hrvoje hrki je napisao/la: a tko je Bogorodica za tebe... idol???
ti vidiš na slici Bogorodicu? ja vidim ljude koji se mole kipu neke žene
ti si očito zaluđen pričama koje šire idolopoklonici kojima Majka Spasitelja i Otkupitelja ne znači ništa... njihov i tvoj problem, ali zato nemoj suditi druge kojima najblaženija i najponiznija pred Božjim očima nešto znači
ne zanimaju me priče idolopoklonika, nit koga sudim, tek primjećujem možebitno idolopoklonstvo
jesi li ti idolopoklonik jer se "klanjaš" Bibliji ( sola scriptura samo)... bilo bi ti korisnije da se utječeš Bogu i
ne klanjam se rukotvorenim idolima, nit mi za molitvu treba neki tamo kip na brdu
da ga primaš u euharistiji...jer ga tako ne priznaješ, a pozivaš se na Njega... da si istinski Bogoljubac onda bi prihvatio sakrament euharistije i Tijelo i Krv Spasiteljevu...
mislim da je bolje prihvatit to sve onako kako je Krist rekao, a ne kako bi promjenjiva katolička dogma to protumačila
neće te spasiti sola scriptura nego blagovanje Tijela Kristova
i u Bibliji imaš napisano na nekoliko mjesta šta je sam Gospodin rekao glede euharistije i ispovijedi pred svećenicima,
problem je u definiciji same Crkve, svećenstva i Tijela Kristova, koja je kod katolika postavljena tako da u suštini nema veze sa biblijskom, nego samo opravdava tradiciju vlastite Crkve i samo to, bez da brani neko izvorno kršćanstvo, već samu sebe kao organizaciju
ako misliš da će me spasiti konzumiranje nekog vatikanskog proizvoda, onda se gadno varaš i trebo bi ponovo pročitat ono na što se pozivaš
btw. katolik sam prestao bit kad sam počeo čitat Bibliju, bez utjecaja neke propagande
te ovlastima koje je dao svećenicima...pa opet ti kao ss prelaziš olako preko toga...zapitaj se jesi li onda idolopoklonik, jer priznaješ samo što tebi paše...
a šta to meni paše? ta nisam ja zarobljen u neke crkvene dogme koje moram bezuvjetno branit po nalogu nekog autoriteta, a ta stroga tobože nepogrešiva dogma stoput se izmjeni
na kraju krajeva, sa svojim stavovima mogo bi bit isto katolik mada sam protiv mnogih stvari u toj Crkvi, jer mnogi u povijesti Crkve bili su protiv dogmi svog vremena, pa su one promjenjene, tako da se pozivati na nepogrešivost katoličkih dogmi je dost bedasto, kad su ih mjenjali i sami katolici kroz povijest
inače, ne želim vjerovat u nositelja titule koju su poklonici proglasili nepogrešivim i on to prihvaća, a bivši nositelj te titule svoju Crkvu proglasio jedinom Kristovom uz pravoslavnu, a istodobno ljubio kuran u džamiji i muslimane nazivao braćom po vjeri, ne znam čemu drskost prema drugim kršćanima dok se istodobno iskazuje bratsvo sa bezbožnicima