Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

power_settings_newLogin to reply
+4
Gubavac
jakob
Medeni
aleksandar
8 posters

descriptionDa li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 8 EmptyRe: Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

more_horiz
apostol je napisao/la:

A kako Tvoj sistem rješava važnije - problem prijelaznog perioda sa narodom kao neklasom koja nije jedinstvena ni etički ni obrazovno ni interesno u vrijeme hladnoga rata kada ga vođe zagrijavaju na eventualni velikomali rat a menadžeri ga pljačkaju?Treba li pokretati narod na humani sistem ocjenjivanja podučavanjem i ukazivanjem na jednostavnost rješenja pravednog oblikovanja društva putem svijesti o ocjenjivanju kao pokretačkom mehanizmu društvene pravednosti?Opet se radi o politici a ne o antipolitici zdravog etičkog razuma?!
Tebi dajem negativnu ocjenu što ne objašnjavaš sistem kako treba kao sistem koji ima svoje organizacione oblike bez kojih ni anarhija ne može napredovati..
Trebao bi napraviti jenu pokaznu vježbu ocjenjivanja i oduševiti pojedince naroda..Imaš li kakvu brošuru koja može ponijeti duše običnih ljudi koji ne znaju ni što je lijevo ni desno te ih zanosi svaki vjetar neke pljesnive reforme..Ljudi traže vođu istine koja objedinjuje evanđelje i reformnu praksu svagdašnjeg života..Političari to nisu jer su do sada samo različito obećavali promjenu koja je narod uvijek stajala krvi a oni se obogatili, svećenstvo je u reformaciji ponekiput sjedinjavalo evanđeosku riječ i silu opravdanja kroz vjeru kada je trebalo osloboditi se od crkvenih poreza i napraviti idejni prostor za prvobitnu akumulaciju kapitala..
Kako sada putem ocjenjivanja koje nema pravnu silu niti ne-klasni pokret etičke revolucije ukazati da dobrota može postati moć ako se primjenjuje protiv zla i u korist zlih tj vojske Antikrista..?

Ja imam teškoće da ljudima objasnim kako je taj sistem koji sam ja zamislio jednostavan jer svi očekuju neku dubokomisaonost. Uzmimo da si učenik i neko te pljune u razredu. Da li tebi treba neko da ti kaže šta je lijevo a šta desno da bi dao svoju ocjenu nasilniku? Ili šef te maltretira na poslu. Da li tebi treba neko da ti kaže šta je lijevo a šta desno da bi dao svoju ocjenu napasniku? Ili predsjednik te pošalje u rat. Da li tebi treba neko da ti kaže šta je lijevo a šta desno da bi dao svoju ocjenu zločincu? Sve to zlo će sistem ocjenjivanja ukloniti jer tebi ne treba neko da ti kaže šta je lijevo a šta desno da bi dao svoju ocjenu ljudima koji te ugrožavaju? Sve to piše u mojoj knjizi i u brojnim člancima a i od mene si to mogao puno više čuti da si malo više odgovarao na moja pitanja. Ja stvarno ne znam šta ti nije jasno jer to je sve toliko jednostavno da jednostavnije ne može biti.

apostol je napisao/la:
Problem kod Titanik sistema su nedostaci sistemi projektiranja civilizacije u kojima se ne može polaziti od iskustva kojega čovjećanstvo nema - od opasnosti nepoznavanja sistema , dakle od avanture?
Kkao Tvoj sistem rješava takav problem sa ljudima projektiranja cijelog sistema prijelaza u drugu civilizaciju ako kršćani drže da nije njihovo oblikovati pravedno društvo što je u suštini kontradikcija sa Kristovom pravednošću koju mogu dobiti vjerom?
Uplašili se Antikrista - znači da mu ne daju ocjenu kako treba , dakle kako treba i na koju adresu i na koji način?

Ako pod avanturom misliš na moj sistem onda ti moram reći da tu avanture nikakve nema. Sistem se može probati i bez ikakvih nagradi i kazni. Hajde samo da vidimo koliko će negativnih i pozitivnih ocjena ljudi dobijati. I to će već zasigurno napraviti veliki napredak u društvu.

Antikrist te ne može preplašiti jer je ocjenjivanje anonimno. Niko neće znati ko mu je dao ocjenu. Svako će na kraju znati samo koliko je pozitivnih i negativnih ocjena dobio. Svaka negativna ocjena će svakog čovjeka tjerati da popravi svoje ponašanje prema svim članovima zajednice. Nije li to super? Taj sistem će ukloniti zlo. Da li ti razumiješ kakva je to vrijednost?

Aleksandar

descriptionDa li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista? - Page 8 EmptyRe: Da li je razbijanje Jugoslavije djelo Antikrista?

more_horiz
Aleksandar
Svaka negativna ocjena će svakog čovjeka tjerati da popravi svoje ponašanje prema svim članovima zajednice. Nije li to super? Taj sistem će ukloniti zlo. Da li ti razumiješ kakva je to vrijednost?

Definiraj mi negativnu ocjenu ,
zatim pozitivnu u odnosu na zakon pravednosti
i u odnosu na neki (Antikristov) zakon negiranja pravednosti kojega se filozofija slobode kosi sa filozofijom slobode Duha života, naime - većina je ljudi prihvačala filozofiju odstupanja od zakona života a mislila je da je tjelesno zadovoljstvo kriterij vrijednosti a time se nije mogla osloboditi zla koje je vladalo željama..
Ocjenjivanje se ne može svesti na statistički proces jer je u njemu zlo nadjačalo dobro kao što je to pokazao svijet prije potopa..
Hajd , molim Te, demonstriraj nam jedno ocjenjivanje bez novca kao otuđene ljudske moći koja robuje Molohu...
To mi nekako miriše na udbaško isljeđivanje i neku tajnovitu inkviziciju koja širi anksioznost a ne slobodu spoznate nužnosti koju bi trebalo oblikovati u skladu sa zakonom pravednosti..

more_horiz
apostol je napisao/la:
i u odnosu na neki (Antikristov) zakon negiranja pravednosti kojega se filozofija slobode kosi sa filozofijom slobode Duha života, naime - većina je ljudi prihvačala filozofiju odstupanja od zakona života a mislila je da je tjelesno zadovoljstvo kriterij vrijednosti a time se nije mogla osloboditi zla koje je vladalo željama..
Ocjenjivanje se ne može svesti na statistički proces jer je u njemu zlo nadjačalo dobro kao što je to pokazao svijet prije potopa..
Hajd , molim Te, demonstriraj nam jedno ocjenjivanje bez novca kao otuđene ljudske moći koja robuje Molohu...
To mi nekako miriše na udbaško isljeđivanje i neku tajnovitu inkviziciju koja širi anksioznost a ne slobodu spoznate nužnosti koju bi trebalo oblikovati u skladu sa zakonom pravednosti..

Apostole,

Ovako ne ide. Sve sam ti do sada definirao i da si imao dobru volju to smo mogli raspraviti. Mnogim ljudima koji ne razumiju o čemu govorim se moje ideje ne sviđaju ali to ne znači da one nisu dobre. Naprosto one se previše razlikuju od svega na što su u životu navikli pa imaju otpor prema njima. Ne vidim nikakav smisao u proširivanju diskusije. Jednog dana neko će prihvatiti moje odeje pa kad vidiš o čemu se radi vjerojatno ćeš ih prihvatiti i ti. Ili možda nećeš Very Happy. Ako proživiš dovoljno dugo morati ćeš jer nema druge dobre budućnosti za čovječanstvo Very Happy.

Srdačan pozdrav,

Aleksandar

more_horiz
aleksandar je napisao/la:
apostol je napisao/la:

Apostole,

Ovako ne ide. Sve sam ti do sada definirao i da si imao dobru volju to smo mogli raspraviti. Mnogim ljudima koji ne razumiju o čemu govorim se moje ideje ne sviđaju ali to ne znači da one nisu dobre. Naprosto one se previše razlikuju od svega na što su u životu navikli pa imaju otpor prema njima. Ne vidim nikakav smisao u proširivanju diskusije. Jednog dana neko će prihvatiti moje odeje pa kad vidiš o čemu se radi vjerojatno ćeš ih prihvatiti i ti. Ili možda nećeš Very Happy. Ako proživiš dovoljno dugo morati ćeš jer nema druge dobre budućnosti za čovječanstvo Very Happy.

Srdačan pozdrav,

Aleksandar

Mislim da Aleksandar, prejudiciras i bilo bi dobro da ponovis ono sto tvrdis da si rekao - a pita Te Apostol..a ne da se dobije dojam da izjegavas eksplikaciju definicija jer ljudi prije no sto ocjenjuju - misle..
Kazao si da je djelo Antikrista razbijanje Jugoslavije..Kako ce sada ljudi poceti u to vjerovati putem sociometrijskog ocjenjivanja...Ako je otkrice znanstveno tada budi dolsljedan kako bi mogao ljude odusevljavati za istinu..

more_horiz
jakob je napisao/la:
aleksandar je napisao/la:
apostol je napisao/la:

Apostole,

Srdačan pozdrav,

Aleksandar

Mislim da Aleksandar, prejudiciras i bilo bi dobro da ponovis ono sto tvrdis da si rekao - a pita Te Apostol..a ne da se dobije dojam da izjegavas eksplikaciju definicija jer ljudi prije no sto ocjenjuju - misle..
Kazao si da je djelo Antikrista razbijanje Jugoslavije..Kako ce sada ljudi poceti u to vjerovati putem sociometrijskog ocjenjivanja...Ako je otkrice znanstveno tada budi dolsljedan kako bi mogao ljude odusevljavati za istinu..

Jakobe, ja nisam rekao da je Antikrist razbio Jugoslaviju nego sam vas pitao da li je on to učinio? Ali ja mislim da je Antikrist razbio Jugoslaviju a vi ste se uglavnom izjasnili ili sam ja tako razumio da je antikrist razbio Jugoslaviju. Formalno razlika je u veličini prvog slova ali to je jako velika razlika.

Sa time smo uglavnom apsolvirali temu pa smo spontano prešli na temu kako zaustaviti Antikrista ili antikrista i ja sam spomenuo da to moj sistem može učiniti a jedan od najvažnijih oruđa da se to postigne je sistem ocjenjivanja među ljudima ili kako si ga ti lijepo nazvao sociometrijsko ocjenjivanje. I ja sam se ovdje trudio da prikažem taj sistem jer znam da je najteže razumijeti promjene elemantarnih ideja zato što se ljudi automatski usmjeravaju na način razmišljanja na koji su navikli a koji je pogrešan. I manje više sam sve rekao u prethodnim postovima.

Apostol je nije osvrtao na ono što sam ja prethodno pisao pa sam došao do zaključka da diskusija ne može roditi dobrim plodovima i povukao sam se. Ja mu ništa ne zamjeram jer znam da nije lako razumjeti nove ideje i nadam se da on meni ne zamjera.

Aleksandar

more_horiz
Idemo dalje, Aleksandre
Jakobe, ja nisam rekao da je Antikrist razbio Jugoslaviju nego sam vas pitao da li je on to učinio? Ali ja mislim da je Antikrist razbio Jugoslaviju a vi ste se uglavnom izjasnili ili sam ja tako razumio da je antikrist razbio Jugoslaviju. Formalno razlika je u veličini prvog slova ali to je jako velika razlika.

Sa time smo uglavnom apsolvirali temu pa smo spontano prešli na temu kako zaustaviti Antikrista ili antikrista i ja sam spomenuo da to moj sistem može učiniti a jedan od najvažnijih oruđa da se to postigne je sistem ocjenjivanja među ljudima ili kako si ga ti lijepo nazvao sociometrijsko ocjenjivanje. I ja sam se ovdje trudio da prikažem taj sistem jer znam da je najteže razumijeti promjene elemantarnih ideja zato što se ljudi automatski usmjeravaju na način razmišljanja na koji su navikli a koji je pogrešan. I manje više sam sve rekao u prethodnim postovima.

Mislim da u sociometrijskom ocjenjivanju postoji neko neprimjetno iskustvo u kulturi međusobnih odnosa počevši od toga kako je netko nekome simpatičan ili nesimpatičan, kako je netko povučen.., kako me eto učitelj mrzi kada mi je dao slabu ocjenu itd..sve do sudbinskih odluka o na pr. rješavanju problema uklanjanju uzroka siromaštvu u kojem je glad hronična itd kao i današnja nemoć da se zaustavi eksperiment sa inicijalnim česticama materije i energije koji može dovesti do opasnosti ili do zloupotrebe novih saznanja u oružane svrhe..mogli bi priznati da nismo dovoljno koristili ocjenjivanje u pozitivne svrhe kao što na pr. fama est - kažu ljudi koriste medijske sile da blokiraju slobodu mišljenja i uvjere ljude da su nemoćni pred , na primjer- antikristima ili nekom identificiranom Antikristu..
Blago koje nam pruža evanđelje ne koristimo u međusobnim odnosima ljudi koji su u suštini vrijednosni odnosi..
Tako na pr. odnosi susjeda oko međa su dobro poznati primjeri svega što bi trebalo spriječiti u kulturi ocjenjivanja koja je neodvojiva od samoocjenjivanja tj . od objektivne osobne pravednosti..Aleksandar, objasni , kako Ti misliš da bi griješni ljudi mogli postati negriješni pomoću ocjenjivanja..
Što je pravednost?

more_horiz
Ovo je već puno bolje...

abraham je napisao/la:
Mislim da u sociometrijskom ocjenjivanju postoji neko neprimjetno iskustvo u kulturi međusobnih odnosa

Ja sam taj koji ih primjećuje i daje odgovore.

abraham je napisao/la:
počevši od toga kako je netko nekome simpatičan ili nesimpatičan, kako je netko povučen..

Svaki čovjek koji dobije neku moć može tu moć zloupotrijebiti pa će tako biti i u mojem sistemu gdje će neki pojedinac imati moć da oduzme jedan dolar ili jedan dinar nekome ko mu je antipatičan. Sloboda donosi rizik ali on je u ovom slučaju minimalan. Kakva je alternativa? Jedino ostaje sistem gdje autoriteti imaju pravo davati milione ocjena ljudima koji im nisu simpatični. U takvom sistemu se svi ljudi čuvaju autoriteta i gaze nemoćne ljude. To je sistem koji imamo danas. Ovaj moj sistem će učiti ljude da se međusobno poštuju a to je već pola puta do dobrog društva.

Idemo dalje, broj ocjena je ograničen pa se postavlja pitanje da li bi vi rađe dali negativnu ocjenu nekome ko vam je nesimpatičan ili nekome ko vam je prodao pokvarenu robu, nije vam dao da spavate, ili vas je lagao? Ja znam odgovor i bez vas. U sistemu koji sam predložio ljudi će se truditi da što više ugode drugim ljudima i da ih što manje smetaju a to je ona druga polovica puta u dobro društvo.

Povrh svega ovaj sistem će učiti ljude kako da zadovolje svoje potrebe. Kad to ljudi nauče oni više neće biti nemoćni i oni sigurno više neće dijeliti ljude na simpatične i nesimpatične pa neće takav kriterij koristiti pri ocjenjivanju.

abraham je napisao/la:
kako me eto učitelj mrzi kada mi je dao slabu ocjenu itd..

Sad se pripremite ovdje dolazi veliko iznenađenje. Danas je u stvari škola kočnica razvoja civilizacije zbog ogromne količine znanja koje bespotrebno nameće učenicima. Učenici bi trebali sami birati što žele učiti. Osim toga svrha škole je da daje znanje a ne da ga ocjenjuje. U sistemu koji sam ja predložio nastavnici više neće ocjenjivati učenike. Učenike će ocjenjivati njihove mušterije ili klijenti jednom kad počnu raditi. Obrazovanje čak neće biti ni nužno iako će ostati poželjno. Ovo je samo skica pa ako nekoga više zanima možemo nastaviti.

abraham je napisao/la:
sve do sudbinskih odluka o na pr. rješavanju problema uklanjanju uzroka siromaštvu u kojem je glad hronična itd

Problem gladi se ne može riješiti sistemom ocjenjivanja. Za to sam pripremio sistem neposredne demokracije gdje narod kao skup pojedinaca neposredno odlučuje o makroekonomskoj politici društva. Tu će svaki pojednac predložiti visinu minimalnog dohotka u društvu. Srednja vrijednost iskaza svih stanovnika neke regije će definirati minimalni dohodak. Za očekivati je da će on biti toliko visok da više neće biti gladi.

abraham je napisao/la:
kao i današnja nemoć da se zaustavi eksperiment sa inicijalnim česticama materije i energije koji može dovesti do opasnosti ili do zloupotrebe novih saznanja u oružane svrhe..

I ne samo to nego ja mislim da su znanstvenici nalaze toliko blizu otkrivanju nastanka svijeta koliko je ameba blizu čitanja Biblije. Oni se poigravaju našim životima i u sistemu koji sam ja predložio to oni ne bi mogli učiniti jer bi dobijali milone negativnih ocjena za takve pokuse.

abraham je napisao/la:
mogli bi priznati da nismo dovoljno koristili ocjenjivanje u pozitivne svrhe kao što na pr. fama est - kažu ljudi koriste medijske sile da blokiraju slobodu mišljenja i uvjere ljude da su nemoćni pred , na primjer- antikristima ili nekom identificiranom Antikristu..

Zato se treba izolirati od takvih antikrista i krenuti novim putem. Ti ljudi koji krenu putem koji sam ja definirao će ostvariti takav prosperitet na svim poljima da će ih ubrzo drugi ljudi slijediti. Antikrist će na kraju ostati sam, izoliran, nemoćan i neće imati drugog izbora doli da se i on pridruži.

abraham je napisao/la:
Blago koje nam pruža evanđelje ne koristimo u međusobnim odnosima ljudi koji su u suštini vrijednosni odnosi..

U tome i jeste problem. Biblija prilično dobro opisuje šta treba ali ne kaže kako treba i zato ona nije uspjela formirati dobro društvo.

abraham je napisao/la:
Tako na pr. odnosi susjeda oko međa su dobro poznati primjeri svega što bi trebalo spriječiti u kulturi ocjenjivanja koja je neodvojiva od samoocjenjivanja tj.

Zašto to priječiti, pusti te susjede da se međusobno loše ocjenjuju dok im ne prijeđe iz dupeta u glavu i ne shvate da tako samo oboje gube. Kad im dođe u glavu približit će se tome što ti nazivaš samoocjenjivanje ali to ipak spada u viši stadij razvoja čovjeka i za to je potrebno vrijeme življenja u sistemu koji sam predložio.

abraham je napisao/la:
od objektivne osobne pravednosti..Aleksandar, objasni , kako Ti misliš da bi griješni ljudi mogli postati negriješni pomoću ocjenjivanja.. Što je pravednost?

Nije samo pomoću ocjenjivanja nego življenjem u pravednom društvu. To je društvo o kojem svi njegovi članovi misle da je pravedan. To je društvo koje sam ja definirao u svojoj knjizi Humanizam. Kad se uspostavi sistem vrijednosti koje je ja mislim Bog uspostavio kao pravedan a od kojega su se ljudi otuđili, ljudi će se sa vremenom približavati onome što ti nazivaš bezgriješnim. Već samo ako se osnovna vrijednost prebaci sa novca na čovjeka uspostavit će se nevjerojatan napredak u društvu koji će ljudi doživljavati kao međusobnu harmoniju i svi će znati da žive u raju na zemlji.

Aleksandar

more_horiz
Bog nema veze s ratom,nego sami ljudi

more_horiz
naravno da nie! hrvati su jedni od najstarijih naroda europe,a oduvijek napadani i diskriminirani i evo do danas kad nam slovenija zeli oteti dio teritorija.a ne sumnjam i more zeli dijeliti, skupa s talijanima.kako

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply