Koliko sam čitala stručne časopise, na određenim mjestima je pojačana magnetska aktivnost. Tamo gdje ima jakog magnetskog zračenja i vode, ta je voda maltene ljekovita. No, isto tako, magnetizam potiče određene funkcije mozga, pojedine žlijezde na aktivniji rad, te se ljudima dešavaju vizije.
Tako za vodu u Lourdu kažu da leži na snažnom magnetskom stijenju. Magnetizirana voda je drugačija od obične vode iz vodovodnih cijevi. Tako i prostor zrači drugačije pod djelovanjem jače magnetske sile.
Po meni, mislim da je dobro sagledati i tu stranu medalju.
Da li se Gospa objavljuje, ili se Bog objavljuje kroz lik Marije, ili se anđeli ili demoni ukazuju, ja ne znam, i nemam pojma da li i kako je što istina.
Jednostavno, neću da se upuštam u mistične stvari koje ne znam objasniti. Zasada mi srce kaže da to u Međugorju nema veze s istinom božjom. Možda bi vrijedilo napraviti EEG vidiocima tamo, na licu mjesta, pa ih odvesti negdje drugdje, par stotina kilometara dalje , učiniti opet EEG i onda usporediti nalaze.
Mislim da znanost ima odgovor a pogotovo marketinška služba. No, neću osuditi one koji su bezazleno išli tamo i doživjeli promjenu i oslobođenje unutar sebe i predali se Bogu. Znam jednog mladića. Bio je narkoman. Majka ga je svuda vodila po bolnicama, psihijatru, svuda baš. I ništa mu nije pomoglo. Odvela ga je u Međugorje i tamo je proplakao i doživio dodir božji. Sad je treća godina u sjemeništu, uči za svećenika, voli Boga i pomaže ljudima. Osobno ga znam i vidila sam promjenu. Bio je sav jadan, mršav, drogiran, neuredan, zabilježen , imao dosje, premetačina u kući, ma strašno. A sad, najvješćuje Isusa.
Imate li odgovor za njega, što mu se desilo u Međugorju?