Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Idolopoklonstvo

power_settings_newLogin to reply
+24
Eutanasije
crusader
kolovoz
Bible_Believer
laodikejac
Mika
Filozofska misao
Ruta
jakob
kainos
Euro
spetrov
Spart
matej24
Domenika
vivi
ziger
ILIJA
Medeni
Aladin
UČENIK10
Rahela
QEA
Caesar
28 posters

descriptionIdolopoklonstvo - Page 5 EmptyRe: Idolopoklonstvo

more_horiz
Izaija 44,9-20:

Tko god pravi kipove, ništavan je, i dragocjenosti njegove ne koriste ničemu.

Idolopoklonstvo - Page 5 Ark

more_horiz
inliner je napisao/la:

Ah, kako bi život bio naporan bez naših dragih sektaša... lol!

more_horiz
Ubrajas i Isusa i Pavla u sektase jer su ih upravo smatrali sektom a Pavla i hapsili kao jednoh od vodja.

Djela apostolska 24,5" Utvrdismo da je ovaj čovjek kuga, da pokreće bune među svim Židovima po svijetu, da je kolovođa nazaretske sljedbe."

?!?

ko je vlasnik kipova za kog su gradjeni kipovi u katolickim crkvama?

more_horiz
"U antičkoj magiji preko kolača urezivao se kriz koji je predstavljao prvo slovo imena drevnog umrlog i podignutog paganskog mesije ''Tamuza,'' koji je bio inkarnacija boga Sunca i sin boginje Mjeseca (Carice nebeske). Čak su i Izraelci, kad su se okrenuli od službe svom Stvoritelju, pravili te iste kolače u slavu paganske carice nebeske i njenog bogo-djeteta Tamuza. U Jeremiji 7:18 naš Gospod je osudio ovaj drevni ritual u službi kosmičkim bogovima. ''Sinovi kupe drva, a ocevi lože oganj, i žene mijese tijesto, da peku kolače carici nebeskoj, i da ljevaju naljeve drugim bogovima, da bi mene dražili.''
Danas, Rimokatolička crkva posvećuje iste kolače Djevici Mariji koju, da ironija bude veća, nazivaju ''Caricom Nebeskom.'' U tradicionalnom hrišćanstvu ovaj kolač zove se česnica (Hot Cross Bun). Da su Izraelci služili imenu ove paganske boginje i posvećivali joj kolače nalazimo u Knjizi o Sudijama 2:13. Njeno ime za Izraelce bilo je Aštarota. Za Rimljane ona je bila Venera, boginja ljubavi."

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ubrajas i Isusa i Pavla u sektase jer su ih upravo smatrali sektom a Pavla i hapsili kao jednoh od vodja.

Djela apostolska 24,5" Utvrdismo da je ovaj čovjek kuga, da pokreće bune među svim Židovima po svijetu, da je kolovođa nazaretske sljedbe."

?!?

ko je vlasnik kipova za kog su gradjeni kipovi u katolickim crkvama?

Ne, ne ni Pavla ni Isusa ne ubrajam već ubrajam one koji se ''duhovno'' hrane bolesnim, morbidnim filmovima i materijalima čija je jedina svrha širiti laž i sablazan kako bi druge odvratili od Krista. Takvi naravno neće pružiti argumente kad je potrebno već zatvoriti uši i dalje uz korištenje dobro usvojenih psiholoških metoda ponavljati mitomanije koje nemaju veze sa zdravim razumom... eto o tome pričamo.

ILIJA je napisao/la:

"U antičkoj magiji preko kolača urezivao se kriz
koji je predstavljao prvo slovo imena drevnog umrlog i podignutog
paganskog mesije ''Tamuza,'' koji je bio inkarnacija boga Sunca i sin
boginje Mjeseca (Carice nebeske). Čak su i Izraelci, kad su se okrenuli
od službe svom Stvoritelju, pravili te iste kolače u slavu paganske
carice nebeske i njenog bogo-djeteta Tamuza. U Jeremiji 7:18 naš Gospod
je osudio ovaj drevni ritual u službi kosmičkim bogovima. ''Sinovi kupe
drva, a ocevi lože oganj, i žene mijese tijesto, da peku kolače carici
nebeskoj, i da ljevaju naljeve drugim bogovima, da bi mene dražili.''
Danas, Rimokatolička crkva posvećuje iste kolače Djevici Mariji koju,
da ironija bude veća, nazivaju ''Caricom Nebeskom.'' U tradicionalnom
hrišćanstvu ovaj kolač zove se česnica (Hot Cross Bun). Da su Izraelci
služili imenu ove paganske boginje i posvećivali joj kolače nalazimo u
Knjizi o Sudijama 2:13. Njeno ime za Izraelce bilo je Aštarota. Za
Rimljane ona je bila Venera, boginja ljubavi."

Joj nemoj opet... lol! lol! lol!

Da, ja sam siguran da su se i Tamuz i Aštarta i Venera krišom uvukli u svaki kolač na kojem se nalazi križ da bi učinili neko nezapamćeno djelo poganstva.

Gdje se to kakvi kolači posvećuju Mariji, ajde baš me zanima možeš li nam dati koji suvisli primjer...?

more_horiz
Pa ti si sam priznao da je papa slao vojske krizara da ubijaju zar ne?
Ima li sta morbidnije od toga?Pa ne znam nisam oprobao te psiholoske metode a ni one druge nemam ja tu tradiciju...

E pa moram opet svidjaju mi se ti smajlici:)

more_horiz
Jesam ja dobro razumio da postoji neko bezgjesno srce Marijino ili tako nesto?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Pa ti si sam priznao da je papa slao vojske krizara da ubijaju zar ne?
Ima li sta morbidnije od toga?Pa ne znam nisam oprobao te psiholoske metode a ni one druge nemam ja tu tradiciju...

E pa moram opet svidjaju mi se ti smajlici:)

Ima. Sijanje sjemena razdora i mržnje pod krinkom kršćanske ljubavi.

more_horiz
Caesar je napisao/la:

Ah, kako bi život bio naporan bez naših dragih sektaša... lol!

Cezare, dosta sa tom sektaškom retorikom koju katolička crkva toliko koristi, jadno je i bijedno to što radite, zavodite nepostojane duše da se klanjaju kipovima, vodite ih u idolopoklonstvo koje vodi u smrt. Licemjeri, maknuli ste drugu Božju zapovijed koja zabranjuje štovanje kipova.... neznam što bih rekao, i onda jo koristite sektašku retoriku da bi ste se opravdali...

Katolička crkva svakoga tko govori protiv idolopoklonstva naziva sektašem.... ali to govori o njoj samoj....

"Ne pravi sebi kipa ni slike bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi."

Zadnja promjena: inliner; pon 07 tra 2008, 12:27; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
malo si se spetljao, svecenik ne moze odrjesiti grijeha, kako moze gresnik gresnika odjesiti grijeha, a mi znamo da je samo Isus posrednik a da svecenik nije posrednik, Isus je jedini posrednik...ne moze svecenik posredovati....

sto to znaci da je katolicka crkva jedina prava? da li znaci da druge crkve nisu od Boga jer nisu sagrađene na Petru?

ako je crkva izgrađena na Petru, kako onda na kome je onda Petar, na kojoj je on onda stijeni, sto nije Isus prava stijena?

Isus tamo nije govorio o crkvi kao građevini nego o crkvi koju cine ljudi koji su prihvatili Isusa i odrekli se svoga zivota i postali djeca Bozja, ti ljudi cine crkvu, nevidljivu crkvu koju poznaje samo Bog...Bog poznaje svoje

kad je ISUS govorio i građenju kuce na pjesku i stijeni, pa ta stijna je bio On, rekao je da onaj koji izgradi svoju kucu na Njemu da se kuca nece raspasti, znaci tko se bude uzdao u Isusa, a ne u Petra, tko je Petar!!!

ok, zasto se onda molis ispred kipa ako ti on ne predstavlja Boga, da li je Isus imao svog kipa i pred njim se molio?

mi znamo sto je Bog rekao da je sve sto ne pise u bibliji prokleto...

krizma, pricest,nedjelja,svetci,papa,misa,krunica,Bozic,uskrs,ispovjed,krstenje djece...???

te stvari ne pisu u bibliji, Isus nam je primjer, Isus nije obavio krizmu,procest, svetkovao je subotu, nije govorio o papi, nije isao na misu, nije molio krunicu niti krunicu imao u ruci, nije govorio da se svetkuje bozic i uskrs niti su to apostoli radili, nigdje nije rekao da ce ljudi oprastati grijehe i biti posrednici, jer je samo on posrednik, i nigdje nije krstavao djecu....

more_horiz
Sa katolicima poput Cezara uzaludno je raspravljati on nas i dalje uvjerava da klanjanje kipovima nije idolopoklonstvo ili nas zašprehava na foru da se ekipa na donjoj slici ne klanja kipovima....

Idolopoklonstvo - Page 5 Catholic_idolaters

more_horiz
njima je Marija Bog....

Luka 1,46-50: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje.

ona slavi Boga, a vi slavite nju...

more_horiz
caesar:

nisi rekao kako to da papa nema zenu, a Petrov je nasljednik?
gdje pise da je Petar bio prvi papa?

samo da ti ovo kazem: 25.12. se slavio dan rođenja boga sunca
a nedjelja je dan sunca
a da li znas tko je bog sunca?

more_horiz

Tko?

pozdrav

Euro

more_horiz
Ja ne mogu vjerovati sta ti cezare tvrdis.Najveca sekta i mafija na svijetu jest RKC.Jer nije li sekta skupina ljudi koja slijedi nekog covjeka. Onda je to RKC jer sto god papa kaze,to mora tako bit,a sto god Bog kaze,ah,onda se o tome moze raspravljati sta to znaci,moglo bi ovo,moglo bi ono,zapravo nije bitno itd....
Papa jest najveci hulitelj na zemlji,jer sebe naziva papom,sto znaci otac,naziva se gospodinom i cak se naziva bogom i nepogrijesivim,gospodarem neba,zemlje i podzemlja.Ako to nisu najvece hule onda nista nije.On da je moj vođa?Jer u Pismima pise:

Matej 23,10I ne dajte da vas vođama zovu, jer jedan je vaš vođa - Krist.

A danijel je predvidio ovu silu koja ce zavesti sav svijet i koja ce huliti na Boga i koja ce ubijati njegove svece kada kaze:

Daniel 7,25 On
će huliti na Svevišnjega, zatirati Svece Svevišnjega; pomišljat će da
promijeni blagdane i Zakon, i Sveci će biti predani u njegove ruke na
jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena.

Takoder je promjenio zakone(2. zapovijed i 4. zapovijed),i vremena.Vise se dani ne broje od zalaska do zalaska,nego od ponoci do ponoci.I ubijao je ljude koji mu se nisu poklonili tijekom povijesti tocno odredeno vrijeme,sta cete reci za neljudsku inkviziciju?To Krist nikada ne bi ucinio.
Ivan 12,47I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti.

Cak ni Krist nije sudio druge,otkud papi pravo da sudi?
Krist nije nikoga tjerao na nista jer je svima dao slobodnu volju a papa ide protiv savijesti ljudi,za njega je najbitnije da se svi njemu poklone jer ce tako pohuliti na Boga,a tjera jadne neinformirane ljude i na idolpoklonstvo govoreci im da ce se tako spasiti,i da se treba moliti mariji i svecima,svima samo ne Kristu,odvaja ljude od Boga na ovaj ili onaj nacin.Njegov je cilj da unisti ljude vjecnom smrcu,jer on sluzi sotoni a ne Bogu.A Isus je rekao:
Matej 20,28"Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.

A papi svi sluze,kada je on sluzio kao Isus,kada se on ponizio?on jedino zeli da se svi ponize pred njima,ali ce se on postidjeti kada dode Isus,videt ces smo koliko,vise nego bilo koji drugi covjek.
Jer pitaj se tko je htio biti kao Isus.Sotona naravno,a papa sebe uzvisuje iznad Boga mijenjajuci Njegova zakon.

Izaija 14,13U
svom si srcu govorio: `Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih
prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru.

Hula.Najveci hulitelj,a nazalost tako ce biti dok ne dode Isus a to je vrlo skoro,kao sto znamo,zato se obrati do stignes da ne bude prekasno.
Matej 23,33"Zmije! Leglo gujinje! Kako ćete uteći osudi paklenoj?

Zavodnik i svi zavedeni ce platiti,a ja svakome tko cita sve ovo svjedocim,obrati se dok mozes jos,od svih svojih grijeha i idolopoklonstava:
Otkrivenje 22,15Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.

A svi koji se klanjaju kipovima ČINE I LJUBE LAŽ.

Zadnja promjena: matej24; uto 08 tra 2008, 10:12; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Euro je napisao/la:

Tko?

pozdrav

Euro

sam sotona, kojem su npr. inke prinosile zrtve i danas ih prinose na stonehenđu...

wiki:
Budući da u Novom zavjetu ne stoji kada se točno rodio Isus, prvi kršćani nisu slavili Božić, nego samo Uskrs. Božić se počeo slaviti u Rimu u 4. stoljeću (u izvorima dokazana godina 336.). Do danas nije jasno zašto se Božić slavi baš 25. prosinca.
Prevladavajuće je mišljenje da se Božić počeo slaviti toga datuma zato
što se toga datuma u tada još uvijek većinski poganskom Rimu slavilo rođenje boga Sunca
(Nativitas Solis Invicti - Rođenje nepobjedivoga Sunca) pa je Crkva
željeći potisnuti taj poganski blagdan tada počela slaviti rođenje Isusa Krista koji je Božansko Sunce s visine.

kad je papa uzeo taj dan onda je sve jasno...

more_horiz
ljudi, braćo, evo vas kao admin molim da pišete u duhu mira i ljubavi na ovoj temi....jer je očita ironija kod nekih članova koji sebe nazivaju protestantima.... i ja sam sam protestant, i ne slažem se sa učenjem RKC...ali ne odogovaram tako oštrim tonom i ironijom...u protivnom ću morati zaključati temu, i na žalost neke članove banirati na 10 dana....

more_horiz
Krizostom ne bih se složio sa tobom. Postoji šaka katolika koji provociraju ekipu ovdje i rade neke bizarne igrokaze glumeći da ono šta oni rade nije idolopoklonstvo, da se u katolicizmu ne prakticira klanjanje kipovima, te da Međugorje nije centar masovnog idolopoklonstva. Čitajući Matejev post uvidio sam da ono što on govori jest istina, a naša dužnost jest da propovjedamo istinu, a ne poluistinu!

Pavao nam zapovijeda: "Nemojte imati udjela u jalovim djelima tame, nego ih, naprotiv, razotkrivajte!" (Ef 5,11)

To je dakle zadaća svih Isusovih sljedbenika, papa skupa sa tim otpalim sustavom kolovođa je jednog lažnog bogoštovlja koji je postavio svećenike ovoga svijeta na mjesto našeg Velikog svećenika, Gospodina i Spasitelja, Isusa Krista.

Umjesto da se klanjaju Bogu u Duhu i istini, naveo ih je na to da se klanjaju kipovima, djelima ljudskih ruku, a ne Stvoritelju neba, zemlje i mora.

Idolopoklonstvo - Page 5 Catholic_idolaters

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply