Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 19 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Pa ipak ni mi koji smo daleko od toga da budemo postovaoci kulta device Marije moramo priznati da se tamo desavaju nadprirodne stvari.

Mnogi ljudi su izleceni, mnogi su dakle dobili svoje ozdravljenje. I pre svega je cudan smer kojim je krenula moderna katolicka crkva u susret duhovnim darovima.

To je ono sto je jedna cinjenica KOJU PRIHVATITI MORAMO KATOLICI POCINJU VEROVATI U NADNARAVNE STVARI SLICNO PENTAKOSTALCIMA, I IMAJU TZV. KARIZMATICKI POKRET.

Uzeti katolicku doktrinu Mariijanstva plus duhovni darovi, kuda to vodi u najvecu prevaru koju je svet ikada doziveo.

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 19 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Jedan je termin autohipnoza: ideš autobusom satima do Mđgr i neprestano matraš u vidu molitve. Bio sam tamo i pričam iz osobnog iskustva. Isprali su mi mozak tim mantranjem. Neprestane jedne te iste molitve, i dolaziš u povišeno stanje senzibilnosti kada si podložan "doživjeti" ono po što si došao - čudo. A Varalici nije teško nešto podbaciti ljudima gladni čuda koji se ne pitaju za izvor istoga. Njima to nije ni bitno, glavno da su zdravi. A mnogi od njih kasnije budu još više bolesno nego prije toga. To je cijena koju moraju platiti ako imaju vezu sa Crnim.
Onda penjanje na brdo tzv. ukazanja, po noći, da bi u zoru bio tamo. Sunce grane, umor, mantranje, očekivanje čuda i pogled u sunce i gle "vrti se sunce!". Naravno da se vrti, kako bi drugačije, ali ljude vide ono što ne postoji ili što ne razumiju glede osnovnih biološko-fizičkih pojava - nepomično gledanje u sjajno tijelo.
Toliko po meni o tim čudima. Čuda ima u srcu svakog iskrenog kajatelja koji čuje tihi Božji glas, a Bog se više ne javlja u obliku kako to čini u Mđgr, makar ne više nakon proroda SZ-a.

more_horiz
Darko je napisao/la:
Jedan je termin autohipnoza: ideš autobusom satima do Mđgr i neprestano matraš u vidu molitve. Bio sam tamo i pričam iz osobnog iskustva. Isprali su mi mozak tim mantranjem. Neprestane jedne te iste molitve, i dolaziš u povišeno stanje senzibilnosti kada si podložan "doživjeti" ono po što si došao - čudo. A Varalici nije teško nešto podbaciti ljudima gladni čuda koji se ne pitaju za izvor istoga. Njima to nije ni bitno, glavno da su zdravi. A mnogi od njih kasnije budu još više bolesno nego prije toga. To je cijena koju moraju platiti ako imaju vezu sa Crnim.
Onda penjanje na brdo tzv. ukazanja, po noći, da bi u zoru bio tamo. Sunce grane, umor, mantranje, očekivanje čuda i pogled u sunce i gle "vrti se sunce!". Naravno da se vrti, kako bi drugačije, ali ljude vide ono što ne postoji ili što ne razumiju glede osnovnih biološko-fizičkih pojava - nepomično gledanje u sjajno tijelo.
Toliko po meni o tim čudima. Čuda ima u srcu svakog iskrenog kajatelja koji čuje tihi Božji glas, a Bog se više ne javlja u obliku kako to čini u Mđgr, makar ne više nakon proroda SZ-a.

ha, ha Very Happy
ovo sa mantrama ti je super , ovo još nisam čuo ni od najjačih protivnika poruka i ukazanja iz međugorja:afro:

ma super ti je mašta, ovo sa okretanjem sunca ti je oriđiđiđi da ne može bolje

čak ni najveći ratnici specijanog rata savezne i rebubličke BIH udbe- nisu imali ovakva tumačenja fenomena iz međugorja
šteta što nisi bio u toku 81-82 godine da im daš ovakav originalan savjet kako da pobiju ono što vjeruje na desetke milijuna vjernika
možda da si im tada ti bio na pomoć , ne bi trebali angažirati specijalce u opkoljavanju i blokiranju čitavog gradića, ne bi trebali angažirati oklopna vozila, barikade, helikoptere koji su mjesecima nadlijetali malo opasno "ustaško" mjestašće...

i da u korijenu uspješno suzbiju tu klerofašističku, ustašku propagandu o nekakvoj Gospi i okovima od 40 godina koji je sputavao slobodu drugih naroda unutar predivne sfrj

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

Pa sad?
https://www.youtube.com/watch?v=NlPHHl0AjZk

more_horiz
Izrail je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:

Pa sad?
[url=https://www.youtube.com/watch?v=NlPHHl0AjZk
https://www.youtube.com/watch?v=NlPHHl0AjZk[/quote[/url]]

pa fenomena okretanja križa i pojava sa suncem je bilo:sunny:
to ne negiram- nego negiram da ih je bilo iz razloga koji navodi specijalac darko:sunny: Basketball

more_horiz
Pa ovdje je bilo okretanja zar ne
https://www.youtube.com/watch?v=H00DESrdFCs&mode=related&search=

more_horiz
Hm, je li "Marija"-Medjugorska u kojem svojem govoru spomenula ime - Isus Krist. Question (znaci ne Isus, ne Sin, ne Bog - vec Isus Krist)

Bas me zanima, i ako ima link na to gdje?

more_horiz
http://212.39.96.6/sveporukehr.htm

17.svibnja 1984.
i
20.12.1984.

to je što se tiče onih redovitih poruka.

more_horiz
Darko je napisao/la:
Ovo je ipak pretjerivanje.

more_horiz
Naša Gospa kraljica Hrvata, ne? Nikoga drugoga do Hrvata, male zemlje za koji mnogi u svijetu nisu čuli, a Gospa posreduje na nebu baš za Hrvatsku. Baš!

more_horiz
Osim toga, treba proučuti moć propagande i utjecaj na svijet psihe, pa se onda javiti po tom pitanju. Tko je od RKC priznao službeno da su ukazanja vjerodostojna? Nitko pametan, makar ne oni iz Rima.

more_horiz
David Koperfield je izvodio slična čuda kao napr.: prolazak kroz Kineski zid, nestanak vagona, Kipa slobode i sl. Vidio sam to kao i mnogi, postoji mnogo svjedoka, pa da vjerujem da je to istina. Nestao križ, sunce se vrti? Da, točno, ali uz čiju pomoć? Yes, correct man!

more_horiz
Naravno da čudesa ne dokazuju ništa. Pa lijepo je posvjedočio o tome brat Justin kad je pričao kako su neki na pentakostalnom susretu dok su "molili u jezicima" u stvari izgovarali hule i psovke na Boga. Ali, čudesa su indikativna. Kad su Ivanovi učenici pitali Isusa što da reču Ivanu tko je on, Isus im je rekao, recite Ivanu da slijepi progledavaju, gluhi čuju, itd.
Ako ćeš vjerovat da se Gospa ukazala u Međugorju, to je tvoja stvar, i nikakva čudesa ti to nemogu niti dokazat ni pobit.

more_horiz
Što je Isus rekao o čudima kroz usporedbu o siromašnom Lazaru - neće povjerovati ni Mojsiju ako se ponovno povrati i upozori nevjerne. Vjera se ne temelji na čudima, ona pomaže utvrditi vjeru ali nije temelj iste. Zašto? Zato što temeljiti vjeru na nebiblijskoj doktrini može rezultirati vjerovanje u nekog drogog boga ili vjerovanje u Boga kakvog bi htjeli da on bude po našim mjerilima. Ovu priču Isus je uporabio baš zato da pokaže na temelju nebiblijskog stava o uskrsnuću nakon smrti što su tada neki vjerovali kako ne treba vjerovati u čuda.
Stoga ostaje istina - mrtvi neće preteći žive a živi po parusiji idu preobraženi u susret Isusu. Dok ne dođe plaća za naša djela nema odlaska gore, pa tako i za Mariju isto vrijedi. U protivnom bi Isus sigurno to naglasio već negdje. Stoga vjerovati u nešto što nema biblijskog temelja jako je opasno, pa tko voli neka bude slobodan vjerovati u svoju istinu što mu odgovara. Inače samo je jedna istina, te put i život - Isus i ono što je učio. Tko voli Istinu voli i kritiku, dobronamjernu, a znamo da ju mnogi učitelji kraj Isusa i apostola nisu voljeli.

more_horiz
Darko je napisao/la:
Što je Isus rekao o čudima kroz usporedbu o siromašnom Lazaru - neće povjerovati ni Mojsiju ako se ponovno povrati i upozori nevjerne. Vjera se ne temelji na čudima, ona pomaže utvrditi vjeru ali nije temelj iste. Zašto? Zato što temeljiti vjeru na nebiblijskoj doktrini može rezultirati vjerovanje u nekog drogog boga ili vjerovanje u Boga kakvog bi htjeli da on bude po našim mjerilima. Ovu priču Isus je uporabio baš zato da pokaže na temelju nebiblijskog stava o uskrsnuću nakon smrti što su tada neki vjerovali kako ne treba vjerovati u čuda.
Stoga ostaje istina - mrtvi neće preteći žive a živi po parusiji idu preobraženi u susret Isusu. Dok ne dođe plaća za naša djela nema odlaska gore, pa tako i za Mariju isto vrijedi. U protivnom bi Isus sigurno to naglasio već negdje. Stoga vjerovati u nešto što nema biblijskog temelja jako je opasno, pa tko voli neka bude slobodan vjerovati u svoju istinu što mu odgovara. Inače samo je jedna istina, te put i život - Isus i ono što je učio. Tko voli Istinu voli i kritiku, dobronamjernu, a znamo da ju mnogi učitelji kraj Isusa i apostola nisu voljeli.

poboldao sam ono s čime se slažem
lijepo si rekao za poruke i ukazanja iz međugorja

ona upravo samo tome i služe
DA UČVRSTE vjeru

u porukama iz m. se ne govori ništa specijalno novo ( kao kod nekih kvazi-proroka koji pričaju o svemu i svačemu , a najmanje o nauku crkve )

poruke samo ponavljaju ono od čega ljudi sve više bježe , odlaze u new-age ili ateizam

molite, postite, čitajte Bibliju, vodite sakramentalni život, idite barem mjesečno na ispovijed , što češće na pričest itd:!:

šta je tu NOVOG , heretičkog, nečeg što ne propagira vjeru u Isusa isl.

pa pročitaj poruke na: http://212.39.96.6/sveporukehr.htm pa nađi nešto što ne propagira vjeru i ljubav prema Isusu:silent:

more_horiz
Da, dobro da se slažemo. Ja osobno sam bio u Međugoju, i doživljavam ga kao posebno mjesto na kojm se puno moli, nešto lijepo je u zraku tamo. Nisam čitao Gospine poruke, i neosječam se pozvanim ih komentirati jesu li ili nisu autentične, nije na meni govorit.
Isus je dao jasan kriterij: po plodovima ćete ih poznati. U Međugorju ima jako puno obraćenja. Ljudi dolaze iz raznih krajeva svijeta, zavjetuju se Bogu, ljudi grešnilkog života raskidaju u suzama s time. Ljudi koji se nisu godinama ispovjedali se ispovjedaju (što je znak spoznanja svoje grešnosti; gledanja novim očima).
Po meni su to dobri plodovi.

more_horiz
Ma ima i neposluha prema lokalnom biskupu što nije uobičajeno za katoličku vjeru.
A znamo da sotona jedino ne može glumiti poslušnost dok se pretvarao u sve moguće prikaze.
I ja se pouzdajem u sud Crkve i ne preuidiciram ništa jer odlučuju oni koji imaju sve informacije o tome.

more_horiz
Citiram iz knjige "Mariologija i kršćanstvo" od Edoarda Labanchia, str 62 i 63....

"Ovdje se ograničavam prenoseći dvije molitve koje je Marija navodno rekla jednoj od vidjelaca, Jeleni Vasilj, 28.studenoga 1983...Prva molitva upućena je Isusu, a druga Mariji....

Isuse mi znamo da si ti bio blag i da si nam ponudio svoje srce. Ono je okrunjeno trnjem naših grijeha. Isuse sjeti nas se kada padnemo u grijeh! Posredstvom tvoga presvetoga srca učini da se svi mi ljudi volimo! I da nestane mržnja među ljudima! Pokaži nam savoju ljubav! Mi svi te volimo želimo da nas zaštitiš svojim pastirskim srcem do svakoga grijeha. Uđi u svako srce Isuse! Kucaj! Kucaj na vrata našega srca! Budi strpljiv i uporan! Mi smo još uvijek zatočeni, jer nismo shvatili tvoju volju. Kucaj neprestano! Učini dobri Isuse, da ti otvorimo naša srca barem u trenutku kad se budemo sjetili tvoje patnje za nas! Amen!

"Bezgrješno srce Marijino, prepuno dobrote, pokaži svoju ljubav prema nama! Nek plamen tvoga srca, Marijo, siđe na sve ljude! Mi te volimo beskrajno. Utisni u naša srca pravu ljubav tako da imamo trajnu želju za tobom! Marijo, blaga i ponizna srca, sjeti se nas se kada padnemo u grijeh! Ti znaš da svi ljudi griješe. Udijeli nam, posredstvom tvoga bezgrešnoga srca da budemo izliječeni od svake duhovne bolesti! Učini da možemo vazda promatrati dobrotu tvoga majčinskog srca i da se obratimo preko plamena tvoga srca! Amen!

Za primjetiti je kako se u molitvi Mariji više - manje opetuju isti koncepti sadržani u molitvi Isusu, i osobito to kako se čini da Marija djeluje neovisno, bez ikakva pozivanja na Isusa ili Oca. Što znači npr. "udijeli, nam posredstvom tvoga Bezgrješnoga srca da budemo izliječeni od svake duhovne bolesti?" Možda je Marija ta koja daje duhovno izliječenje? Nevjerojtano da se ovdje čak i ne poziva na Marijino podredovanje, već izgleda kao da je ona sama vrelo svih blagoslova. I kakav uopće ima smisao posljednja rečenica: "Udijeli...da se obratimo preko plamena tvoga srca?"

Rimokatolička crkva se nije još službeno izjasnila o pojavama u Međugorju, ali to nas ne zanima odveć, kakvo god da je njihovo podrijetlo, zasigurno nije božansko. S ovim želim reći da bi neke od ovih pojava mogle biti i stvarne, ali da nisu božanskog podrijetla. Uostalom, nije li zapisano "pojavit će se i lažni proroci te će činiti tolike čudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilio moguće i same izabranike?" (Mt 24,24) . Da bi barem neka od tih ukazanja i čuda mogla biti stvarna "nije ni čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svjetla" (2 Kor 11,14). Nije moguće da Bog podupire praznovjerje, religiozni fanatizam i trgovinu svakojakih špekulanata, čineći da se Isusova majka ukazuje i govori.

Da li je ova poruka koja je dana ovoj vidjelici u skladu sa Svetim pismom, prosudite sami?!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply