Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 21 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Hm....kako god želiš to interpretirati.
Treba biti glup i vjerovati da se u Međugorju ništa nije dogodilo...no pitanje je,je li od Boga ili đavla?jer činjenica je da neke poruke kontradiktiraju s Biblijom,

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 21 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Hm....kako god želiš to interpretirati.
Treba biti glup i vjerovati da se u Međugorju ništa nije dogodilo...no pitanje je,je li od Boga ili đavla?jer činjenica je da neke poruke kontradiktiraju s Biblijom,

sigurno nisu od đavla
već sam u 3-4 ranija posta pisao zašto nema teorije da bi bile od đavla
koji bi demon , zloduh davao svijetu takve poruke i to tako dugo:affraid: kako

time samo čini evangelizaciju i katehezu
pa , ljudi moji jeli to moguće affraid
pa gdje to ima:sunny: I love you

more_horiz
Da,i ja to mislim.Ne znam,stvarno mi je to čudno...ali ipak,nakon što sam vidio neke stvari,odlučio sam koncentrirati svoju vjeru isključivo na Oca-Jahvu,Sina-Isusa,i Duha Svetog.mislim da tu nema apsolutno ništa loše.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Da,i ja to mislim.Ne znam,stvarno mi je to čudno...ali ipak,nakon što sam vidio neke stvari,odlučio sam koncentrirati svoju vjeru isključivo na Oca-Jahvu,Sina-Isusa,i Duha Svetog.mislim da tu nema apsolutno ništa loše.

slažem se
svatko ima neki svoj put i način da dođe do Boga
nekima će sigurno pomoći i poruke iz međugorja

one su sigurno evanđeoske, kristocentrične i spasonosne
sigurno Bog zna zašto ih daje preko 6 vidjelaca , bolje nego mi
nije na nama da naprasno i bez jakih argumenata , pod svaku cijenu , gasimo ili zatiremo te plodove kojih sigurno ima

more_horiz
Neka iskrena duša odluči da li su te poruke od Boga ili od koga drugoga, danas kada ima toliko pokušaja prevara. A najveća prevara biti će upravo gluma Kristovog dolaska. Mnogi će se pokloniti svijetlom biću, a ono neće biti Krist, već... zna se. Da možda za neke već sada nije kasno?! Jesmo li sigurni da ne robujemo svojim osjetilima i željama, kada tražimo nešto tamo gdje Bog ne postavlja, a ima prostora za onogo drugog? Ako smo 100 % sigurni u svoju povezanost sa Bogom, onda smo sigurni da nam se Bog i na ovaj način javlja!
p.s. ostajem dužan poslati Češljugaru dokaz iz Biblije što se tiče porijekla tih objava!

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
sigurno nisu od đavla

Svaka evangelizacija trudi pridobiti vjernike za sebe, a najstarija je ona od postanka, od prevare Adama i Eve!
Kada je Isus došao na svijet, 4000 godina nakon stvaranja svijet je bio pun zloduhova u punoj svojoj snazi. Danas su još aktivniji, jer vrijeme im je odbrojano i Isus treba uskro doći. Zato tvoj argument ni malo ne pije vodu. Deder nešto tvrđe da povjerujemo u to.

more_horiz
Darko je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
sigurno nisu od đavla

Svaka evangelizacija trudi pridobiti vjernike za sebe, a najstarija je ona od postanka, od prevare Adama i Eve!
Kada je Isus došao na svijet, 4000 godina nakon stvaranja svijet je bio pun zloduhova u punoj svojoj snazi. Danas su još aktivniji, jer vrijeme im je odbrojano i Isus treba uskro doći. Zato tvoj argument ni malo ne pije vodu. Deder nešto tvrđe da povjerujemo u to.

pije vodu itekako
prvo ono što sam ranije rekao 2-3 puta : koji bi zloduh tako "odvlačio"ljude od vjere , naprotiv, porukama iz međugorja samo se privlače ili UTVRĐUJU ljudi u vjeri;)

drugo su plodovi međugorja- o njima sam isto ranije pisao , pogledaj temu od početka (sve ima napisano da se ne ponavljam)

more_horiz
Darko je napisao/la:

p.s. ostajem dužan poslati Češljugaru dokaz iz Biblije što se tiče porijekla tih objava!

Ako se konkretno tiče Međugorja napiši ih ovdje da svi vidimo.

more_horiz
dajem jedno kratko svjedočanstva jednog forumaša:

dana 25.2 sam bio u MEĐUGORJU sa ZADRANIMA iz molitvene zajednice APOSTOLI KRVI KRISTOVE koju vodi č.s.LJILJA MARIĆ.Kad smo sišli sa podbrda kaže ona ajmo na ukazanje.Ja sam bio skeptičan spram naručenih ukazanja a za ovo se znalo dugo ranije.Pristao sam i stigli smo par minuta prije ukazanja.Mislim da je vidjelici bio rođendan.Sami trenutak dolaska GOSPINOG sam osjetio silno pomazanje i plakao sam.Pogledao sam oko sebe i vidio nekoliko osoba isto sa suzama i bilo mi je jako žao zašto sam sumnjao u te osobe vidioce.Zamolio sam i GOSPU da mi oprosti i zahvalio sam BOGU da sam imao milost biti tu.BVB

more_horiz
Ja sam dugo pratio Međugorje,molio se Gospi(do prije 2 mjeseca),zaista proučavao jako puno toga,i zvuči mi nevjerojatno da bi to mogla biti laž...
mene osobno smatram da je Međugorje preobratilo,početkom ožujka 2006.,kad sam još imao 16 godina,kad sam čitao svjedočanstva o Međugorju i poruke.To me je 'uvuklo' u vjeru.nešto manje od godinu dana poslije,počele su se u mene stvarati neke sumnje u mene na osnovanoj bazi...ali ipak,prevladavajući instinkt je onaj da su takve stvari pitanja života i smrti.nije svejedno molim se Božjem ili poganom duhu...ja sam odlučio koncentrirati svoje spasenje samo na Oca,Jahvu i Duha Svetoga.Mislim da time ne mogu pogriješiti,makar Gospa međugorska bila autentična,što je moguće.

more_horiz
Pa Izraele da li bi mogao malo poblize da objasnis sta se to dogadja u Medjugorju i kakva su to prorostva?Svima bi nam bilo lakse da diskutujemo.

more_horiz
I sam sam jednom bio u Mđgr. Isto tako me je pogodila predanost ljudi opterećni raznim grijesima, jedinstvo vjernika koji su se okupili oko vatre i spojeni rukama u krug slavili Mariju. Čak sam sve to snimio jer me je to dirnulo. Dirunulo je moje osjećaje, mene kao grešnika koji sam tražio pravi put do Boga. RKC je rekla da previše ne smijem pitati po pitanju objašnjenja Biblijske istine već treba samo vjerovati. Tako je lakše - vjerovati i prepustiti onima gore da se brinu za tvoje spasenje, a ti trebaš biti samo član crkve i po tome si spašen. Marija će posredovati za tebe Isusu i sve je riješeno. Treba samo iskazivati pobožnost u praktičnom smislu.
Ali sve to za mene je bila samo odskočna daska kao i za Češljugara da nađem ono što je izvorno i jedino istinito.
Poznatno je što Biblija živa riječ Božja govori po pitanju mrtvim. Na mnogim mjestima čitamo o tome, npr. 1. Sol 4:16 gdje vidimo da nitko neće preteći mrtve pri Kristovom dolasku. Mogao je Isus u svojoj mudrosti barem na jednom mjestu dodati - "moja Majka će biti kraj mene, ona će uz Mojsija, Iliju i Enoha biti prva uznesena!". Ali ne, niti jedna riječ o tome. Ovako ostaje da ona spava sa ostalima, osim onima koji su uskrsnuli kada je Isus umro, i prikazani na nebu, i ranije spomenutom trojicom.
U prvom čudu Isus kaže svojoj majci: "Što je meni do tebe ŽENO", "moj čas još nije došao!". Tko ovdje koga sluša - Isus Mariju ili Marija Isusa, tko je ovdje veći, na zemlji. Ispada da je Marija viša od Isusa, Božjeg sina, a ona se postavlja na položaj "Kraljice neba".
2. Pet 3:14 nas upozovrava da čekamo čisti Isusov dolazak. Trebamo pratiti znakove Kristvog dolaska, i biti će mnogih lažnih znakova koji nas pokušavaju zavarati. Ukazanja govore da su došli mjesto Krista i da govore nebeske poruke. To je jedan siguran znak lažnog Kristovog dolaska, jer će Krist svima vjernima savršeno dati do znanja kada on ima doći.
Ivan 8:44 kaže da je crni otac laži i da neprestano zavodi narod.
Vječni rat koji se od njegovog pada vodi trajat će do kraja ovog poretka stvari, dog grijeha bude, Ezek 28:17, Izaija 14:13-14. Od kada je zbačen za zemlju nastali su još veći problemi za zemljane - Otk 12:7-9, 2. Petr 2:4, Juda 6.
Vrijeme suda je blizu i to crni zna - Ivan 12:31 i stoga je većma aktivniji da zavede za sebe što veći broj duša neutemeljenih na istini - 1. Pet 5:8. Sami vidimo oko sebe što sve radi u svim sferama - rastave na svakom koraku, prevare, lopovluk, nepoštenje, ubojstva, ljubavi nigdje nema ni za lijek.
Srž svega je ono obećanje za Češljugara po pitanju crnih palih anđela. Objašnjenje toga nalazimo po redu:
prva prevara je od crnog da ljudi ne mogu umrijeti, Post 3:4, što se vjeruje za Mariju da živi protivno pismu, ako ćemo u njega vjerovati ili u snove nekog pape od prije 57 godina?!
S obzirom da postoje dobri i zli duhovi, oni koji zavode narod su zli iz Otk 12:9,12 a poradi toga što mrtvi spavaju i ne znaju ništa i čekaju sud. Stoga ako je tko imao viđenja od mrtvih, to su crni duhovi, a ne duše pokojnih. Mnogi filmovi su snimljeni na tu temu.
Saul je komunicirao sa mrvih duhom proroka u 1. Ljet 10:13 i posljedica toga je bila njego smrt - fizička odmah a duhovna po Kristovom 3. dolasku.
Krist je neprijatelja pobijedio u kušnji u pustinji Riječju - "Pisano je...". Ako se pouzajemo u vjerodostojnost Riječi, onda ćemo se pouzdati na onoga koji niti jednu bitku nije izgubio a vodio je rat za nas. Fil 4:13 nam daje snagu da i mi Kristovom silom budemo pobjednici u ovim posljednjim danima i spremimo se kao 5 mudrih djevojaka za doček našeg zaručnika, tj. bolje rečeno Kralja Slave!
Naš rat nije protiv vidljivih sila, Ef 6:11-12, i zato nam treba posebna oprema da izađemo kao pobjednici za bitku života.
Moja je želja za svaku vjernu dušu da se potpuno pokori Bogu u skladu sa njegovom Rječju i da po njoj živi jer ona je Sila Božja.
Amen!

more_horiz
Evo baš sam našao nešto zanimljivo na ovu temu na:
https://www.youtube.com/watch?v=NlPHHl0AjZk
pa ko hoće nek pogleda.

more_horiz
nasrecu, totus, morati cu te razocarati i reci ti da to sto su ti turisti snimili je sasvim normalna pojava pri fotografiranju/snimanju sunca. Very Happy

more_horiz
Gledajte,ja ne sumnjam NI NAJMANJE da se tamo takva čuda događaju,i glupo mi je kad vidim da dođe ovako netko tipa dominik pa to negira jer je jasno da se tamo takve stvari itekako događaju,ali pitanje je-je li moguće da su ta znamenja ne od Boga?je li moguće?

more_horiz
Najbolje da prosudiš sam na osnovu glasa što ti Bog govori!

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Ja sam dugo pratio Međugorje,molio se Gospi(do prije 2 mjeseca),zaista proučavao jako puno toga,i zvuči mi nevjerojatno da bi to mogla biti laž...
mene osobno smatram da je Međugorje preobratilo,početkom ožujka 2006.,kad sam još imao 16 godina,kad sam čitao svjedočanstva o Međugorju i poruke.To me je 'uvuklo' u vjeru.nešto manje od godinu dana poslije,počele su se u mene stvarati neke sumnje u mene na osnovanoj bazi...ali ipak,prevladavajući instinkt je onaj da su takve stvari pitanja života i smrti.nije svejedno molim se Božjem ili poganom duhu...ja sam odlučio koncentrirati svoje spasenje samo na Oca,Jahvu i Duha Svetoga.Mislim da time ne mogu pogriješiti,makar Gospa međugorska bila autentična,što je moguće.

drago mi je da si imao takvo iskustvo
htio bih naglasiti još nešto , više drugima nego tebi: Gospa je uvijek put ka Isusu
ona ni u međugorju ne stavlja sebe na 1. mjesto , dapače , sve njezine poruke, meditacije i savjeti uvijek su usmjereni tome da spoznamo otkupiteljsku i spasonosnu ulogu Isusovu, ali i vrijednost Crkve kao mističnog Tijela Kristova

zato često spominje važnost euharistije, ispovijedi preko svećenika isl.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Gledajte,ja ne sumnjam NI NAJMANJE da se tamo takva čuda događaju,i glupo mi je kad vidim da dođe ovako netko tipa dominik pa to negira jer je jasno da se tamo takve stvari itekako događaju,ali pitanje je-je li moguće da su ta znamenja ne od Boga?je li moguće?

teoretski je moguće

ali kad proučiš sve te poruke i kad uvidiš koliko dugo traju, zaključiti ćeš ( kao što su zaključili mnogi svećenici i teolozi KC koji se malo više bave mističko-proročkom teologijom) da nema čak ni teorije da sve to u slučaju međugorja radi sotona:heart:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply