za sebe kroz stvaranje nepogodnosti drugim ljudima. Ili drugim rječima, ljudi će ostvarivati pogodnosti za sebe pomoću stvaranja pogodnosti u društvu. Sa vremenom ocjenjivanje među ljudima može u potpunosti zamijeniti sve postojeće državne zakone. Ostati će samo božji zakoni definirani u Bibliji i utemeljeni neposrednom demokracijom i navedenim sistemom ocjenjivanja.

Kada su ljudi pravedni i sveti i čisti tj. spremni za raj . tj Božanski ljudski poredak tada to nije problem - takva su im i djela..misli..ideje..želje ..potrebe,,
Dakle Antikrist je usmjeren na razaranje žoivog kontakta sa Kristom kako bi održao ljude u antikristovom odnosu prema Kristu ili u stanju rezignacije i svjetovnosti pema vrijednostima pravednosti koja je u skladu sa zakonima života..Antikrist podstiće kulturu smrti..koja regenerira sistem kapitalokratije - ruši bijele domine! stvara crne domine!
Što će natjerati Antikrista na povlačenje?On se nemože i neće obratiti..
Jer se pohlepe ne može odreći..Možda netko u njegovoj blizini?
Postoje li još obični ljudi koji se odazivaju na vapaje:
"Ova predizborna kampanja je javno ruganje onima koji rade za bednu platu i nas koji uopšte ne radimo. Jer, i jedni i drugi smo puni strahova. Sve do skoro sam mislila da postoji nada za mene i da ću moći da uložim u svoje dete, ne samo okrajkom hleba, već i usavršavanjem, da bi bio stručan i krčio sebi put na kome ima tračka svetlosti. Shvativši da toga nema, krivila sam roditelje za pogrešno vaspitanje, a moj sin mene. Shvatila sam da sam mrtav čovek koji hoda. Prazne duše i u zemlji gde više nema sistema vrednosti. Ostalo je samo moje fizičko postojanje bez smisla. Zato molim sistem da učini jedno dobro delo i to javno, kao što javno čine mnoge nečasne radnje i kao što javno izgovaraju besmislice, hraneći se duhovnom bedom ovog naroda.
Lako je vladati takvim svetom. Pošto više ne mogu da izdržim to što su polako me mučili i ubili čoveka u meni, sada bih molila da javno ubiju i fizičkog čoveka, jedino što je ostalo od mene. Nije hrišćanski da to sama uradim, ali je vrlo hrišćanski da se samrtniku ispuni zadnja želja." iz:
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2007/01/03/pisma/srpski/pisma.shtml

Pitanje je - ne nalikujemo li na Antikrista ako nemamo sućuti i samilosti sa poniženima i obezvrijeđenima i odbaćenima - sa nesretnicima..?!
Tražimo li Antikrista negdje daleko - a ono on tu blizu.. u nama čući i vreba uništenje svake vrijednosti, svake istine i pravedne vrednoljubivosti i Kristove ljubavi..nije li Čovjek ovog vremena mrtav Bogu a živ Antikristu..

Na jednom forumu našao sam reakciju na otupjelost:
"Citat:

Izvorni post by jedrenjak Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Viewpost
Narod se ponaša tako kao da se to njega uopće ne dotiče.
To je onaj princip još od staroga doba, samo da se ima što za jist i pit, a za ostalo, kaj bu se on uzrujaval.

Drugi mu rade o glavi nacrtima i donošenjem antikršćanskim zakonima,normi i kodeksa ponašanja, a on...on blene ko tele u prazno! Totalno nezainteresiran. Indiferentan. Nema se za šta boriti. Ukrali mu osjećaj stava i osjećaj nužnosti borbe za vlastitu sloboduDa li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Horor

Narod se ponasa kao da se zakoni odnose na neku drugu drzavu i neke druge ljude. Potpuno su otupjeli.

Ne bore se jer im je netko prisapnuo da su slobodni, a oni su jadni i zatupljeni povjerovali! Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Eek"
sa:
http://forum.sijelo.com/showthread.php?p=30011#post30011

more_horiz
Pogledao sam navedeni forum i našao zanimljivo za ovu temu :
"Uza zakon! Uza svjedocanstvo!Tko ne rekne tako zoru nece docekati." (Iz 8,20) Bozji narod upucen je na Sveto Pismo kao na svoj stit od utjecaja laznih ucitelja i obmanjivackih sila duhova tame. Sotona upotrebljava svaki moguci trik da sprijeci ljude u stjecanju biblijskog znanja; jer njezini jasni iskazi razotkrivaju njegove obmane. Svakim ozivljavanjem Bozjeg djela, knez zla je potaknut na jos snazniju djelatnost; on sada ulaze svoje krajnje napore za konacnu, ocajnicku borbu protiv krista i njegovih sljedbenika. Posljednja velika obmana ubrzo ce se pred nama razotkriti. Antikrist ce izvesti svoja cudotvorna djela pred nasim ocima. Krivotvorina ce toliko jako nalikovati istini da ce ih biti nemoguce razlikovati, osim po Svetom Pismu. Svaka tvrdnja i svako cudo mora se podvrgnuti ispitivanju njegovim svjedocenjem."
To je citat iz Velike borbe od Ellen G.White..

Zatim odgovor na ovaj post:
Citat:

Izvorni post by Woman In Red Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Viewpost
Citajuci Rezoluciju o Iranu http://www.sijelo.com/?id=163&vise=1 , sjetih se ovog ulomka. Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Smile

Zapad je Antikrist, generalno gledajući. I biblijska proročanstva su tu nedvojbena. A u užem smislu, Antiskrist su - Židovi, jer čini sve SUPROTNO Kristu - Anti (protiv) Krista! Ali Antikrist je i institucija papstva. Sile koja je za više od 1000 godina masakrirala kršćane,(rimokatolička,sotonistička neopoganska religijska institucija je za 13. strašnh stoljeća, pobila između 70-80 milijuna ljudi, neki tvrde i do 100 milijuna) u razarnju(doslovno - eksterminaciji najboljih muževa i žena, cijele oblasti, gradovi, sela, ostali su pusti... 'bez stanovnik svojih' ...) kakvo svijet nikada prije nije vidio niti doživio.

iz http://forum.sijelo.com/showthread.php?t=2199&page=2

Na portalu toga foruma našao sam pitanje kojemu je namjera povezati papu i antikrista :
JE LI PAPA BENEDICT XVI MASON?

Kako se snaći u šumi kontroverznih vijesti koje obilkuju javno mnijenje..
sa stranice:
http://www.sijelo.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=4&Itemid=8

zatim stranice gdje se može nači antisemitizam i desni konzervativizam:
http://www.sijelo.com/index.php

Kako se Ti Aleksandre snalaziš u šumi različitih kriterija prepoznavanja Antikrista i različitih varijacija teorije zavjere..Nije li to obikovanje niza domina , kako je pisao Abraham?
na primjer:
ŽIDOVSKA ZAVJERA PROTIV ČOVJEČANSTVA Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 Pdf_button Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 PrintButton Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 4 EmailButton
Četvrtak, 10 Srpanj

Je li istina, donji tekst? Pročitajte, pa sami zaključite. da bis ste ispravno shvatili duh i misao donjeg teksta - počnite provjeravati i uspoređivati s naukom svete židovske knjige - Talmuda. Talmud - the book of evil!!

Zunderov dokument

Baš čitam knjigu, u kojoj autor opisuje svjetonazor "Bijele armije", njihov pogled na zapadni svijet i na boljševike. Autor spominje tzv. "Zunderov dokument", dokument nađen kod spomenutog Zundera, boljševika, člana Izraelske internacionalne lige, za vrijeme građanskog rata u Rusiji. Cijeli dokument na engleskom sam našao na stranici nekog židovskog povijesničara koji naravno tvrdi da je krivotvorina.
Evo o čemu se radi, istaknut ću najzanimljivije:

To the representatives of all the branches of the Israelite International League

Sons of Israel! The hour of our ultimate victory is near! We stand on the threshold to the command of the world. That which we could only dream of before is about to be realized. Only quite recently feeble and powerless, we can now, thanks to the world's catastrophe, raise our heads with pride.
Opširnije...

Zadnja promjena: jakob; pon 25 kol 2008, 19:59; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply