Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 18 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Izgleda da si ti ovo svatio kao poligon za postavljanje poruka i dilanje njima.
No ovo je ipak forum, ako neželiš raspravu dobro no nemoj onda ponovo na nekom rugom forumu blebetat meni nitko nije dokazao ovo i ono pa udaviš ljude ovim plahtama i ubiješ svaku raspravu.
Otvori blog kao marijančica pa tamo stavljaj poruke.

prijatelju ako nisi dosada shvatio pojasnuti ću ti
BIT međugorja su PORUKE koje Gospa daje svijetu
a ne mudrovanje i pismoznanstvo
mislim da smo dovoljno raspravljali , a nismo se pomali ni milimetar
možda poruke nekima rasvjetle pamet:study:

U čemu je zbog ovih navodnih "gospinih" poruka svijet bolji? Inače ova je "gospa" samo donijela nesreću. Kad se pojavila izbio je jedan od najkrvavih i najprljavijih ratova u onim prostorima. fplasma

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 18 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
U intervjuu 1993., u jeku rata, «vidjelac» Jakov kaže: «Gospa me i danas,
kao i svaki dan posljednjih dvanaest godina, tražila da se molim za mir
u bivšoj Jugoslaviji. Djevica me uvjerila da mogu zaustaviti rat svojim
molitvama…» (O. P., str. 37).
Kad
to ne bi bilo naivno, normalan bi se vjernik pitao: Ako je «vidjelac»
molitvama mogao zaustaviti rat u ex-Jugoslaviji, kako se onda nije
molio i taj nesretni rat otklonio? A u ratu se raselilo oko 2 milijuna
ljudi, poginulo preko 200.000 osoba, srušeno tisuće religioznih
objekata i na desetke tisuća kuća i onda nam se nametne nepravedni
Dayton!

http://www.cbismo.hr/

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Izgleda da si ti ovo svatio kao poligon za postavljanje poruka i dilanje njima.
No ovo je ipak forum, ako neželiš raspravu dobro no nemoj onda ponovo na nekom rugom forumu blebetat meni nitko nije dokazao ovo i ono pa udaviš ljude ovim plahtama i ubiješ svaku raspravu.
Otvori blog kao marijančica pa tamo stavljaj poruke.

prijatelju ako nisi dosada shvatio pojasnuti ću ti
BIT međugorja su PORUKE koje Gospa daje svijetu
a ne mudrovanje i pismoznanstvo
mislim da smo dovoljno raspravljali , a nismo se pomali ni milimetar
možda poruke nekima rasvjetle pamet:study:

U čemu je zbog ovih navodnih "gospinih" poruka svijet bolji? Inače ova je "gospa" samo donijela nesreću. Kad se pojavila izbio je jedan od najkrvavih i najprljavijih ratova u onim prostorima. fplasma

ovo je da krepaš
sad će BDM bit kriva i za rat:(
Gospa je od prvog ukazanja ukazivala da se molimo za mir
uz Božje dopuštenje vjerojatno je vidjela stvari koje će se dogoditi
ponavljam
prvo ukazanje je bilo 25.6.1981
točno 10 godina poslije slovenija i hrvatska su proglasile nezavisnost:!:
puno koincidencije , zar ne

more_horiz

I tamošnji ljudi su molili i rat je opet izbio i zločini se dogodili
dakle nisu dosta molili? Ili su mogli spriječiti a nisu htjeli poput Jakova vidioca? Ili što drugo?

I što bi ta koincidencija trebala značit?
Niti jedna poruka (meni poznata od silnih desetaka tisuća) nije govorila o osamostaljenju.
Ajde nam objasni što to znači?

more_horiz
Koje koristi je pitasti tzv. viđenja koja nisu od Boga?

more_horiz
Izrail je napisao/la:

I tamošnji ljudi su molili i rat je opet izbio i zločini se dogodili
dakle nisu dosta molili? Ili su mogli spriječiti a nisu htjeli poput Jakova vidioca? Ili što drugo?

I što bi ta koincidencija trebala značit?
Niti jedna poruka (meni poznata od silnih desetaka tisuća) nije govorila o osamostaljenju.
Ajde nam objasni što to znači?

nadnaravno je na djelu:D

more_horiz

Jesi se pretrgao od objašnjenja no valjda ne znaš pa ni nemožeš to pojasniti.
Nego zašto vidioc Jakov nije spriječio rat svojim molitvama kad je to "mogao".

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Jesi se pretrgao od objašnjenja no valjda ne znaš pa ni nemožeš to pojasniti.
Nego zašto vidioc Jakov nije spriječio rat svojim molitvama kad je to "mogao".

očito je bilo puno više molitelja i onih koji su vjerovali poput tebe;)

more_horiz
Eto jest ti logika?
Sad ispade ja kriv za rat.
A navodno Gospa rekla Jakovu da on njegovim molitvama može spriječiti rat.
Nego jesi ti baš siguran da Blažena Djevica Marija pordžava neposluh i harangu protiv biskupa i onih vjernika koji su čvrsto utemaljeni na Riječi Božjoj.
I kako gleda na tvoje laži i podmetanja prema meni vjerniku.
https://izaija95.forumcroatian.com/Teologija-c1/Teologija-f10/Sakrament-ISPOVIJEDI-pomirenja-pokore-t384.htm

more_horiz
[quote="Izrail"]Eto jest ti logika?
Sad ispade ja kriv za rat.

A navodno Gospa rekla Jakovu da on njegovim molitvama može spriječiti rat.
Nego jesi ti baš siguran da Blažena Djevica Marija pordžava neposluh i harangu protiv biskupa i onih vjernika koji su čvrsto utemaljeni na Riječi Božjoj.
I kako gleda na tvoje laži i podmetanja prema meni vjerniku.
https://izaija95.forumcroatian.com/Teologija-c1/Teologija-f10/Sakrament-ISPOVIJEDI-pomirenja-pokore-t384.htm[/quote]

sofisti i pismoznanci, ha ,ha

pa isto tako i sam jakov svojim molitvama nije mogao utjecati
treba malo više od 1 osobe moliti, znaš prika;)study lol!

more_horiz
Pa koliko treba kad se kako i sam pišeš u Međugorju mole milijuni vjernika za mir.
Sad kad to nije dosta neznam što je?
Meni je drago da pokazuješ svoje pravo lice koje je tvrdo ko opanak i nije ga briga što vrijeđaš i lažeš na druge pa ignoriraš jasna pitanja.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Pa koliko treba kad se kako i sam pišeš u Međugorju mole milijuni vjernika za mir.
Sad kad to nije dosta neznam što je?
Meni je drago da pokazuješ svoje pravo lice koje je tvrdo ko opanak i nije ga briga što vrijeđaš i lažeš na druge pa ignoriraš jasna pitanja.

vjerojatno se nisu molili dovoljno za mir, nego za druge stvari
što se tiče opanka mislim da si ti najtvrđi
vidim da se budiš i započinješ temu na izaiji sa međugorjem

samo ne znam šta ti Gospine poruke iz m. toliko smetaju?Question
nisi valjda ljubomoran što se ukazala franjevcima, a ne dijacenezi , kako ispda mnogima , na žalost smeta
da mi je to samo saznati:idea: , radije bih nego sve novce tour operatera koja naravno ja imam pod svojom kapom:santa: afro

more_horiz

uz post jedna od čestih poruka, molite:

SAMO U MOLITVI BIT ĆETE BLIZU MENI I MOME SINU

“Draga djeco! I danas vas pozivam molite, molite, molite. Samo u molitvi bit ćete blizu meni i mome Sinu i vidjet ćete kako je kratak ovaj život. U vašem srcu rodit će se želja za nebom. Radost će zavladati u vašem srcu a molitva će poteći kao rijeka. U vašim riječima biti će samo zahvala Bogu što vas je stvorio i želja za svetošću postat će vam stvarnost. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. kolovoza 2006.

Djevica Marija nije odustala, njezina ljubav nije se promijenila kao ni riječi njezinih poruka koje nam neprestano govori i upućuje. Ono što je učinila za svog Sina, čini i za njegovu braću i sestre, za sve koji su postali njezina djeca. Njezin je plašt sada tako velik da pod njim mjesto nalaze svi koji se njoj utječu.
Marija želi da u molitvi spoznamo kratkoću ovog života i vječnost za koju smo stvoreni. Postoji samo jedan izvrstan put na kojem možemo otkriti vječnost u vremenu a to je molitva. Molitvom se direktno obraćamo Bogu. A znamo da se u Njemu ujedinjuju prošlost i budućnost u vječni SADA. Otvoriti se Bogu znači otvoriti se vječnosti.
Samo u molitvi“ – govori nam Marija. Ali u onoj iskrenoj, predanoj, od srca ne u onoj molitvi izgovorenoj površno, bezvoljno i u kojoj se ništa ne događa. Otvaramo li se Bogu uistinu kad molimo? Postoji način molitve koji nas potpuno ne oslobađa našeg zatvora, nego molimo Boga da nam taj zatvor samo učini malo udobnijim. Dokle god molitvu ograničavamo tako što molimo za nešto ne postoji mogućnost da se vinemo u vječnost. Da bismo postigli napredak u molitvi moramo moliti za važnije stvari. „Ne brinite se tjeskobno i ne govorite: Što ćemo jesti, piti, u što ćemo se obući? To sve traže pogani. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno“ (Mt 6, 31 – 32).
Ako nas molitva ne mijenja onda mi moramo mijenjati svoju molitvu i svoj način molitve. Samo u molitvi dolazimo blizu Mariji i Isusu, i samo u molitvi spoznajemo ono što nigdje i nikada nećemo moći spoznati.
Većina ljudi je napeta i pod stresom. Ponekad nismo ni svjesni vlastite napetosti. Kao i ljudi koji nisu svjesni vlastite rastresenosti nego tek kad počnu moliti postaju svjesni svojih misli koje lutaju. Uzrok napetosti i tjeskoba su nedostatak otvorenosti i povjerenja u Boga. Kao što krv želi kroz naše žile protjecati slobodno i neometano, kao što zrak želi prozračiti naša pluća i donijeti kisik cijelom tijelu, tako Božji život, koji se nalaz u dubini naše duše, želi ispuniti cijelo naše biće i aktivirati naše snage. Napetost nam otežava prihvaćanje Božje ljubavi.
Molitva nije samo jednostavno vježbanje nego život. Tko se želi posvetiti molitvi mora čvrsto odlučiti da često tijekom dana uzdigne svoj duh, a ponajprije svoje srce, k Bogu. Ako to propustimo i dozvolimo svojim mislima i osjećajima da lutaju iskustvo će nam pokazati da je molitva nemoguća. Molitva se tiče našeg srca i života. Ona je plod ljubavi, a ljubav ne možemo ograničiti na neko određeno vrijeme.
Marija želi da spoznamo onu radost koju nam nitko i ništa ne može dati. Ona želi da postanemo sveti. Biti svet jednostavno znači postati ono za što smo stvoreni. Ne biti svet protivi se naravi. Biti svet znači biti jedinstven, zdrav i normalan čovjek stvoren na Božju sliku.
Fra Ljubo Kurtović
Međugorje 26.8.2006.

more_horiz

vjerojatno se nisu molili dovoljno za mir, nego za druge stvari

Dobro sad ispada da tamo ljudi idu iz nekih svojih razloga a ne da naprave kako Gospa kaže.
Sad si dokazao da tvoj argument brojnosti posjeta ima važnost u dokazivanju ispravnosti.

što se tiče opanka mislim da si ti najtvrđi
vidim da se budiš i započinješ temu na izaiji sa međugorjem

Pa ovdje se može slobodno raspravljati bez opasnosti neki rigidni administrator ili moderator guši slobodu dijaloga. A sam znaš da si sudjelovao u izbacivanju onih koji se nisu s tobom slagali.
Podlost zagovornika tzv. ukazanja je poznata nažalost i to predobro.
Doduše ovdje dijalog gušiš ti pomoću plahti od copy/paste no eto ipak ga ima.study

samo ne znam šta ti Gospine poruke iz m. toliko smetaju?Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 18 Icon_question
nisi valjda ljubomoran što se ukazala franjevcima, a ne dijacenezi , kako ispda mnogima , na žalost smeta
da mi je to samo saznati:idea: , radije bih nego sve novce tour operatera koja naravno ja imam pod svojom kapom
:
Ovim potvrđuješ da imaš obraz ko opanak.study

more_horiz
samo da nadodam jednu zanimljivu anegdotu
na RTCG jednom sam gledao izjavu pilota JNA koji je tvrdio da je bacao bombe po međugorju a da nisu uopće eksplodirale
tvrdio je i da kad je stisnuo okidač mitraljeza za pucanje na crkvu sv.Jakova , da nije funkcioniralo , te nije ništa obavio

inače , znamo da je jna bila 4. vojna sila po naoružanju u europi
budimo sigurni da bi mi u hrvatskoj , pa i hrvati u bih puno gore prošli (znamo kako smo bili razoružani ) da nam dragi Bog uz zagovor BDM nisu zasigurno uveliko pomogli

hvala Ti i slava Isuse na tome!

more_horiz
Dakle neznam što bih rekao uvijek će biti neki argument da je netko nešto nekad čuo.
Bilo sobarica u Vatikanu da će biti priznato pa navalimo se umilit Gospi prije.
Samo Blažena Djevica Marija nikada nije i neće protiv petra i apostola ma koliko neki katolici molili da to učini. moli amen

more_horiz
Tako je isto Sveti Sava pomagao srbima tokom ratova u bivsoj SFRJ da ne dodju neki u Srbiju, i tako zapocne rat i kod njih.

Kada je bilo NATO bobardovanje, Sveti Sava nije dao da se sruse mostovi u Beogradu.

Pustali amerikanci tomahavke i ostala torpeda, ali nista im nisu mogli.

Ma naravno ovo je sala.

more_horiz
Svi tzv. Svetci spavaju i čekaju parusiju, to nema dvojbe!
Jedino su gore Mojsije, Enoh i Ilija, te neki koji su se ukazali u Svetom gradu po Isusovom uskrsnuću. Tako barem piše u Biblosu!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply