megamenm je napisao/la:dominik je napisao/la:Pa jasno je da je stovanje "Majke" i "Kraljice nebesa" stara stvar. Zvali je Semiramis, Majka Priroda, Gea, Artemida, ili Marija. To je jedan te isti (zlo)duh.
Jasno je da ljudi koji iz nekog razloga ne mogu crpiti snagu iz vjere u Krista, tj. ne vjeruju i ne poznaju Gospodina, bjeze tim idolima koji ih neko kratko vrijeme nahrane ili zatim se oni opet moraju vracati tom idolu kako bi "napunili baterije" (kako se jedna hodocasnica izjasnila). Jer onaj tko ima Krista moze se svaki dan i svaki cas bilogdje ispunjavati se Duhom Svetim i snaziti. No, idolopoklonici moraju ici na odredjena mjesta tamo gdje vlada njihov demon da mu se klanjaju te da ih tada on ispunjava.
Svi ti ljudi trose dane, novce i snagu da se klanjaju idolima (vragu - po ap. Pavlu) umjesto da to vrijeme utrose na iskrenu molitvu i post Gospodinu Isusu Kristu te tako bi dobili daleko vise nego sto bilokakav demon moze ponuditi. Jer Krist je pobijedio demone i oni ne mogu nadvladati krscana osim ako se on sam ne preda njima u ruke (tj. ako ih ne stuje). Nazalost, takvih je slucajeva mnogo, cak i medju onima koji se nazivaju krscanima - no oni nisu razliciti od starih Samarijanaca koji su se klanjali Jahvi ali i idolima. Zato treba odbaciti svakog idola, i moliti se samo Bogu tj. nasem Gospodinu Isusu Kristu koji je jedini Kralj, jedini spasitelj i jedini Posrednik za nas.
Sve ostalo je grijeh.
kao prvo nisam skužio je li ti pričaš protiv Međugorja .ako jesi evo ti odgvora:
je li ti uopće znaš što su idoli.
mislim da ne znaš.jer ako ti misliš da je kip blažene djevice Marije naše nebeske majke nešto loše onda si u totalnom krivu i žao mi je što tako misliš.
idoli su životinje,zli ljudi ili ljudi koji ti nemogu ništa donijeti dobrog.
pogotovo klanjanje njihovim kipovima itd. još je gore.
jesi se ikad zapitao ili da li uopće vjeruješ zašto se toliko čuda i preobraćenja događa baš u međugorju a ne u nekim drugim mjestima.
i da li si ti uopće ikad bio u Međugorju.mislim da nisi.jer da si bio ne bi ovako
pričao i rastužio nebesku majku.
i još jednom žao mi je što tako misliš.
slažem se
žao mi je što se mnogi reformirani tvrdolinijaški drže teze da svatko tko časti BDMariju, Isusa, svece kroz kipove , slike i sl. da je idolopoklonik i sl
drugim riječima, da je BDMarija idol
kolika nezahvalnost, da ne kažem drskost , tako govoriti da ljudi koji na vanjski, vidljiv način pokazuju čast ili ljubav prema nekome ispadaju idolopoklonici
to je još jedan eklatantan primjer , pogrešnog, bukvalno-fundamentalističkog tumačenja biblije i Božje riječi:pale: