I sam sam jednom bio u Mđgr. Isto tako me je pogodila predanost ljudi opterećni raznim grijesima, jedinstvo vjernika koji su se okupili oko vatre i spojeni rukama u krug slavili Mariju. Čak sam sve to snimio jer me je to dirnulo. Dirunulo je moje osjećaje, mene kao grešnika koji sam tražio pravi put do Boga. RKC je rekla da previše ne smijem pitati po pitanju objašnjenja Biblijske istine već treba samo vjerovati. Tako je lakše - vjerovati i prepustiti onima gore da se brinu za tvoje spasenje, a ti trebaš biti samo član crkve i po tome si spašen. Marija će posredovati za tebe Isusu i sve je riješeno. Treba samo iskazivati pobožnost u praktičnom smislu.
Ali sve to za mene je bila samo odskočna daska kao i za Češljugara da nađem ono što je izvorno i jedino istinito.
Poznatno je što Biblija živa riječ Božja govori po pitanju mrtvim. Na mnogim mjestima čitamo o tome, npr. 1. Sol 4:16 gdje vidimo da nitko neće preteći mrtve pri Kristovom dolasku. Mogao je Isus u svojoj mudrosti barem na jednom mjestu dodati - "moja Majka će biti kraj mene, ona će uz Mojsija, Iliju i Enoha biti prva uznesena!". Ali ne, niti jedna riječ o tome. Ovako ostaje da ona spava sa ostalima, osim onima koji su uskrsnuli kada je Isus umro, i prikazani na nebu, i ranije spomenutom trojicom.
U prvom čudu Isus kaže svojoj majci: "Što je meni do tebe ŽENO", "moj čas još nije došao!". Tko ovdje koga sluša - Isus Mariju ili Marija Isusa, tko je ovdje veći, na zemlji. Ispada da je Marija viša od Isusa, Božjeg sina, a ona se postavlja na položaj "Kraljice neba".
2. Pet 3:14 nas upozovrava da čekamo čisti Isusov dolazak. Trebamo pratiti znakove Kristvog dolaska, i biti će mnogih lažnih znakova koji nas pokušavaju zavarati. Ukazanja govore da su došli mjesto Krista i da govore nebeske poruke. To je jedan siguran znak lažnog Kristovog dolaska, jer će Krist svima vjernima savršeno dati do znanja kada on ima doći.
Ivan 8:44 kaže da je crni otac laži i da neprestano zavodi narod.
Vječni rat koji se od njegovog pada vodi trajat će do kraja ovog poretka stvari, dog grijeha bude, Ezek 28:17, Izaija 14:13-14. Od kada je zbačen za zemlju nastali su još veći problemi za zemljane - Otk 12:7-9, 2. Petr 2:4, Juda 6.
Vrijeme suda je blizu i to crni zna - Ivan 12:31 i stoga je većma aktivniji da zavede za sebe što veći broj duša neutemeljenih na istini - 1. Pet 5:8. Sami vidimo oko sebe što sve radi u svim sferama - rastave na svakom koraku, prevare, lopovluk, nepoštenje, ubojstva, ljubavi nigdje nema ni za lijek.
Srž svega je ono obećanje za Češljugara po pitanju crnih palih anđela. Objašnjenje toga nalazimo po redu:
prva prevara je od crnog da ljudi ne mogu umrijeti, Post 3:4, što se vjeruje za Mariju da živi protivno pismu, ako ćemo u njega vjerovati ili u snove nekog pape od prije 57 godina?!
S obzirom da postoje dobri i zli duhovi, oni koji zavode narod su zli iz Otk 12:9,12 a poradi toga što mrtvi spavaju i ne znaju ništa i čekaju sud. Stoga ako je tko imao viđenja od mrtvih, to su crni duhovi, a ne duše pokojnih. Mnogi filmovi su snimljeni na tu temu.
Saul je komunicirao sa mrvih duhom proroka u 1. Ljet 10:13 i posljedica toga je bila njego smrt - fizička odmah a duhovna po Kristovom 3. dolasku.
Krist je neprijatelja pobijedio u kušnji u pustinji Riječju - "Pisano je...". Ako se pouzajemo u vjerodostojnost Riječi, onda ćemo se pouzdati na onoga koji niti jednu bitku nije izgubio a vodio je rat za nas. Fil 4:13 nam daje snagu da i mi Kristovom silom budemo pobjednici u ovim posljednjim danima i spremimo se kao 5 mudrih djevojaka za doček našeg zaručnika, tj. bolje rečeno Kralja Slave!
Naš rat nije protiv vidljivih sila, Ef 6:11-12, i zato nam treba posebna oprema da izađemo kao pobjednici za bitku života.
Moja je želja za svaku vjernu dušu da se potpuno pokori Bogu u skladu sa njegovom Rječju i da po njoj živi jer ona je Sila Božja.
Amen!