Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
bravo mekisedek

sve si detaljno objasnio
...tko ima uši nek čuje...

samo bih još naglasio da "krivi proroci" koji će u posljednja vremena naučavati neki novi, lažni nauk ( suprotan nauka Kristovom i Duha svetoga) su upravo oni koji najviše napadaju KC radi tobožnjeg iskrivljenja nauka (sic!)

adventisti, jehove itd - molim vas pročitajte ovu jaku apologetiku melkisedekovu koju vam daje zadnjih dana na raznim temama, a poglaviti na ovoj ( mada ovo nije možda pravi topic, ali nadošlo se kroz polemiku na sve ovo) i spoznajte da ste u velikoj zabludi

netko tko je olako prihvatio ova po nama kriva učenja,od vaših ranijih pionira i zagovornika novog evanđelja, možda neće imati toliko krivnje za puku zabludu
ali , drugi koji detaljno proučavaju Bibliju, polemiziraju s katolicima, pravoslavcima i čuju detaljnu argumentaciju zašto su to zablude i krivovjerja, vjerojatno neće imati tako lako opravdanje pred Bogom da nisu znali ili mogli znati!
možda će bolje proći oni neuki i mali, ali u zabludi, nego oni mudri, načitani, oholi pismoznanci
jer5 oni prvi možda nisu mogli znati ako su u okruženju krivih učitelja, ali netko tko detaljno proučava SP i ostaje i dalje tvrdokorno u krivovjerju ipak ima puno veći grijeh

zato opet naglašavam, velika načitanost i pismoznanstvo može u konačnici nekome više škoditi negoli koristiti
...onome kome je više dano , od njega će se i više tražiti!...

adventisti, jehove itd - molim vas pročitajte ovu jaku apologetiku melkisedekovu koju vam daje zadnjih dana na raznim temama, a poglaviti na ovoj ( mada ovo nije možda pravi topic, ali nadošlo se kroz polemiku na sve ovo) i spoznajte da ste u velikoj zabludi

Hrki,je si li zaboravio pravilo NEPROZIVANJA na forumu,mozes dati svoju repliku,ali bez prozivanja ljudi,a dobro znas da jehovisti ne pisu na forumima.
Molim te pazi,na replicare.Pisi posteno nauk tvoje crkve,a ja cu odluciti HOCU li prihvatiti ili ne,to je moje ljudsko pravo.

Citat:
Član 18: Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu da promijeni svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.

[url=http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm]http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm[/url]

zato opet naglašavam, velika načitanost i pismoznanstvo može u konačnici nekome više škoditi negoli koristiti
...onome kome je više dano , od njega će se i više tražiti!...[/

Da zato je najbolje nista ne znati i nek te nose valovi i vjetrovi koji ljuljaju.

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 Nz

Molim vas ne idite offtopic u diskusiji.

more_horiz
Mene zanima zašto se Marija danas ukazuje sve više i više po cijelom svijetu, na gotovo svim kontinentima i pripadnicima gotovo svih religija?
Zašto se ne ukazuje samo Katolicima? Zašto želi ujediniti svijet (jer to je njezina glavna poruka - jedinstvo svih ljudi)? Kako će ona ujediniti svijet? Čak i da ga ujedini, povijest je pokazala da su sva dosadašnja globalna ujedinjavanja nastala kao posljedica ujedinjavanja protiv nekoga.
Protiv koga će Marija ujediniti svijet? - pitanje za razmišljanje...

Bog nikad nije igrao na tu kartu. U početku kad se cijeli svijet htio ujediniti, On ga je raspršio. Bog ne voli umjetna ujedinjavanja. Isus svojim učenicima nije rekao da će se svijet ujediniti, nego da će na kraju vremena brat ustajati protiv brata, a da će Njegovi vjerni svjedoci propovijedati evanđelje po cijelome svijetu - i tada će doći kraj. Isus nije rekao da će se sva Njegova vjerna djeca na kraju ujediniti, nego da će Njegova vjerna djeca na kraju biti proganjana, od strane ostatka svijeta, koji će se ujediniti protiv njih.

Protiv koga će Marija ujediniti svijet?

more_horiz
Prema mišljenju nadbiskupa Agostino Marchetto-a, tajnika Papinskoga vijeća za pastoral selilaca i putnika, na skupu 'Europske mreže marijanskih svetišta' u Saragozzi :
"Marijasnka svetišta su mjesta dijaloga

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 X

Mjesta koja čuvaju sjećanje na izvanredne vjerske događaje, mete hodočašća gdje se susreću kršćani, Židovi i muslimani, privilegirani molitveni prostori, to su marijanska svetišta koja svakodnevno prihvaćaju milijune hodočasnika iz čitavoga svijeta – istaknuo je nadbiskup Agostino Marchetto, tajnik Papinskoga vijeća za pastoral selilaca i putnika, na skupu 'Europske mreže marijanskih svetišta' u Saragozzi. Nadbiskup je u svome izlaganju govorio o vezi između marijanskih svetišta i papa, podsjetivši na posljednja putovanja pape Benedikta XVI.
Oko 680 marijanskih svetišta u Njemačkoj, u Italiji i Španjolskoj više od 2 tisuće, potom Gospa Gvadalupska u Meksiku, Gospa od Zdravlja u Vailankanniju u Indiji, Lourdes, Fatima, Loreto i Pompeji u Europi svaki dan bilježe sve veći broj hodočasnika. Poslanje marijanskih svetišta je Mariju predlagati kao uzor za nasljedovanje, put kojim se stiže do Krista – kazao je nadbiskup. Marijanska su svetišta od samoga početka kršćanstva znakovita mjesta za vjernike koji žele „upoznati i otkriti svoje korijene te ići stopama apostola. Ona mogu poticati miroljubivi suživot između ljudi i raznih vjerskih konfesija kao u nekim zemljama, gdje su hodočašća odigrala ključnu ulogu povezivanja između kršćana, Katoličke crkve i istočnoga obreda, također između židovskih i muslimanskih zajednica. Tako marijanska svetišta – istaknuo je nadbiskup – pružaju prigode za dijalog i mirno sučeljavanje, za susret između po vjeri pomirenih vjernika.
Zadaća je Papinskoga vijeća za pastoral selilaca i putnika – dodao je nadbiskup – promicati potporu hodočasnicima, proučavajući razne tradicije i vrjednujući nove inicijative, jer duhovno putovanje je iskustvo koje mora pridonijeti moralnom i religioznom odgoju. Stoga su potrebni susreti između upravitelja svetišta i ravnatelja hodočašća. Marijanska svetišta su također mjesta u kojima prikladna kateheza može postati istinska evangelizacija, mjesta pročišćavanja i preobrazbe a ne duhovni trgovački centri – zaključio je nadbiskup i dodao kako se na hodočašće ide radi obraćenja srca, traženja oprosta i oslobađanja od krivnje, radi traženja milosti ili očitovanja zahvalnosti. Važno je dakle brinuti se o pastoralu prihvata i liturgijskim slavljima kako bi se hodočasniku omogućio rast u svetosti kao i preobraženje života. "

sa-

http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=230251

"Nadbiskup istiće kako se na hodočašće ide radi obraćenja srca, traženja oprosta i oslobađanja od krivnje, radi traženja milosti ili očitovanja zahvalnosti. "

Međutim Isus očekuje da mu se vjernici obrate direktno u Svetištu gdje se odvija sudski proces Dana pomirenja - kamo je svaka duša pozvana budući je Krist naš živi i jedini Prvosvećenik a lenger duše dosiže iza zavjese..Zar nije vrijeme da se Njegova služba ne zastire i opterečuje marijanskim kultom?

more_horiz
Justin je napisao/la:
Mene zanima zašto se Marija danas ukazuje sve više i više po cijelom svijetu, na gotovo svim kontinentima i pripadnicima gotovo svih religija?
Zašto se ne ukazuje samo Katolicima? Zašto želi ujediniti svijet (jer to je njezina glavna poruka - jedinstvo svih ljudi)? Kako će ona ujediniti svijet? Čak i da ga ujedini, povijest je pokazala da su sva dosadašnja globalna ujedinjavanja nastala kao posljedica ujedinjavanja protiv nekoga.

Bog nikad nije igrao na tu kartu. U početku kad se cijeli svijet htio ujediniti, On ga je raspršio. Bog ne voli umjetna ujedinjavanja. Isus svojim učenicima nije rekao da će se svijet ujediniti, nego da će na kraju vremena brat ustajati protiv brata, a da će Njegovi vjerni svjedoci propovijedati evanđelje po cijelome svijetu - i tada će doći kraj. Isus nije rekao da će se sva Njegova vjerna djeca na kraju ujediniti, nego da će Njegova vjerna djeca na kraju biti proganjana, od strane ostatka svijeta, koji će se ujediniti protiv njih.

Protiv koga će Marija ujediniti svijet?

dosta čitam o Gospinim ukazanjima i prvi put čujem da se ukazuje svima
ja kolko znam ukazuje se katolicima

PRVENSTVENO ukazuje da se vjernici ponašaju po nauku KC: npr. u međugorju ukazuje na molitvu, post, euharistiju.svetu pričest, sak.ispovijedi-pomirenja, općenito na sakram. život, čitanje Biblije, pokoru, opraštanje isl.

ja koliko znam ne ukazuje se ni reformiranim, a kamoli NE kršćanima??

more_horiz
[quote="Justin"]Mene zanima zašto se Marija danas ukazuje sve više i više po cijelom svijetu, na gotovo svim kontinentima i pripadnicima gotovo svih religija?

BDMarija ne vodi nikakvu političku, upravno svjetsku borbu
njena je želja da što više duša ne potpadne pod utjecaj kneza ovoga svijeta
njena uloga je da sačuva stado malo koje će do konca ostati vjerna Isusu i ispravnom nauku Crkve

jer, od francuske revolucije , knez tame udara jače nego ikada ( posebno u 20.stoljeću) , javlja se masa lažnih proroka i naučitelja komformističkog nauka, nauka koji podilazi ljudskim željama
iskrivljenog nauka koji se prilagođava ljudskim željama, a nauk koji je Isus ostavio je stalno isti

more_horiz

PRVENSTVENO ukazuje da se vjernici ponašaju po nauku KC: npr. u međugorju ukazuje na molitvu, post, euharistiju.svetu pričest, sak.ispovijedi-pomirenja, općenito na sakram. život, čitanje Biblije, pokoru, opraštanje isl.

I u pravoslavlju postoje tvrdnje ljudi da im se Presveta Bogorodica javila.
Toga ima najvise u Rusiji. Pre par godina se desilo cudo na Bliskom Istoku. Jedan musliman je primio hriscanstvo jer ga je Presveta izlecila.
Da ne prepricavam pokusacu da nadjem tekst o tome.

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:

I u pravoslavlju postoje tvrdnje ljudi da im se Presveta Bogorodica javila.
Toga ima najvise u Rusiji. Pre par godina se desilo cudo na Bliskom Istoku. Jedan musliman je primio hriscanstvo jer ga je Presveta izlecila.
Da ne prepricavam pokusacu da nadjem tekst o tome.

znam da se ukazivala u bivšem SSSR, npr u Ukrajini- ali u ukrajini katolicima i/ili grkokatolicima
npr. Josipu Tarelji koji sada živi u kanadi i koji je prošao veliku golgotu ruskih kazamata , samo zato jer je bio vjernik

dopuštam da se ukazivala i pravoslavcima, ali zato nemam informacija, barem nisam do sada ništa o tome čitao
u stvari nešto sam čitao o ukazunju u srbiji početkom 20.st ili krajem 19.st. , čini mi se u džunisu, ali nisam siguran dali je vidjelica bila pravoslavka ili katolkinja??

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]
Justin je napisao/la:

BDMarija ne vodi nikakvu političku, upravno svjetsku borbu
njena je želja da što više duša ne potpadne pod utjecaj kneza ovoga svijeta
njena uloga je da sačuva stado malo koje će do konca ostati vjerna Isusu i ispravnom nauku Crkve

jer, od francuske revolucije , knez tame udara jače nego ikada ( posebno u 20.stoljeću) , javlja se masa lažnih proroka i naučitelja komformističkog nauka, nauka koji podilazi ljudskim željama
iskrivljenog nauka koji se prilagođava ljudskim željama, a nauk koji je Isus ostavio je stalno isti

Ali, Hrki, Marija puno ne govori ljudima o tome da trebaju služiti Isusu Kristu i čitati Bibliju. Najviše govori o tome da se trebaju međusobno tolerirati i promicati mir i jedinstvo. Očito je da želi napraviti nekakvo jedinstvo u svijetu. To joj je primarni cilj. Zato se i javlja po cijelome svijetu, u svim religijama svi znaju za Mariju, ili Kraljicu Neba, ili Gospu, itd.

Marija hinduistima i budistima i muslimanima ne govori da bi trebali čitati Bibliju i prihvatiti Isusa za svog spasitelja, nego im govori da ona i njih voli takve kakvi jesu, da su i oni njezina djeca.

Očito je da Marija želi ujediniti svijet.
Ponavljam pitanje: protiv koga?
Da li protiv Sotone? Zašto onda ne promovira Krista, nego sebe?
Inače, Katolici tvrde da će posljednja dogma biti dogma o Mariji kao su-otkupiteljici. Nije li to zabrinjavajuće? Gdje je u svemu tome doista Isus Krist i Njegova uloga i Božja riječ Biblija??

more_horiz
Justin je napisao/la:

Ali, Hrki, Marija puno ne govori ljudima o tome da trebaju služiti Isusu Kristu i čitati Bibliju. Najviše govori o tome da se trebaju međusobno tolerirati i promicati mir i jedinstvo. Očito je da želi napraviti nekakvo jedinstvo u svijetu. To joj je primarni cilj. Zato se i javlja po cijelome svijetu, u svim religijama svi znaju za Mariju, ili Kraljicu Neba, ili Gospu, itd.

Izgleda da nisi dovoljno proučio Marijine poruke, naime prve dvije koje sam pročitao upućuju na čitanje Biblije i Isusa Krista kao otkupitelja svijeta:

http://mirgospa.com/messages/2007.htm

...što znači da to nikako ne može biti jedinstvo bez osnove, nego upravo ono što je Isus molio prije nego će biti predan grešnicima (Iv 17) i na drugome mjestu rekao:

''Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. '' (Iv 10,16)

I stoga mi prilično konfuzno djeluje tvoje razmišljanje - ako je protivno Božjem naumu pozivati na jedinstvo, zašto je Isus to činio?

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Izgleda da nisi dovoljno proučio Marijine poruke, naime prve dvije koje sam pročitao upućuju na čitanje Biblije i Isusa Krista kao otkupitelja svijeta:

http://mirgospa.com/messages/2007.htm

...što znači da to nikako ne može biti jedinstvo bez osnove, nego upravo ono što je Isus molio prije nego će biti predan grešnicima (Iv 17) i na drugome mjestu rekao:

''Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. '' (Iv 10,16)

I stoga mi prilično konfuzno djeluje tvoje razmišljanje - ako je protivno Božjem naumu pozivati na jedinstvo, zašto je Isus to činio?

Caesare, trebao bi proučiti sve Marijine poruke, a posebno one koje su upućene ne-Katolicima, pa bi vidio koliko upućuje na Krista, a koliko na sebe. Čak se nudi da bude proglašena su-otkupiteljicom. Ona očito stvari preuzima u potpunosti u svoje ruke i govori o tome da će ujediniti svijet.

Isus je rekao da će svi biti jedno stado - ali kada?
Što se tiče života na ovoj grešnoj Zemlji, Isus je prorekao da će ljubav sve više hladnjeti, te da će u posljednje vrijeme Njegova vjerna djeca biti u manjini, a velika većina ljudi će biti protiv njih i progonit će ih. Rekao je da će u posljednje vrijeme biti "kao u vrijeme Noino" (Mt 24. poglavlje).

Ako Marija uspije ujediniti cijeli svijet, ujedinit će ga protiv manjine. A po Bibliji, ta manjina će biti vjerni Isusov "ostatak".

more_horiz
Justin je napisao/la:

Caesare, trebao bi proučiti sve Marijine poruke, a posebno one koje su upućene ne-Katolicima, pa bi vidio koliko upućuje na Krista, a koliko na sebe. Čak se nudi da bude proglašena su-otkupiteljicom. Ona očito stvari preuzima u potpunosti u svoje ruke i govori o tome da će ujediniti svijet.

Isus je rekao da će svi biti jedno stado - ali kada?
Što se tiče života na ovoj grešnoj Zemlji, Isus je prorekao da će ljubav sve više hladnjeti, te da će u posljednje vrijeme Njegova vjerna djeca biti u manjini, a velika većina ljudi će biti protiv njih i progonit će ih. Rekao je da će u posljednje vrijeme biti "kao u vrijeme Noino" (Mt 24. poglavlje).

Ako Marija uspije ujediniti cijeli svijet, ujedinit će ga protiv manjine. A po Bibliji, ta manjina će biti vjerni Isusov "ostatak".

Očito je da ujedinjenje nema polazište od otpatka nego od osnove, a mi smo pozvani na jedinstvo već na ovome svijetu - iako će jasno ona biti ostvarena tek na koncu vremena, na jednak način kao što smo pozvani na svetost koja će puninu ostvariti kada budemo u zajedništvu s Bogom na nebu. Apostol je veoma jasan po tom pitanju, a oni koji uče suprotno i uzimaju si za pravo dijeliti Crkvu sigurno ne služe Evanđelju:

''Zaklinjem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista: svi budite iste misli; neka ne bude među vama razdora, nego budite savršeno istog osjećanja i istog mišljenja.'' (Rim 1,10)

''Zaklinjem vas, braćo, čuvajte se onih koji siju razdore i sablazni mimo nauk u kojem ste poučeni, i klonite ih se. Jer takvi ne služe Gospodinu našemu Kristu, nego svom trbuhu te lijepim i laskavim riječima zavode srca nedužnih.'' (Rim 16, 17-18 )

''Samo se ponašajte dostojno evanđelja Kristova, pa - došao ja i vidio vas ili nenazočan slušao što je s vama - da mogu utvrditi kako ste postojani u jednome duhu i jednodušno se zajednički borite za evanđeosku vjeru ne plašeći se ni u čemu protivnika. To je njima najava njihove propasti, a vašega spasenja, i to od Boga.'' (Fil 1, 27-28 )

more_horiz
Zanimljivo je razmišljati o Isusu u kontekstu jedinstva.
Ako je itko imao masu na svojoj strani, to je bio Isus. Međutim, koja je njegova poruka bila?
Zamislite si da danas papa ima toliku masu "obožavatelja" koji nisu još postali Katolici i koji to ne kane, samo su jako oduševljeni papom... Zar im ne bi on svima lijepo jasno i glasno objavio da se trebaju krstiti i postati Katolici?

A Isus je ljude samo poučavao, i poučavao, i poučavao. Učio ih je o principima Božjeg Kraljevstva. Učio ih je o Božjem karakteru i o tome da oni trebaju usvajati taj karakter, da to "Kraljevstvo Božje" treba već danas početi klijati u njihovim srcima, pa će jednog dana izrasti u ogromno drvo. I provodio je puno vremena u razgovorima s ljudima, služio je njihovim potrebama.

Zašto Isus nije jednog dana rekao masi: "Ljudi, hajdete sada, svi se pokrstite u moje ime, tako ćete postati dijelom moje Crkve i bit ćete spašeni zato što ćete biti pripadnici Majke Crkve!"
Zašto Isus nikad to nije rekao? Zato što se to sukobljava s Njegovim učenjem. Zato što Isusu nije cilj samo da pokrsti ljude, da ih fizički uvede u okrilje "majke crkve", nego je Isusov cilj mijenjati srca ljudi, objasniti im da trebaju uspostaviti ispravni odnos sa svojim Nebeskim Ocem.

Upravo iz tog razloga, pravi Isusovi sljedbenici nisu oni koji zagovaraju ujedinjavanje cijelog svijeta, na ovakav način: "Hajdemo lijepo svi da se pokrstimo u okrilje Majke Crkve i mi smo spašeni!"
Ne! Pravi Kristovi sljedbenici su oni koji služe Bogu "u Duhu i istini", kako je Isus rekao u Ivanovom evanđelju.
Pravi Kristovi sljedbenici su oni koji su odlučili da će "uzeti svoj križ i ići za Njim", bez obzira na sve. Isus je to rekao. Isus je jasno dao ljudima do znanja da postoje uvjeti, koji i nisu baš lagani, ako želimo biti spašeni. Trebamo predati svoj život Njemu.
Isus je svojim životom i učenjem pokazao čovječanstvu da se bez žrtve ne može ugoditi Bogu.
Međutim, Katolicima i Mariji koja se ukazuje bitna je očito samo brojka.

Isusov pogled na kršćanstvo je nešto sasvim različito od Marijinog poziva da se jednostavno svi volimo i ujedinimo i da će onda sve biti dobro!

more_horiz
Isus je svojim životom i učenjem pokazao čovječanstvu da se bez žrtve ne može ugoditi Bogu.
Međutim, Katolicima i Mariji koja se ukazuje bitna je očito samo brojka.

Isusov pogled na kršćanstvo je nešto sasvim
različito od Marijinog poziva da se jednostavno svi volimo i ujedinimo
i da će onda sve biti dobro!

Ovo je naprosto toliko netočno da samo dokazuje kako nisi proučio Marijine poruke jer se radi o temeljnoj činjenici koju bi svatko tko ima namjere ozbiljno progovoriti o toj temi trebao znati. Ako je išta karakteristično za poruke Marijinih ukazanja, onda je to upravo neprestani poziv na obraćenje, molitvu, milosrđe, post i pokoru, što su upravo ona prijekopotrebna sredstva koja trebamo koristiti ako želimo krenuti za Isusom i nositi njegov križ. Marija to jako dobro zna, a Bog isto tako zna da je srce ljudi u današnjem vremenu otupjelo za ove vrijednosti i zato upravo šalje Mariju da nam to posvijesti.

Među ostalim navodima također nalazimo pogreške - papa jako dobro poznaje katoličku teologiju i zna da se spasenje ne postiže krštenjem ni samom pripadnošću Crkvi (kao što ti tvrdiš, a nema nikakve veze s onim što Crkva doista uči) već da je potrebno sa strahom i trepetom raditi oko svoga spasenja (Fil 2,12), kako bi zajedno s Pavlom mogli uskliknuti: ''dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao i pripravljen mi je vijenac pravednosti''. Zapravo, ovakva ideja mi je prilično čudna jer protestanti obično predbacuju da katolici naučavaju put spasenja koji je krajnje obilježen djelima pravednosti i nepotrebnim odricanjem od svijeta, i ako je itko promicao važnost nošenja križa u svom životu, onda je to bila upravo Katolička crkva, a brojni sveci i blaženici to životom i dokazali.

more_horiz
abraham je napisao/la:

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 X

Međutim Isus očekuje da mu se vjernici obrate direktno u Svetištu gdje se odvija sudski proces Dana pomirenja - kamo je svaka duša pozvana budući je Krist naš živi i jedini Prvosvećenik a lenger duše dosiže iza zavjese..Zar nije vrijeme da se Njegova služba ne zastire i opterečuje marijanskim kultom?

...Zar iskazana ljubav prema... Majci Prvosvećenika,
može zastrti i zasjeniti...Njegovu moć i velićinu...Smile ...?

more_horiz
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bih/3165720/index.do;jsessionid=DF7E92A1B3B36E55C2461EE00A36A768.2

Dr. fra Ivan Sesar: Spremni smo za komisiju koja će istražiti Međugorje

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 Fra-txt

Senzacionalno je ovih dana zazvučala vijest da se Vatikan počeo obračunavati s međugorskim fenomenom te kako ga je i sam papa ocijenio prijevarom. U pozadini te zapravo lažne informacije bio je slučaj fra Tomislava Vlašića, kojega je Vatikan kaznio zbog
“širenja sumnjivih nauka, manipulacije savjestima,
sumnjiva misticizma, neposluha te zbog okrivljavanja contra
sextum” (ne sagriješi bludno). No, kako je riječ o svećeniku koji je djelovao u Međugorju, istinitost tamošnjih Gospinih ukazanja ponovno je podvrgnuta sumnji. Što o tome kaže dr. fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i bivši međugorski župnik?

– Iznenađen sam takvim krivim i, usuđujem se reći, zlonamjernim zaključcima. Poznato je da Sveta Stolica s posebnom pozornošću prati međugorska događanja i da nije izrekla svoj konačni sud. Vatikan nije institucija koja se s nekim obračunava, a najmanje s Međugorjem.

• No slučaj kažnjenoga fra Tomislava skepticima je još jedan dokaz da su međugorski fenomen izmislili hercegovački franjevci?

– Velika su neistina tvrdnje da su hercegovački franjevci
izmislili međugorski fenomen. Svatko dobronamjeran tko se potrudi
doznati istinu o početku međugorskih događanja lako će spoznati da su
fratri, koji su se u to vrijeme zatekli na službi u župi Međugorje, s
velikim oprezom pristupali tom događaju.

• Kolega Inoslav Bešker otišao je korak dalje i otvoreno se upitao
je li baš Vlašić “izmislio ukazanja”. Što je istina o djelovanju fra Tomislava u Međugorju?

– Tvrdnja da je fra Tomislav Vlašić izmislio
ukazanja u Međugorju također je apsurdna. Naime, poznato je i lako
dokazivo da fra Tomislav u lipnju 1981., kada su prema svjedočanstvu
šestero djece započela prva ukazanja, nije uopće bio na
službi u Međugorju niti je tu djecu poznavao. U Međugorje je došao voljom poglavara – u rujnu 1981., nakon
što je fra Jozo Zovko uhićen. Djelovao je u župi nepune
četiri godine, 1985. premješten je u Vitinu, a 1988.
otišao je u Italiju.

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 47 Fra-1

• Je li fra Tomislav bio duhovni vođa vidjelaca? Ili se lažno predstavljao, čak i papi, kao onaj koji “po božanskoj providnosti vodi međugorske vidioce”?

– Ovaj provincijalat nikad nikoga nije predložio niti
imenovao duhovnim vođom vidjelaca. Mislim da ni sa strane međugorskih
župnika nikad nitko nije imao poseban “mandat” biti
tim vođom. Činjenica jest da su neki od fratara bili ispovjednici
pojedinih vidjelaca te da su imali i imaju prijateljske odnose s njima
i njihovim obiteljima, što je sasvim razumljivo. Tko je kome
osobni prijatelj ili duhovni vođa, morate pitati same vidioce. Ovih
dana se moglo pročitati u medijima da su neki od vidjelaca to vodstvo
izričito zanijekali.

• Ima li kazna za fra Tomislava ikakve veze s njegovim djelovanjem u Međugorju? Naime, mostarski biskup Ratko Perić jasno je stavlja u taj kontekst.

– Koliko mi je poznato iz pročitanih priopćenja, fra Tomislav
Vlašić nije kažnjen zbog svog nekadašnjeg
pastoralnog djelovanja u župi Međugorje, niti zbog međugorskog
fenomena, niti zbog svoga osobnog stava o tom fenomenu. Njegovim
premještajem iz Međugorja ondašnji mu biskup nije oduzeo nikakve svećeničke ovlasti! Ne vidim razloga zbog kojega bi itko
to povezivao s njegovim djelovanjem u Međugorju ili pak sa samim
fenomenom, a još je manje razloga da se to tumači kao
vatikansko negiranje Međugorja.

• Kakav je stav Hercegovačke franjevačke provincije o fra Tomislavovu slučaju?

– Fra Tomislav je još 1992. službeno
prešao u talijansku franjevačku provinciju Abruzzo, gdje
živi i radi. To će reći kako ovaj provincijalat od tada nema nikakva
uvida u ono što radi i čime se bavi. Dakle, fra Tomislav sukladno našemu zakonodavstvu Reda nije dužan polagati
račune o svom djelovanju Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji
Uznesenja BDM, niti je to činio. Za njega je izričito mjerodavan
provincijal i provincijalna uprava provincije kojoj pripada. O
detaljima njegova djelovanja u Italiji nikad nisam bio službeno
informiran.

• Vatikan je najavio osnivanje nove komisije koja će iznova istražiti međugorski fenomen. Što znate o tome?

– Iako se o osnivanju nove komisije koja će istražiti
međugorski fenomen sve češće i sve glasnije govori, ovaj
ured nije zaprimio nikakav službeni dopis koji bi to potvrdio.

• Hoće li komisija biti pod papinim “patronatom” i je li već
netko imenovan njezinim članom?

– Koliko saznajem iz neslužbenih izvora, riječ je o
međunarodnoj komisiji koju bi trebala imenovati Sveta Stolica. Kao
provincijal provincije kojoj je župa Međugorje povjerena na pastoralnu
brigu i kao bivši međugorski župnik izjavljujem da smo
potpuno otvoreni i spremni na suradnju s bilo kojom komisijom koju
službena Crkva imenuje. Župu Međugorje od samih početaka zakonito vode
franjevci koje su, sukladno crkvenim propisima, predlagale i imenovale
mjerodavne crkvene vlasti. Pastoralno osoblje želi da sva tamošnja događanja budu u skladu s crkvenim propisima i
učiteljstvom Crkve. Međugorje nije, kako to neki misle i izjavljuju,
“projekt pojedinaca ili pojedinih skupina”, nego
milosni dar neba i velika ponuda današnjem čovjeku i
čovječanstvu.

• Događa li se u Međugorju ipak nešto zakulisno?

– U Međugorju se ne događa ništa tajno niti zakulisno, skriveno od očiju javnosti. Svatko može kao vjernik ili nevjernik doći i vidjeti što se tamo događa i zbog čega se tamo okupljaju tolike mase hodočasnika iz cijelog svijeta. Brojke jasno potvrđuju da je, unatoč svemu, Međugorje danas u svijetu jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u Katoličkoj crkvi, duhovno žarište i neodoljivi magnet za mnoge bogotražitelje.

Zadnja promjena: Caesar; ned 14 ruj 2008, 22:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Cezare,
mozes li nam molim te navesti link ovih informacija.Hvala.

more_horiz
[ Stvarno bih zelio da se Gospa prikaze jednog dana protestantima i adventistima, kakakv bi to bio preokret,
kakav bi to bio urnebes. ]

Blago onima koji NE vide, A vjeruju !

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply