Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

power_settings_newLogin to reply
+24
šalome
Van_Helsing
Mi-Ha-El
estera
usamljena
dr.gog
Muatez
sunshine
kainos
Izrail
jakob
markecb
tetova
prana
Hristov
Medeni
apostol
Alem
Konin
Euro
RahatLokum
Velikomucenik
Sejfudeen
Jasmin(Jason)
28 posters

descriptionIsus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 16 EmptyRe: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

more_horiz
Rijeci Allaha dz.s. se drzim,za razliku od tebe uhvatio sam se za najcvrsce uze.
Kroz ekran osjetim da skaces na stolici.
Moja vjera je kao stijena,kap vode iliti vasi textovi bez dokaza je sigurno nece rastopiti.
Sto se tice Kur´anskog znanja-ti ga nemas.
Da si imalo upoznat sa onim o cemu pricas nebi se sramotio.
Jasmin vam je dovoljno napisao,a ja dodajem da je sastavljanju onih listova koji su sakupljeni u 1 knjigu Kur´an prisustvovalo 30.000 ashaba.
Ti samo izracunaj koliko se godina poslije smrti Muhammeda a.s. sakupio Kur´an,ne racunajte godine od pocetka objave,vec godine od smrti Muhammeda a.s.
Sto se tice Boga Mjeseca-dobro provjeri ono sto pises.
Zna se dobro koga su arapi vjerovali i kome su cerke dodavali, oni cerke-vi sina.
Ali tebe ne interesuje da spoznas istinu,ti si tu da provociras sto si i dokazao u svom pred-zadnjem textu.
Ako hoces nudim ti da nastavimo na lijep nacin,bez uvreda
a ako neces nemoj mi onda nista pisati.
Na forumu ima dovoljno tolerantnih koji su spremni na dijalog bet uvreda. Pozz i svako dobro.

descriptionIsus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 16 EmptyRe: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Pa zasto se Euro ne drzis Jahvine rijeci?
Sta bi sa Izaije?
Biblija s 50.000 gresaka,neke ti je naveo Jasmin,pa je izletilo jednome da je greska,a kako Bozija knjiga,Boga koji je bez greske,moze imati greske?
Kur´an nema niti jednu-shvacas li? Niti jednu.
Ne zaboravi,rekao sam da je dio biblije iskrivljen zato sto su joj autori ljudi,autor Kur´ana je Allah dz.s. zato u Njemu nema gresaka-niti jedne.

Sejfudeen,
mislim da si ipak malo pretjerao,i nakon mog tolikog strpljenja i molitve kao moderatora.
Opomenula sam sve na forumu,vidite konepciju foruma,govori o svojoj vjeri do mile volje,ali nemoj po tudjoj raditi ovo sto radis Seejfudeen.Pa jel ti mislis da ovim ugadjas Alahu,kad s ovolikim prigusenim frustracijskim emocijama i dalje vodis dijalog?Krscani nemaju prozelitske namjere,vec propovjedaju spasenje svim narodima.Znaci niti pomena o nagovaranju.
Jos prije par dana sam ti navela kakvo srce trazi Alah!Kome ugadjas ovakvom zajedljivoscu,OVAKVIM TONOM NECU DOPUSTITI diskusiju.Po vjeri i kulturi zelim, i hocu se drzati visokog nivoa dialoga,to vam i pravila foruma nalazau.Ti sinoc bacas cini nama tu u goste......sprachlos....mislim da je zbiljam vrijeme s velikom zaloscu, ali s opravdanim razlogom poduzeti disciplinske mjere.Odgovaranje
Odgovarati na pitanja i tako davati odgovore, koji za nekoga su konačni, za nekoga irelevantni, je teško breme. Uistinu onaj ko želi da lakše diše, neka govori samo onda kada ga neko nešto pita. Samo oni sa stalnim zikrom mogu da govore, jer oni i jesu primjer, ostali su teret. Biti oglasilo Resulullahovo je prihvatljivo, samo ako nema tebe ni u jednoj rečenici i niti u jednom misaonom toku. Pazimo se, jer biti ćemo pitani...
preduzeto
http://sufizam.bloger.hr/

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 20:25; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Rijeci Allaha dz.s. se drzim,za razliku od tebe uhvatio sam se za najcvrsce uze.
Moja vjera je kao stijena,kap vode iliti vasi textovi bez dokaza je sigurno nece rastopiti.
Jasmin vam je dovoljno napisao,a ja dodajem da je sastavljanju onih listova koji su sakupljeni u 1 knjigu Kur´an prisustvovalo 30.000 ashaba.
Ti samo izracunaj koliko se godina poslije smrti Muhammeda a.s. sakupio Kur´an,ne racunajte godine od pocetka objave,vec godine od smrti Muhammeda a.s.
Zna se dobro koga su arapi vjerovali i kome su cerke dodavali, oni cerke-vi sina.
Ali tebe ne interesuje da spoznas istinu,ti si tu da provociras sto si i dokazao u svom pred-zadnjem textu.
Ako hoces nudim ti da nastavimo na lijep nacin,bez uvreda
a ako neces nemoj mi onda nista pisati.
Na forumu ima dovoljno tolerantnih koji su spremni na dijalog bet uvreda. Pozz i svako dobro.

Sejfudeen.... ovakav nivo dialoga na ovom forumu je nedopustiv.Trenutni nivo dijaloga ....nije nivo... koji zadovoljava kriterije ovog foruma.
Ovaj forum mora ostati na svojoj visini,necu dopustiti nista drugo.
lol! lol! lol! lol! lol!

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 20:27; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
markecb je napisao/la:
!

pozdravljam te,buduci da si nov,verojatno nisi se upoznao jos s koncepcijom foruma.Ovakvo brisanje nije dopusteno,i molim tebe i ostale drzite se pravila foruma..

more_horiz

Daaaa...evo baš sam od 18 sati pa do 20 molio u svojoj sobici i osjećam se mirno......

Kuransko znanje zato ti iznosiš slobodno, koliko mogu vidjeti, na ovom Forumu. Ali što se Biblije tiče tu si se pokazao kao totalni laik !
Da ne govorim koliko si se osramotio na osnovnim pitanjima kao npr. činjenici da je Isus rekao "Moj Otac i ja smo jedno"! Nisi niti znao da je to Isus rekao i dobro si se osramotio! Mada meni to ne predstavlja prepreku za daljnji razgovor...

A nisam primjetio da sam igdje citirao ijednu suru ili ajet, pa mi nemaš pravo prigovarati na mojem "neznanju" odnosno znanju Kurana !!!

Jasmin vam je dovoljno napisao,a ja dodajem da
je sastavljanju onih listova koji su sakupljeni u 1 knjigu Kur´an
prisustvovalo 30.000 ashaba.

Uh, onda se ispričavam. Navedeno je bilo poimence 5 ljudi, pa sam mislio da su samo oni autori. Doduše ashab je bilo koji musliman koji je vidio Muhameda...ali čini mi se da je svega njih 50-60 spomenuto u hadisima.

Ali čovječe, kraj 30 000 ljudi morao je Kuran ispasti bez greške!

Ti samo izracunaj koliko se godina poslije smrti
Muhammeda a.s. sakupio Kur´an,ne racunajte godine od pocetka objave,vec godine od smrti Muhammeda a.s.

Pa zar nije Jasmin napisao da je Kuran nastao nakon Muhamedove smrti?

Sada si stvarno pretjerao - hoćeš li dokaz iz najpoznatijeg Leksikona sa područja bivše Jugoslavije koji je 1974 izdao Jugoslavenski leksikografski zavod ? Izdalo ga je 30 doktora nauka, itekako kompetentnih, koji su postali kasnije akademici i nisu do svojeg znanja došli skupljajući smeće po Internetu već su morali kontaktirati ljude iz struke, a to znači i Orijentaliste i Islamske teologe.

Da li te zanima što ti stručnjaci iz JLZ-a pišu o Allahu?
Dakle nije moje mišljenje, nije niti iz Timesa, nije niti iz glupih stripova !!! Samo reci...

Ako hoces nudim ti da nastavimo na lijep nacin,bez uvreda a ako neces nemoj mi onda nista pisati.

Ti koji bacaš prokletstvo na mene još mi i soliš pamet.
Hajde budi tako dobar, pa mi napiši te moje uvrede molim te ko dragog Boga...Ali nemoj izmišljati !!!

Euro

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 22:11; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Mislim da uzroci nesporazuma i otezanog dijaloga frustracijama ne leze u karakterima osoba ili marginalnim
namjerama vec u izbjegavanju svladavanja kulturoloskih
razlika nacina misljenja i vjerovanja.
Na obje strane je prisutan faktor nepremoscenog jaza koji svoj korjen ima u populistickom shvatanju odnosa Ismail-Izak.Iz te napetosti stalno se obnavlja nepovjerenje koje u razlicitim tipovima racionalnosti i iracionalnosti utice na reakciju koja se ne moze svesti na mrznju ..
Krist je svojim tijelom srusio plot razdvajanja izmedju Ismaila i Izaka - duzni smo postivati to Isusovo djelo.Kako krscani tako i muslimani jer nas na to obavezuje zavjet milosti sa Abrahamom.Drugi razlog se nalazi u svojevrsnoj dehelenizaciji koju vrsi istocni gnosticizam i misticizam.Svijet jos uvijek prolazi svoju tesku povijest uslijed rezignacije prema istini.
Ateizam i religijski fanatizam su bile sluge izrabljivanja naroda..Potrebna nam je promjena paradigme ponasanja a to nije neprovediva alternativa.Nema vise plota izmedju Ismaila i Izaka, postoji izbor - hocemo li biti Abelovci ili Kainovci.No i ovo se drugacije razumije..Jedan od elementa svladavanja kultuloroloskih antagonizama imamo u aktivnoj toleranciji .
Jedna od velikih opasnosti po sudbinu covjecanstva jeste fanatizam i liberalizam..Druga opasnost lezi u zloupotrebi religije i samih kulturoloskih razlika da se iskoriste potencirana nepremostenja.Na primjer kada se kaze da se za Alahovo uze treba uhvatiti Njegova stranka tada kod krscana ili neprosvjecenih muslimana stvara politicke asocijacije, a radi se o nezgrapnom prijevodu pojma za grupu ljudi koji su se uhvatili za Alahovo uze..Bolje je razjasniti sto je Alahovo uze izvan sfere anatemisanja..

descriptionIsus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 16 Emptyrahmah

more_horiz
Sjecamo se da je Papa polovicom studenoga odgovorio na pismo 138 muslimanskih uglednika, koje su u listopad napisali Benediktu XVI. i drugim kršćanskim vjerskim vlastima. Bilo je to važno pismo, koje je istaknulo središnjost ljubavi prema Bogu i bližnjemu, s jasnom nakanom poticanja zajedničkoga zauzimanja za mir u čitavome svijetu na osnovi čvrstoga uzajamnog upoznavanja. Plemenita nakana pisma zamjetna je njegovu naslovu: „Jedna zajednička riječ između nas i vas“, poznata kuranska izreka, upućena „narodu knjige“, odnosno Židovima i kršćanima .

Papin odgovor upozorava kako se ne smiju podcjenjivati razlike, ali snažno upućuje na zajedničke vrednote i potiče na poštovanje i uzajamno upoznavanje, na stvarno priznavanje dostojanstva svake osobe.

Mi se mozemo iskreno nadati boljem razumijevanju koje će koristiti uspostavljanju pravde i mira.
Među muslimanima ima dosta razboritih i sposobnih sugovornika, svjesnih velikih izazova današnjega čovječanstva, a pozitivno je što među njima raste sposobnost zajedničkoga očitovanja i izričita želja za mirom. Smjer je ispravan. Moramo se pomoći kako bismo nastavili put dijaloga.Optuzbe vi ste ovakvi a mi smo onakvi samo ruse ugled zavjeta milosti sa Abrahamom.

Nakon toga spomenutog pisma Muslimanski vođe potpisnici otvorenoga pisma „Zajednička riječ između nas i vas“, upućenog kršćanima, zahvaljuju papi Benediktu XVI. za „njegovo osobno ohrabrenje i zanimanje“ za kršćansko muslimanski dijalog – naglasava jordanski kraljević Ghazi
koji se zauzima na dvije dimenzije dijaloga: unutarnju, koja se odnosi na naše duše, i vanjsku, koja se odnosi na društvo. Dijalog je po njegovom misljenju između osoba s različitim gledištima, a ne između onih koji imaju isto gledište.No nije uvijek tako. Njegov razlog za dijalog je prije svega traženje dobre volje i pravde kako bi se ostvarilo ono što muslimani nazivaju „rahmah“, krscani - ljubav.
Netko je ovdje spomenuo rahmah!
Potpuna teološka suglasnost između kršćana i muslimana nije pojmovno moguća za sada ali nije ni potrebna. Činjenica da Bog nije Abrahamu dopustio da žrtvuje svoga sina podsjeća sve vjernike abrahamovskih vjera na obvezu da treba čuvati svaki ljudski život i slobodu vjerovanja kako se razlike ne bi zloupotrebile i ugrozile novovjeki rahmah i na ovom forumu.
Za mene je ispunjenje Ljubavi - Isus.Za sve ljude.
Ljudi ne moraju pozivati na tu ljubav - ona se cuje pozivima Duha Svetoga koji prodire u svaku dusu.

more_horiz
RahatLokum je napisao/la:
Konin napisao:
Naravno da mrzite Isusa, jer je Isus govorio upravo protiv takvih poput vas.
Ali pravi Isus, ne neka karikatura koju ste vi stvorili, taj Isa.
Reci mi šta Kuran kaže za čovijeka, koji sebe zove Bogom, koji vrijeđa vjerske učitelje, koji ukida i mijenja "Božje zakone zapisane u svetoj knjizi" i koji zabranjuje provođenje "Božje pravde"?

E svaka vam cast. Lijepo. Veoma lijepo. To je Konine zato sto smo mi glupi, kako nas nazivas. Zato mi ne mozemo svariti i biti tako pametni kao i ti. Konine, tijelo svoje prikriveno otkrivamo. ne

Ne kužim u čemu je problem?
Nisam za nikoga rekao da je glup, već da ispada glup kada se smije najjednostavnijem matematičkom dokazu kao nekoj gluposti. Pri tome i dalje stojim, to nije vrijeđanje, već činjenica.
U ostalim izjavama ne vidim problem, šta ti točno smeta? Možda istina? Ne vidim odgovor.

more_horiz
Ja kojih tepiha od tekstova. Da smo tkaci mislim da bi imali najproduktivniju firmu cilima. Very Happy

Ili sto Euro jednom rece: mouse
Stvarno gubim interes da sve citam. Poceo sam preskakati.

Najbitnije je da se ne drzimo teme. Sto ce nam uopste teme kad se moze i bez njih raspravljati.
---------------------------------------------
A ti Konine samo tako i na prvu. Naucicemo mi o krscanstvu dosta sto nismo znali od dobrih ucitelja.

more_horiz
RahatLokum je napisao/la:
Ja kojih tepiha od tekstova. Da smo tkaci mislim da bi imali najproduktivniju firmu cilima. Very Happy

Ili sto Euro jednom rece: mouse
Stvarno gubim interes da sve citam. Poceo sam preskakati.

Najbitnije je da se ne drzimo teme. Sto ce nam uopste teme kad se moze i bez njih raspravljati.
---------------------------------------------
A ti Konine samo tako i na prvu. Naucicemo mi o krscanstvu dosta sto nismo znali od dobrih ucitelja.

Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 16 85%20(5)

ali me sad i ne cude mnogi odgovori...pa ipak covjek mora vidjeti o cemu vodi dijalog.Ali moja upozorenja citajte ozbiljno.Jedan dobrih primjera je za kulturu dijaloga je Platonov dijalog,u kojoem se ukazuje na kulturu dijaloga prema nacelu jedinstva istinoljubivosti,razuma i etike.

more_horiz
Ma niste vi spremni za bilo kakav vjerski dialog,niti ste prije toga ikada isti i vodili.
Tebi Dino ne značni ništa što nas tvoja braća ,nazivaju prljavim,paščadima,a sad i glupim,a smeta ti Dino što Sejfudin normalno navodi islamsku argumentaciju iz Kur'ana!?

Pa šta radite vi ljudi odjednom?

Ne smeta ti ni to Dino da izvrćeš riječi Sejfudinove i pripisuješ mu neko "prokletstvo" u njegovim postovima vama,a u njegovim postovima opet ni riječi Dino o tome,osim vašeg pogrešnog mišljenja i shvatanja.
A to je opet sasvim nešto drugo.
Sejfudin ponavljam,nije spomenuo nikakvo prokletstvo,u protivnom navedi mi gdje to rekao.

Dalje Abraham je dobar jer iz posta u post skreće sa teme i pokušava da zavadi pa zavlada.
Očito si na njegovoj strani ,ali Dino ja ću na privatnoj poruci sa osobom koja me je pozvala ovdje da vidim ,imam li pravo da pišem kao do sada,ili da napokon napustim ovo ratno područje koje ste vi -vi Dino otvorili.

Kao moderator Dino,tražiš od mene da odgovaram na postove o Abrahamu i Isaku,a oni Dino nisu dio ove teme!?

Pa eto da upoznam i moderatora po prvi put na otvorenom forumu ,kako zagovara da se skreće sa teme koja je postavljena,a ne da poziva na njeno vračanje.

Ne smeta to ni što Euro počinje da mi stavlja laži u usta,samo zato što je pokazao svoje pravo lice ,i bezobrazluk kojim se vodi-u vezi nastanka Kur'ana.

Sramota ,nakon toliko vremena da niste naučili kako se vodi vjerski dialog.

Kažeš Dino nisam ja kao dobar predstavnik!?
Predstavnik čega Dino?
Jesam li ja ikada ovdje rekao da sam nečiji predstavnik pa da trebam napadati članove i njihove postove?
Nije li to tvoj posao Dino?

Ne vidim da su one silne čupave maskote sa lol tablicama,lijepo ophođenje prema "gostima" na ovom forumu od strane moderatora poput tebe.

Stalno nam prigovarate da smo neki vaši "gosti"-pa Boga mi koda nas hranite i oblačite,pa mi jadni šta ćemo,i žedni i gladni -trebamo vas!

Kada sam ja došao na vaše teme apologetike i pričao vama da Isus nije Bog?

Pozvali ste me-ali šta je Jasmin rekao Dino?
Neću da ne bih koga povrijedio od kršćana,pošto su to vaše teme.
Provjeri u mojim postovima na temi Biblija ili Kur'an!

Vi očekujete od nas da kažemo kako je Biblija ispravna i očuvana iako sami znate da je to laž!

Zato što niste spremni braniti argumentima bilo koji kršćanski stav,onda istjerajte "goste",pa se međusobno duhovno i emocionalno nadahnjivajte-ali priznajte da niste spremni za dialog sa nekršćanima.

Ja odlazim i nema potrebe da više ovdje gubim svoje dragocijeno vrijeme,dopuštajući da me neko naziva :prljavim,psetom,a sad i glupim-a da to sve "veliki i pošteni" moderator podvlađuje i dozvoljava.

Na vašu čast ,štetu ili korist.

Ja odlazim kao što sam i došao sa riječima:Selam mojoj braći,sa pozdravom i svakim dobrom svim dobronamjernim ljudima.

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 23:13; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Euro,Euro-ti mene izgleda nikako ne volis

Pa dobio si i ti dooosta odgovora paa?
Drzis se 1,2 tvrdnje koje ne dokazuju niiiista,a dokazali smo ti da ne dokazuju.
Uzmi primjer na nama koji se strogo drzimo Allahovog s.w.t. uzeta.Mi smo 1 tijelo.Kada mi je brat bolestan i mene boli a to opet ne znaci da smo 1 osoba.
Ti meni daj jasan dokaz,recenicu gdje Isus kaze:Ja,Isus sam Bog.
Opet ti ponavljam:Jahve to govori direktno i na vise mjesta.
Sto se tice Drugog Svijeta e tu neka ti Bog dadne ono sto si zasluzio,a blizu je i tebi,a i meni.Mozda nekome od nas jos veceras smrt dodje,a ti vidi dali si spreman misli moli pomoc

Haje mi reci na koliko se načina može reći neka stvar?

Kako su ljudi sa kojima je Isus dolazio u kontakt doživljavali djela koja je on radio?
Kako ga je sotona nazivao?
Kako su ga anđeli najavljivali?
Šta je veliki svećenik na Isusovom suđenju razumio, kada je Isus odgovorio na njegovo pitanje?

Jako je lako koristiti se tuđim znanjem, ali hajd malo izgradi svoje, ispitaj over teze, pa vidi koji će ti se zakljućak nemetnuti.
Izazivam te.

Samo znaj da ti za ovaj zadatak treba bar jedan mjesec intenzivnog studuranja.
Tako da ću za nekih 2 mjseca očekivati tvoj post o ovome.

pozdrav
Alem

more_horiz
Ja odlazim kao što sam i došao sa riječima:Selam mojoj braći,sa
pozdravom i svakim dobrom svim dobronamjernim ljudima.

Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 16 A030

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 23:29; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ne smeta to ni što Euro počinje da mi stavlja
laži u usta,samo zato što je pokazao svoje pravo lice ,i bezobrazluk
kojim se vodi-u vezi nastanka Kur'ana.

Ahaaa...to sam htio čuti. Ja sam se obraćao Sejfudeenu i to uljudno, a ne Jasminu, a Jasmin se našao pogođen što mi govori da je Jasmin ustvari alter ego za.........ma ne, neću špekulirati.

Ali mi nije jasno da razgovaram sa Sejfudeenom, a odgovara mi Jasmin.

I koje ja to riječi tebi stavljam u usta Jasmine?

Mislim da je ova igra postala previše prozirna, pa nema više smisla ponavljati ju.

Doviđenja Jasmine ( Sejfudeene ). Svako dobro ti želim !!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Jasmin(Jason) je napisao/la:
Ma niste vi spremni za bilo kakav vjerski dialog,niti ste prije toga ikada isti i vodili.
Tebi Dino ne značni ništa što nas tvoja braća ,nazivaju prljavim,paščadima,a sad i glupim,a smeta ti Dino što Sejfudin normalno navodi islamsku argumentaciju iz Kur'ana!?

Pa šta radite vi ljudi odjednom?

Ne smeta ti ni to Dino da izvrćeš riječi Sejfudinove i pripisuješ mu neko "prokletstvo" u njegovim postovima vama,a u njegovim postovima opet ni riječi Dino o tome,osim vašeg pogrešnog mišljenja i shvatanja.
A to je opet sasvim nešto drugo.
Sejfudin ponavljam,nije spomenuo nikakvo prokletstvo,u protivnom navedi mi gdje to rekao.

Dalje Abraham je dobar jer iz posta u post skreće sa teme i pokušava da zavadi pa zavlada.
Očito si na njegovoj strani ,ali Dino ja ću na privatnoj poruci sa osobom koja me je pozvala ovdje da vidim ,imam li pravo da pišem kao do sada,ili da napokon napustim ovo ratno područje koje ste vi -vi Dino otvorili.

Kao moderator Dino,tražiš od mene da odgovaram na postove o Abrahamu i Isaku,a oni Dino nisu dio ove teme!?

Pa eto da upoznam i moderatora po prvi put na otvorenom forumu ,kako zagovara da se skreće sa teme koja je postavljena,a ne da poziva na njeno vračanje.

Ne smeta to ni što Euro počinje da mi stavlja laži u usta,samo zato što je pokazao svoje pravo lice ,i bezobrazluk kojim se vodi-u vezi nastanka Kur'ana.

Sramota ,nakon toliko vremena da niste naučili kako se vodi vjerski dialog.

Kažeš Dino nisam ja kao dobar predstavnik!?
Predstavnik čega Dino?
Jesam li ja ikada ovdje rekao da sam nečiji predstavnik pa da trebam napadati članove i njihove postove?
Nije li to tvoj posao Dino?

Ne vidim da su one silne čupave maskote sa lol tablicama,lijepo ophođenje prema "gostima" na ovom forumu od strane moderatora poput tebe.

Stalno nam prigovarate da smo neki vaši "gosti"-pa Boga mi koda nas hranite i oblačite,pa mi jadni šta ćemo,i žedni i gladni -trebamo vas!

Kada sam ja došao na vaše teme apologetike i pričao vama da Isus nije Bog?

Pozvali ste me-ali šta je Jasmin rekao Dino?
Neću da ne bih koga povrijedio od kršćana,pošto su to vaše teme.
Provjeri u mojim postovima na temi Biblija ili Kur'an!

Vi očekujete od nas da kažemo kako je Biblija ispravna i očuvana iako sami znate da je to laž!

Zato što niste spremni braniti argumentima bilo koji kršćanski stav,onda istjerajte "goste",pa se međusobno duhovno i emocionalno nadahnjivajte-ali priznajte da niste spremni za dialog sa nekršćanima.

Ja odlazim i nema potrebe da više ovdje gubim svoje dragocijeno vrijeme,dopuštajući da me neko naziva :prljavim,psetom,a sad i glupim-a da to sve "veliki i pošteni" moderator podvlađuje i dozvoljava.

Na vašu čast ,štetu ili korist.

Ja odlazim kao što sam i došao sa riječima:Selam mojoj braći,sa pozdravom i svakim dobrom svim dobronamjernim ljudima.

Dragi Jasmine,mogu ti reci da sam jako iznenadjena,i zapanjena,molim te citat o rijecima koje navodis.O Sejfudeenovom obracanju juce meni Jasmine s mojim inicijalima,kao znak prijetnje ne govoris nista.
Hvala ti ali ovakvo pozdravno pismo ipak nisam zasluzila.
Vidi,nikad nikom nisam rekla ono sto nije,ovo su teske optuzbe,mislim da sam bas kao veliki moderator s velikim strpljenjem ovo zasluzila.
Vjerovala sam da neki ljudi vole ljude .
Rekla sam vec po 10x rekla...,pricajte o svojoj vjeri sve,ali ne vrijedjajte.A tebi Jasmine,do danas nisam znala,da umijes tako vrijedjati ,iako sam uporno govorila o nivou dijaloga.Vidi pokazalo se da neki ljudi mogu i hoce voditi samo bulevarske dijaloge,na sto ljudi nisu pristali,dijalog se ne satoji samo iz potvrdjivanja u replici,a ako ne odmah je nesto drugo.Da li znas koliko si ljudi povrijedio govoreci Biblija nije tocna...mogao si se suzdrzati.Pozdrav Jasmine,i molim te jos jednom na miru pogledaj ovaj topic,kako bi bio realan u donosenju konacnog suda.
Blagoslov ti Bozji zelim.
P.S
reci mi Jasmine gdje je konkretno EURO bio u replici s tobom?

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 23:40; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Moram nešto još napisati. Naime, našao sam rečenicu kojom sam tvrdio da je Jasmin rekao sljedeće:

Pa zar nije Jasmin napisao da je Kuran nastao nakon Muhamedove smrti?

To je moja rečenica i ja sam to napisao na osnovu onog što si ti Jasmine pričao sa Alemom.
Bilo je rečeno da je Kuran imao 7 verzija i da je na kraju uzeta kao najvjerodostojnija verzija ona koju je čuvala Muhamedova udovica Ajša tj. Ajša je čuvala zapise korištene za sastavljanje Kurana.
To je bilo dakle poslije Muhamedove smrti.

Tako da ja nisam ništa lagao, a ti Jasmine pogledaj što si neki dan razgovarao sa Alemom. Činjenica je da ste raspravljali o sastavljanju Kurana nakon Muhamedove smrti.
Prema tome ja nisam ništa izmislio niti pogriješio !!!

A moje pisanje je bilo reakcija na Sejfudeenovo pisanje gdje spominje Jasmina koji to govori. Uostalom pročitajte:

Sejfudeen:

Jasmin vam je dovoljno napisao,a ja dodajem da
je sastavljanju onih listova koji su sakupljeni u 1 knjigu Kur´an

prisustvovalo 30.000 ashaba.

Znači da je Kuran, kako kaže Sejfudeen, nastao poslije Muhamedove smrti po pisanju Jasmina uz potvrdu Sejfudeena !!!

pozdrav

Euro

Zadnja promjena: ; ned 10 vel 2008, 23:56; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Jasmin(Jason)

Abraham i Izak su osnovni strukturni dio teme a ne mitraizam
kako je pokusao Sejfudeen ubaciti ..
Drugo :
Jasmin (Jason)

To nitko jos nije dokazao, a posebno antipavlinisti.
Koja se Biblijska prorocanstva nisu obistinila?
Jasmin - i ovo nije istina

Nekrscani nisu samo muslimani vec i zidovi i tako dalje.Zamisli da su ovdje i zidovi u trijalogu.Oni takodjer bi isticali da su Abraham i Izak bitni dio ove teme o tome .
Emicionalne napetosti se mogu svladati razumijevanjem onoga sto se nekome dogodilo u nedavnoj proslosti.
Cinjenica je da svi clanovi ovog foruma sa krscanske strane isto tako uce se dijalogizirati u sve novijim okruzenjima.Osobno se takodjer ucim iako sam dosta dugo vodio u praksi diplomatske dijaloge izvan metode posvadjaj pa vladaj..Nisam makijavelista..
Dina je neumorni radnik odan - europskoj toleranciji jer je kako mi je poznato prosla torturu koju nitko od zivih ne bi trebao proci..
Jasmine, pisi i dalje, ne odlazi iako se s Tobom ne slazem oko
strukture teme i Tvoje zamisli pitanje - odgovor..u okviru tvrdnje da je Biblija neka krivotvorina..
Onaj tko Ti je rekao ruzne nadimke treba Ti se ispricati kao i onaj koji ih je samo mislio a nije napisao..ako ih je mislio..
Sarkazam i cinizam kao i frustrativna pritajenost mogu se svladati.
Idemo natrag da bi isli naprijed i naprijed da ne bi isli natrag preko mjere.
Evo ruka, svi smo samo gosti na ovoj zemlji a bit cemo nadam se domaci po Isusu Kristu na Novoj zemlji.Valjda cemo se tada smijati forumiranju i tim prekapanjima po arhivama ljudske sujete..jer cemo gledati Boga licem k licu.Znam da ga necemo gledati ako jedni druge vrijedjamo odricanjem da nismo djeca Bozja..
Po cemu smo djeca Bozja ako ne po djelu odricanja od sebe samih da bi se drugoga podiglo a ne spustilo..
Jasmine kako se moze vidjeti Ti nisi samo domaci gost na ovom forumu - vec i domaci jer si dosta dugo ..No malo si pretjerao naglasavanjem da je Biblija neka krivotvorina i da je Pavao unistavao Isusovo evandjelje ..
To dijalogizatori na primjer u grupi muslimana koja ide ka Papi nece uzimati kao neku ozbiljnu strukturnu tocku nekih spornih pitanja oko premoscenja razlika razumijevanja zavjeta milosti sa Abrahamom..
No potrebno je ipak biti spremniji sa krscanske strane prihvatiti stvaralacko iskustvo muslimana u kreiranju movih dimenzija tolerancije kako bi se fanatizmi mogli brzo locirati i blokirati slobodom savjesti..u novim sadrzajima odgoja savjesti u okviru nade.

more_horiz
Euro

Ali mi nije jasno da razgovaram sa Sejfudeenom, a odgovara mi Jasmin.

I koje ja to riječi tebi stavljam u usta Jasmine?

Nije ti jasno Euro jeli?

Da si se obratio Sejfudinu,ne navodeći mene i iskrvljujući moje tvrdnje o Kur'anu,Jasmin ti nikad nebio kvario dialog sa Sejfudinom.
Ali kada kažeš :Zar nije Jasmin rekao da je Kur'an nastao nakon Muhammedove smrti?-e to se tiče onda mene Euro!

To je stavljanje neistine u moja usta,pa se odmah tiče mene i tražim od tebe da mi navedeš gdje sam ja to rekao?

Nemam se ja šta vraćati na dialog sa Alemom,kada vrlo dobro znam šta sam mu pisao u vezi spomenutog.

Alem nije rekao da sam ja tvrdio nešto što mi ti pripisuješ,nego ti Euro.

Da bi pred drugima na ovom forumu opravdao svoje tvrdnje(za koje ja tvrdim da su neistinite) izvoli ih navedi!

Kratko i jasno navedi,i pokaži svima ko si i sa kakvim stvarima se baviš.

Ja ne stavljam u riječi drugih neke svoje bolesna shvatanja i bilo bi me stid da se služim takvim mizernim radnjama.

Izvoli dokaži da je Jasmin rekao da je Kur'an nastao poslije Muhammedove smrti!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply