Sejfudeen je napisao/la: Konin,Euro;
Potanak vam je dokaz.Kada vam negdje zapne vadite se na kontekst.Upravo ovo sto je Konin napisao je u kontekstu.
Ako vam ja kazem:ja sam hafiz,moj djed je bio hafiz - ja i moj djed smo jedno.
Zar nisi mogao neku bolju usporedbu dati? Ti i tvoj djed niste jedno, već se isto zovete. Isus se ne zove isto kao i Bog Otac, ali je jedno s Njim.
Ne izvlačim se ja na kontekst, cijeli NZ je prožet istom misli... Isus i Bog Otac su Jedno.
Sejfudeen je napisao/la:
Bog koji se ocituje u Bibliji kao i Kur´anu jasno nam stavlja do znanja:Ja sam Bog i nema drugoga Boga,niko mi slican nije.
Ja sam Jahve i nema drugoga.
Pa nitko ne tvrdi da je Isus govorio da je On još jedan Bog, pored Jahve. Naravno da je samo jedan Bog, Otac, a Isus je jedno s njim. Neodvojiv.
Sejfudeen je napisao/la:
Pisete nesto o zakonu,a jasno vam je kao dan da Isa a.s nije mjenjao zakon.
Ne samo da ga je mijenjao nego je u potpunosti ukinuo pojam zakona kao takvog (određenih zapovijedi danih od Boga, kojih se treba pridržavati i prema kojima Bog nekoga sudi)
Sejfudeen je napisao/la:
Sto se tice recenice :Ja i Otac jedno smo..
Pa dovoljno vam je da procitate text do 40-og stiha i sve je jasno-Ja rekoh:bogovi ste..Isa a.s. je samo poslani sto i sam kaze.
Zatim on uze 7 kruhova i ribe TE ZAHVALI BOGU i razlomi ih.
Ne spada NA MENE da dajem mjesto sa svoje desne ili lijeve strane.Ono pripada onima za koje ga je ODREDIO MOJ OTAC.
Ko god MENE prizna pred ljudima,priznat cu i ja njega pred svojim Ocem nebeskim.
Sto se tice onog dana i casa,o tome nitko nista ne zna;ni andjeli,NI SIN vec JEDINO OTAC.
Pade nicice te se pomoli:Oce moj,ako je moguce neka me mimoidje ovaj kalez.
..a iz oblaka dopre glas:Ovo je Sin moj ljubljeni!Njega slusajte.-Ako je Isa a.s. Bog ko je govorio iz oblaka?
..Ova se vrsta moze istjerati samo molitvom-kome se moli?
Nikoga na zemlji ne nazivajte ocem jer imate samo jednog Oca onog nebeskoga,i imate samo jednog vodju:Krista.-cudno,imao je priliku a nije rekao da je Bog,on je samo vodja.
Ali je vrlo interesantno da nikada nije porekao da je Mesija-Boziji Pomazanik,cak je i potvrdio:
Ti si Mesija-odgovori mu Petar.
Znam da ima doci Mesija koji se zove Pomazanik,to sam ja koji govori s tobom rece joj Isus.-a Pomazanik i Bog nisu jedno te isto.
Bog je svemoguc,sve zna,zar ne;
Isus ga upita:Kako se zoves? Legija-odgovori.-Pa zar Bog ne zna imena svojih stvorenja?
Bog kaze:Dati cu vam dokaz u svemu,pa i u vama samima. Samo treba otvoriti oci.
Zaista,kazem vamovaj narastaj nece proci dok se sve to ne zbude.
Opaa,proslo je 2000 godina,paa??
Ovo sto sam napisao je dio,dajte vi jos dokaza,a i ja cu.
Pozdrav i svako dobro.
Ti koliko vidim pokupavaš dokazati da Isus nije Bog Otac. Naravno da nije, nitko to niti ne tvrdi.
Isus je manifestacija apsolutnog Boga i s Njim je savršeno Jedno.
Da bi shvatio šta to znači, treba razumijeti što znači apsolutno i relativno, transcedentno i manifestirano.
Bog je apsolutan, znači ništa ne postoji osim Njega, On je temelj sve stvarnosti, sve što postoji postoji po Njemu. To je apsolutni svijet, o kojem nema smisla raspravljati, ali treba znati osnovni pojam Apsoluta.
Mi postoji u relativnom svijetu, gdje je svaka stvar u odnosu (lat.relatio) sa nečim drugim.
Dakle Bog Otac, iliti JAHVE, Ja Sam Onaj Koji Jesam, je apsolutno transcedentni Bog, Stvoritelj sve stvarnosti. Bez lika, obličja i imena.
Isus je Bog u tijelu, kako Pavao kaže "punina savršenstva", noo što nastane kada Bog "uđe" u tijelo.
Iz apsolutnog pogleda, među Njima nema razlike, oni su Jedno. Iz relativnog pogleda oni su u odnosu - Otac i Sin - gdje Otac ostaje transcedentan, a Sin se spušta i djeluje tu na zemlji. "Otac prebiva u Sinu".
Kada se tako gleda na stvari, onda sve ima smisla.
Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 10
Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim,
od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. 11
Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni.