Mnogi su pokušali dati definiciju Boga.
Kako bi mi objasnili nekom da nas pita o Bogu?
Kako bi mi objasnili nekom da nas pita o Bogu?
Mali princ je napisao/la:Bog nije ništa od onoga što jest.
Mali princ je napisao/la:Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila, istovremeno nazočan ovdje -"gdje se dvoje skupi u moje ime, tamo sam Ja" i istovremeno transcendentan, nedokučiv. I ne može se pitati što je Bog, nego tko je Bog. Prvim pitanjem zašli bi odgovorom u panteizam, a nad drugim odgovorom se moramo zamisliti, jer postoje samo dva odgovora:
Ja jesam Bog!
i
Ja jesam jest Bog!
Prvi odgovor vodi u umobolnicu, a drugi k Njemu.
Mali princ je napisao/la:Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila..
Joshua je napisao/la:</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>Mali princ je napisao/la:Hvala na dobrodošlici.
Budući da je riječ o filozofima koji pričaju o Bogu, kazat ću filozofski: Bog je istovremeno imanentno-transcedentna sila, istovremeno nazočan ovdje -"gdje se dvoje skupi u moje ime, tamo sam Ja" i istovremeno transcendentan, nedokučiv. I ne može se pitati što je Bog, nego tko je Bog. Prvim pitanjem zašli bi odgovorom u panteizam, a nad drugim odgovorom se moramo zamisliti, jer postoje samo dva odgovora:
Ja jesam Bog!
i
Ja jesam jest Bog!
Prvi odgovor vodi u umobolnicu, a drugi k Njemu.
Nema na čemu prinče odgovorit ću ti samo ovako ; Bog nas voli,a mi mu trebamo doći ponizna srca takvi kakvi jesmo i On nas neće odbaciti.
Jesus loves you
Mali princ je napisao/la:</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>Bog nije ništa od onoga što jest.
|
|