Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kraj svijeta ?

power_settings_newLogin to reply
+7
bolna
crusader
DraganZ
Euro
Češljugar
Hell master
Darko
11 posters

descriptionKraj svijeta ? EmptyKraj svijeta ?

more_horiz
http://www.svetlostistine.com/Knjige/StaBiblijaKazePaulien/5.htm

Tokom vekova koji su sledili posle zatvaranja kanona Staroga zaveta, dogodila se nova krupna promena u načinu na koji je Božji narod gledao na kraj. Prema navodima prorokâ, istorija i večnost će se postepeno utapati jedno u drugo — nakon što Bog bude preobrazio svoj narod i fizički svet. Kraj će doći zahvaljujući Božjem neposrednom mešanju u istoriju, posle čega sledi postepeno obnavljanje raja, kroz obnovljenu naciju i obnovljeni narod. Ali jevrejski pisci prozvani “apokaliptičarima” (od prve grčke reči u knjizi Otkrivenje, apokalypsis, Otkrivenje 1,1) više nisu očekivali transformisano društvo. U jevrejskoj apokalipsi kraj bi podrazumevao potpuno uništenje ovog sveta — njegove istorije i njegove geografije. Direktna veza između sadašnjeg i budućeg sveta bila bi prekinuta.
U jevrejskim apokaliptičkim spisima vidljiv je potpun raskid između ta dva doba — sadašnjim dobom i onim koje dolazi. Obrazac za takav potpuni raskid ne nalazi se u prorocima nego u izveštaju o potopu (4. Jezdrina 3,8-11); 1. Enohova 10,1-18; 83,1-9; 1. Sibilinskih proročanstava 125-282, itd.). Prema tim spisima, kao što je bilo u vreme Nojevo, i danas svetu mora doći kraj, da bi mogao biti stvoren novi svet. Poređenja radi, eshatologije Mojsija i proroka bile su naglašenije orijentisane na proces, na postepenu transformaciju ovog sveta u jedan bolji svet.

descriptionKraj svijeta ? EmptyRe: Kraj svijeta ?

more_horiz
U svakom slučaju mora doći do dramatične promjene Zemlje i prilikama na njoj, kao što kažeš, kako je bilo za vrijeme potopa. Što se tiče potopa, to je znanost dokazala da je postojao kako je opisano u Bibliji. Svi znakovi govore da Zemlja dolazi svome kraju. Mnogi koji vjeruju u Boga boje se neizbježne činjenice da Gospod dolazi u sili izvršiti sud nad grijehom i ljudima. To je zato što nisu načisto sa Bogom po pitanju svoga spasenja. Tako ne treba biti. Svi se trebamo veseliti jer i priroda uzdiše čekajući Gospoda i oslobođenje što piše u Bibliji. Kako će se to dogoditi, nije bitno. Hoće li udariti neki meteorit za početak, pa pokrenuti velike promjene na zemlji, može biti i ne mora. Ali na kraju će svakako Božjom intervencijom doći ne dramatičnih neuobičajenih promjena na zemlji i njezinim prirodnim zakonitostima, jer cijela priroda sluša svoga Stvoritelja.
I na kraju ćemo doći kući i biti sa našim Gospodom! Hvala mu što dolazi po nas. "Uzdignite glave kada vidite da se sve to događa, jer vrijeme je blizu!"

more_horiz
zavisi s koje strane gledaš... sve je več u pokretu...

more_horiz
setanist je napisao/la:
zavisi s koje strane gledaš... sve je več u pokretu...

2.Petrova 3-15:

3 I ovo znajte najprije, da će u posljednje dane doći rugači s varkom, koji će živjeti po svojim vlastitim pohotama
4 I govoriti: "Gdje je obećanje dolaska njegova? Jer otkako oci usnuše, sve stoji tako, kako je bilo od početka stvorenja"
5 Jer naumice neće da znadu, da su nebesa bila već odavna, i da je zemlja iz vode i po vodi postala riječju Božjom.
6 Zato tadašnji svijet bi vodom potopljen i propade.
7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom riječi zadržana su i čuvaju se za oganj na dan suda i propasti bezbožnih ljudi.
8 Ali ovo, ljubljeni, da vam ne bude nepoznato, da je jedan dan pred Gospodinom kao tisuća godina, i tisuća godina kao jedan dan.
9 Ne kasni Gospodin s obećanjem svojim, kao što neki misle, nego vas strpljivo trpi, jer neće da se tko izgubi, nego svi da se pokaju.
10 Ali će doći dan Gospodnji kao tat, u koji će nebesa s velikom bukom proći, a počela će se od ognja rastopiti, i zemlja i djela, što su na njoj, izgorjet će.
11 I jer će se ovo sve jedanput raspasti, kako treba da vi sveto i pobožno živite,
12 Iščekujući i želeći dolazak dana Božjega, koji im će se nebesa spaliti i raspasti, i počela od ognja rastopiti,
13 Ali čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, u kojima stanuje pravednost.
14 Zato, ljubljeni, čekajući ovo starajte se, da vas nađe čiste i neokaljane u miru.
15 I dugotrpnost Gospodina našega držite za spasenje, kao što vam je i ljubljeni naš brat Pavao po danoj mu mudrosti pisao;

more_horiz
Po SVIM znakovima koje nam je Gospod ostavio vidimo da se približava vrijeme njegove parusije. Ti znakovi nam ne služe da nas uplaše, nego da nas pripreme i da se ne izgubimo na našem putu traganja prave istine i pripremi za susret sa našim Stoviteljom i Otkupiteljom.
Okosnica gore navedene knjige i sama srž što se od nas traži kao učesnici Velike borbe je pitanje koga ćemo priznati za našeg Gospoda - Bijeloga ili crnoga. Neki misle su obadvojca pozitivna, ali to logički ne može biti istina (pogledaj učenje masonizma). U svemu tome je i štos - lažni Kristi, lažni proroci, lažna bića svjetla, a samo jedna može biti istina. Tako je bilo od početka ako gledamo kako je nastao grijeh na ovoj zemlji i u samom svemiru, tako će biti do kraja postojanja ove planete. Stoga, neka se svatko iskreno upita kome zaista služi.
Bog kao stvoritelj nam je ostavio naputak u svojoj riječi da slušajući istu budemo prosperitetni. On nam želi samo dobro i želi da nas nitko ne prevari lažnim učenjem.
Znakovi su tu, to je jasno kao dan. Pitanje je hoćemo li ih preoznati i pripremiti se već sada.
Mnoštvo je i znanstvenih dokaza da je planeta Zemlja pri kraju svoga postojanja, i da takva neće moći ostati previše dugo. Nikome ne želim nametati svoje vjerovanje, već sam jednostavno na gore navedenim činjenicama osvjedočen da je to tako i da će uskoro doći kraj postojanja ovog sustava stvari. Ako drugi nešto drugo misli, neka slobodno izrazi svoje mišljenje, bit će mi drago čuti ga!

more_horiz
može mi netko reći kakav će to biti kraj,tj.hoće se stvoriti potpuno novo Nebo i Zemlja ili će prvo biti nekakvo tisućgodišnje kraljevstvo...ne kužim sad

more_horiz
Da, to i mene zanima, pa bih volio čuti jedno konstruktivno mišljenje, a znam da ima raznih varijanti o kraju svijeta.

pozdrav

Euro

more_horiz
Pravoslavna ikona "Drugog dolaska Hristovog"

Kraj svijeta ? Second%20Coming%20Icon
The Second Coming of Our Lord!

more_horiz
To se Vi bojite kraja svijeta? Bojite se Apokalipse? Hoce li zaista
zivi zavidjeti mrtvima? Hoce li u taj cas stvarno biti tako strasno i
tesko kako pise u Otkrivenju?

Dobar covjek se nebi trebao bojati nikakvog zla!

"Gospodin je pastir moj, ni ucem ja ne oskudijevam"

more_horiz
Znam da će Gospodinov dolazak biti u njegovoj najvećoj snazi, mislim da će biti prekrasan dolazak.. znam da je to sve tako blizu, blizu je kraj ...Isus će doći po svoju braću i sestre- ljudi vjeruj te u Isusa kao Spasitelja svoga jer će se On pobrinuti za nas..Uništit će svako zlo koje napada njegove vjernike i dignuti nas k sebi u svoje carstvo, u carstvo koje je za nas pripremio.

more_horiz
Zna li netko redoslijed tih događaja,kako će se što zbiti-Isusov dolazak,tisućgodišnje kraljevstvo etc.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Češljugar je napisao/la:
Zna li netko redoslijed tih događaja,kako će se što zbiti-Isusov dolazak,tisućgodišnje kraljevstvo etc.

Cesljugar citaj Matej 24 poglavlje,a Kristov dolazak za nas krscane bi trebao biti radost,ne treba se bojati toga,nego se trebamo veseliti tome,jer tko se nadje prav pred njim,dobit ce sto oko ne vidje i uho ne cu,veselimo se Drugom Kristovom dolasku.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Da, Matej 24, Luka 17, Luka 24 i Knjiga Otkrivenja govore o tome kakvi ce dani biti u drugom Hristovom dolasku.

Po meni, bas ovakvi u kojima mi zivimo ovog trenutka. Ogromna vecina hriscana u sustini i ne ceka drugi dolazak Isusa Hrista, mozda formalno deklarisu da cekaju ali njihovi postupci svedoce mnogo vise, jer neki zive tako kao da planiraju provesti jos par hiljada godina svog zivota na ovoj zemlji ovakvoj kakva je sada. Ali uskoro, a vi cete svi gledati to svojim ocima, zemlja i civilizacija nece biti ovakvi kakvi su danas. Pred nama je velika promena Kraljevstva. Pismo kaze: Kraljevstvo ovog sveta, posta kraljevstvo Boga i Hrista njegovog. Amen na to!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

Aladin je napisao/la:
Ogromna vecina hriscana u sustini i ne ceka drugi dolazak Isusa Hrista, mozda formalno deklarisu da cekaju ali njihovi postupci svedoce mnogo vise, jer neki zive tako kao da planiraju provesti jos par hiljada godina svog zivota na ovoj zemlji ovakvoj kakva je sada.
Brat Aladin
[url=http://www.
[/quote[/url]]
Sto mislis Aladine,da ti krscani varaju tebe i mene,ma ne nikako oni su odgovorni za svoje spasenje,isto kao i ti i ja,a kad ne bi bilo takvih SV.Pismo bi bila laze,jer tocno pise kakvi ce ljudi biti,samoljubivi,hvalise,oholi koji vise mare za slasti ovoga svijeta,nego za Boga.

1. Timoteju 6,20
O Timoteju, čuvaj baštinu, izbjegavaj bezbožna naklapanja i zamjerke lažne znanosti.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sub 18 kol 2007, 20:27; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
prije dolaska krista mora biti veliki rat*?*

makar mi je ovo slatka bajka...ali zanima me...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Hell master je napisao/la:
prije dolaska krista mora biti veliki rat*?*

makar mi je ovo slatka bajka...ali zanima me...

Sto ce ti veci rat, od rata s duhovima pakosti ispod neba?A to bi morao vidjeti vec sad.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Lako je za rat, samo je pitanje tko će biti spreman za njega?!
Čuo sam da će Krist sa svojom vojskom pobijediti neprijatelja u pravom fizičkom ratu, a da ćemo mi zauzvrat morati voditi duhovni rat i uz Kristovu pomoć pobijediti.

more_horiz
Darko je napisao/la:
Lako je za rat, samo je pitanje tko će biti spreman za njega?!
Čuo
sam da će Krist sa svojom vojskom pobijediti neprijatelja u pravom
fizičkom ratu, a da ćemo mi zauzvrat morati voditi duhovni rat i uz
Kristovu pomoć pobijediti.

Osobno ću se angažirat da budem na čelu s 12 legija anđela!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply