Dina je napisao/la:Vjeruj mi nista osobno...jer ne znam ni tko si ni sto si....nego ono logicno...ako ti netko stoji na putu.....zar ti nece njegovo materijalno dobro,koje koristis, takodje smetati....????????
Hm.. ta logika znaci da sam ja licemjeran i sam gadan, jer se gadim na katolicku instituciju a uzivam u njenim materijalnim dobrima, tj. konkretno, u novcu. Po onoj dobroj staroj, svako ima svoju cijenu. Hm.. osim, ako nisi htjela nesto drugo da kazes.
Pa.. ima smisla to sto kazes: naime, posjedujem svoju agenciju za marketing, a uz to radim i kao direktor marketiga u kompaniji koja vrijedi vise od 100 miliona dolara, i zaradjujem puno novca... i hm.. da.. gadim se na to kada vidim kako se koristi taj novac - da preko ledja ljudi koji jedva prezivljavaju iz mjeseca u mjesec drugi stvaraju svoje bogastvo. Pri tome, novac se trosi na pijanke, prostitutke itd, a o moralisanju i ponasanju u firmi da ti ne pricam.
No znas, Dina sta izaziva kod mene vece gadjenje? Kada oni, koji sebe nazivaju propovjednici jevandjelja, teolozi, svestenici itd... ubiraju novac od svoje pastve i zive zivotom nedostojnim Hrista i Njegove rijeci. A da stvar bude jos gora, bogateci svoj tasti ponos i materijalni status - gaze preko dusa onih "koje ljube i cijene i vole i evangeliziraju".
Dina je napisao/la:Ne hvala.....mozes zadrzati za sebe i onima kojima ces govoriti ovakvim tonom o Kristovoj zrtvi...onima koje ti vidis kao buduce stanovnike neba. Ne znam mozda je u tvojoj denominaciji normalno....
Ne sjecam se da sam u svom postu bilo gdje pomenuo Hristovu zrtvu. Ovdje pricamo o vjerskom bludnicenju institucije katolicke crkve (fundamentalisticki ili ne) , a spontano, razgovor se poveo i na temu adventistickog savremenog stava prema toj instituciji.