Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Idolopoklonstvo

power_settings_newLogin to reply
+24
Eutanasije
crusader
kolovoz
Bible_Believer
laodikejac
Mika
Filozofska misao
Ruta
jakob
kainos
Euro
spetrov
Spart
matej24
Domenika
vivi
ziger
ILIJA
Medeni
Aladin
UČENIK10
Rahela
QEA
Caesar
28 posters

descriptionIdolopoklonstvo - Page 11 EmptyRe: Idolopoklonstvo

more_horiz
Domenika je napisao/la:
magdalena je napisao/la:

A,zar ti Domenika nisi zabrinuta za svoju braću i sestre kad ih vidiš da kleće i mole pred kipom?Zapitaš li se kako oni gledaju na tu molitvu,kako je doživljavaju,kome se mole....Zašto ti ne bi rekla svećeniku?
Znaš li koliko rimokatoličkih vjernika nije svjesno Istine baš zbog toga što oni koji znaju istinu,šute.
Nisu jadni rimokatolici krivi što ih se nije ispravno poučavalo.
Znaš li da je jedna starija žena u Međugorju izjavila jednoj mojo sestri koja je nosila Bibliju pod rukom;"Dijete drago,ne smiješ to čitati,to je samo za fratre.".
Nisu vjernici krivi što ih se krivo naučava,što im se ne objasni...
Ali svi koji gledamo,slušamo,a ne reagiramo krivi smo.

...Na sve ovo ću odgovoriti (samo )
ako si Rimokatolkinja...?

Član 18: Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu da promijeni svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem. [url=http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm
http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm[/size][/quote[/url]]

PRAVILA

1.) Uvrede, provociranja, vulgarnosti i psovke nisu dopušteni.

2.) Osobni napadi i govor mržnje prema pojedincima ili grupama nisu dopušteni .

3.) Nemojte nikada napadati pojednica.
( tko napada pojedinca bit će opomenjen, nakon tri opomene baniran)

more_horiz
Domenika je napisao/la:
magdalena je napisao/la:

A,zar ti Domenika nisi zabrinuta za svoju braću i sestre kad ih vidiš da kleće i mole pred kipom?Zapitaš li se kako oni gledaju na tu molitvu,kako je doživljavaju,kome se mole....Zašto ti ne bi rekla svećeniku?
Znaš li koliko rimokatoličkih vjernika nije svjesno Istine baš zbog toga što oni koji znaju istinu,šute.
Nisu jadni rimokatolici krivi što ih se nije ispravno poučavalo.
Znaš li da je jedna starija žena u Međugorju izjavila jednoj mojo sestri koja je nosila Bibliju pod rukom;"Dijete drago,ne smiješ to čitati,to je samo za fratre.".
Nisu vjernici krivi što ih se krivo naučava,što im se ne objasni...
Ali svi koji gledamo,slušamo,a ne reagiramo krivi smo.

...Na sve ovo ću odgovoriti (samo )
ako si Rimokatolkinja...?

Ne moraš odgovoriti,to nisam ni očekivala.Moja namjera je bila da se zapitaš.Skakući ti po forumu slobodno i veselo,samo nemoj podbadati druge,mene možeš jer ja sam ti imuna na to.Btb!

more_horiz
magdalena je napisao/la:

Ne moraš odgovoriti,to nisam ni očekivala.Moja namjera je bila da se zapitaš.Skakući ti po forumu slobodno i veselo,samo nemoj podbadati druge,mene možeš jer ja sam ti imuna na to.Btb!

...Dobro Magdalena, ja ću i dalje skakutati
(ako ne zaglavim Very Happy )...ali pod pojmom Rimokatolkinja,
sam mislila...da ćeš ispravnije razumjeti,
moje objašnjenje, jer ljudi istih vjerovanja,
bolje mogu sagledati probleme, vezane baš uz
njihovu denominaciju...nego ostala braća kršćani,
iz drugih torova...zar ne...?
...I tebe blagoslovio Bog i Blažena Djevica Marija...flower ...

more_horiz
Za ovo pitanje je veoma zanimljiv stav Svetog Jovana Damaskina. Preporučujem ako nađete nešto od njega.

Ima ovde dobro, ali kratko obrađeno njegovo učenje po pitanju ikonopoštovanja.

http://www.ks.hr/knjizara.php?id=584

more_horiz
Domenika je napisao/la:
magdalena je napisao/la:

...Dobro Magdalena, ja ću i dalje skakutati
(ako ne zaglavim Very Happy )...ali pod pojmom Rimokatolkinja,
sam mislila...da ćeš ispravnije razumjeti,
moje objašnjenje, jer ljudi istih vjerovanja,
bolje mogu sagledati probleme, vezane baš uz
njihovu denominaciju...nego ostala braća kršćani,
iz drugih torova...zar ne...?
...I tebe blagoslovio Bog i Blažena Djevica Marija...flower ...

Ma,nećeš zaglaviti,ako budeš umjerena!Treba biti umjeren u svemu,pa tako i u skakutanju.
Btb! flower

more_horiz
IDOLOPOKLONSTVO JE SLIJEDITI DRUGOGA BOGA A NE PRAVOGA KOJI JE "GOSPOD ISUS KRIST" I DAKAKO DA OSUĐUJEMO SVAKU VRSTU PRAVLJENJA KIPOVA ,SLIKA , I KLANJANJE NJIMA . ALI GLEDAJUĆI OČIMA BOŽJIM VIDIMO DA SU SE SVE VELIKE I MALO MANJE OD NJIH DENOMINACIJE OKRENULE IDOLOPOKLONSTVU JER IDOLOPOKLONSTVO NIJE SAMO PRAVLJENJE KIPOVA I SLIKA NEGO NEŠTO JOŠ GORE . TO JE BILO ONDA KADA SU ONE OSTAVILE RIJEČ I POMIJEŠALE SE SA POGANŠTINOM (SVIJETOM). GLEDAJUĆI TV , ČITAJUĆI MODNE ČASOPISE A DA NE GOVORIMO O NEČEMU JOŠ GOREM ŠTO SE ČITA I GLEDA. I TAKO ŽENE SVUKOŠE DUGAČKE HALJINE I OBUKOŠE KRATKE , I TO IM BI MALO OBUKOŠE I HLAČE,KOJE PRIJANJAJU UZ TIJELO . I TO NE BI DOSTA TAKO DA SVOJE DUGE KOSE GDJE RIJEČ BOŽIJA KAŽE DA IM JE TO DIKA , OŠIŠAŠE ,OBOJAŠE I NAMAZAŠE SE SVIM MASTIMA I ŠMINKOM. I TAKVE DOĐOŠE U CRKVU DA SLAVE BOGA .A PASTIRI NA TO ŠUTIŠE I TO SE UKORJENI I OSTADE I TAKO TE CRKVE ODOŠE ZA DRUGIM BOGOVIMA OVOGA POKVARENOG SVIJETA JER OSTAVIŠE CIJELU RIJEČ BOŽJU I ONDA ONI PIŠU O DRUGIMA KAKO PRAVE KIPOVE A ŠTO MAJKA UČINI KĆERI NJEZINE UČINIŠE ISTO I JOŠ I GORE.

more_horiz
Samo primitivac može misliti da se mi katolici klanjamo kipovima, komadu kamena ili drveta. Very Happy Pa ko bi se normalan klanjao drvenim i kamenim kipovima? A sad mi nije jasan taj članak 18 kojega stalno citirate, jer ako zakon brani slobodu vjere, sve da se i klanjamo kipovima, po tom članku imamo na to pravo. Stoga zašto ugrožavate našu vjersku slobodu? Shocked Pustite naše kipove na miru. amen

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply