Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 50 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
na Babilon me vise asocira preko 37 000 protestantskih denominacija koliko ih vodi svjetska krscanska enciklopedija a svaka sa svojim vjerovanjima.

imaš li valjan razlog zbog kojeg te to asocira na Babilon?

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 50 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Pa prije Babilona svi su imali isti jezik. A koliko jezika ima danas?

more_horiz
Ajme, gle stvarno! Bravo.

more_horiz
Meni se čini da ste malo skrenuli s teme. Evo jedno katoličko razmišljanje o Međugorju.

http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/07/index.html#dan21

more_horiz
ti vidiš na slici Bogorodicu? ja vidim ljude koji se mole kipu neke žene

šta se tiče laži, molim nazočne da posjete bilo koje svetište, pa naprave malu anketu i zapitaju ljude šta rade pred kipovima, ne tražim da nakon toga ovdje priznaju šta su od ljudi čuli, pošto znam da bi svoja saznanja prešutili, kad ionako znaju šta ljudi rade, a trude se sve gurnuti pod tepih, kao da bi ih neko htio i mogao suditi

Doista – anketirajmo ljude prisutne na slici i uvidimo je li ikoji toliko nepromišljen i naivan da vjeruje kako će mu sam kip ispuniti molitvu? Ili pak drže da je dotični kip samo slikovna reprezentacija osobe, koji služi u dekorativne svrhe i poticaj za pobožnost, u skladu s naukom Katoličke crkve?

''da ga primaš u euharistiji...jer ga tako ne priznaješ, a pozivaš se na Njega... da si istinski Bogoljubac onda bi prihvatio sakrament euharistije i Tijelo i Krv Spasiteljevu...''

mislim da je bolje prihvatit to sve onako kako je Krist rekao, a ne kako bi promjenjiva katolička dogma to protumačila

Apsolutno, zašto ne prihvatiti?

Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta." 52Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?" 53Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! 54Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. 55Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. 56Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. 57Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. 58Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." (Iv 6, 51-58 )

I dok su blagovali, uze Isus kruh, izreče blagoslov pa razlomi, dade svojim učenicima i reče: "Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!" 27I uze čašu, zahvali i dade im govoreći: "Pijte iz nje svi! 28Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha. (Mt 26, 26-28 )

Doista, tri puta je Isus ponovio svoje doslovno izrečene riječi da trebamo blagovati njegovu tijelo i krv, i nije pokazao ni najmanje namjere da ispravi nevjericu Židova da ga treba doslovno shvaćati (isto kao što nije ni Ivan, koji inače redovito razjašnjava neshvaćanja učenika i ukazuje na pravi smisao Isusovih riječi) – identičnu također epigonima reformacije, kojima ovaj govor na jednak način zvuči pretvrdo, te ga odlučiše izbaciti iz svetohraništa. No, Crkvi nikad nije zvučalo pretvrdo jer je zajedno s Petrom uvijek ispovijedala:

"Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! 69I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji."

…i uvijek ga nalazila u Euharistiju, prisutnog pod prilikama kruha i vina.

a šta to meni paše? ta nisam ja zarobljen u neke crkvene dogme koje moram bezuvjetno branit
po nalogu nekog autoriteta, a ta stroga tobože nepogrešiva dogma stoput se izmjeni

na kraju krajeva, sa svojim stavovima mogo bi bit isto katolik mada sam protiv mnogih stvari u toj Crkvi, jer mnogi u povijesti Crkve bili su protiv dogmi svog vremena, pa su one promjenjene, tako da se pozivati na nepogrešivost katoličkih dogmi je dost bedasto, kad su ih mjenjali i sami katolici kroz povijest

U redu, a sada nam otkrij koja je to dogma tokom povijesti mijenjana, i koji je to opovrgavajući dokaz o nezabludivost Crkve i Petrovog nasljednika? Ako ga ugledni crkveni povjesničar I. von Dollinger nije uspio pronaći, uz dužno poštovanje, sumnjam da umije itko drugi.

inače, ne želim vjerovat u nositelja titule koju su poklonici proglasili nepogrešivim i on to prihvaća, a bivši nositelj te titule svoju Crkvu proglasio jedinom Kristovom uz pravoslavnu, a istodobno ljubio kuran u džamiji i muslimane nazivao braćom po vjeri, ne znam čemu drskost prema drugim kršćanima dok se istodobno iskazuje bratsvo sa bezbožnicima

Pročitaš li službeni nauk Crkve, uvidjet ćeš da se još veće bratstvo zastupa prema kršćanima – upitno je jedino koliko su ga oni željni?

btw. katolik sam prestao bit kad sam počeo čitat Bibliju, bez utjecaja neke propagande

ja jesam bio katolik i u katoličkoj crkvi nisam upoznao niti Krista niti Bibliju i drago mi je što sam izašao iz Babilona, i nadam se da će mnogi izaći iz njega kao što je to slučaj u Južnoj Americi gdje ga masovno napuštaju....

Nadam se samo da se vaše spoznaje nisu zadržale na argumentima dotične gospode:

http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/12/index.html#dan8

http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/08/index.html#dan19

Jer, i oni su počeli iznenadno čitati Bibliju, pa je, uz dužno poštovanje, razvidno da je nisu dobro upoznali.

more_horiz

crusadercro je napisao/la:
na Babilon me vise asocira preko 37 000 protestantskih denominacija koliko ih vodi svjetska krscanska enciklopedija a svaka sa svojim vjerovanjima.

Nista manje nego u KC ukljucivsi i najnoviju formaciju .
Meni se čini da ste malo skrenuli s teme. Evo jedno katoličko razmišljanje o Međugorju.

[url=http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/07/index.html#dan21
http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/07/index.html#dan21[/quote[/url]]
Nemora biti prihvatljivo za protestante
Doista – anketirajmo ljude prisutne na slici i uvidimo je li ikoji toliko nepromišljen i naivan da vjeruje kako će mu sam kip ispuniti molitvu?

sam kip ne ali je posrednik u molitvi

[quote]Nadam se samo da se vaše spoznaje nisu zadržale na argumentima dotične gospode:[/quote]
Cezare ,ovakvo oslovljavanje nije dopusteno na ovom forumu,nitko od ucesnika se ne obraca sa gospodom,pa je i tebi ne dopusteno nedopusteno,uzmi ovo kao opomenu.

Zadnja promjena: Dina; uto 16 pro 2008, 13:14; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ja znam da je katolicizam protestantima trn u oku ali da je ljudsko djelo odavno bi propao ili bi se razdjelio na stotine sekta i denominacija. Koliko god ima pokreta u crkvi svi su u istoj ladji sa istim kapetanom za kormilom, petrom nasih dana. I vrata paklena nece je nadvladati.

more_horiz
nonick je napisao/la:
Ja znam da je katolicizam protestantima trn u oku ali da je ljudsko djelo odavno bi propao ili bi se razdjelio na stotine sekta i denominacija. Koliko god ima pokreta u crkvi svi su u istoj ladji sa istim kapetanom za kormilom, petrom nasih dana. I vrata paklena nece je nadvladati.

Vidis nije svim protestantima katolicizam trn u oku, meni licno nije.Pravo da ti kazem nevidim ikakav razlog da bi mi bio.Neke prakse u katolika mislim da nisu ispravne, ali isto tako mislim da neke prakse pravoslavaca nisu ispravne, i naravno protestanata.Svi imaju svoje mane i pogreske koje su cinili u proslosti, cine sada i verovatno ce ciniti u buducnosti.Mislim da nijedan pravac u Hriscanstvu nije potpuno upravu, niti ijedan da je potpuno u krivu, ali postoje stupnjevi zrelosti po kojima verni koji su u tim delovima Hristovog tela poznati.
Naravno postoje "hriscani" koji u svom ucenju negiraju temeljna ucenja koja su nam svima zajednicka i primice platu za svoju zabludu, ali o njima nebih sada jer to je naveliko i nasiroko dugacka tema.
E sada dali su protestanti katolicima trn u oku, mislim da nisu svima, ali sam osetio u ovom postu lagano prozivanje da je protestanski deo Hristovog tela ljudska tvorevina.Ako cemo iskreno, to prozivanje mi se vec toliko smucilo, da bih zeleo da postavim jedno pitanje svima koji ucestvuju u ovoj nadasve korisnoj polemici: Zasto covek sa svojim ogranicenim shvatanjima Boga, misli da ima pravo da odredjuje sta je Bozije delo a sta nije.Ako cemo iskreno sve je Bozije delo, i djavo je Bozije delo.Ono sto je pitanje ko ili sta Ga vise proslavlja kao Onoga koji je vredan svake slave i hvale.Jer to je uvek bila i bice glavna svrha Bozijeg naroda, da proslavi Boga.A ne svoju udrugu u kojoj provodi svoje dane smrtnog zivota.
Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

more_horiz
''na Babilon me vise asocira preko 37 000 protestantskih denominacija koliko ih vodi svjetska krscanska enciklopedija a svaka sa svojim vjerovanjima.''

Nista manje nego u KC ukljucivsi i najnoviju formaciju .

S jedinom razlikom što svi redovi, zajednice i pokreti unutar Katoličke crkve stoje ujedinjeni u jednoj vjeri, jednom krstu, jednoj euharistiji, pod jednim Petrovim nasljednikom - te čine jednu Crkvu. Dok ovdje imamo 37 000 potpuno zasebnih, institucionalno odvojenih i nepovezanih crkvi, sa vlastitim, različitim i međusobno oprečnim doktrinama.

sam kip ne ali je posrednik u molitvi

Mislim da trebamo (re)definirati pojam o kojem govorimo – na koji je način kip posrednik? Vjerujemo li da ima sposobnosti moliti za nas, ili pak ga koristimo u jednakom smislu kao što neki uzimaju – Bibliju primjerice? Za posredništvo u smislu čisto vanjskog poticaja u pobožnosti?

Cezare ,ovakvo oslovljavanje nije dopusteno na ovom forumu,nitko od ucesnika se ne obraca sa gospodom,pa je i tebi ne dopusteno nedopusteno,uzmi ovo kao opomenu.

Molim pojašnjenje – zašto bi odraslog i ozbiljnog čovjeka bilo nedopušteno nazvati gospodinom? Budući da je ovo titula poštovanja koja se koristi u službenim pismima naslovljenim na konkretnu osobu, zbilja mi je neobično da jedan kršćanski forum srozava općeprihvaćane standarde uljudbe. No ako tako nalaže administracija - nema problema, ja ću poštivati pravila te koristiti neki drugi termin - molim usput da se kaže i koji. Zahvaljujem.

more_horiz
Caesar je napisao/la:

Molim pojašnjenje – zašto bi odraslog i ozbiljnog
čovjeka bilo nedopušteno nazvati gospodinom? Budući da je ovo titula
poštovanja koja se koristi u službenim pismima naslovljenim na
konkretnu osobu, zbilja mi je neobično da jedan kršćanski forum srozava
općeprihvaćane standarde uljudbe. No ako tako nalaže administracija -
nema problema, ja ću poštivati pravila te koristiti neki drugi termin -
molim usput da se kaže i koji. Zahvaljujem.

Također tražim pojašnjenje,zanima me otkuda pravo pojedincima da određuju
kako ćemo nekog zvati?
U Bibliji Isus kaže nekolicini:
Ja rekoh: bogovi ste!
U čemu je onda problem ako je netko gospodin,zavisti možda?

more_horiz
Molim pojašnjenje – zašto bi odraslog i ozbiljnog čovjeka bilo nedopušteno nazvati gospodinom? Budući da je ovo titula poštovanja koja se koristi u službenim pismima naslovljenim na konkretnu osobu, zbilja mi je neobično da jedan kršćanski forum srozava općeprihvaćane standarde uljudbe. No ako tako nalaže administracija - nema problema, ja ću poštivati pravila te koristiti neki drugi termin - molim usput da se kaže i koji. Zahvaljujem.

Upravo zbog krscanskih standarda,jer krscani se medjusobno oslovljavaju sa braco i sestre,a ovo je cinicnim tonom oslovljavanje.
, zbilja mi je neobično da jedan kršćanski forum srozava općeprihvaćane standarde uljudbe

Uljudno je i postivati druge i postivati domacina,pa se drzati njihovih pravila-i jos jednom krscani se medjusobno pozdravljaju s braco i sestre,bez cinicnih pozdrava.

Zadnja promjena: Dina; uto 16 pro 2008, 13:52; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz

Tvoja saznanja mozes drzati za sebe,ne mozes govoriti generalano u nicije ime,to vrijedi i za jedne i za druge.Ti si samo jedan katolik,a ima na milijun koji te sigurno nisu ovlastili da u ime njih govoris.Isto kao i mene sto nisu protestanti ovlastili da u ime njih govorim.Mogu samo u svoje ime.Sve ostalo moze dobiti druge konotacije.
Dok ovdje imamo 37 000 potpuno zasebnih, institucionalno odvojenih i nepovezanih crkvi, sa vlastitim, različitim i međusobno oprečnim doktrinama.

I sto tebi smeta,a voljela bi ovaj spisak od bas 37.000 protestanskih denominacija bi voljela upravo od tebe dobiti.
Mislim da trebamo (re)definirati pojam o kojem govorimo – na koji je način kip posrednik? Vjerujemo li da ima sposobnosti moliti za nas, ili pak ga koristimo u jednakom smislu kao što neki uzimaju – Bibliju primjerice? Za posredništvo u smislu čisto vanjskog poticaja u pobožnosti?

Ovo s Biblijom je cista izmisljotina da bi uvrijeda protestantima bila jaca,protestanti nemaju posrednike u molitvi.

more_horiz
Caesar je napisao/la:

Koliko se je samo prolilo krvi da bi se oslobodili ropstva zvano nametanje nečije osobnosti.
Nekad drugovi i drugarice,sada bi neki htjeli da budu braće i sestre.
Izgleda tradicija proljevanja krvi mora se nastaviti.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Caesar je napisao/la:

Koliko se je samo prolilo krvi da bi se oslobodili ropstva zvano nametanje nečije osobnosti.
Nekad drugovi i drugarice,sada bi neki htjeli da budu braće i sestre.
Izgleda tradicija proljevanja krvi mora se nastaviti.

U krscanstvu su se uvijek oslovljavali ljudi braco i sestre a to se i moze dokazati.
Krist nikad nije oslovljavao s gospodom,a dobro je kad su se drugovi i drugarice obratili.

more_horiz
Jel ovo neciji privatni forum na kojem se gusi sloboda govora? Zar ja ovdje nemam pravo nekoga oslovljavati kako zelim pod uvjetom da to nije uvredljivo. A katolicku Crkvu nazivati Babilonom se na ovom forumu tolerira iako je uvredljivo. Shocked

more_horiz
Sto se tice podataka o denominacijama, mislim da nitko nezna tocan broj jer svakim danom raste.

Evo na ovoj stranici ih se spominje preko 9000 http://worldchristiandatabase.org/wcd/about/denominations.asp

A na ovoj preko 3700 razlicitih krscanskih grupa

http://www.realtruth.org/articles/080229-004-acof.html

more_horiz
nonick je napisao/la:
Jel ovo neciji privatni forum na kojem se gusi sloboda govora? Zar ja ovdje nemam pravo nekoga oslovljavati kako zelim pod uvjetom da to nije uvredljivo. A katolicku Crkvu nazivati Babilonom se na ovom forumu tolerira iako je uvredljivo. Shocked

Prvo nije gusenje nikakve slobode govora,i nesmije se cinicno oslovljavati replicara to ti stoji u pravilniku kako se treba ponasati.A drugo nije tocno da se nije reagiralo za KC.A trece privatno sam te zamolila da promjenis svoj nik,jer vec imamo covjea pod tim nikom,da ne bi dolazilo do zabune.
Jel ovo neciji privatni forum

Sta znaci privatno?A javno se ipak mora paziti kako sekoga oslovljava.

1.) Uvrede, provociranja, vulgarnosti i psovke nisu dopušteni.

2.) Osobni napadi i govor mržnje prema pojedincima ili grupama nisu dopušteni .

Zadnja promjena: Dina; uto 16 pro 2008, 20:23; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
nonick je napisao/la:
Sto se tice podataka o denominacijama, mislim da nitko nezna tocan broj jer svakim danom raste.

Evo na ovoj stranici ih se spominje preko 9000 http://worldchristiandatabase.org/wcd/about/denominations.asp

A na ovoj preko 3700 razlicitih krscanskih grupa

[url=http://www.realtruth.org/articles/080229-004-acof.html
http://www.realtruth.org/articles/080229-004-acof.html[/quote[/url]]
To nije pod nicijom jurisdikcijom a i u KC nije bolje,evo najnovia formacija je priznate tek prije par mjeseci.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply