Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
crusader je napisao/la:
[ Stvarno bih zelio da se Gospa prikaze jednog dana protestantima i adventistima, kakakv bi to bio preokret,
kakav bi to bio urnebes. ]

Blago onima koji NE vide, A vjeruju !

Mi vjerujemo da je ona postojala i kao Isusovu majku je postivamo,ali ona nije posrednik izmedju nas i Isusa a i za tvoju informaciju adventisti su takodje protestanti,ako su vec posebno prozvani.

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Mariju je zbunio anđelov navještaj da će postati Spasiteljeva majka..a nas zbunjuje i podučava Utješitelj i Učitelj u Kristovoj školi učeništva i mučeništva u objedinjavanju kršćana nadnaravnim silama Božanske ljubavi..

crusader je napisao/la:
[ Stvarno bih zelio da se Gospa prikaze jednog dana protestantima i adventistima, kakakv bi to bio preokret,
kakav bi to bio urnebes. ]

Blago onima koji NE vide, A vjeruju !

Blago onima koji zaista vjeruju vjerom Isusovom i čijim životima se dovršava djelo Isusovo na Nebesima jer upućuju svakog čovjeka ka Nebeskome prvosvećeniku posrednikom Duha Svetoga ..

Hvala na stvarnosti motiva Tvoje želje o ukazanju, no vjeruješ li Ti u takvo ukazanje po Tvojoj želji.Odakle Tvoja želja - od vjere , je li TVoja želja odjek Tvoje ljubavi prema Mariji i prema protestantima ili od tvojega Ja u novom čovještvu o kojem je govorio papa?

No , pokušajmo odgovoriti na pitanje o Bezgriješnom začeću po objavi Bernadeti koju je danas citirao papa Benedikt XVI :" Marija je Bernardici otkrila svoje ime: „Ja sam Bezgrješno začeće“, objavljujući tako izvanrednu milost primljenu od Boga, da je začeta bez grijeha, jer je Bog pogledao na svoju poniznu sluškinju. Marija je žena naše zemlje koja se posvema predala Bogu i od Njega je primila povlasticu da ljudski život podari njegovu vječnom Sinu: „Službenica sam Gospodnja, neka mi bude po riječi tvojoj“. Marija je preobražena ljepota, slika novoga čovještva. Marijina se povlastica odnosi i na nas jer nam otkriva naše dostojanstvo muškaraca i žena, opterećenih grijehom, ali spašenih u nadi koja nam omogućuje sučeliti se sa svagdašnjicom. Marija čovjeku otvara ovaj put posvemašnjeg prepuštanja Bogu, put prave slobode. Jer obraćajući se Bogu čovjek nalazi sebe, nalazi svoj izvorni poziv osobe stvorene na sliku i priliku Božju.."

"Sveti je Augustin govorio: „Ako želimo ozdraviti od grijeha, gledajmo Krista raspetoga“. Upravljajući svoj pogled prema Raspetome, častimo Onog koji je došao na sebe uzeti grijehe svijeta i dati nam život vječni. Crkva nas poziva da s ponosom uzdižemo ovaj slavni križ kako bi svijet mogao vidjeti dokle seže ljubav Raspetoga prema ljudima. Poziva nas da zahvalimo Bogu jer je iz drveta koje je donijelo smrt potekao novi život. Na tom drvetu Krist nam objavljuje svoje najveće veličanstvo, objavljuje nam da je On uzvišen u slavi – rekao je Benedikt XVI. i dodao kako nam Marija jutros povjerava ovo veliko otajstvo pozivajući nas da se okrenemo prema njezinu Sinu. Znakovito je da je Marija u trenutku prvoga ukazanja Bernardici susret započela znakom križa. Znak križa je na neki način sažetak naše vjere, jer nam govori koliko nas je Bog ljubio, govori nam da u svijetu ima ljubav jača od smrti, od naših slabosti i grijeha. Snaga ljubavi je jača od zla koje nam prijeti. Marija je došla u Lourdes objaviti Božju ljubav prema ljudima. Ona poziva sve da svoj pogled uprave prema križu kako bi našli izvor života i spasenja" ustvrdio je Benedikt XVI.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Mi vjerujemo da je ona postojala i kao Isusovu majku je postivamo,ali ona nije posrednik izmedju nas i Isusa

...Kažete postojala...Question
Neznam dali je ikada i otišla,
sa ove jadne, grešne zemlje,
prepune suza i krvi...!
..Zamislite Dina...
Za neki (zemaljski ) sudski proces,
trebate odvjetnika...a za Nebo,
vam...ne treba...Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 Sewoe8...

more_horiz
Domenika je napisao/la:

...Kažete postojala...Question
Neznam dali je ikada i otišla,
sa ove jadne, grešne zemlje,
prepune suza i krvi...!
..Zamislite Dina...
Za neki (zemaljski ) sudski proces,
trebate odvjetnika...a za Nebo,
vam...ne treba...Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 Sewoe8...

Filozofija o Mariji kao odvjetnici dolazi od katolika koji su izdali Isusove riječi,
onima koji dolaze na sud svarno će trebati dobar odvjetnik.

Ja sebe vidim u ovim rečenicama:

"Zaista,zaista, kažem vam:
tko sluša moju riječ
i vjeruje onomu koji me posla,
ima život vječni
i ne dolazi na sud,
nego je prešao iz smrti u život.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
[Filozofija o Mariji kao odvjetnici dolazi od katolika koji su izdali Isusove riječi,

tko sluša moju riječ
ima život vječni
i ne dolazi na sud,

...Ma "medeni" najprije budi parlamentaran,
pa odgovaraj na pitanja, upućena tebi...!
Evo, upravo potvrđuješ "Katolićku filozifiju"
i sam postaješ (nećijim) odvjetnikom...!!

more_horiz
Domenika je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
[Filozofija o Mariji kao odvjetnici dolazi od katolika koji su izdali Isusove riječi,

tko sluša moju riječ
ima život vječni
i ne dolazi na sud,

...Ma "medeni" najprije budi parlamentaran,
pa odgovaraj na pitanja, upućena tebi...!
Evo, upravo potvrđuješ "Katolićku filozifiju"
i sam postaješ (nećijim) odvjetnikom...!!

Na koja to pitanja?
I od kuda vam ta ideja da će vas Marija braniti,zar će biti protivnica Isusa?

more_horiz
Navještaj otajstva križa.. - iz homilije pape Benedikta XVI na misi Marijinih ukazanja ..

Marija svijetu naviješta otajstvo križa, znak milosti i mira - istaknuo je Benedikt XVI. u homiliji na misi za 150. obljetnicu Marijinih ukazanja svetoj Bernardici. Na svetkovinu Uzvišenja svetog križa Papa je prijepodne na lourdeskoj livadi pred više od 150 tisuća vjernika predvodio svetu misu. Idite reći svećenicima da se u procesiji dođe ovdje i da se sagradi kapela – tu je poruku od „lijepe Gospođe“Bernardica primila 2. ožujka 1858. godine. Od tada je prošlo 150 godina, a hodočasnici nisu prestali dolaziti u špilju Massabielle kako bi slušali poruku obraćenja i nade. I mi smo jutros ovdje, pokraj Marijinih nogu, Bezgrješne Djevice, da u njezinoj školi budemo s malom Bernardicom– rekao je Benedikt XVI. potom zahvalio biskupu Tarbesa i Lourdesa Jaquesu Perrieru na srdačnome prihvatu. Pozdravljajući kardinale, biskupe, svećenike, đakone, redovnike, redovnice i sve hodočasnike, rekao je kako su s njim svi došli na jubilarno hodočašće povjeriti svoje obitelji, rođake, prijatelje i sve svoje nakane Našoj Gospi.
Osvrnuvši se na svetkovinu Uzvišenja križa, Papa je rekao kako nas crkvena liturgija na ovu svetkovinu podsjeća na značenje ovoga velikoga otajstva: Bog je toliko ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenca za spas ljudi. Spašeni smo po Kristovu križu, koji je postao izvor života, praštanja, milosrđa, znak pomirbe i mira. Sveti je Augustin govorio: „Ako želimo ozdraviti od grijeha, gledajmo Krista raspetoga“. Upravljajući svoj pogled prema Raspetome, častimo Onog koji je došao na sebe uzeti grijehe svijeta i dati nam život vječni. Crkva nas poziva da s ponosom uzdižemo ovaj slavni križ kako bi svijet mogao vidjeti dokle seže ljubav Raspetoga prema ljudima. Poziva nas da zahvalimo Bogu jer je iz drveta koje je donijelo smrt potekao novi život. Na tom drvetu Krist nam objavljuje svoje najveće veličanstvo, objavljuje nam da je On uzvišen u slavi – rekao je Benedikt XVI. i dodao kako nam Marija jutros povjerava ovo veliko otajstvo pozivajući nas da se okrenemo prema njezinu Sinu. Znakovito je da je Marija u trenutku prvoga ukazanja Bernardici susret započela znakom križa. Znak križa je na neki način sažetak naše vjere, jer nam govori koliko nas je Bog ljubio, govori nam da u svijetu ima ljubav jača od smrti, od naših slabosti i grijeha. Snaga ljubavi je jača od zla koje nam prijeti. Marija je došla u Lourdes objaviti Božju ljubav prema ljudima. Ona poziva sve da svoj pogled uprave prema križu kako bi našli izvor života i spasenja – ustvrdio je Benedikt XVI.
Govoreći kako je Crkva poslana naviještati lice Boga koji ljubi, očitovano u Isusu Kristu, zapitao se hoćemo li znati shvatiti da nam je u Razapetom na Golgoti vraćeno naše dostojanstvo djece Božje, zatamnjeno grijehom. Upravimo svoj pogled Kristu. On će nas učiniti slobodnima da ljubimo poput njega i da gradimo miran svijet. Jer Isus je na križu uzeo na sebe sve patnje i nepravde našega čovještva. On je podnio ponižavanja i diskriminacije, torture koje su u brojnim krajevima svijeta naša braća i sestre trpjeli iz ljubavi prema Kristu. Povjeravamo ih Mariji, Majci Isusovoj i našoj, nazočnoj pokraj križa – rekao je Benedikt XVI.
Govoreći pak o jubilarnoj lourdeskoj godini rekao je kako nam jubilarna slavlja omogućuju u svom životu prihvatiti slavni križ i vode nas na putu vjere i obraćenja. Marija nam danas dolazi u susret da nam pokaže putove obnove života naših zajednica i svih nas. Prihvaćajući njezinog Sina, kojeg nam predstavlja, uranjamo u živi izvor u kojem vjera može pronaći novu snagu, u kojem se Crkva može jačati kako bi sa sve većom odvažnošću naviještala Kristovo otajstvo. Isus, rođen od Marije, Sin je Božji, jedini spasitelj svih ljudi, On živi i djeluje u svojoj Crkvi i u svijetu. Crkva je pozvana da posvuda u svijetu naviješta tu jedinu poruku i da poziva ljude da ju prihvate istinskim obraćenjem srca. To poslanje koje je Isus povjerio svojim apostolima, ovdje, u prigodi Jubileja, dobiva novi polet. Misionarski je duh nadahnjivao brojne muškarce i žene Francuske, neka on i nadalje bude vaš ponos i vaša obveza – rekao je Benedikt XVI. i dodao kako nam jubilejski program predočuje bit lourdeske poruke.
Marija je odabrala Bernardicu, neuku i bolesnu, kako bi nam prenijela poruku obraćenja, molitve i pokore, sukladno Isusovim riječima: „Ove si stvari sakrio od mudrih i umnih, a objavio si ih malenima“. I kršćani su pozvani da na svom duhovnome putu umnažaju milost svoga krštenja, da se hrane Euharistijom, da iz molitve crpe snagu za svjedočenje i da budu solidarni sa svom svojom braćom. Kroz Marijin pogled predložena nam je prava kateheza. Dopustimo da nas ona uči i vodi na putu u kraljevstvo svoga Sina. Marija je Bernardici otkrila svoje ime: „Ja sam Bezgrješno začeće“, objavljujući tako izvanrednu milost primljenu od Boga, da je začeta bez grijeha, jer je Bog pogledao na svoju poniznu sluškinju. Marija je žena naše zemlje koja se posvema predala Bogu i od Njega je primila povlasticu da ljudski život podari njegovu vječnom Sinu: „Službenica sam Gospodnja, neka mi bude po riječi tvojoj“. Marija je preobražena ljepota, slika novoga čovještva. Marijina se povlastica odnosi i na nas jer nam otkriva naše dostojanstvo muškaraca i žena, opterećenih grijehom, ali spašenih u nadi koja nam omogućuje sučeliti se sa svagdašnjicom. Marija čovjeku otvara ovaj put posvemašnjeg prepuštanja Bogu, put prave slobode. Jer obraćajući se Bogu čovjek nalazi sebe, nalazi svoj izvorni poziv osobe stvorene na sliku i priliku Božju – istaknuo je Sveti Otac.
Govoreći o lourdeskom svetištu, rekao je kako je njegovo primarno zvanje susret s Bogom u molitvi i služenje braći, posebice bolesnima, siromašnima i svima koji trpe. Marija nam kao majka dolazi ovdje. U svjetlu njena lica očituje s Božja milost. Marija nam poručuje da molitva, ponizna i snažna, s pouzdanjem i ustrajna, mora biti u središtu našega kršćanskog života. Molitva krunice, draga Bernardici i lourdeskim hodočasnicima, u sebi sadrži dubinu evanđeoske poruke. Iz te molitve poniznih možemo crpiti obilne milosti – kazao je Benedikt XVI., te mnogobrojnim mladima, nazočnima na misi, rekao kako im Blažena Djevica poručuje da su svi važni pred Bogom. Bog sve voli i poziva na sretan život i pun smisla. Nemojte se obeshrabriti pred teškoćama! Mariju je zbunio anđelov navještaj da će postati Spasiteljeva majka. Ipak je bez oklijevanja rekla „neka mi bude po tvojoj riječi“. Zahvaljujući njezinom 'da' spasenje je ušlo u svijet i promijenilo ljudsku povijest. I vi velikodušno odgovorite na Gospodinov poziv. Marijina poruka je poruka nade za sve muškarce i žene našega doba. Ona nas poziva da poput nje živimo u nepobjedivoj nadi. Prati nas svojom majčinskom nazočnošću usred životnih događanja osoba, obitelji i naroda. Sretni su muškarci i žene koji vjeruju u Onoga koji nam je u trenutku prikazivanja svog života za naše spasenje darovao svoju majku da bude naša – zaključio je Benedikt XVI.

"Sveti je Augustin govorio: „Ako želimo ozdraviti od grijeha, gledajmo Krista raspetoga“. Upravljajući svoj pogled prema Raspetome, častimo Onog koji je došao na sebe uzeti grijehe svijeta i dati nam život vječni. Crkva nas poziva da s ponosom uzdižemo ovaj slavni križ kako bi svijet mogao vidjeti dokle seže ljubav Raspetoga prema ljudima. Poziva nas da zahvalimo Bogu jer je iz drveta koje je donijelo smrt potekao novi život. Na tom drvetu Krist nam objavljuje svoje najveće veličanstvo, objavljuje nam da je On uzvišen u slavi – rekao je Benedikt XVI. i dodao kako nam Marija jutros povjerava ovo veliko otajstvo pozivajući nas da se okrenemo prema njezinu Sinu. Znakovito je da je Marija u trenutku prvoga ukazanja Bernardici susret započela znakom križa. Znak križa je na neki način sažetak naše vjere, jer nam govori koliko nas je Bog ljubio, govori nam da u svijetu ima ljubav jača od smrti, od naših slabosti i grijeha. Snaga ljubavi je jača od zla koje nam prijeti. Marija je došla u Lourdes objaviti Božju ljubav prema ljudima. Ona poziva sve da svoj pogled uprave prema križu kako bi našli izvor života i spasenja – ustvrdio je Benedikt XVI."

Mnoštvo od onih koji vjeruju u zagovor Marije ostaje pred Marijom i ne korača dalje - u otajstvenu dubinu neba kuda ih je uputila kako bi iskusili otajstvo križa, ponašaju se tromo, kao lijena djeca za koje majka mora sve obaviti, naime ona ih ne može zamijeniti jer ih je preporučila Sinu, Ona želi da ljudi budu od riječi djela vjere koju su izrazili molitvom kao što je Sin bio spreman sebe prinijeti jednom za svagda za sve ..To mnoštvo u mnoštvu lijene djece ne želi se odreći sebe i svojih idola te u strahu od odricanja koja Marija očekuje - ostaju pred njom sakriveni u molitvi kojom su se već unaprijed odrekli djela , usudi se i vjerovati u ispunjenje zagovora za koji Marija očekuje djelo ..Koji ne idu ka križu u iskustvo otajstva već ostaju pred Marijom hineći potrebu prema posredovanju - što oni čine?

No da li oni, od tog mnoštva u mnoštvu ostaju pred njom ili pred sobom u sebi skrivajuči se od iskustva otajstva..Bje#e od spiritualnosti, dokle..?

Idu ka Mariji ali od Marije ka živome Isusu u živo otajstvo križa kako bi našli sidrište lengera svoje duše - ne koračaju , kao da se boje hodati sami..

more_horiz
abraham je napisao/la:

Idu ka Mariji ali od Marije ka živome Isusu u živo otajstvo križa kako bi našli sidrište lengera svoje duše - ne koračaju , kao da se boje hodati sami..

.."Abrahame"...
Dali i ovo reće...Papa Benedikt XVI...Question

more_horiz
Domenika je napisao/la:
abraham je napisao/la:

.."Abrahame"...
Dali i ovo reće...Papa Benedikt XVI...Question

nastavak rečenice:
..dok ih Majka hrabri , ali oni ne primaju ohrabrenja , zauzeti svojim idolima vole sebe gledati ispred Marije u strahu od bliskog susreta sa Kristom jer u njemu bi trebali naći dovršetak vjere u Dovršitelju kao začetniku nadanja..nije li to strah od svetosti koja nas poziva na ostavljanje svijeta grijeha te nas sveta jeka iz dubina Prvosvećenika doziva na iscjeljenje i okrijepljenje posustalih u vjeri kada se posljednje sile tmine upinju sputati nam noge duše da bi ona ostala zarobljenicom običaja patuljaste djece ..Majka ih poziva ka Kristu i pokazuje im ne samo pasiju Sina već i veličanstvo Njegove svete krvi u nebeskoj stvarnosti koju je Isus otvorio svakoj duši kako bi idući od karike do karike lengera sidra dokučila dovršavanje vjere i nade..U strahu da će im biti spočitana nevjera ako prihvate poziv Duha Svetoga i njegvo tješenje i podučavanje oni ostaju ispred Marije..to je proturijek zastoja vjere kada svojim životima zatiskujem uši ..Marija ne može zamijeniti puninu Božju koja je u Isusu i u kojoj Duh Sveti pruža svoje ruke da nas napučuje stazom kamo je pozivala Marija....

To nije rekao papa Bendikt XVI već se takva meditacija nalazi u ovome što je rekao:
Abschluss der Eucharistischen Prozession : Meditation (Lourdes, 14. September 2008)
[Deutsch, Englisch, Französisch, Italienisch, Spanisch]

Zar Marija ne doziva : "Ka Kristu, vi koji dolazite k meni..!

citat iz meditacije pape Benedikta XVI:
"
Liebe Brüder, liebe Schwestern, liebe Freunde,
seien wir bereit, seid bereit, Euch Ihm zur Verfügung zu stellen, – Ihm, der uns alles gegeben hat und der gekommen ist, nicht um die Welt zu richten, sondern damit die Welt durch ihn gerettet werde (vgl. Joh 3,17)! Seid bereit, in Eurem Leben die aktive Präsenz von Ihm zu erkennen, der hier unseren Blicken ausgesetzt gegenwärtig ist! Seid bereit, Ihm Euer eigenes Leben darzubringen!
Maria, die selige Jungfrau, Maria, die Unbefleckte Empfängnis, war vor zweitausend Jahren bereit, alles zu geben, ihren Leib zur Verfügung zu stellen, um den Leib des Schöpfers aufzunehmen. Alles ist von Christus gekommen, auch Maria; alles ist mit Hilfe von Maria gekommen, auch Christus.
Maria, die selige Jungfrau, ist heute abend bei uns vor dem Leib ihres Sohnes, hundertfünfzig Jahre nachdem sie sich der kleinen Bernadette gezeigt hat.
Heilige Jungfrau, hilf uns zu betrachten, hilf uns anzubeten, hilf uns zu lieben, Den immer mehr zu lieben, der uns so sehr geliebt hat, auf daß wir ewig mit Ihm leben.
Eine gewaltige Schar von Zeugen ist neben uns unsichtbar zugegen, ganz nahe bei dieser gesegneten Grotte und vor dieser Kirche, die die Jungfrau Maria gewollt hat;
die Schar aller Männer und Frauen, welche die wirkliche Gegenwart Dessen betrachtet, verehrt und angebetet haben, der sich uns bis zum letzten Blutstropfen geschenkt hat;
die Schar aller Männer und Frauen, die Stunden in der Anbetung des Allerheiligsten Altarsakraments verbracht haben.
Heute abend sehen wir sie nicht, aber wir hören sie zueinander und zu uns sagen: „Komm, laß dich vom Meister rufen! Er ist hier und ruft dich! (vgl. Joh 11,28). Er will dein Leben, um es mit dem seinen zu vereinigen. Laß dich von Ihm ergreifen! Schau nicht mehr auf deine Wunden, schau auf seine. Schau nicht mehr auf das, was dich noch von Ihm und von den anderen trennt; betrachte den unendlichen Abstand, den Er überwunden hat, als Er dein Fleisch annahm, als Er auf das Kreuz gestiegen ist, das ihm die Menschen bereitet haben, und als Er sich in den Tod hat schicken lassen, um uns seine Liebe zu zeigen. In seine Wunden nimmt Er dich auf; in seinen Wunden birgt Er dich. Weise Seine Liebe nicht ab!“
Die gewaltige Schar der Zeugen, die sich von seiner Liebe hat ergreifen lassen, ist die Schar der Heiligen im Himmel, die nicht aufhören, für uns Fürbitte zu leisten. Sie waren Sünder, und das wußten sie auch, aber sie waren bereit, nicht ihre eigenen Sünden zu betrachten, überhaupt nichts zu betrachten als die Wunden ihres Herrn, um dort den Ruhm des Kreuzes und den Sieg des Lebens über den Tod zu finden. Der heilige Pierre-Julien Eymard sagt uns alles, wenn er ausruft: „Die heilige Eucharistie ist der vergangene, der gegenwärtige und der zukünftige Jesus Christus (Sermons et instructions paroissiales d’après 1856, 4-2,1. De la méditation).
Der vergangene Jesus Christus steht in der historischen Wahrheit des Letzten Abendmahls, in die uns jede Feier der heiligen Messe hineinführt.
Jesus Christus ist gegenwärtig, weil Er uns sagt: „Nehmet und esset alle davon, das ist mein Leib, das ist mein Blut“. Der Ausdruck „Das ist“ steht im Präsens, hier und jetzt, wie in allen „hier und jetzt“ der Menschheitsgeschichte. Reale Präsenz, Gegenwart, die unsere armen Lippen, unsere armen Herzen und unsere armen Gedanken übersteigt. Gegenwart, die unseren Blicken geschenkt ist wie heute abend hier bei der Grotte, wo sich Maria als Unbefleckte Empfängnis offenbart hat.
Die Eucharistie ist ebenso der zukünftige Jesus Christus, Jesus Christus, der kommen wird. Wenn wir die heilige Hostie betrachten, seinen verherrlichten Leib, der verklärt und auferstanden ist, dann betrachten wir das, was wir in der Ewigkeit schauen werden. Darin werden wir die ganze Welt erkennen können, die in jedem Augenblick von ihrem Schöpfer getragen wird. Jedes Mal, wenn wir Ihn essen, aber auch jedes Mal , wenn wir Ihn betrachten, verkünden wir Ihn, bis Er kommt in Herrlichkeit: „donec veniat“. Genau deshalb empfangen wir Ihn mit unendlicher Ehrfurcht.
Einige unter uns können Ihn nicht oder noch nicht im Sakrament empfangen, aber sie können Ihn in Glaube und Liebe betrachten und den Wunsch zum Ausdruck bringen, sich mit Ihm zu vereinen. Das ist ein Wunsch, der in den Augen Gottes einen großen Wert hat. Sie erwarten mit größerer Innigkeit seine Wiederkunft; sie erwarten Jesus Christus, der kommen soll. .."

Zar Marija ne doziva : "Ka Kristu, vi koji dolazite k meni..!:

"
<BLOCKQUOTE>“‘Father, into your hands I commend my spirit.’
This was the last prayer of our Master, our Beloved … May it also be our own prayer, and not only at our last moment, but at every moment in our lives:
Father, I commit myself into your hands; Father, I trust in you; Father, I abandon myself to you; Father, do with me what you will; whatever you may do, I thank you; thank you for everything; I am ready for all, I accept all; I thank you for all. Let only your will be done in me, Lord, let only your will be done in all your creatures, in all your children, in all those whom your heart loves, I wish no more than this, O Lord. Into your hands I commend my soul; I offer it to you, Lord, with all the love of my heart, for I love you, and so need to give myself in love, to surrender myself into your hands, without reserve, and with boundless confidence, for you are my Father.”
</BLOCKQUOTE>
Beloved brothers and sisters, day pilgrims and inhabitants of these valleys, brother Bishops, priests, deacons, men and women religious, all of you who see before you the infinite abasement of the Son of God and the infinite glory of the Resurrection, remain in silent adoration of your Lord, our Master and Lord Jesus Christ. Remain silent, then speak and tell the world: we cannot be silent about what we know. Go and tell the whole world the marvels of God, present at every moment of our lives, in every place on earth. May God bless us and keep us, may he lead us on the path of eternal life, he who is Life, for ever and ever. Amen."kraj papine meditacije

Pogledajte procesiju svjetla:
Lichterprozession

Zatim ovaj citat :
"
Liebe Brüder und Schwestern, hier auf dem Boden Frankreichs wird die Mutter des Herrn in unzähligen Wallfahrtsorten verehrt, die so den Glauben zeigen, der von Generation zu Generation weitergegeben wurde. Als die in den Himmel Aufgenommene ist sie die geliebte Patronin Eures Landes. Möge sie stets mit Eifer in allen Euren Familien, in Euren Ordensgemeinschaften und Pfarrgemeinden verehrt werden! Maria wache über alle Bewohner Eures schönen Landes und über die Pilger aus anderen Ländern, die zur Feier dieses Jubiläums gekommen sind! Sie möge für alle die Mutter sein, die ihren Kindern in den Freuden wie in den Prüfungen zur Seite steht! Heilige Maria, Mutter Gottes, unsere Mutter, lehre uns, mit dir glauben, hoffen und lieben. Zeige uns den Weg zum Reich deines Sohnes Jesus! Stern des Meeres, leuchte uns und führe uns auf unserem Weg! (vgl. Enzyklika Spe salvi, Nr. 50). Amen.
citat iz:
hundertfünfzigjährige Jubiläum der Erscheinungen

more_horiz
ne znam čemu sve to
pa nitko od katolika ne stavlja Bogorodicu ispred Isusa-Boga- Duha svetoga!???

svatko tko to tvrdi , zlonamjerno podmeće katolicima, papi i čitavoj KC

ispada da je katolicima Bog marija, kako mnogi reformirani šire teze među sobom i dalje prema svima, pa i samim katolicima...

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]ne znam čemu sve to
pa nitko od katolika ne stavlja Bogorodicu ispred Isusa-Boga- Duha svetoga!???

Dragi Hrvoje Hrki!
Nemožeš tvrditi za duge.Imala sam slučaj kad sam svom radnom kolegi svjedočila o Kristu i nakon svega on mi kaže:"Znaš.meni je Marija ipak nekako....ma,znaš?Izgubila je Sina,patila..."No,to nije jedini slučaj.Gdje je tu Krist koji je dao život i prolio svoju Svetu krv za nas?
Tko je njega i mnoge druge rimokatolike naučio takvom razmišljanju?
Jadni ljudi žive u neznanju,znaju samo ono što vide i čuju.

more_horiz
abraham je napisao/la:

To nije rekao papa Bendikt XVI već se takva meditacija nalazi u ovome što je rekao:
Abschluss der Eucharistischen Prozession : Meditation (Lourdes, 14. September 2008)
[Deutsch, Englisch, Französisch, Italienisch, Spanisch]

Zar Marija ne doziva : "Ka Kristu, vi koji dolazite k meni..!

citat iz meditacije pape Benedikta XVI:
"
Liebe Brüder, liebe Schwestern, liebe Freunde,
seien wir bereit, seid bereit, Euch Ihm zur Verfügung zu stellen, – Ihm, der uns alles gegeben hat und der gekommen ist, nicht um die Welt zu richten, sondern damit die Welt durch ihn gerettet werde (vgl. Joh 3,17)! Seid bereit, in Eurem Leben die aktive Präsenz von Ihm zu erkennen, der hier unseren Blicken ausgesetzt gegenwärtig ist! Seid bereit, Ihm Euer eigenes Leben darzubringen!
Maria, die selige Jungfrau, Maria, die Unbefleckte Empfängnis, war vor zweitausend Jahren bereit, alles zu geben, ihren Leib zur Verfügung zu stellen, um den Leib des Schöpfers aufzunehmen. Alles ist von Christus gekommen, auch Maria; alles ist mit Hilfe von Maria gekommen, auch Christus.
Maria, die selige Jungfrau, ist heute abend bei uns vor dem Leib ihres Sohnes, hundertfünfzig Jahre nachdem sie sich der kleinen Bernadette gezeigt hat.
Heilige Jungfrau, hilf uns zu betrachten, hilf uns anzubeten, hilf uns zu lieben, Den immer mehr zu lieben, der uns so sehr geliebt hat, auf daß wir ewig mit Ihm leben.
Eine gewaltige Schar von Zeugen ist neben uns unsichtbar zugegen, ganz nahe bei dieser gesegneten Grotte und vor dieser Kirche, die die Jungfrau Maria gewollt hat;
die Schar aller Männer und Frauen, welche die wirkliche Gegenwart Dessen betrachtet, verehrt und angebetet haben, der sich uns bis zum letzten Blutstropfen geschenkt hat;
die Schar aller Männer und Frauen, die Stunden in der Anbetung des Allerheiligsten Altarsakraments verbracht haben.
Heute abend sehen wir sie nicht, aber wir hören sie zueinander und zu uns sagen: „Komm, laß dich vom Meister rufen! Er ist hier und ruft dich! (vgl. Joh 11,28). Er will dein Leben, um es mit dem seinen zu vereinigen. Laß dich von Ihm ergreifen! Schau nicht mehr auf deine Wunden, schau auf seine. Schau nicht mehr auf das, was dich noch von Ihm und von den anderen trennt; betrachte den unendlichen Abstand, den Er überwunden hat, als Er dein Fleisch annahm, als Er auf das Kreuz gestiegen ist, das ihm die Menschen bereitet haben, und als Er sich in den Tod hat schicken lassen, um uns seine Liebe zu zeigen. In seine Wunden nimmt Er dich auf; in seinen Wunden birgt Er dich. Weise Seine Liebe nicht ab!“
Die gewaltige Schar der Zeugen, die sich von seiner Liebe hat ergreifen lassen, ist die Schar der Heiligen im Himmel, die nicht aufhören, für uns Fürbitte zu leisten. Sie waren Sünder, und das wußten sie auch, aber sie waren bereit, nicht ihre eigenen Sünden zu betrachten, überhaupt nichts zu betrachten als die Wunden ihres Herrn, um dort den Ruhm des Kreuzes und den Sieg des Lebens über den Tod zu finden. Der heilige Pierre-Julien Eymard sagt uns alles, wenn er ausruft: „Die heilige Eucharistie ist der vergangene, der gegenwärtige und der zukünftige Jesus Christus (Sermons et instructions paroissiales d’après 1856, 4-2,1. De la méditation).
Der vergangene Jesus Christus steht in der historischen Wahrheit des Letzten Abendmahls, in die uns jede Feier der heiligen Messe hineinführt.
Jesus Christus ist gegenwärtig, weil Er uns sagt: „Nehmet und esset alle davon, das ist mein Leib, das ist mein Blut“. Der Ausdruck „Das ist“ steht im Präsens, hier und jetzt, wie in allen „hier und jetzt“ der Menschheitsgeschichte. Reale Präsenz, Gegenwart, die unsere armen Lippen, unsere armen Herzen und unsere armen Gedanken übersteigt. Gegenwart, die unseren Blicken geschenkt ist wie heute abend hier bei der Grotte, wo sich Maria als Unbefleckte Empfängnis offenbart hat.
Die Eucharistie ist ebenso der zukünftige Jesus Christus, Jesus Christus, der kommen wird. Wenn wir die heilige Hostie betrachten, seinen verherrlichten Leib, der verklärt und auferstanden ist, dann betrachten wir das, was wir in der Ewigkeit schauen werden. Darin werden wir die ganze Welt erkennen können, die in jedem Augenblick von ihrem Schöpfer getragen wird. Jedes Mal, wenn wir Ihn essen, aber auch jedes Mal , wenn wir Ihn betrachten, verkünden wir Ihn, bis Er kommt in Herrlichkeit: „donec veniat“. Genau deshalb empfangen wir Ihn mit unendlicher Ehrfurcht.
Einige unter uns können Ihn nicht oder noch nicht im Sakrament empfangen, aber sie können Ihn in Glaube und Liebe betrachten und den Wunsch zum Ausdruck bringen, sich mit Ihm zu vereinen. Das ist ein Wunsch, der in den Augen Gottes einen großen Wert hat. Sie erwarten mit größerer Innigkeit seine Wiederkunft; sie erwarten Jesus Christus, der kommen soll. .."

Zar Marija ne doziva : "Ka Kristu, vi koji dolazite k meni..!:

"
<BLOCKQUOTE>“‘Father, into your hands I commend my spirit.’
This was the last prayer of our Master, our Beloved … May it also be our own prayer, and not only at our last moment, but at every moment in our lives:
Father, I commit myself into your hands; Father, I trust in you; Father, I abandon myself to you; Father, do with me what you will; whatever you may do, I thank you; thank you for everything; I am ready for all, I accept all; I thank you for all. Let only your will be done in me, Lord, let only your will be done in all your creatures, in all your children, in all those whom your heart loves, I wish no more than this, O Lord. Into your hands I commend my soul; I offer it to you, Lord, with all the love of my heart, for I love you, and so need to give myself in love, to surrender myself into your hands, without reserve, and with boundless confidence, for you are my Father.”
</BLOCKQUOTE>

Beloved brothers and sisters, day pilgrims and inhabitants of these valleys, brother Bishops, priests, deacons, men and women religious, all of you who see before you the infinite abasement of the Son of God and the infinite glory of the Resurrection, remain in silent adoration of your Lord, our Master and Lord Jesus Christ. Remain silent, then speak and tell the world: we cannot be silent about what we know. Go and tell the whole world the marvels of God, present at every moment of our lives, in every place on earth. May God bless us and keep us, may he lead us on the path of eternal life, he who is Life, for ever and ever. Amen."kraj papine meditacije

Pogledajte procesiju svjetla:
Lichterprozession

Zatim ovaj citat :
"
Liebe Brüder und Schwestern, hier auf dem Boden Frankreichs wird die Mutter des Herrn in unzähligen Wallfahrtsorten verehrt, die so den Glauben zeigen, der von Generation zu Generation weitergegeben wurde. Als die in den Himmel Aufgenommene ist sie die geliebte Patronin Eures Landes. Möge sie stets mit Eifer in allen Euren Familien, in Euren Ordensgemeinschaften und Pfarrgemeinden verehrt werden! Maria wache über alle Bewohner Eures schönen Landes und über die Pilger aus anderen Ländern, die zur Feier dieses Jubiläums gekommen sind! Sie möge für alle die Mutter sein, die ihren Kindern in den Freuden wie in den Prüfungen zur Seite steht! Heilige Maria, Mutter Gottes, unsere Mutter, lehre uns, mit dir glauben, hoffen und lieben. Zeige uns den Weg zum Reich deines Sohnes Jesus! Stern des Meeres, leuchte uns und führe uns auf unserem Weg! (vgl. Enzyklika Spe salvi, Nr. 50). Amen.
citat iz:
hundertfünfzigjährige Jubiläum der Erscheinungen

...Sve je to OK "abrahame...i zahvaljujem,
a nama i dalje ostaje jedini put...Po Mariji k Isusu...study ...

more_horiz
magdalena je napisao/la:

..."Magdalena...magdalena...Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 Vh8dp3.

more_horiz
Domenika je napisao/la:
magdalena je napisao/la:
..."Magdalena...magdalena...Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 Vh8dp3.
Pročitaj sve što sam napisala,a ne da vadiš (ono što tebi paše)iz konteksta.Izvrćeš sa tim smisao napisanog.Domenika...domenika...Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 48 4

more_horiz
*Domenica :
...Sve je to OK "abrahame...i zahvaljujem,a nama i dalje ostaje jedini put...Po Mariji k Isusu...study ...
Molim, opiši taj put ka Isusu po Mariji kao i razloge koji priječe hod po cjelini puta jer se većina zaustavlja pred Marijom kao da su završili hod stazom od Marije ka Isusu tj Kristu..i ne idu dalje..zašto..?Znao sam jednu staru Baricu koja po smrti muža nije znala koja će je kći primiti te je prodala svoju drvenu hižu u kojoj je u sobi pored zemljane peći u jednom uglu stajao kip Marije a u drugom malo raspelo..Kazala mi je Barica da se prvo moli Mariji a poslije ide k Isuseku ..To je bio njen jednostavni običaj , mislim, prave pućke pobožnosti u kojoj je ona rješavala svoje probleme od udaje pa do nemilih starih dana kada su joj se kćeri sporile oko nasljedstva još za života majke Barice koja je sve iz inata ostavila unucima koji još nisu dovršili svoje hiže te su stanovali kod roditelja u obiteljima u kojoj je jedna bila udovička..Kada su unuci dovršavali svoje kuće u blizini Barica se veselila kak će biti mal kod jednoga pa kod drugoga ..Barica je poslije uvijek plakala putem i nosila malo raspelo u halji i čvrsto ga držala vapeći Mariju Bistrićku..Njena pobožna djeca nisu pokazivala da su bila kod Isusa niti da im je lenger duše na početku karika lanca u srcu..Došao je rat , o Barici više nisam ništa ćuo..praunuci su već prodali i posljednje livade za gradilišta.. što će ih zadesiti na njihovom putu kada im je prva bvriga novac , Barica je bila nepismena ali je imala raspelo u džepu..?Današnji idoli kao da odnose pobjedu nad pobožnošću..Hvala

Non nobis, Domine, Domine, non nobis, DomineSed nomini, sed nomini, tuo da gloriam!https://www.youtube.com/watch?v=Z1GDRx-F1C0Kojim god putem kretali Isusu - uvijek znajmo da samo Bogu pripada slava!Psalam 115,1.

more_horiz
Bilo bi posteno da o Međugorju pišu oni koji su tamo bili. Ja imam samo pozitivna iskustva, ljudi cijelog svijeta slave Boga na raznim jezicima, mnogo zajedno mole a ima i mnogo obracenja. Oni koji tvrde da je katolicima Marija bozanstvo ili lazu ili im je Marija bila bozanstvo dok su bili katolici pa misle da je to katolicki nauk, pa su zato i zabludili i otpali od Crkve.

more_horiz
I ja stoim iza tog da pišu samo oni koji su bili u Međugorju, pa dali stvarno može netko tako nešto reći o onoj koja je rodila Krista Isusa i prihvatila ono što joj je Gabrijel arhanđel objavio.Taj stvarno nije na čistu sa vjerom.

more_horiz
Navi je napisao/la:
I ja stoim iza tog da pišu samo oni koji su bili u Međugorju, pa dali stvarno može netko tako nešto reći o onoj koja je rodila Krista Isusa i prihvatila ono što joj je Gabrijel arhanđel objavio.Taj stvarno nije na čistu sa vjerom.

Halo decki,pa kakav vam je onda dijalog?
Ako govorite samo vi koji ste bili tamo?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply