Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 12 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
jer u biti ( KAO I NA SVIM DRUGIM FORUMIMA) NEMAŠ ŠTA DRUGO PAMETNO reći,

Ovo je tipično ponašanje fanatičnog pobornika Međugorja koji kad mu se počnu iznositi činjenice što su sve "djeca" od 40 godina dosad iznosila panično bježi i pritom popljuje biskupe tj "svoje" pastire.
Sad će opet na drugim forumima nanovo priskarati kako mu niko nije "uspio dokazati" da djeca lažu i druge nebuloze.
Žalosno i jadno.afro

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 12 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Izrail je napisao/la:
jer u biti ( KAO I NA SVIM DRUGIM FORUMIMA) NEMAŠ ŠTA DRUGO PAMETNO reći,

Ovo je tipično ponašanje fanatičnog pobornika Međugorja koji kad mu se počnu iznositi činjenice što su sve "djeca" od 40 godina dosad iznosila panično bježi i pritom popljuje biskupe tj "svoje" pastire.
Sad će opet na drugim forumima nanovo priskarati kako mu niko nije "uspio dokazati" da djeca lažu i druge nebuloze.
Žalosno i jadno.afro

kao prvo djeca su u vrijeme prvih ukazanja imala između 10 i 17 godina
ali ti to naravno neznaš , jer nisi pročitao nijednu knjigu o međugorju, a izdaješ se za autoritet8)
ako je prošlo od prvih ukazanja 25 godina normalno da sada inaju 40-tak, ali to tebi izgleda opet nije jasno

ako toliko držiš biskupovu "nepogrešivost glede ukazanja i poruka", odgovori mi ( JER NI TO NISI NIKADA NI NAJEDNOM FORUMU ODGOVORIO:!: Question ) zašto biskup perić koji je lokalni biskup , NIJE NIKADA osobno razgovarao sa vidiocima:?: Exclamation

more_horiz
Izrail je napisao/la:

npr. nisi nigdje ni ranije odgovorio -ZAŠTO biskup Perič NIKADA nije pričao sa 6 vidioca -oči u oči- pa da iz prve ruke ocijeni tko su oni, šta govore itd), jer zlosretno miješa kruške i jabuke, hercegovački slučaj i Gospina ukazanja:( pale

Čuj u najmanju ruku niti ti nisi nikada pričao s vidiocima a opet tvrdiš da si samo ti u pravu. Mješaš ti sve i svašta no kad to sam činiš onda ti ne smeta ako ide na ruku turoperatorima.

opet dezinformirašSad
zašto bih ja nužno trebao pričati sa vidiocima:!: Question
(da sam pričao ti bi opet rekao pa šta tvoj razgovor s njima vrijedi, tko zna o čemu ste pričali isl)
pa pričali su mnogi drugi teolozi, svećenici, psihijatri itd
i oni su pisali knjige, članke itd o tome i to detaljno i sa svih aspekata, cjelovito i na nivou ( al tebi se ne da malo to proučiti , jer im A PRIORI ne vjeruješ- ali to je tvoj grijeh- jer gušiš Duha svetoga i proročki glas , a da nisi ni malo proučio bit stvari:cica: )study

zato , ako hoćeš nešto reći o međugorju, malo se više potrudi:study:
to što je rekao lokalni biskup nije dogma , ako nisi znao;)study

more_horiz

Pa ne moraš ali u svom prijašnjem postu to isto spočitavaš biskupu.
Imaš dvostruka mjerila.
Naravno da te to ne priječi da pljuješ biskupe i spočitavaš im to što su razboriti.
Nije ti dovoljno što tajnik Svete Stolice ima jako kritičan stav prema Međugorju. To ti naravno nije dovoljno a i svaki teolog kojeg si spomenuo se srami da ga stavljaš u kontekst koji si ga ti stavio. To ti mogu i pismeno potvrdit jer imam e-pisma od pojedinih.
Najbolje bi bilo da njih pitaš što misle o tome kako si stavio njihovo pisanje u kontekst harange na lokalnog biskupa.
Podržavao si pisanja koja su nazivala "Vatikan je sekta Vatikanaca koji izvlače novce od vjernika" dakle čini si ono i činiš ono čega se pošten katolik srami.

..ali to je tvoj grijeh- jer gušiš Duha svetoga i proročki glas ...

Fakat si pomaknut pa grijeha uopće nema.
I nitko ovdje ne govori o prorocima nego o tzv. vidiocima.
Pothitno si nabavi katekizam i vidi što je grijeh.
Dakle nemoj podlo lagati i podmetati.
Često se zapitam ispovijedaš li ti ove svoje grijehe blaćenja biskupa po silnim forumima i to da tako sablazniš mnoge?

more_horiz
[quote="Izrail"]

Pa ne moraš ali u svom prijašnjem postu to isto spočitavaš biskupu.
Imaš dvostruka mjerila.

vidiš kolko si ograničen i pristran , te na stvar gledaš a priori bez da si proučio stvar
pa naravno da lokalni biskup TREBA pričati sa 6 vidioca, jer sa njima priča i o njima priča čitav svijet , a samo on veličina se ne udostoji da priča sa njima:pop:
to mu je , vrlo dobro znaš, OBVEZA kod tvrdnji o ukazanjima!study
ako se njega kritizira , kritizira ga se radi njegovih propusta i grešaka glede vidioca i Gospinih poruka koje se daju svijetu preko 6 vidioca
ako te PORUKE koje su čisto kršćanske ( katoličke) tebi ili biskupu ništa ne znače to je tvoj grijeh, jer te riječi su proročke i upućene su cijelom svijetu , a ne samo djeci

"To ti naravno nije dovoljno a i svaki teolog kojeg si spomenuo se srami da ga stavljaš u kontekst koji si ga ti stavio. To ti mogu i pismeno potvrdit jer imam e-pisma od pojedinih"

ovaj tvoj citat je čista lažExclamation
tko se to tebi "stručnjaku za Gospu međugorsku" Very Happy affraid javio e-mailom od onih koji vjeruju u međugorje , i tvrdio to što tvrdišumirem od smijeha umirem od smijeha
ti si čovječe živa komedija

dijeliš si neku ulogu koju nemaš , ai ne možeš je imati jer nemaš pojma o porukama i ukazanjima u međugorju, a to ti odgovorno tvrdim jer sam s tobom vodio dugomjesečnu polemiku i na drugim forumima , tako da nezavisno od ovog foruma , znam da na ovo sve što si dosada rekao i NEMAŠ NIŠTA VIŠE reći
sva tvoja "argumentacija" se svodi na to da lokalni biskup ne priznaje međugorje i na ničem više
- nisi ukazao ni na jednu HERETIČNOST , nesuglasje sa naukom KC isl, jedne službene Gospine poruke koju su prenjela djeca:!: Exclamation

a s druge strane indirektno dokazuješ da si ili si umišljaš neki kvazi "biskupov pobočnik za informiranje" , da radiš pri nekom uredu za odnose sa javnošću pri nekom ordinarijatu - kad tvrdiš da se tebi javljaju prozivani svećenici , da ti se kao nešto brane kako roflaffraid

ma daj nam reci koja si ti "funkcija ili veličina" da se tebi netko ima javljati ili pravdati Shocked to stari smjeh

šta ti to tako bitno obavljaš u RH ili pri KC da se tebi netko od svećenika, teologa obraća
pa daj pošalji mi ( nam) te "e-mailove" koje nemašExclamation , pa da skupa napadnemo te teologe koji su lagali svijet oko poruka i ukazanja iz međugorja:akk:

a ako netko blati biskupa , može biti da on SAM sebe blati takvim svojim ponašenjem prema vidiocima i Gospi koja daje poruke čitavom svijetu
ja vjerujem 6 vidioca jer sam detaljno proučio fenomen , za razliku od od osobe kojoj je to po kanonskom pravu bila dužnost ( da barem 1) ako ne i 10 puta detaljno porazgovara sa vidiocima

Zadnja promjena: ; čet 08 vel 2007, 13:19; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz

ja vjerujem 6 vidioca jer sam detaljno proučio fenomen , za razliku od od osobe kojoj je to po kanonskom pravu bila dužnost ( da barem 1) ako ne i 10 puta detaljno porazgovara sa vidiocima

Čuj ti si nikakav stručnjak ili još gore kvazi stručnjak.
Zašto nisi popričao s vidiocima kad primaju hodočasnike pa da vidiš na što to liči.
Što se tiče e-mailova poslije tvojih napisa sam pisao tim teolozima i biskupima i odgovorili su mi.
Čuj ja u svakom slučaju privatno neću dati javno.
Ali meni je savjest mirna kad tvrdima da se srame konteksta u koji si ih stavio.
Svatko od njih izjavljuje da je najmjerodavniji lokalni biskup o tome donijeti sud s tim da u svakom trenutku to može i Sveta Stolica.
Dakle Hrki odi na ispovjed i reci što si radio pa neka te odriješi svećenik.
Ali nemoj uvijati i ići "povodljivim" franjevcima.

more_horiz
I nauči već jednom citirati jer ti je prijašnji post užas za shvatit što si htio reći.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
I nauči već jednom citirati jer ti je prijašnji post užas za shvatit što si htio reći.

ja ne znam citirati , priznajem

ali ti nikako da odgovoriš na neka pitanja

zašto lokalni biskup NIKADA nije pričao sa 6 vidioca:!: Question mudri
reci nam svoje mišljenje, znam da ne znaš iz prve ruke
ali reci , po tebi , šta bi "bio valjan i opravdavajući" razlog za taj njegov loš postupak (ke) Exclamation Wink

more_horiz
Izrail je napisao/la:

ja ne znam citirati , priznajem

ali ti nikako da odgovoriš na neka pitanja

zašto lokalni biskup NIKADA nije pričao sa 6 vidioca:!: Question mudri
reci nam svoje mišljenje, znam da ne znaš iz prve ruke
ali reci , po tebi , šta bi "bio valjan i opravdavajući" razlog za taj njegov loš postupak (ke) Exclamation Wink

Pa postupak nije loš jer proučavala je autentičnost komisija koju je osnovala BK dakle njen je član bio i biskup.
Sad kako radi komisija ja ti se ne petljam u to ali uzela je sve relevantne i dostupne podatke i donijela zaključak da ukazanja nisu autentična do sad.
Isto tako postoje poruke koje su vidioci slali biskupu i tvrdili nebuloze i dubioze.
Što se mene tiče budući da je komisija tijelo od više članova svaki od njih obavi svoj dio posla a apsurdno je da svaki radi sav posao.

No budući si ti sebe stavio iznad i komisija i biskupa i Svete stolice ja sam u čudu da ti bar nisi s njima popričao i uvjerio se u atmosveru koja tamo vlada pa vidio iz prve ruke dali se ostavlja novac ili ne. Te od čeg žive vidioci?
Dakle čemu se zakidaš za iskustvo razgovora s vidiocima.
Prezentiraj im svoj rad na raznim forumima i naći će za te vremena.
Samo moraš biti spreman na skidanje velike doze svetosti koju im pripisuješ.
Hvaljen Isus i Marija

more_horiz
Nije valjda hrki da ne znaš za ovaj forum, gdje se na veliko raspravlja o Mariji i porukama...evo vidi...nisam te vidio tamo, ili nisam dobro gledao...

http://andjel.com/forum/index.php/board,6.0.html

more_horiz
[quote="Krizostom"]Nije valjda hrki da ne znaš za ovaj forum, gdje se na veliko raspravlja o Mariji i porukama...evo vidi...nisam te vidio tamo, ili nisam dobro gledao...

http://andjel.com/forum/index.php/board,6.0.html[/quote]

nisam znao za taj forum
kako nemam komp kod kuće , ne stignem sve pogledati i pisati
hvala na informaciji, malo ću pogledati , kolko stignem:D

more_horiz
vezano za službeno priznanje posebnih (privatnih) objava općenito od strane KC

ni jedno viđenje ili objava nisu decidirano POTVRĐENA od crkve jer crkva ni ne može dati svoju riječ za nekog drugog, no ono što može je reći tj izjasniti se o istinitosti izjava, tj da ne nalazi nikakve nelogičnosti ili laži u samim iskazima vidioca sa naukom, doktrinom ili predajom Crkve:!:

kako nema nikakvih problema u vezi doktrinalnog u međugorju, već naprotiv, kad definitivno prestanu ukazanja u međ. , vjerujem da neće ni biti nikakvih razloga da se isto i službeno prizna

Zadnja promjena: ; pet 09 vel 2007, 12:21; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
kad definitivno prestanu ukazanja u međ. , vjerujem da neće ni biti nikakvih razloga da se isto i službeno prizna

To se neće desiti jer vidioci imaju korist od tzv. ukazanja.
Doduše već na početku je bilo najava poput ove:

"Zadnje ukazanje, zadnja poruka!" Sve u jednini. Strašni sud!
Apokalipsa! Kakvo posljednje ukazanje, kakva li posljednja poruka,
Jeleno, miljenice Božja!
To je bilo 17. travnja 1983.

A poslije toga na tisuće "ukazanja" i na tisuće "poruka" kao utvare,
abrakadabre, nesuvislice, tajne, brojke, magle i magluštine, sanje i
sanjarije šire se već dvadeset godina iz Međugorja svijetom! I
kraljevstvu takvih neistina, ukazanija i poruka ne vidi se kraja! I da
tomu povjerujemo?! Je li naša vjera obsequium rationabile (Rim 12,1):
razumna služba Bogu, duhovno bogoslužje, zdravo bogoštovlje, istinsko
bogomoljstvo, ili je to plod nečije privatne fantazije i priviđenja?

more_horiz
Gospino ukazanje Mirjani 2 . siječnja 2007

" Draga djeco! U ovo sveto vrijeme, puno Božjih milosti i Njegove ljubavi koja me šalje k vama,
molim vas da nebudete srca kamenog. Post i molitva neka budu vaše oružje k približavanju i upoznavanju Isusa moga Sina. Slijedite mene, moj svijetli primjer. Pomoći ću vam , uz vas sam.
Hvala vam. "

Cijelo vrijeme ukazanja Gospin izraz lica bio je bolan i žalostan . Govorila mi je o stvarima koje još ne mogu govoriti. Sve je blagoslovila i nas i naše nabožne predmete. Posebno je imala ozbiljan izraz lica kada je isticala svečenički blagoslov i tražila molitvu i post za njih.

more_horiz
Vjera je čisti dar Božje milosti ljudskoj slobodi, "osvjedočenje o zbiljnostima kojih ne vidimo" (Heb, 11,1), a
nije rezultat nikakvih zaplašivanja i pritisaka privatnih
fantazmogorija pojedinih "vidjelica" i "slušalica" i njihovih
video-htijenja i videoželja!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Vjera je čisti dar Božje milosti ljudskoj slobodi, "osvjedočenje o zbiljnostima kojih ne vidimo" (Heb, 11,1), a
nije rezultat nikakvih zaplašivanja i pritisaka privatnih
fantazmogorija pojedinih "vidjelica" i "slušalica" i njihovih
video-htijenja i videoželja!

jel ti to citirač Josipa Lončara i njegovu karizmu vjere...Surprised

more_horiz
Izrail je napisao/la:
kad definitivno prestanu ukazanja u međ. , vjerujem da neće ni biti nikakvih razloga da se isto i službeno prizna

To se neće desiti jer vidioci imaju korist od tzv. ukazanja.
Doduše već na početku je bilo najava poput ove:

"Zadnje ukazanje, zadnja poruka!" Sve u jednini. Strašni sud!
Apokalipsa! Kakvo posljednje ukazanje, kakva li posljednja poruka,
Jeleno, miljenice Božja!
To je bilo 17. travnja 1983.

A poslije toga na tisuće "ukazanja" i na tisuće "poruka" kao utvare,
abrakadabre, nesuvislice, tajne, brojke, magle i magluštine, sanje i
sanjarije šire se već dvadeset godina iz Međugorja svijetom! I
kraljevstvu takvih neistina, ukazanija i poruka ne vidi se kraja! I da
tomu povjerujemo?! Je li naša vjera obsequium rationabile (Rim 12,1):
razumna služba Bogu, duhovno bogoslužje, zdravo bogoštovlje, istinsko
bogomoljstvo, ili je to plod nečije privatne fantazije i priviđenja?

vidiš kolko malo poznaš fenomen međugorja:afro: afro
ali ništa me ne čudi kad ti don Bulat i slični ispiru mozak pri uredu za informiranje i odnose sa javnošću:pale:

ne postoji SLUŽBENA- relevantna vidjelica jelena, pa tako ni citirana poruka kao SLUŽBENA GOSPINA poruka dana 6 vidioca Exclamation study

zato prouči malo bolje službene poruke Gospe iz m,eđugorja , pa ćeš vidjeti da se ne spominje apokalipsa, ili da je to zadnja poruka isl!mudri

ako ne znaš gdje ih tražiti imaš na SLUŽBENIM stranicama :
http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/Main.aspx?mv=3&qp=MToxOjE=

more_horiz
Sad još postoje i službeni i neslužbeni vidioci?lol! pa koji su to "službeni"

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply