Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 49 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Pa nisam valjda samo ja bio tamo. :-) Međugorje je stvar vjere, Crkva nije službeno priznala Međugorska ukazanja, sve da i hoče nemože ih još priznati jer još traju, nisu gotova. A sa druge strane sve da ih i prizna, opet vjernici nisu dužni vjerovati, jer to ulazi u privatnu objavu. Tako da će u svakom slučaju Međugorje ostati stvar vjere. Činjenica je da je tamo crkva, slavi se Euharistija, vjernici se okupljaju na molitvu. To je ono najvažnije. Plodovi...

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 49 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Nisam citao sve sto ste ovdje pisali, ali nije li vjernicima KC ZABRANJENO od strane Vatikana da idu u Medjugorje?!

more_horiz
Mislim da je svojevremeno bila uputa ili zabrana svecenicima da organiziraju hodocasca, sto je po meni logicno, jer Medjugorje nije priznato od strane Crkve... (nemoguce ga je i priznati jer ukazanja jos traju) pa je logicno da svecenici ne organiziraju hodocasca. Nije ni svecenicima zabranjeno da idu u Medjugorje a vjernicima nije zabranjeno ni da organiziraju hodocasca ni da idu u Medjugorje. Kakva je to ideja? To je kao da na medjugorsku crkvu stave natpis, strancima zabranjen ulaz, smiju uci samo zupljani. Apsurdno! :-)

more_horiz
jel ukazanje i dalje ide po rasporedu, onako da znaš kad je termin?

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
Bilo bi posteno da o Međugorju pišu oni koji su tamo bili. Ja imam samo pozitivna iskustva, ljudi cijelog svijeta slave Boga na raznim jezicima, mnogo zajedno mole a ima i mnogo obracenja. Oni koji tvrde da je katolicima Marija bozanstvo ili lazu ili im je Marija bila bozanstvo dok su bili katolici pa misle da je to katolicki nauk, pa su zato i zabludili i otpali od Crkve.

Bio sam tamo i nažalost vidio sam to što sam vidio.
Od malog sela katolici su napravili Sodomu i Gomoru na katolićki način.
Trgovci i crkva su se udružili toliko da svečenici govore posjetiteljima u crkvi o
donošenju suvenira u crkvu i blagoslivljanju istih.
Stazu do vrha brda nisu napravili,ali zato im nije bilo teško da svako malo stave neki kip.

Jer izopačeno je to koljeno,
sinovi u kojima vjernosti nema.Ništavnim me bogom na ljubomoru
potakoše,
razdražiše me ništavilima svojim,
i ja ću njih ljubomornim učinit',
pukom ništavnim,
razdražit ću ih glupim nekim
narodom!

Ali da vas to ne rastuži evo jedna lijepa pjesma:
https://www.youtube.com/watch?v=k6GeOd5PWu0

more_horiz
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 49 Idolopoklonstvovr4

jel ovo idolopoklonstvo?

more_horiz
Bible_Believer je napisao/la:
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 49 Idolopoklonstvovr4

jel ovo idolopoklonstvo?

NIJE...lol!

more_horiz
nego šta je?

more_horiz
Bible_Believer je napisao/la:
nego šta je?

a tko je Bogorodica za tebe... idol???

ti si očito zaluđen pričama koje šire idolopoklonici kojima Majka Spasitelja i Otkupitelja ne znači ništa... njihov i tvoj problem, ali zato nemoj suditi druge kojima najblaženija i najponiznija pred Božjim očima nešto znači

jesi li ti idolopoklonik jer se "klanjaš" Bibliji ( sola scriptura samo)... bilo bi ti korisnije da se utječeš Bogu i da ga primaš u euharistiji...jer ga tako ne priznaješ, a pozivaš se na Njega... da si istinski Bogoljubac onda bi prihvatio sakrament euharistije i Tijelo i Krv Spasiteljevu...neće te spasiti sola scriptura nego blagovanje Tijela Kristova
i u Bibliji imaš napisano na nekoliko mjesta šta je sam Gospodin rekao glede euharistije i ispovijedi pred svećenicima, te ovlastima koje je dao svećenicima...pa opet ti kao ss prelaziš olako preko toga...zapitaj se jesi li onda idolopoklonik, jer priznaješ samo što tebi paše...obred

i kao ti sam nick kaže ... ti vjeruješ samo u bibliju, ne i u istinskoga Boga i Spasitelja...pa samo ti i dalje pobirči po bibliji i tumači je na svoj način, kako ti paše, ali znaj da si time veći idolopoklinik od onih koje sudiš
btw, svi onikoji štuju BDMariju- Bogorodicu još više štuju samoga Isusa, nitko to ne isključuje... budi siguran da oni što kleče pred kipom , kleče i na svetoj misi pred nevidljivim Gospodinom na Njegovoj beskrvnoj misnoj žrtvi

more_horiz
Ne brini Hrvoje sve su to otpali katolici, koji su kao katolici bili idolopoklonici suprotno katolickom nauku. Lazno optuzuju ko da se klanjamo kipovima. Niti su Krista upoznali kao katolici a nece ni kao heretici. Jer vise ljube laz nego li istinu. Onaj koji siri lazi i lazno optuzuje taj je pod vlascu Djavla.

more_horiz
Ne brini Hrvoje sve su to otpali katolici, koji su kao katolici bili idolopoklonici suprotno katolickom nauku. Lazno optuzuju ko da se klanjamo kipovima. Niti su Krista upoznali kao katolici a nece ni kao heretici. Jer vise ljube laz nego li istinu. Onaj koji siri lazi i lazno optuzuje taj je pod vlascu Djavla.

slažem se

i možda ne bi imali grijeha da im nije bilo više puta rečeno i pojašnjeno...ali kako i dalje ostaju tvrdokorno pri svome, neka se priupitaju hoće li pred Bogom onda moći reći... pa mi nismo znali, nije nam imao tko reći iz naših redova...obred

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
a tko je Bogorodica za tebe... idol???

ti vidiš na slici Bogorodicu? ja vidim ljude koji se mole kipu neke žene

ti si očito zaluđen pričama koje šire idolopoklonici kojima Majka Spasitelja i Otkupitelja ne znači ništa... njihov i tvoj problem, ali zato nemoj suditi druge kojima najblaženija i najponiznija pred Božjim očima nešto znači

ne zanimaju me priče idolopoklonika, nit koga sudim, tek primjećujem možebitno idolopoklonstvo

jesi li ti idolopoklonik jer se "klanjaš" Bibliji ( sola scriptura samo)... bilo bi ti korisnije da se utječeš Bogu i

ne klanjam se rukotvorenim idolima, nit mi za molitvu treba neki tamo kip na brdu

da ga primaš u euharistiji...jer ga tako ne priznaješ, a pozivaš se na Njega... da si istinski Bogoljubac onda bi prihvatio sakrament euharistije i Tijelo i Krv Spasiteljevu...

mislim da je bolje prihvatit to sve onako kako je Krist rekao, a ne kako bi promjenjiva katolička dogma to protumačila

neće te spasiti sola scriptura nego blagovanje Tijela Kristova
i u Bibliji imaš napisano na nekoliko mjesta šta je sam Gospodin rekao glede euharistije i ispovijedi pred svećenicima,

problem je u definiciji same Crkve, svećenstva i Tijela Kristova, koja je kod katolika postavljena tako da u suštini nema veze sa biblijskom, nego samo opravdava tradiciju vlastite Crkve i samo to, bez da brani neko izvorno kršćanstvo, već samu sebe kao organizaciju

ako misliš da će me spasiti konzumiranje nekog vatikanskog proizvoda, onda se gadno varaš i trebo bi ponovo pročitat ono na što se pozivaš

btw. katolik sam prestao bit kad sam počeo čitat Bibliju, bez utjecaja neke propagande

te ovlastima koje je dao svećenicima...pa opet ti kao ss prelaziš olako preko toga...zapitaj se jesi li onda idolopoklonik, jer priznaješ samo što tebi paše...

a šta to meni paše? ta nisam ja zarobljen u neke crkvene dogme koje moram bezuvjetno branit po nalogu nekog autoriteta, a ta stroga tobože nepogrešiva dogma stoput se izmjeni

na kraju krajeva, sa svojim stavovima mogo bi bit isto katolik mada sam protiv mnogih stvari u toj Crkvi, jer mnogi u povijesti Crkve bili su protiv dogmi svog vremena, pa su one promjenjene, tako da se pozivati na nepogrešivost katoličkih dogmi je dost bedasto, kad su ih mjenjali i sami katolici kroz povijest

inače, ne želim vjerovat u nositelja titule koju su poklonici proglasili nepogrešivim i on to prihvaća, a bivši nositelj te titule svoju Crkvu proglasio jedinom Kristovom uz pravoslavnu, a istodobno ljubio kuran u džamiji i muslimane nazivao braćom po vjeri, ne znam čemu drskost prema drugim kršćanima dok se istodobno iskazuje bratsvo sa bezbožnicima

more_horiz
Ne brini Hrvoje sve su to otpali katolici, koji su kao katolici bili idolopoklonici suprotno katolickom nauku.

katolički nauk u suštini ne promiče idolopoklonstvo, problem je što tolerira njegovu pojavu i ništa ne čini po pitanju edukacije vjernika, nikad većina svećenika neće upozoriti ljude da se ne mole kipovima iako je jasno ko dan da to ljudi čine

Lazno optuzuju ko da se klanjamo kipovima.

šta se tiče laži, molim nazočne da posjete bilo koje svetište, pa naprave malu anketu i zapitaju ljude šta rade pred kipovima, ne tražim da nakon toga ovdje priznaju šta su od ljudi čuli, pošto znam da bi svoja saznanja prešutili, kad ionako znaju šta ljudi rade, a trude se sve gurnuti pod tepih, kao da bi ih neko htio i mogao suditi

Niti su Krista upoznali kao katolici a nece ni kao heretici.

ko je heretik prema katoličkom učenju?

Jer vise ljube laz nego li istinu. Onaj koji siri lazi i lazno optuzuje taj je pod vlascu Djavla.

sad iskreno, reci argumentirano koji dio onog šta sam napisao je laž, pa da vidimo ko zapravo laže

more_horiz

Žuti karton za ovu izjavu, otkud ti pravo da protestante na ovom forumu nazivaš hereticima i da smo pod vlašću Đavla, premda bih te trebao odmah banirati za ovu izajvu, za razliku na katoličkim forumima gdje se za neke sitnice dobija ban, ipak ću ti dati još jednu šansu moderni križaru....ja jesam bio katolik i u katoličkoj crkvi nisam upoznao niti Krista niti Bibliju i drago mi je što sam izašao iz Babilona, i nadam se da će mnogi izaći iz njega kao što je to slučaj u Južnoj Americi gdje ga masovno napuštaju....

more_horiz
Evo npr. Ako ja klecim pred kipom i molim se zivome Bogu, ili Isusovoj majci i dodje neko i kaze da se ja klanjam ili molim kipu taj laze i lazno me optuzuje ko sam sotona tuzitelj brace. Jos kad veli da je nanovo rodjen ja mogu samo zavapiti Bogu... Boze oslobodi nas takvog nanovorodjenja i takvih nanovorodjenih laznih svjedoka i njihovih laznih svjedocanstava i optuzaba. Amen

more_horiz
Evo npr. Ako ja klecim pred kipom i molim se zivome Bogu, ili Isusovoj majci i dodje neko i kaze da se ja klanjam ili molim kipu taj laze i lazno me optuzuje ko sam sotona tuzitelj brace.

zašto se moliš Isusovoj majci? to ti neće ni Vatikan preporučiti

more_horiz
... ti se i prema svojoj dogmi možeš utjecati Isusovoj majci da ona za tebe moli Bogu, a nikako da se njoj nešto moliš

more_horiz
Ja se Mariji molim za zagovor. :-) Nego Krizostome na Babilon me vise asocira preko 37 000 protestantskih denominacija koliko ih vodi svjetska krscanska enciklopedija a svaka sa svojim vjerovanjima. :-)

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply