Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Filozofi o Bogu...

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionFilozofi o Bogu... EmptyFilozofi o Bogu...

more_horiz
Mnogi su pokušali dati definiciju Boga.
Kako bi mi objasnili nekom da nas pita o Bogu?

descriptionFilozofi o Bogu... EmptyRe: Filozofi o Bogu...

more_horiz
Noemi,ja imam odgovor na sve ali ti si sestro mila neumorna,kad malo odspavam cut ces sve filozofe,o bihu i ovakvi i onakvi,vjerovase i nevjerovase,htjedose i nehtjedose.

more_horiz
Very Happy

more_horiz
Nemoj me plasiti,moj muz je filozof koji vjeruje Isusu Kristu.

more_horiz
kako te plašim?

Postavljam teme. Doći će nama raznih profila ljudi, koji imaju obrazovanje, a mi želimo pokazati da znamo o čemu govorimo i da nismo neupućeni. Baš dobro, tvoj muž će nam pomoći ako zapnemo. I ja volim filozofiju. Smile Krizostom je sigurno učio filozofiju na teologiji.

more_horiz
imam ja još dvije godine studija,dvije su iza mene, na redu je malo praktični rad, sad radim praksu, pomoćnik sam pastoru...kršćansku filozofiju nisam još imao, imat ću iduće godine, a klasičnu filozofiju nemamo...mi stavljamo više naglasak na biblijske predmete...

more_horiz
Nema problema.Imamo puno materijala u poslanicama apostola Pavla, pa i evanđelje po Ivanu.
Pisaćemo. study

more_horiz
Vječita tema je smisao života.Već u tome imamo puno što reći. A tek Logos.

more_horiz
polako sa temama, izgubit ćemo se u tom labirintu...prvo malo da diskutiramo o novootvorenim...

more_horiz
Tisuću ljudi-tisuću čudi

more_horiz
Bog nije ništa od onoga što jest.

more_horiz
Kako to misliš mali princ?Usput Wellcome dobro došao na forum Wink

more_horiz
Mali princ je napisao/la:

Vrlo mudra izreka Filozofi o Bogu... Old1 ali što se krije pod tim....

more_horiz
Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila, istovremeno nazočan ovdje -"gdje se dvoje skupi u moje ime, tamo sam Ja" i istovremeno transcendentan, nedokučiv. I ne može se pitati što je Bog, nego tko je Bog. Prvim pitanjem zašli bi odgovorom u panteizam, a nad drugim odgovorom se moramo zamisliti, jer postoje samo dva odgovora:
Ja jesam Bog!
i
Ja jesam jest Bog!

Prvi odgovor vodi u umobolnicu, a drugi k Njemu.

more_horiz
Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila, istovremeno nazočan ovdje -"gdje se dvoje skupi u moje ime, tamo sam Ja" i istovremeno transcendentan, nedokučiv. I ne može se pitati što je Bog, nego tko je Bog. Prvim pitanjem zašli bi odgovorom u panteizam, a nad drugim odgovorom se moramo zamisliti, jer postoje samo dva odgovora:
Ja jesam Bog!
i
Ja jesam jest Bog!

Nema na čemu prinče victory odgovorit ću ti samo ovako ; Bog nas voli,a mi mu trebamo doći ponizna srca takvi kakvi jesmo i On nas neće odbaciti.
Jesus loves you ya

more_horiz
Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila..

Što si mislio pod ovim "sila", jer mnogi ljudi kažu, ja vjerujem u neku silu...zar Bog nije osoba...

descriptionFilozofi o Bogu... EmptyJa jesam koji jesam

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Na pr. Preko Izaije Jahve nas opominje i cuva od idolopoklonstva i teoretiziranja:Izaija 40, 18.25.26 i sl. u Izaija 42. No cuvajmo se panteizma , idolopoklonstva makar govorili filozofski o imanentno-transcendentnoj alfa i omega-sili.

<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Hvala na dobrodošlici.
Ja jesam Bog!
i
Ja jesam jest Bog!

Nema na čemu prinče victory odgovorit ću ti samo ovako ; Bog nas voli,a mi mu trebamo doći ponizna srca takvi kakvi jesmo i On nas neće odbaciti.
Jesus loves you ya
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

descriptionFilozofi o Bogu... Emptykroz kriz

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>Spoznaja razapetog ja razlikuje se od spoznaje nerazapetog filozofa.
Ne-razapeta ljubav prema istini je pod uplivom Sotone."Filozofija" Krista je beskonacna mudrost ljubavi prema Ocu. Dosezanje istine o Bogu putem Isusove vjere pocinjemo ostvarivati prijelazom iz smrti u zivot putem otkrivenja Svetim Duhom. Kad pocinjemo biti Nova stvorenja putem novorodjenja - tezimo suslicnosti Kristu a ne istoslicnosti. . Mi smo djeca Bozja, Bog nas zove da Ga upoznamo jer nas ljubi... Zadovoljni smo opsegom Njegova otkrivenja o Sebi. Ljudski um sam ne moze prosiriti dimenzije svoje spoznaje Boga. Tek kada prelazi iz smrti u zivot
veseli se oslobodjenjuod zelje da se izjednaci sa Tvorcem. Nakon novorodjenja um se krece u suoblicavanju sa umom Kristovim i raduje
suoblicavanju Kristovoj smrti kako bi se dosegla vjerom mrznja na grijeh
i dobila blagodat svetog uma - sreca da smo oslobodjeni pobune protiv Boga. Nebeska mudrost - darivana od Boga ljudima kroz Svetog Duha preko Kristova kriza - mudrost buducnosti - istrazivanje svetosti zivota
bit ce izvor "intelektualne " srece... koju ni andjeli nisu dozivjeli. Ne samo da cemo prije suditi andjelima, nego cemo i poducavati andjele iskustvu kriza... Pozovimo filozofe da dosegnu mudrost kriza... I za njih je Krist umro i uskrsnuo..
Ej Mali prince, citao li si Malog princa?

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply