Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

power_settings_newLogin to reply
+14
10
Filozofska misao
ILIJA
Medeni
QEA
emanuel
jony
dominik
Mila
Euro
Caesar
imhotep
Izrail
hrvoje hrki
18 posters

descriptionKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? - Page 3 EmptyRe: Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

more_horiz
QEA je napisao/la:

Što se tiče Jasenovca:
Utile per inutile non vitiatur. -->Brže bolje u rječnik.
Jedan kršćanin bi trebao znati da postoji pokajanje, ta pjesma je snimljena pred 8 godina, i samo jedanput ispjevana na koncertu u Osijeku. Od tada sve pjesme promiču kršćanske vrijednosti. Problem je pataloška mržnja koju ti prema njemu osjećaš. Znaš, to ti nije baš kršćanski.

Onda kao kršćanin trebala bi se složiti sa ovim psalmom:

Ps 137.
Kćeri babilonska, pustošiteljice,
blažen koji ti vrati milo za drago
za sva zla što si nam ih nanijela!
Blažen koji zgrabi i smrska
o stijenu
tvoju dojenčad!

descriptionKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? - Page 3 EmptyRe: Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

more_horiz
QEA je napisao/la:
Ponavljam: daj mi dokaze za zločine ustaša o kojima svi toliko grakću već 60 godina, i vjerovat ću ti. Do tada, smatram to običnom laži partizansko-četničke ratne propagande.

Što se tiče Jasenovca:
Utile per inutile non vitiatur. -->Brže bolje u rječnik.
Jedan kršćanin bi trebao znati da postoji pokajanje, ta pjesma je snimljena pred 8 godina, i samo jedanput ispjevana na koncertu u Osijeku. Od tada sve pjesme promiču kršćanske vrijednosti. Problem je pataloška mržnja koju ti prema njemu osjećaš. Znaš, to ti nije baš kršćanski.

A jeli?A krscanski je klati jeli se to kod velecasnog uci?
Valjda kod ustase fra Majstorovica?
Ustasa Joso Oreskovic je pred istraziteljima ispricao jezivu ispovjest".....Ovaj je otisao i donio dvoje male zidovske djece.Luburic (Vjekoslav-Maks Luburic)mi je predao jedno dijete i reko mi da ga zakoljem.Rekao sam da ne mogu.Nato su svi oko mene prasnuli u smijeh,rugali mi se i vikali-usrasa-a ne ustasa.Onda je Luburic izvadio noz i zaklao predamnom djete govoreci "Evo ovako se to radi"Kad je dijete vrisnulo i prsnula krv,oko mene se sve zavrtjelo.Skoro sam pao.Jedan me ustasa prihvatio.Kad sam se malo pribrao ,rekao mi je Luburic da dignem desnu nogu.Digao sam,a on mi je pod nogu stavio ono drugo dijete.Onda je zapovjedio "udri".Udario sam nogom i zgnjecio glavu dijetetu.Luburic mi je prisao,potapsao me po ramenu i rekao "Bravo!Bit ces ti jedan dobar ustasa.""(Sime Balen,80 str-Pavelic)
Franjevac Miroslav Filipovic-Majstorovic je u svoju biografiju izmedju ostalih uvrstio pokolj skolske srpske djece u selu blizu Banja Luke(Krivaja)"Obucen u fratarski habit,usao je Filipovic u razred sa ustaskom kapom na celu,u pratnji nekoliko ustasa.Trazio je od nje(mara Sunjic -uciteljica) da odvoji pravoslavnu djecu od katolicke i muslimanske.Kad je to ucinila ne sluteci nista zla,on je poklao pravoslavnu djecu na ocigled i vrisak malih drugova."(Sime Balen,Pavelic 94str)
Jos uvjek ima dokumenata i fotografija i filmova koje su sami ustase snimali koji postoje u dokumentacionim centrima i i knjigama jos uvjek su kosti pod onom jasenovackom travom,jos su tamo lobannje koje su maljevima razbijane....!

Ma naravno ne znas ti nista o tome nije ti ni caca ni brat zavrsio u nekoj od ustaskih jama nijesu ti mater silovali na tvoje oci ali kako vidim sudis kao da si ti mjeerodavan da sudis ko i oni koje branis i pravdas.To je iozrazito krscanski?

more_horiz
QEA je napisao/la:
[
p.s. Reći da je nacionalizam grijeh je glupost. Malo se podsjetite da se i u Bibliji spominju granice među narodima, danas nacijama. Naravno, taj nacionalizam mora biti zdrav i ne smije biti eskpanzionistički nastrojen na što nas opominje Jakovljeva poslanica, već treba biti utemeljen na čuvanju svojeg i poštivanju tuđeg.

Gdje su preostali srbi iz Hrvatske, oni koji su preostali od Gradiske Jasenovca, Jadovna i ostalih stratista ,gdje su njihove crkve,gdje su njihovi stanovi?-tako se u Hrvatskoj sljede krscanska nacela Jakovljeve poslanice?
Aaaaa?Zdrav nacionalizam jeli to kad pokrstavas one druge nacije jer im u protivnom nudis noz pa tako postanes dobrotvor?
Jesi ti spreman da vratis oteto da pobrojis poklano pa da onda razgovaramo o krscanstvu?

more_horiz
umirem od smijeha umirem od smijeha umirem od smijeha umirem od smijeha Ovakve partizanske jugocrvenkapice - stvarno izmišljenje priče bez relevantnih dokaza - ili molim da mi ih podastreš, ili s dokazima iznuđenim pod prinudom - možeš prodavat nekoj kumici na placu ili svoj bratiji kada se ožderavate prasetinom i drmate po šljivovici Wink Wink

p.s. Gdje je pola milijuna Hrvata iza ww2? Gdje su oteti Srijem i Boka Kotorska? Gdje je ratna odšteta za razaranje Hrvatske i zaštićenih lokacija? Samo se Ilja ti drž sveštenika Momičila, Arkana i njegovog komandanta patrijarha Pavla te Tome Nikolića i Šešelja (ali je problem što imaju ustaške korijene umirem od smijeha )i ostavi poštenim ljudima da raspravljaju o politici Wink

Zadnja promjena: QEA; ned 30 oľu 2008, 04:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Katolicka crkva nikad nije bila Kristova,niti je imala krscanskih djela osim da se pred svjetom hvale da se lakse sakrije krv nevinih koju su prolili kroz stoljeca, kao da nikad nije ni bilo lomaca...ali sasvim jasno ubojice uvjek pokusaju da uniste tragove svojih zlocina...

more_horiz
Dašta bre, povampirene ustaše su u ratu imale vremena osim što su terorisale srpsku nejač i sakrivat dokaze umirem od smijeha umirem od smijeha

p.s Majstorović niti je bio ustaša, a još manje svećenik. Riječ je bilo o sitnom lopovu i kriminalcu koji je krenuo za svećenika i nakon dvije godine, čuda li, bio izbačen, da bi kasnije kao slobodnjak - kriminalac završio u Jasenovcu. (i da - mogao je biti obućen i kao kirurg no to dakako ne mijenja činjenicu da on to nije, kao što u katoličkoj crkvi nikada nije bio zaređen niti je bio svećenik). Takve nebuloze možeš pročitat jedino u partizanskoj protukatoličkoj beletristici, na forumu b92 i slobodnomislećoj wikipediji. Radije bih volio saznat gdje je 660 katoličkih svećenika iz RH i BiH nestalo tokom rata. Samo malo, što je ono rekao Srbin Dobrica Ćosić: Da su Srbi izgradili povijest na lažima! Ma nisu valjda lol!

more_horiz
Tebi neka Gospod plati,i platice svim krvnicima po pravdi.
.Plati im, Gospode, po djelima ruku njihovijeh. Plac Jeremijin 3,64
A tebi vidim nije dosta otete tudje zemlje i tudjih kuca vec imas i pretenzija i dalje da siris svoju katolicku vjeru na tudje drzave -vjerojatno vas tako uce a po ugledu na fra majstorovica i luburica.

Dalje ono sto je tebi smjesno i cemu se smijes nekome je odnjelo brata sestru ili cjelu obitelj,...ja se ne drzim ni Arkana niti Seselja a ponajmanje patrijarha jer moj patrijarh i vodja je Isus Krist.A ti si jasno pokazao svoju mrznju i ustasko lice krvnika i koljaca.Naime samo jedan bolestan um moze negirati Jasenovac i pravdati krvnike a smijat se tudjoj smrti da ne govorim da osim Srba u Jasenovcu su takodje unistavani i Zidovi i Cigani kao i nepodobni pripadnici Hrvatskog naroda ako ne vjerujes Srbima idi k Zidovima .Ali ni to te nece uvjeriti jer tako te uce, kao i to da i inkvizicija nikad nije postojala,to su se ljudi sami spaljivali pred njeznim glasom rimskog pape!?

Plati im, Gospode, po djelima ruku njihovijeh. Plac Jeremijin 3,64

Neka vam Bog plati Jasenovac.Svima vama koji tako cinite.

more_horiz
http://www.jasenovac.org/

"The crimes of the fascist Ustashe against the Serbs in the notorious camp of Jasenovac must be known - crimes that are the worst ones along with those committed against the Jews in the Holocaust." - Simon Wiesenthal

http://www.arhivrs.org/jasenovac.asp

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Jasenovac.html

http://www.ushmm.org/museum/exhibit/online/jasenovac/

Zadnja promjena: ILIJA; ned 30 oľu 2008, 05:06; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Platiti će Gospod - svakome po zasluzi Wink Jednako tako i onima koji lažu i ruju protiv Vatikana Wink Židove da pitam?lol! Možda one koji su vrištali da ih je pobijeno dvjesta iljada njih, a bilo ih samo 30 000 u NDH lol! Ja ne osporavam Jasenovac, u Jasenovcu je bilo zločina, i svim stvarnim nevinim žrtvama kapa do poda. Drugi par opanak je preuveličavanje žrtava i stvaranje mita iliti korisne laži. No, ne krivim te što ne znaš jer je očito da ti je velikosrpska propaganda isprala mozak. Bilo bi puno bolje kada bi spoznao tko su naši (i sprski i hrvatski) stvarni neprijetelji, neprijetelji kršćanstva koji nas zavade i determiniraju ratove koji se u svijetu događaju. Ni Isus ne bude došao na zemlju dok se svi kršćani ujedine.

p.s. gle, mogu sad npr. eskimi napravit svoju web stranicu i na njoj napisat da su Srbi potamanili njih 10 000 ... Da ne spominjem da mi je prijatelj našao na popisu svojega pradjeda koji je bio domobran i umro prirodnom smrću 1967 godine. Toliko o valjanosti...
I da, možda kada bi znao tko kontrolira sve medije ne bi kopirao linkove na njihove stranice...

more_horiz
Mozes sta hoces jer je to tako u vatikanskoj i papskoj vjeri mozes i brisati imena onih koje su pobili ali ima Bog i On ce platiti,kao i za svu onu djecu majke i oceve nestale u progonima inkvizicije i za sve sto su takvi cinili,i Zidovi ti smetaju ...svi lazu?! jedino smrdljiva od usirene krvi kroz stoljeca katolicka mantija govori istinu i onda kad spaljuje Biblije i onda kad ubija neduzne...?!
Zlocine cine sotonska djeca i to su njegovi sinovi i kceri,rod kainov,kao i oni sa koje god bili strane i nacije ili vjeroispovjesti koji zlocine pravdaju.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
jedino smrdljiva od usirene krvi kroz stoljeca katolicka mantija govori istinu i onda kad spaljuje Biblije i onda kad ubija neduzne...?!

Inicijatori reformacije odobravali su inkviziciju i progon katolika pa ja jednako mogu reći za tebe. Ah, naravno, sad ćeš reći da je tvoja Crkva osnovana 3 stoljeća kasnije (i nema veze s reformacijom) pa niste bili u prilici provoditi inkviziciju... Rolling Eyes

A što se tiče kulture i (ne)trpeljivosti, sve si rekao svojim mirišavim izrazima.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Mozes sta hoces jer je to tako u vatikanskoj i papskoj vjeri mozes i brisati imena onih koje su pobili ali ima Bog i On ce platiti,kao i za svu onu djecu majke i oceve nestale u progonima inkvizicije i za sve sto su takvi cinili,i Zidovi ti smetaju ...svi lazu?! jedino smrdljiva od usirene krvi kroz stoljeca katolicka mantija govori istinu i onda kad spaljuje Biblije i onda kad ubija neduzne...?!
Zlocine cine sotonska djeca i to su njegovi sinovi i kceri,rod kainov,kao i oni sa koje god bili strane i nacije ili vjeroispovjesti koji zlocine pravdaju.

ILIJA,ILIJA.......
Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? - Page 3 2457

more_horiz
Moram se i ovdje nadovezati: kakve ima veze sustav sa pojedincima ili kolektivnom primitivnom, nerazvijenom svijesti?

Ta i sam Bog kaže NE UBIJ! A što čovjek uradi? Ubije! I pri tom nađe debeli razlog za to, čak i religijske naravi razlog. I, što ima veze onda sustav sa pojedincima koji se kriju iza maske sustava?

Sustav kaže: čini dobro, a čovjek izmisli: ako ubijem -činim dobro!
I, onda svi navale: AHA - on je u tom sustavu, ubija! Taj sustav je loš!
Umjesto ocrniti sustav, treba pojedinačno rasuđivati a ne sve staviti u isti koš.

more_horiz
Caesar je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
jedino smrdljiva od usirene krvi kroz stoljeca katolicka mantija govori istinu i onda kad spaljuje Biblije i onda kad ubija neduzne...?!

Inicijatori reformacije odobravali su inkviziciju i progon katolika pa ja jednako mogu reći za tebe. Ah, naravno, sad ćeš reći da je tvoja Crkva osnovana 3 stoljeća kasnije (i nema veze s reformacijom) pa niste bili u prilici provoditi inkviziciju... Rolling Eyes

A što se tiče kulture i (ne)trpeljivosti, sve si rekao svojim mirišavim izrazima.

Crkva kojoj pripadam nije ljudska tvorevina i osnovao ju je sam Isus Krist i jasno je opisana u Hebrejima 12 glavi .Svi oni koji su proljevali krv svoje brace bilo protestanti ili katolici su ubojice i oni koji mrze bracu.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Crkva kojoj pripadam nije ljudska tvorevina i osnovao ju je sam Isus Krist i jasno je opisana u Hebrejima 12 glavi .Svi oni koji su proljevali krv svoje brace bilo protestanti ili katolici su ubojice i oni koji mrze bracu.

Ako ju je osnovao sam Gospodin Isus tada ti neće biti problem povući liniju sve do apostolskih vremena i reći da se nasljedstvom službi očuvao apostolski nauk... međutim tvojim adventistima se već u 19. st. gubi trag i najdalje dolazimo do Williama Millera poznatog po lažnom proročanstvu Kristova drugog dolaska na 22. kolovoza 1844. god., iako Isus govori da taj čas jedino Bog Otac znade (Mk 13,32). Toliko o tome.

more_horiz
Po ko zna koji put -ja ne pripadam adventistickoj crkvi niti sam njen clan,tako da mi zaista nije jasno sta hoces sa time -tvoji adventisti-a sa druge strane kakvih je papa bilo i sto su cinili prosto nevjerojatno da su oni bili cuvari apostolskog nauka I cuvari apostolskog nasljedja. Nemoj opet da idemo u to ko je od papa sta radio i cinio,i onako sam vec upozoren od moderatora.Jasno je da su pape pozivale na ratove sto nema veze sa apostolima niti sa apostolskom naukom prema tome nema tu kontinuiteta cak ni u tome...Biblija nudi odgovore i cinjenice svakome koji hoce da vidi, a ko nece njemu je uzalud pa ma koliko mu jasno pred ocima bilo....

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Po ko zna koji put -ja ne pripadam adventistickoj crkvi niti sam njen clan,tako da mi zaista nije jasno sta hoces sa time -tvoji adventisti-a sa druge strane kakvih je papa bilo i sto su cinili prosto nevjerojatno da su oni bili cuvari apostolskog nauka I cuvari apostolskog nasljedja. Nemoj opet da idemo u to ko je od papa sta radio i cinio,i onako sam vec upozoren od moderatora.Jasno je da su pape pozivale na ratove sto nema veze sa apostolima niti sa apostolskom naukom prema tome nema tu kontinuiteta cak ni u tome...Biblija nudi odgovore i cinjenice svakome koji hoce da vidi, a ko nece njemu je uzalud pa ma koliko mu jasno pred ocima bilo....

to stari

more_horiz
Snježana je napisao/la:
Moram se i ovdje nadovezati: kakve ima veze sustav sa pojedincima ili kolektivnom primitivnom, nerazvijenom svijesti?

Ta i sam Bog kaže NE UBIJ! A što čovjek uradi? Ubije! I pri tom nađe debeli razlog za to, čak i religijske naravi razlog. I, što ima veze onda sustav sa pojedincima koji se kriju iza maske sustava?

Sustav kaže: čini dobro, a čovjek izmisli: ako ubijem -činim dobro!
I, onda svi navale: AHA - on je u tom sustavu, ubija! Taj sustav je loš!
Umjesto ocrniti sustav, treba pojedinačno rasuđivati a ne sve staviti u isti koš.

Nisam siguran da sam dobro razumio, pa zar nisu zlodjela rađena upravo pod sustavom zvanim Crkva, pojedinci koji su nesto vrijedili izašli su van i u vecini slučajeva završili na lomači ...

Nije mi jasno kako netko može biti toliko slijep i tvrditi da je tu da kažem ustanovu vodio Duh Sveti???
Ako se Duh Sveti služi takvim metodama kakav je onda duh onog drugog?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply