Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Islam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis)

power_settings_newLogin to reply
+2
miskec4096
bbgt1987
6 posters

descriptionIslam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis) - Page 3 EmptyRe: Islam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis)

more_horiz
Ajde dobro. Tko prizna... Very Happy

descriptionIslam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis) - Page 3 EmptyRe: Islam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis)

more_horiz
U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Allah svt se u Kur anu ljudima obraca na razlicite nacine jer svi ljudi ne razmisljaju isto:

- negdje prijeti kaznom pa ce npr neko citajuci ajete koji govore o kazni, ostaviti se nekih ruznih postupaka

-negdje govori o nagradi pa ce npr neko citajuci takve ajete postati jos bolji tj nastojace da sto vise cini dobro

-negdje Allah svt dovodi u pitanje samo vjerovanje covjeka zbog nekih njegovih postupaka pa ce neko citajuci takve ajete ostaviti se takvih postupaka ili eventualno ih nece nikad ciniti

-negdje Allah svt govori o nauci pa ce neko citajuci takve ajete se vratiti islamu ili ce mu to ucvrstiti njegovo vjerovanje

Allah svt se razlicito obraca ljudima zbog toga u Kur anu se moze pronaci svako bio naucnik ili laik.I mi cinimo dobro u nadi da cemo postici Allahovu milost i zadovoljstvo!

Kazna kao osnovni dio pravde

Uzmimo primjer Hitlera koji je poubijao oko 6 miliona ljudi zatim upitajmo sve ljude na Zemlji da li bi on trebao biti kaznjen zbog toga svi ce reci da, takodjer sam nas razum nam govori da bi on trebao odgovarati za to i da bi trebao biti kaznjen!Zasto bas kazna?Nasa savjest, nas razum zeli pravdu i on pravdu vide u adekvatnoj kazni za pocinjena nedjela medjutim i kada bi ga kaznili on je poubijao oko 6 mil. ljudi a on ima samo jedan zivot sto znaci da ga nebi mogli kazniti za 5.999.999 osoba medjutim Allah svt ako hoce moze ga kazniti za svih 6 mil. osoba koje je pubijao i ako On svt bude htio ucini ce to!
Zbog toga strah od Allah avt podrazumjeva npr kada ti hoces da nesto ukrades sjetis se da te On gleda i da ces odgovarati za to a zatim se ostavis toga!

Neke stvari se nemogu razumijeti ma koliko razmisljali o njima, neke stvari mozes shvatiti samo kao musliman medjutim netreba se sve shvatiti da bi covjek vjerovao npr ako je shvatim da je islam istina je cu njega slijediti makar i ne svacao neke stvari ali cu ga slijediti jer ih mozda nemogu shvatiti zbog manjkavosti svog razuma.Evo ti link od prvog dijela serijala od 10 dijelova pod nazivom Bozanska knjiga (za ostale ces se dijelove lahko snaci) ovaj dokum. film su radili Britanci i vrlo jednostavno dokazuju ispravnost islama:
https://www.youtube.com/watch?v=bOIMEawmArQ

Zatim evo ti link prvog dijela od serijala od 8 dijelova koji dokazuju Kur an kao Boziju Objavu:
https://www.youtube.com/watch?v=rCZB2eMNpmk&feature=PlayList&p=3067478F2224886C&index=1

Zatim kad pogledas ove videe ja te pozivam u islam jedinu ispravnu vjeru jer islam znaci steci mir kroz pokornost jedinom Bogu!

more_horiz
Mislim da sam se već izjasnio glede toga što mislim o ljudima koji mi svoju vjeru prikazuju kao "jedinu ispravnu".

Neću postati musliman! OK? Jesmo li to sada riješili jednom zasvagda?

Umjesto toga, radije mi objasni kako onda "pravedni" Allah može na jednak način kazniti onoga tko je ubio šest milijuna ljudi i onoga tko je ubio samo jednog čovjeka. Je li džehenem vječan? Jest. Kako onda mogu u tom džehenemu jednako biti i Hitler i neki Pero koji je u pijanstvu ubio susjeda?

more_horiz
Dzehennem ima svoje stepene pa tako npr Allah svt kaze da ce munafici biti na samom dnu dzehennema dok se npr Poslanikovom s.a.v.s amidzi obecava najblaza kazna stajanje na zeravici dzehennemskoj!Odnosno prema svojoj zasluzi i djelima covjek ce biti nagradjen ili kaznjen a na koji nacin ce Allah svt kazniti Hitlera ako On bude htio pa u Kur anu stoji:
One koji ne vjeruju u dokaze Naše Mi ćemo sigurno u vatru baciti; kad im se kože ispeku, zamjenićemo ih drugim kožama da osjete pravu patnju. Allah je, zaista silan i mudar. (Žene, 56)

Ovdje Allah svt otkriva jednu Kur ansku nadnaravnost tj prije se mislilo da su centri bola u mozgu medjutim nauka je dokazala da su centri bola u kozi pa tako imamo opekotine 1 stepena, 2 stepena i 3 stepena koje ne bole jer su izgorili centri za bol ali Allah svt kaze kada se to desi da ce zamijeniti ispecene koze drugim kozama!
Meni je zao zbog tvog razmisljanja, ceka te jos cas koji te nece mimoici a onda ces saznati ko je bio u pravu!

Reci: "Kažite vi meni šta će s vama biti ako je Kur’an od Allaha, a vi u nj nećete da vjerujete, i ako je jedan od sinova Israilovih posvjedočio da je i on od Allaha, pa on povjerovao, a vi se uzoholili". Allah, zaista, neće ukazati na pravi put narodu koji sebi nepravdu čini. (El-Ahkaf, 10)

more_horiz
I opet ti kažem, sve i da si ti u pravu, meni je to izbor između dva pakla. U jednome bih morao patiti fizičke muke vatre, u drugome bih morao patiti psihičku muku življenja u totalitarističkoj diktaturi.

A inače, ljudsko se tijelo s vremenom navikne na svaku bol, pa je tako bilo koja vječna muka džehenema zapravo nemoguća.

more_horiz
Kada bi vi znali sta se nalazi u nasim srcima, borili bi se da nam to i uzmete samo kada bi znali!
Islam je od rijeci selam sto znaci mir tj steci mir kroz pokornost Uzvisenom Allahu!Dusa je stvorena da robuje i da obozava pa tako ako ne spozna istinitog Boga ona ce da robuje necemu drugom npr. ima ljudi koji bi sve dali za novac, sve, sto znaci da je njegova dusa novac uzela za Boga, drugi bi dao sve da uspije u nekom poslu, citav zivot je posvetio samo tome i vrijeme i novac samo da uspije sto znaci da njegova dusa robuje tom cilju!To nemora znaciti da ce ti ljudi to svoje robovanje potvrditi i rijecima medjutim djela pokazuju drukcije!
Onaj koga najvise volis, u koga svoje nade polazes, na koga se oslanjas, od koga iskljucivo pomoc trazis to je tvoj Bog!

Vatra dzehennemska nije kao ova vatra i na onom svijetu ce vladati drukciji zakoni!

more_horiz
Dusa je stvorena da robuje

Cilj duše je da bude slobodna. Robuje samo iz vlastitog neznanja. Dušu je nužno osloboditi iz zatvora materijalnoga, a u slučaju apsolutne pokornosti monoteističkom Bogu, ona samo zamjenjuje jedan oblik robovanja drugime. Kao narkoman koji se skine s heroina zahvaljujući metadonskim tabletama, a onda postane ovisan o njima. Iako je robovanje Bogu plemenitije od robovanja novcu, još je uvijek samo robovanje.

more_horiz
Ona je stvorena da robuje, htio ti to ili ne ona ce necemu robovati, mada to ovaj pojam pogresno shvacas, ali eto ti oslobodi svoju dusu pa nam to opisi kako je to tvoja dusa slobodna?

more_horiz
Duša je slobodna kada prestane biti vezana za materijalno. Kada shvati da je tijelo u kome se nalazi samo njen privremeni dom. Tada doživljava oslobođenje od kruga neprekidnih rađanja. Ona se i dalje može rađati, ali tada ne prianja uz trenutno tijelo, nego ga shvaća samo kao odijelo.

more_horiz
Aurora Aurea:

http://islam-muhammed.blog.hr/

http://slobodni.net/showthread.php?t=4925

more_horiz
U zadnje vrijeme je sve veca i veca mrznja prema islamu. A na neki nacin to stvara i vece uvjerenje jednom muslimanu poput mene da je islam ima jednu posebnu vrijednost. Sto bi se u narodu reklo da nema nista od konja za kojim se prasina ne dize.

more_horiz
Samo dva mala citata od tog bloga,pametnom dosta:

Kur'an je pun prijetnji onima koji nevjeruju. Pa Bogu ne trebaju oni
koji silom i prijetnjama u njega vjeruju, već oni koji vjeruju slobodno
zato što žele i znaju da je to ispravno. Prava vjera se temelji na
slobodnom izboru a ne prisilnom zadržavanju u vjeri.

9. 5. Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete,
zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se
pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru,
jer Allah zaista prašta i samilostan je.

more_horiz
Da ne napominjemo stalne prijetnje smrću ljudima koji npr. grafički prikazuju Muhameda. Zašto? Zar Muhamed nije u posebnoj milosti Allaha, koji je apsolutni gospodar? Ne bi li se Allah onda trebao pobrinuti za te griješnike? Kojim si pravom neki XY uzima u zadatak da upravo on ukloni tog griješnika s lica zemlje? Zar je Muhamed toliko sujetan da bi ga uvrijedile neke karikature? I sve tako.

more_horiz
Zaboravio sam jos reci...A najvrijedniji je konj koji nestane a samo prasina ostaje. Bas ko dim i miris spaljenih guma iza dobre formule.

more_horiz
RahatLokum je napisao/la:
Zaboravio sam jos reci...A najvrijedniji je konj koji nestane a samo prasina ostaje. Bas ko dim i miris spaljenih guma iza dobre formule.

Najvrijedniji je konj koji služi ljudima za teglenje.

more_horiz
Kako vidim sportski si raspolozen Smile
Takvi konji nisu vise vrijedni. Broj im se stalno smanjiva. Ljudi su presli na traktore i kombajne. Al' zato ima jedna najstarija rasa konja koji su i dalje skupocjeni. Haj pogodi kako se rasa zove? Smile

more_horiz
RahatLokum je napisao/la:
Kako vidim sportski si raspolozen Smile
Takvi konji nisu vise vrijedni. Broj im se stalno smanjiva. Ljudi su presli na traktore i kombajne. Al' zato ima jedna najstarija rasa konja koji su i dalje skupocjeni. Haj pogodi kako se rasa zove? Smile

Islam: Stvaranje svijeta i sotona (iblis) - Page 3 Google0dw
Aleҳandar Domaći
konj (lat. Equus caballus) je veliki kratkodlaki kopitar duge grive i
repa, pripitomljen od davnina i koristi se za jahanje ili prenos tereta.

Poreklo

Prema
tvrđenju naučika Kolumbijskog univerziteta (SAD), još pre 60 miliona
godina se pojavio mali četvoronožac, ne veći od lisice, koji je hodao
celim tabanom i koga su naučnici krstili kao Eohippus (konj
praskozorja), jer je živeo na početku kenozoika.

more_horiz
Eto, nisi pogodio Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply