Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
25.06.2007 15:15

26. obljetnica Gospinih ukazanja - Međugorje posjetilo više od sto tisuća ljudi

Fra Ivan Sesar: Priznanje Međugorja prepuštamo institucijama Crkve

Autor Velimir Begić i Vera Soldo

Crkvene institucije još se spore o međugorskim događanjima u posljednjih 26 godina, te niti nakon više od dva i pol desetljeća nisu donijele zaključak događa li se u tome malom hercegovačkom selu nešto nadnaravno ili ne. Međutim, to nije spriječilo više od dvadeset milijuna hodočasnika sa svih strana svijeta da sve ove godine redovito posjećuju Međugorje.

Međugorje slavi Boga
Tako je bilo i za 26. obljetnicu Gospinih ukazanja. Osjetno manje nego prošle godine, ali više od sto tisuća ljudi, pješice, automobilima, autobusima... slijevalo se proteklog vikenda i jučer u Međugorje. Drago nam je da je manje ljudi. Puno hodočasnika imali smo za Uskrs.

Za očekivati je bilo da će ih ove godine biti manje, jer je prošle godine bila jubilarna, 25. obljetnica. Međutim, u Međugorju se ne slave obljetnice, nego Bog. Ne slavimo samo na obljetnicu, nego 365 dana godišnje kazao je međugorski župnik fra Ivan Sesar, koji se osvrnuo na medijske napise u povodu najavljenog dolaska fra Raniera Cantalamese, demantiravši ih.

Mise na 17 jezika
On je službeni vatikanski propovjednik i trebao je prenijeti službeni stav Vatikana. Ne tražimo potvrdu međugorskih ukazanja i u to se ne želimo miješati, to prepuštamo odgovornim institucijama u Crkvi, a mi smo tu da služimo hodočasnicima i molimo kazao je fra Ivan Sesar.

Jučer su u Međugorju služene 22 mise na sedamnaest svjetskih jezika, a uz koncelebriranje gotovo dvije stotine svećenika. Središnje misno slavlje predvodio je fra Zoran Senjak. Skupina hodočasnika s Havaja čak je 22 sata letjela zrakoplovom kako bi stigla u Međugorje.

Međugorje je postalo globalni fenomen, planetarno poznato svetište. Ova rijeka hodočasnika već 26 godina je dokaz kako ovdje čovjek može pronaći, vjeru, utjehu, srce, ljubav, sebe i Boga, bez obzira na sve rasprave o tomu ima li u Međugorju Gospe ili ne. Vidioci su postali svjedoci vjere, nisu ih mogli zaustaviti ni tadašnja "milicija", ni liječnici niti zatvori kazao je fra Tomislav Pervan.

Dani iščekivanja

Danas sam sretan i radostan. Bog mi je dao puno, ali puno od mene i traži. Ovo je veliki dar, ali i velika odgovornost, koju svaki dan osjećam. Nije mi jednostavno svaki dan biti s Gospom i ponovo se vraćati u stvarni život. Svaka obljetnica znači mi povratak na početak i prisjećanje na te prve dane.

Dane straha i iščekivanja u tadašnjem surovom sustavu. Svake se godine moram prisjetiti tih početaka kazao nam je jedan od vidjelaca Ivan Dragičević, kojemu se sinoć u 22 sata na Podbrdu, kao i prije 26 godina, ukazala Gospa.

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/484623/index.do
"U svakoj svojoj izjavi Kongregacija za nauk vjere jasno je
naglašavala, u pismima francuskim biskupima, i 1995. i 1996. i 1998.
godine, da na temelju Biskupske izjave iz Zadra, 1991., nisu dopuštena
"hodočašća" u Međugorje, ni "na župnoj ni na biskupijskoj razini",
dapače ni "privatna" ako bi se time potvrđivala ukazanja, koja
Crkva do danas nije priznala.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/484623/index.do
"U svakoj svojoj izjavi Kongregacija za nauk vjere jasno je
naglašavala, u pismima francuskim biskupima, i 1995. i 1996. i 1998.
godine, da na temelju Biskupske izjave iz Zadra, 1991., nisu dopuštena
"hodočašća" u Međugorje, ni "na župnoj ni na biskupijskoj razini",
dapače ni "privatna" ako bi se time potvrđivala ukazanja, koja
Crkva do danas nije priznala.

nešto nam je jako mrk ," opasna pogleda" naš lokalni biskup
previše za pastira koji bi trebao širiti ljubav i evanđelje:|

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

kako ti samo sudiš preko "uzvišenih" poriva i "bitnih" stvari.
Sad je nečiji vanjski izgled bitan. Žalosno ali tipišno za međugoransku sektu.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

kako ti samo sudiš preko "uzvišenih" poriva i "bitnih" stvari.
Sad je nečiji vanjski izgled bitan. Žalosno ali tipišno za međugoransku sektu.

ne bih volio da me on uči o vjeri i ljubavi među ljudima
opasno mi izgleda
onakav mrk , poput nekog lošeg političara

pogledaj mu samo pogled u očima
sjeti se kakav je imao pogled jedan biskup Kuharić ili papa Ivan P. II
a pogledaj ovaj pun mržnje:pirat:
siguran sam da je tada razmišljao o zločestim vidiocima iz međugorja

CRKVA Biskupski ordinarijat u Mostaru o nepriznatim ukazanjima u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji

Hodočašća u Međugorje nedopuštena

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 Hrv_peric

more_horiz
Ne vidim u pogledu ikakav problem.
Uostalom na licu se vidi muka u kojoj djeluje biskup i samo kad bi čitao sve laži koje ti pišeš o njemu i Crkvi kao leglu masona je dovoljno da ima muku na licu.
No zar je bitan izgled, ima tema o tome kako kršćani padaju na izgled a ti si dokaz da ima takvih katolika.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Uostalom na licu se vidi muka u kojoj djeluje biskup i samo kad bi čitao sve laži koje ti pišeš o njemu i Crkvi kao leglu masona je dovoljno da ima muku na licu.
No zar je bitan izgled, ima tema o tome kako kršćani padaju na izgled a ti si dokaz da ima takvih katolika.

meni se čini da si on sam stvara "muku kako ti kažeš"
time što nerealno smatra da su vidioci -čak 6 njih lažljivci , da su bolesni halucinanti, da su pod pokvarenim ngovorom franjevaca i slične nebuloze

opće poznata stvar je da u većini slučajeva ljudi sami zbog svog karaktera, tipa ličnosti , tvrdoće srca isl stvaraju pakao sebi i drugima
mnogi eremiti , sveci i duboki mislioci KC su često znali reći da je čovjek sam sebi najveći neprijatelji i da sam sebi stvara utvare i neprijatelje tamo gdje ih realno nema

slično tome, i biskup perić , se upleo od samih početaka u mrežu iz koje sada nema moralne snage da se izvuče i prizna svoje pogreške
a žao mi je što je tako

more_horiz
Izrail je napisao/la:

meni se čini da si on sam stvara "muku kako ti kažeš"
time što nerealno smatra da su vidioci -čak 6 njih lažljivci , da su bolesni halucinanti, da su pod pokvarenim ngovorom franjevaca i slične nebuloze

opće poznata stvar je da u većini slučajeva ljudi sami zbog svog karaktera, tipa ličnosti , tvrdoće srca isl stvaraju pakao sebi i drugima
mnogi eremiti , sveci i duboki mislioci KC su često znali reći da je čovjek sam sebi najveći neprijatelji i da sam sebi stvara utvare i neprijatelje tamo gdje ih realno nema

slično tome, i biskup perić , se upleo od samih početaka u mrežu iz koje sada nema moralne snage da se izvuče i prizna svoje pogreške
a žao mi je što je tako

Čuj bilo bi divno da sebe poznaš isto tako kako misliš da poznaš biskupa.
Samo pazi često je taj umišljaj ogledalo pa više govori o onom koji piše.
Dakle izgled nije mjerilo.
I bilo bi bolje da prestaneš s podmetanjima prema njemu i ispovjediš grijehe.

more_horiz

pogledaj malo kako moralne i vjerske istinske VELIČINE gledaju na međugorje i plodove koje ono donosi , i kako sa govornica ne govore kategorički protiv ukazanja, ne bacaju drvlje i kamenje na Gospine poruke i 6 vidioca:

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 Duj25. LIPNJA NAVR AVA SE DVADESET GODINA OD PRVOG MEĐUGORSKOG UKAZANJA
Izabranici "izabranog naroda" ne priznaju ukazanja (2. dio)

Pi e: Gordana Dujić

Međugorsko ukazanje uznemirilo je duhove. Komunističke vlasti će reagirati spremno i uvjeravati javnost da je ukazanje zajednička urota vanjskih i unutarnjih neprijatelja dr ave. Već prvih dana ukazanja, onda nji komunistički re im je, najprije preko liječnika u Čitluku i Mostaru, poku ao dokazati da su priče o ukazanjima obične djetinjarije, iskazi bolesne djece. Kad su liječnici utvrdili da su djeca sasvim zdrava, sastavljena je komisija od dvanaest liječnika i psihijatara koja je imala zadatak djecu proglasiti du evno bolesnima, to im nije uspjelo jer to Komisija, unatoč pritiscima, nije htjela učiniti. Vidioci, djeca od 10 do 17 godina, unatoč iscrpljujućim saslu anjima i zastra ivanjima, nisu se dali pokolebati. I dalje su ustrajali u vjerovanju da im se ukazuje Bla ena Djevica Marija i da donosi poruke ljubavi za upu i cijeli svijet.
I dok je komunistički re im spremno reagirao, Crkvu je ukazanje zateklo nespremnom. Tada nji međugorski upnik fra Jozo Zovko, koji se za ukazanja nalazio u Njemačkoj, vrlo je sumnjičavo prihvatio glasine koje su do njega doprle o ukazanju. Vrativ i se u upu, dugo i mnogo je razgovarao s djecom prije nego je prihvatio njihovu priču o prelijepoj eni koja se predstavlja kao Kraljica Mira. Ni ta od poruka te ene nije odudaralo od temeljnih istina Katoličke crkve, dapače, te poruke su samo jo vi e doprinijele njihovom boljem razumijevanju. Prihvativ i dječje iskaze kao autentične, fra Jozo postaje meta komunističkih vlasti koje ga kleveću kao čovjeka koji je sve to "izmislio i organizirao" s ciljem ru enja ustavnopravnog poretka. Uhićen je, optu en i zatvoren na osnovu nekoliko rečenica iz propovijedi, izvađenih iz konteksta kako bi se "dokazalo" njegovo protudr avno djelovanje. Istovremeno, sve vjernike se u medijima ismijavalo kao lakovjerne, a hodočasnicima se nastojalo onemogućiti posjet Međugorju.
Mjesni spor prerasta okvire Međugorja

Ukazanje Kraljice mira duboko je potreslo crkvu na tom području i zao trilo stoljetni spor između dijecezanskih i franjevačkih svećenika u mostarskoj biskupiji.
Na početku ukazanja mjesni biskup Pavao anić javno je rekao: "Duboko sam uvjeren da nitko djecu, koja ka u da su vidjeli Gospu, da nitko tu djecu nije podgovorio. Da se radi o jednom djetetu, moglo bi se reći: Ma taj ima neku tvrdu glavu, pa ne mo e ni policija iz njega ni ta izvući. estoro nevine, jednostavne djece kroz pola sata bi, kad bi ih netko nagovorio, kazala sve. Nitko od svećenika, ja jamčim, nije imao tu nikakve namjere niti udjela da bi tu djecu na ne to nagovorio... Također sam uvjeren: Djeca ne la u! Djeca govore točno ono to je u njihovim srcima... Sigurno je: Djeca ne la u." (propovijed u Međugorju prigodom blagdana sv. Jakova, za titnika međugorske upe, 25. srpnja 1981.)
A onda je u potpunosti promijenio svoj stav.
Za to? Je li od svojih nadređenih dobio drugačije naputke? Je li pod prijetnjama i pritiskom milicijskih tortura promijenio iskaz? Je li svećenstvo bilo ucijenjeno od komunističkih vlasti?
Bilo kako bilo, posljedice promjene njegova stava odrazile su se, kako na lokalnoj, tako i na svjetskoj razini. Naime, Međugorje nije vi e bilo mala, nepoznata upa izgubljena u hercegovačkom kamenu, ono je postalo svjetski poznato sveti te. eleći sačuvati tzv. biskupsku kolegijalnost, biskupi Crkve u Hrvata otada se nastoje uzdr ati od izjava. Međutim to nije spriječilo strane crkvene dostojanstvenike da progovore. Tako će kardinal Hans Urs von Balthasar, smatran jednim od najdubljih teologa na ega vremena, stalni član papinske teolo ke komisije, napisati biskupu aniću:
"Monsinjore!
Kakav li ste samo alostan dokument razaslali po cijelom svijetu! Bio sam duboko pogođen kad sam vidio na ovaj način degradiranu biskupsku slu bu. Umjesto da se strpite, kao to vam se preporučivalo s vi eg mjesta, Vi grmite i bacate jupiterovske strijele, ocrnjujući renomirane i nedu ne osobe, dostojne Va ega po tovanja i Va e za tite. Vi ponovno izlazite s optu nicama koje su sto puta pobijene."
Slu beni stav Crkve

Budući da je Kongregacija za nauk vjere, s kardinalom Josipom Ratzingerom na čelu, odbacila "rezultate" dviju komisija biskupa anića kao nestručne i neutemeljene, naredila je da Biskupska konferencija Jugoslavije uspostavi svoju komisiju koja će se ozbiljnije pozabaviti međugorskim ukazanjima. Premda ni ta komisija nije ozbiljnije proučavala spomenuta ukazanja, barem nije ustvrdila da ukazanja nisu istinita, nego je izjavila da jo nije do la do pravih dokaza za nadnaravnost ukazanja. Taj stav je, zbog sveopćeg uvjerenja u svijetu da su ukazanja istinita, bila prisiljena prihvatiti i Biskupska konferencija Jugoslavije na svom redovnom zasjedanju u Zadru 9. - 11. travnja 1991. gdje je usvojena sljedeća izjava: "Biskupi od samog početka prate međugorska događanja preko dijecezanskog biskupa, biskupske Komisije i Komisije Biskupske konferencije Jugoslavije za Međugorje.
Na temelju dosada njeg istra ivanja ne mo e se ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama.
Međutim, brojna okupljanja vjernika s raznih strana koji u Međugorje dolaze potaknuti i vjerskim i nekim drugim motivima zahtijevaju pozornost i pastoralnu skrb u prvom redu dijecezanskog biskupa, a s njim i drugih biskupa, kako bi se u Međugorju, i povezano s njime, promicala zdrava pobo nost prema Bla enoj Djevici Mariji, u skladu s učenjem Crkve.
U tu svrhu biskupi će izdati i posebne prikladne liturgijsko-pastoralne smjernice. Isto tako preko svojih će Komisija i dalje pratiti i istra ivati cjelokupno događanje u Međugorju."
Ipak, bilo je i značajnih iznimaka među Hrvatima. Tako će prof. dr. Adalbert Rebić (profesor svetopisamskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, do 1996. po crkvenom dopu tenju predstojnik Ureda za prognanike u hrvatskoj Vladi) u jednom intervjuu reći:
"A ako me pitate za Međugorje, reći ću vam: Međugorje je dar Bo ji na em narodu na onim prostorima.(...) Međugorje je duhovna oaza. Tu čovjek do ivi blizinu Bo ju kao na Sinaju. Tu je ne to posebno. Ne to to ni u Lourdesu ni u Fatimi ne mo ete do ivjeti.(...). A za to neki na i svećenici ili biskupi na to gledaju krivim okom? Zato to je fenomen Međugorja u sferi otaca franjevaca? Onda je alosno! Vidio sam ondje Duha Bo jega na djelu: ondje su mise, ispovijedi, molitve, pokore svaki dan, i po cijeli dan, od jutra do kasne večeri. Pa kome mo e biti krivo to se ljudi tako mole, ispovijedaju, pjevaju, to su sretni, to du evno ozdravljaju...
Mislim da neki biskupi ne shvaćaju da vlast u crkvenom smislu ne znači kako treba vladati, zapovijedati, nego iznad svega, kako valja slu iti, ljubiti, pomagati. To je smisao vlasti u Crkvi i smisao biskupa također: biskup treba koordinirati, ljubiti, slu iti, po tovati dostojanstvo svakoga čovjeka, i dijecezanskog i franjevačkog svećenika."
Nakon podjele Jugoslavije na različite nezavisne dr ave, članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine su trebali ponovno ispitati "slučaj" i dati nove izjave.
Dana 2. i 3. srpnja 1996. u Sarajevu je odr ano VI. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH). Bili su prisutni svi njezini članovi: predsjednik kardinal Vinko Puljić, banjalučki biskup Franjo Komarica, biskup iz Mostara Ratko Perić i pomoćni biskup vrhbosanski Pero Sudar. S tog zasjedanja donosimo samo tekst koji se odnosi na Gospino ukazivanje u upi Međugorje.
"Biskup iz Mostara izvijestio je Konferenciju o slu benim pismima Kongregacije za nauk vjere upućenim dvojici francuskih biskupa s obzirom na hodoča ća u Međugorje. U pismima, između ostalog, stoji da se 'slu bena hodoča ća u Međugorje, shvaćeno kao mjesto autentičnih marijanskih ukazanja, ne smiju organizirati ni na upnoj ni na biskupijskoj razini, jer bi to bilo u proturječju s onim to su biskupi biv e Jugoslavije ustvrdili' u svojoj izjavi, 10. travnja 1991. Biskupi su to crkveno stajali te primili na znanje i na ravnanje na području svojih biskupija."
Mjesni razdor je tako postao velika prepreka Gospinu djelovanju, jer su mnogi vjernici iz svijeta zbunjeni i ne znaju smiju li ili ne dolaziti u Međugorje. I ne samo vjernici.

Talijanski svećenik o. Gianni Sgreva nedavno je posjetio Međugorje i zajednicu "Oazu mira", čiji je utemeljitelj. Nakon to je osnovao tu zajednicu mladih, priznao je da ga je mučilo pitanje: "Kako utemeljiti i voditi zajednicu koja je povezana sa stvarno ću kao to je Međugorje u kojem se događaju jo 'nepriznata ukazanja'?

Prije utemeljenja zajednice razgovarao sam i s kardinalom Ratzingerom. Saslu ao je sve pozorno i poučio me to činiti. Za Međugorje mi je kazao: 'Ti ne brini za stablo, ti brini o plodovima, o zvanjima, a Međugorje je na a briga.'

Razgovarao sam i sa Sv. Ocem. Govorio sam mu o zajednici i zvanjima povezanim s iskustvom Međugorja. Sv. Otac me saslu ao, pribli io mi se i točno mi u uho kazao, napomenuv i mi da ne zaboravim: 'Ne brinite za Međugorje, jer ja mislim na Međugorje i svaki dan molim za njegov uspjeh: Vi se brinite za zvanja i molite za mene svaki dan.'"

more_horiz
E voliš davit to se vidi i po tome što stavljaš sitna slova.
Ako ti se to dešava stavi samo link.

Kakav je to SLU BENI stav ? :D

Gledaj Sveta je Crkva Katolička i ni ti ni drugi tu nemožete ništa pa ma koliko nadahnuti bili da rujete iznutra i iz vana.

more_horiz
evo šta je papa I.P.II intimno mislio i govorio o međugorju, za one kojima to nešto znači, a svi znamo kolika je veličina Ivan P.II!:

Mnogo je bilo svjedočenja o Papinim gledanjima na Međugorje. Brojna su pohranjena u međugorskom arhivu. Tako je Papa rekao vidjelici Mirjani Dragićević-Soldo u jednom privatnom razgovoru 1987. godine:

"Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao bih"

piše Marijan SIVRIĆ

MEĐUGORJE - Sveti Otac Ivan Pavao II. bio je marijanski papa i bio je sklon Međugorju. To se može zaključiti iz brojnih njegovih susreta i kontakata s biskupima, svećenicima, hodočasnicima, vidiocima... Marija je za njega bila Majka Crkve i put koji vodi prema Kristu. Sveti Otac nije službeno priznao međugorska ukazanja, ali je u njih vjerovao i to je mnogima rekao. Tijekom svojeg pontifikata provodio je ono na što je Gospa pozivala.
Mnogo je bilo svjedočenja o Papinim gledanjima na Međugorje. Neka od njih smo izvukli iz međugorskog bogatog arhiva:

Papa je rekao vidjelici Mirjani Dragićević-Soldo u jednom privatnom razgovoru 1987. godine: "Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao bih."
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 Hb1bMsgr. Maurillo Krieger, prijašnji biskup Florianopolisa (Brazil) bio je u Međugorju četiri puta i o susretima s Papom je napisao: "Nakon privatne mise s Papom 1988., Sv. Otac mi je, a da ga nitko nije ništa pitao, rekao: ’Molite za mene u Međugorju.’ Rekao sam Papi jednom drugom zgodom: ’Idem u Međugorje četvrti put.’ Papa se malo sabrao i rekao:
’Međugorje, Međugorje. To je duhovno središte svijeta.

Isti dan sam razgovarao s drugim brazilskim biskupima s Papom za vrijeme ručka i rekao sam mu: ’Svetosti, mogu li reći vidiocima iz Međugorja da im vi šaljete svoj blagoslov?’ On je odgovorio: ’Da, da’, i zagrlio me."
Skupini liječnika koji posebno brane dostojanstvo nerođenoga života, 1. kolovoza 1989. Papa je rekao: "Da, danas je svijet izgubio smisao nadnaravnoga. U Međugorju su mnogi tražili i našli ovaj smisao u molitvi, postu i ispovijedi."Korejski katolički tjednik ("Katoličke novine") objavio je 11. studenog 1990. zanimljiv članak, što ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije msgr. Angelo Kim: "Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape. Msgr. Kim tom se prigodom obratio Papi riječima: "Zahvaljujući vama, Poljska je oslobođena od komunizma." A Papa je na to uzvratio: "Nisam to ja učinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u Fatimi i Međugorju... Ima biskupa koji su protiv... ali treba gledati i mnoštvo puka koje to jamči, pa brojna obraćenja... sve je to na smjeru Evanđelja; sve te čimbenike treba ozbiljno proučiti."Papa je rekao fra Jozi Zovku 20. srpnja 1992. godine:

"Brinite se za Međugorje, čuvajte Međugorje, ne umarajte se, ustrajte. Hrabro, ja sam s vama. Branite, slijedite Međugorje."

Nadbiskup iz Paragvaja msgr. Felipe Santiago Benetez, u studenom 1994., pitao je Svetog Oca je li ispravno dati odobrenje da se vjernici okupe u duhu Međugorja, pogotovo sa svećenikom iz Međugorja. Sveti Otac je odgovorio: "Odobri sve što se odnosi na Međugorje."
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 Hb1cNa pitanje nadbiskupa Patricka F. Floresa iz San Antonija u Teksasu (SAD) da ne zna što bi učinio - bi li zabranio ili dopustio da mnogi iz njegove nadbiskupije idu u Međugorje, Papa je rekao: "Pusti narod neka ide, tamo se moli."

Ohrabren tom izjavom, rekao je tada Papi: "Ali i mene zovu da pođem s njima u kolovozu." Papa mu je kazao: "Idi i moli se za mene", te je on u Međugorje otišao s Papinim blagoslovom.

U neslužbenom dijelu susreta pape Ivana Pavla II. i hrvatskog državnog i crkvenog izaslanstva, održanog u Rimu 7. travnja 1995., Sveti Otac je rekao i to da postoji mogućnost njegova ponovnog posjeta Hrvatskoj. Pritom je spomenuo mogućnost dolaska u Split, te u marijanska svetišta Mariju Bistricu i u Međugorje.
Dr. Franjo Tuđman, bivši predsjednik Republike Hrvatske, 15. ožujka 1997. godine, rekao je sljedeće: "Ponavljam da mi je pri mom zadnjem razgovoru s njim papa Ivan Pavao II. rekao da bi prigodom posjeta Bosni i Hercegovini, želio posjetiti i Međugorje."
Gospa je u susretima s vidiocima često molila za Svetog Oca, posebice za njegovo zdravlje. Po svjedočanstvu vidjelaca, 13. svibnja 1982., poslije atentata na Papu, Gospa je rekla: "Njegovi su ga neprijatelji pokušali ubiti, ali ja sam ga zaštitila." Gospa šalje preko vidjelaca 26. rujna 1982. svoju poruku Papi: "Neka se smatra ocem svih ljudi, a ne samo kršćana; neka navješćuje neumorno i hrabro poruku Mira i Ljubavi među ljudima."

Gospina poruka
Prigodom boravka pape Ivana Pavla II. u Hrvatskoj, Gospa je rekla:
"Draga djeco! Danas sam s vama sjedinjena na poseban način, moleći za dar nazočnosti mog ljubljenog sina u vašoj domovini. Molite, dječice, za zdravlje moga najdražeg sina koji trpi, a kojeg sam ja izabrala za ova vremena. Ja molim i zagovaram pred svojim sinom Isusom, da se ostvari san koji su imali vaši oci. Molite, dječice, na poseban način jer sotona je jak i želi uništiti nadu u vašem srcu. Ja vas blagoslivljem. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!" (25. kolovoza 1994.)

Papin blagoslov za Vicku
Najpoznatija međugorska vidjelica Vicka i njezin suprug Mario odmah nakon vjenčanja i svadbene večere u siječnju 2002. godine otišli su u Rim na audijenciju kod Svetog Oca. Na audijenciji je bilo 17 bračnih parova.
Drugi po redu bio je bračni par Mijatović, vidjelica Vicka i njezin muž Mario. Klekli su pred Papin dolazak.
Vicka se predstavila: "Ja sam Vicka iz Međugorja", Papa ju je pogledao i s osmijehom ponovio tri puta: "Vicka, Vicka, Vicka" i pomilovao je tri puta po licu, a potom ih je i blagoslovio. Za njih je to bio jedan od najljepših trenutaka u životu.

more_horiz

Papin blagoslov za Vicku
Najpoznatija međugorska vidjelica Vicka i njezin suprug Mario odmah nakon vjenčanja i svadbene večere u siječnju 2002. godine otišli su u Rim na audijenciju kod Svetog Oca. Na audijenciji je bilo 17 bračnih parova.
Drugi po redu bio je bračni par Mijatović, vidjelica Vicka i njezin muž Mario. Klekli su pred Papin dolazak.
Vicka se predstavila: "Ja sam Vicka iz Međugorja", Papa ju je pogledao i s osmijehom ponovio tri puta: "Vicka, Vicka, Vicka" i pomilovao je tri puta po licu, a potom ih je i blagoslovio. Za njih je to bio jedan od najljepših trenutaka u životu.

Kako sam već pisao a i dokazano je da je sve ovo što se pialo o papi Ivanu Pavlu II da je rekao puki umišljaj i nebih to komentirao. No čovječe pa vi nešto uobičajeno podmećete pod nadnaravno. Recimo ovaj gore događaj nije ništa neobično svaki katolički par ima pravo na primanje kod pape. jedini uvjet je da dođe u Rim da zatraži primanje i da ima odijelo mladoženja odnosno mlada vjenčanicu. I ja sam i moja žena tako bili na primanju kod tog istog pape i isto je bio srdačan. Sa svima koji se predstave i pitaju. Eto imam i sliku s tog primanja.
A sad to ispadne nešto specijalno, ma daj molim te pa svi na to imaju pravo i to u roku od 2mjeseca (mislim nisam siguran u broj mjeseci) od vjenčanja.
Dakle radi se o podmetanju isto tako kad je fra Zovko kupio uobičajen papir s blagoslovom od pape kojeg svi imaju pa ga proglasio kao znak odobravanja to je između ostalog i razlog za oduzimanje svećeničkih ovlasti fra Zovki.
Njegovo podmetanje.
Pa čovječe nekog manje upućenog ti bi i prevario ali nemoj toliko mazat oči.
lol!

more_horiz
Kak sam i mislil na konkretnu opasku nema odgovora. Obrati se i vjeruj evanđelju to ti je najbolja garancija spasenja.

more_horiz
Međugorje

Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 39 Medjugorje Međugorje se nalazi u Hercegovini, na pola puta između Luke Ploče i Mostara. Mjesto ima oko 3000 stanovnika i relativno je dobro cestovno povezano sa svijetom. Zahvaljujući Gospinim ukazanjima, Međugorje je od obične seoske župe postalo mjesto okupljanja mnoštva hodočasnika iz cijelog svijeta (u prvih 20 godina preko 20 milijuna) i time jedno od najvećih svjetskih molitvenih središta, usporedivih sa Lourdesom i Fatimom.
Nebrojena svjedočanstva hodočasnika govore o tome kako su upravo na ovom mjestu pronašli vjeru i mir. Crkva sv. Jakova danas je žarište i središte sakramentalnog i molitvenog života ne samo župljana već i hodočasnika.
Mjesto prvih Gospinih ukazanja, nekoliko stotina metara iznad bijakovićkog zaseoka Podbrdo, danas se naziva Brdo Ukazanja. Na putu prema mjestu ukazanja postavljen je veliki drveni križ kojim je označeno mjesto gdje je Gospa trećeg dana ukazanja preko Marije Pavlović po prvi put pozvala na mir. Na samom mjestu ukazanja, u čast 20. obljetnice, postavljen je kip Kraljice Mira izrađen prema modelu onoga koji se nalazi pred župnom crkvom.
Križevac je brdo iznad Međugorja (520 m) na kojem su župljani još 1934. godine podigli 8,56 m visok armiranobetonski križ na kojem stoji: "Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove".
S početkom Gospinih ukazanja, na Križevcu se počeo moliti Križni put. Postaje su u početku bile označene drvenim križevima, a 1988. godine su bili postavljeni brončani reljefi. Na svakome od njih nalazi se Gospa.

more_horiz
Čuj budući da prenosiš s internet stranice koja jasno navodi da se treba navesti izvor ako se prenose tekstovi s nje činič kazneno djelo.
Reprodukcija,
reprezentacija i adaptacija tekstova, crteža, fotografija, zvukova,
logosa, video snimaka i svih materijala sa ovih stranica dozvoljeni su
samo uz navođenje izvora

Ne kužim zašto su tu opasku stavili na svoju stranicu. Možda ti znaš?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Čuj budući da prenosiš s internet stranice koja jasno navodi da se treba navesti izvor ako se prenose tekstovi s nje činič kazneno djelo.
Reprodukcija,
samo uz navođenje izvora

s koje internet stranice prenosim?

more_horiz
A znači sam pišeš?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Reprodukcija,
samo uz navođenje izvora

ma nemoj pametovat
pogledaj šta si napisao

pronađi stranicu s koje sam prenjeo., a da piše ovo gore što si ti naveo:!: lol!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply