Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

power_settings_newLogin to reply
+14
10
Filozofska misao
ILIJA
Medeni
QEA
emanuel
jony
dominik
Mila
Euro
Caesar
imhotep
Izrail
hrvoje hrki
18 posters

descriptionKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? EmptyKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

more_horiz
na nekim temama od nekih reformiranih se često poteže teza da do pojave Luthera, Kalvina, Zwinglija i drugih reformatora Kristova Crkva nije bila ispravna, da je bila puna krivovjerja, krive pobožnosti isl

indirektno ili direktno čak se može zaključiti da je bila pod utjecajem zloga, demona, da su pape bile namjesnici sotonini , a ne pastiri Božji
odakle potiču takva ekstremna razmišljanja glede KC od 1. stoljeća pa do reformacije , a i poslije katoličke reformacije ( kad je KC izmjenila neke pogreške) kod takvih usijanih glava razmišljanja glede KC ostaju ista , pa čaki i gora!

da li su ta gledišta rezultat širenja glasina od strane starješina i pastora reformiranih crkvi i zajednica
ako jesu , da li je to po vama dobro da se tako gleda na Crkvu iz koje su potekle sve ostale crkve i zajednice

smatrate li da pastori moraju u tom smislu biti obazriviji kad među svojim vjernicima daju generalne teze o KC i katolicima , ili je to normalno jer drugo ništa KC ni ne zaslužuje

ili su to ipak mišljenja rijetkih pojedinaca ( u što baš nešto nisam uvjeren, jer kroz mnoge teme vidim veliki animozitet prema papi- poglavaru KC , te KC općenito)

kakva su vaša iskustva u vašim crkvama,zajednicama, ako možete navesti koja je crkva,zajednica u pitanju

descriptionKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? EmptyRe: Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

more_horiz
Pa i ti Hrki pišeš svašta o pastirima crkve danas, tvoji istomišljenici ga nazivaju sotonom a i fizički su ga zlostavljali. I kako ti možeš predbacivati nešto protestantima kad se sam trudiš ocrniti neke pastire koji ne misle kao ti o Međugorju?

descriptionKakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...? EmptyRe: Kakva je Crkva bila do 15. stoljeća- Kristova ili...?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Pa i ti Hrki pišeš svašta o pastirima crkve danas, tvoji istomišljenici ga nazivaju sotonom a i fizički su ga zlostavljali. I kako ti možeš predbacivati nešto protestantima kad se sam trudiš ocrniti neke pastire koji ne misle kao ti o Međugorju?

ma to je druga tema, pokreni to na međugorju pa ću ti odgovoriti, mada sam ti o biskupu periću odgovorio barem 10 puta
a ti meni nisi ni za njegove greške , a nisi mi rekao šta misliš o dr. dugandžiću, dr. Lj.Rupčiću, laurentinu, balhazara i masi drugih koji se ne slažu sa perićem:cry:

zato brate , pusti to na ovoj temi , odgovori na relevantnoj temi- međugorje, a ovdje pusti reformirane da kažu šta je KC bila do 15. stoljeća , a šta je poslije 15 .s t pa sve do danas:mol:

more_horiz
zapravo je vrlo teško reći kakva je bila crkva prije 16. stoljeća, nitko ne govori da nije bilo pametnih ljudi. kao prvo, sam si priznao da su postojale greške, a ako su te ogromne greške dolazile od samog koruptivnog vrha, teško možemo govoriti o dobrom vodstvu crkve
drugo, pastori u reformiranim crkvama su ljudi, postoje pametni i glupi, i otvoreni i zatucani, i ovisno o njihovim karakteristikama oni će suditi sve pa tako i KC. Božji duh ipak je često u drugom planu (ako je uopće u planu)...
treće, mislim da jest ovo što ti vidiš mišljenje nekih pojedinaca, koji čak idu do te mjere da nazivaju određenu crkvu (evo primjer adventističku) otpalom i sotoniziranom zato što se nije otvoreno suprotstavila KC kao institucija. postoje stvarno ljudi i na forumu koji viču na sav glas ne za Krista nego protiv KC, i što je žalosno kako na forumu tako i u stvarnom životu, ima i drugih, pametnijih mišljenja, ali jednostavno ili se ne čuju dovoljno ili ih se ne želi primijetiti. to bi bilo kao da jedan stranac gleda snimku thompsonovog koncerta i vidi tamo mladež sa ustaškim simbolima i kaže "ne idem u hrvatsku zato što su ksenofobi svi tamo"

more_horiz
imhotep je napisao/la:
to bi bilo kao da jedan stranac gleda snimku thompsonovog koncerta i vidi tamo mladež sa ustaškim simbolima i kaže "ne idem u hrvatsku zato što su ksenofobi svi tamo"

Da je gledao jučerašnju snimku, mislim da ne bi dobio takav dojam jer nije bilo vidjeti nijednu osobu s ustaškim simbolom. Cool

more_horiz
Caesar je napisao/la:
imhotep je napisao/la:
to bi bilo kao da jedan stranac gleda snimku thompsonovog koncerta i vidi tamo mladež sa ustaškim simbolima i kaže "ne idem u hrvatsku zato što su ksenofobi svi tamo"

Da je gledao jučerašnju snimku, mislim da ne bi dobio takav dojam jer nije bilo vidjeti nijednu osobu s ustaškim simbolom. Cool

1. bilo je 50000 ljudi, teško da se u toj masi može vidjeti
2. HRT je sigurno dobio dobre instrukcije kako treba šta raditi i snimati, da se ne dobije kritika (koju su ionako dobili od židova)
3. thompson je na početku podigao desnu ruku, ali se vrlo brzo ispravio i podigao i lijevu (kao da maše sa obadvije)
4. naravno ovo sam rekao kao primjer, nisam išao osuđivati thompsonov koncert od 17.06., jer ruku na srce, znamo da je bilo tih stvari na njegovim koncertima, i to je i sam priznao

more_horiz
A čuj, dosta često su prikazivali publiku i da je bilo simbolike u mjeri potrebnoj za histeriziranje sigurno bi se vidjelo. Naravno da je bilo pojedinaca s takvim znakovljem - ne može netko naređivati kako će ljudi dolaziti, to je bio propust redara i policije.
Ali prozivati da se radilo o fašističkom derneku zbilja je apsurdno, što se jako dobro vidjelo na jučerašnjoj snimci. Toliko spominjanom fašizmu ni traga ni glasa.

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Caesar je napisao/la:
imhotep je napisao/la:

1. bilo je 50000 ljudi, teško da se u toj masi može vidjeti
2. HRT je sigurno dobio dobre instrukcije kako treba šta raditi i snimati, da se ne dobije kritika (koju su ionako dobili od židova)
3. thompson je na početku podigao desnu ruku, ali se vrlo brzo ispravio i podigao i lijevu (kao da maše sa obadvije)
4. naravno ovo sam rekao kao primjer, nisam išao osuđivati thompsonov koncert od 17.06., jer ruku na srce, znamo da je bilo tih stvari na njegovim koncertima, i to je i sam priznao

thompson je imao odličan koncert
da li će netko podići ovako ruku , ili proševrcati u džepu neki simbol, pa ga naknadno nije njegov problem
stvara se velika buka oko stvari za koje on nije nadležan da ih rješava

uvijek netko može nešto napraviti
isto tako i u crkvama može biti pojedinačnih grešaka ili izgreda
ali to ne znači da je cijela Crkva takva ili da je ona kriva za pojedinačni incident ili grešku

tako i thompson
on je održao veličanstven koncert koji nitko u hrvatskoj ne može ni blizu takav napraviti
i Bogu hvala na tompsonu

ako si slušao koncert moglo se vidjeti o čemu pjeva - o Bogu , Duhu svetome, danu koji dolazi za one koji vjeruju , o obiteljskim vrijednostima isl.

more_horiz
Pjevao je Thompson 2002-ge u Kninu 5-og kolovoza onu svoju "Jasenovac i Gradiška Stara". Ali tek nakon što su se ugasile kamere HTV-a, on se popeo na pozornicu i počeo pjevati ustaške pjesme !!! A snimio je i CD kojeg se moglo nabaviti kod hrvatskih branitelja.

A sada je prije koncerta izjavio da se njemu i njegovoj publici podmeće ustaštvo!!! Koje licemjerje!!! Budi ono što jesi !

Zato ne znam čemu ovo - "i Bogu hvala na tompsonu".
Možda radi onog - "opet će se gusta magla spustiti".

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
Pjevao je Thompson 2002-ge u Kninu 5-og kolovoza onu svoju "Jasenovac i Gradiška Stara". Ali tek nakon što su se ugasile kamere HTV-a, on se popeo na pozornicu i počeo pjevati ustaške pjesme !!! A snimio je i CD kojeg se moglo nabaviti kod hrvatskih branitelja.

A sada je prije koncerta izjavio da se njemu i njegovoj publici podmeće ustaštvo!!! Koje licemjerje!!! Budi ono što jesi !

pozdrav

Euro

pa i mesić je pjevao u sidneju , da li bio bio prvi koji bi tražio njegovu ostavku
zašto , takvi dušebrižnici ne traži i njegovu ostavku- prvi cijenjeni zuroff, koji sa njim vrši opširnu prepisku:shock:

more_horiz
Euro je napisao/la:

pozdrav

Euro

zbog svih onih pjesama koje je osobno napisao i koje su službeno na njegovim albumima
ti vjerojatno nemaš ni jedan pa ne znaš šta on pjeva
nabavi koji album pa ćeš vidjeti da su to rodoljubne pjesme, te pjesme koje veličaju Boga , Gospu , obitelj , branitelje isl.
evo npr. gdje se lako možeš uvjeriti:
http://www.thompson.nl.eu.org/

ali odosmo mi van teme
reci ti brate neku u vezi Kristove Crkve do 15.stoljeća
može i poslije:)

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

zbog svih onih pjesama koje je osobno napisao i koje su službeno na njegovim albumima
nabavi koji album pa ćeš vidjeti da su to rodoljubne pjesme, te pjesme koje veličaju Boga , Gospu , obitelj , branitelje isl.

Znam ja vrlo dobro Thompsonov opus i hvala ti na brizi.
Slažem se s tobom da su to rodoljubne pjesme, te pjesme koje veličaju Boga , Gospu , obitelj , branitelje isl.
Osim jedne pjesme u kojoj pjeva o "gustoj magli koja će se opet spustiti". Nadam se da ti je poznato da je to preuzeto iz one stare ustaške o Pavelićevom avionu koji se spušta u Zagreb, koji je u magli!
Tako da budemo načisto s time. Nikome nije niti neće pasti vlas s glave dok Thompson pjeva o vjetru s Dinare !!!

Ali ne bi bilo loše kada bi poslušao i onaj Thompsonov CD na kojem pjeva "Jasenovac i Gradiška Stara to su kuće Maksovih mesara"!!! Nabavi si ga, makar kod švercera. Mada mislim da si ga već odavno preslušao.
Previše si ti informiran da ne bi znao tako nešto!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:

Znam ja vrlo dobro Thompsonov opus i hvala ti na brizi.
Slažem se s tobom da su to rodoljubne pjesme, te pjesme koje veličaju Boga , Gospu , obitelj , branitelje isl.
Osim jedne pjesme u kojoj pjeva o "gustoj magli koja će se opet spustiti". Nadam se da ti je poznato da je to preuzeto iz one stare ustaške o Pavelićevom avionu koji se spušta u Zagreb, koji je u magli!
Tako da budemo načisto s time. Nikome nije niti neće pasti vlas s glave dok Thompson pjeva o vjetru s Dinare !!!

Ali ne bi bilo loše kada bi poslušao i onaj Thompsonov CD na kojem pjeva "Jasenovac i Gradiška Stara to su kuće Maksovih mesara"!!! Nabavi si ga, makar kod švercera. Mada mislim da si ga već odavno preslušao.

pozdrav

Euro
¸

pa jesmo li tako dosljedni kod pred. mesića
i on je pjevao na skupovima u australiji
hoćeš li pisati jurici pavičiću , latinu, zuroffu isl. da se traži njegova smjena

ostavimo se mi politike, nego reci neku na temu
odosmo mi off topic
začatasmo naširoko:sunny:

more_horiz
Euro je napisao/la:

Ta pjesma je otpjevana samo jednom i to na koncertu u Osijeku (inače nije njegova, u originalu je pjeva Joško Tomičić). I već se nekoliko puta ogradio od nje, ali netko tko namjerava ocrniti Thompsona jasno je da će uvijek nešto stavljati u prvi plan.

Pjesmu Reci brate moj u kojem se spominje gusta magla pjeva i Škoro s njime u duetu, zaboravio si ga spomenuti.
Kad već pričamo o nekakvim ''ustaškim motivima'' - pjevao je inače Dražen Zečić Evo zore evo dana u devedesetima (ima čak i zabilježeno na audiozapisu) pa njega nitko ne proziva. Pitam se zašto?

Ne znam što bi se dogodilo da koji tvoj post prođe bez provokacija. confused

more_horiz
ako si slušao koncert moglo se vidjeti o čemu pjeva - o Bogu , Duhu svetome, danu koji dolazi za one koji vjeruju , o obiteljskim vrijednostima isl.

Ne sviđa mi se njegov nacionalizam (iako sam Hrvatica). Po njegovim pjesmama ispada kao da je Bog Bog Hrvata, a ne Bog svih naroda - užas! On veliča hrvatstvo naspram drugih nacija i između redaka poziva na mržnju spram drugih. Njegova ljubav prema domovini mi nije mirotvorna, već više neka nabrijana, ratoborna i egocentrična i to mi nikako ne ide s Duhom Svetim i Bogom, osim ako to nije jedan od simbola hrvatstva: Hrvat=katolik. Sumljiva je to meni duhovnost. ''Ne udaj se za drugoga bla bla'' - a tko te onda pita za Božju volju?! Što Bog zabranjuje vjenčanja između osoba druge nacije?! (da ne ispadne da se hvatam za antisemitističke pjesme od kojih se kao ogradio) Ljudi sve i svašta strpaju pod kršćanstvo.

more_horiz
No da se vratimo na temu: kakva je crkva bila do 15. st - Kristova ili?
Pa crkva može biti jedino Kristova inače ni nije crkva. Sad ovisi što se pod crkvom smatra: RKC instituciju ili zajednicu vjernih? Ili je crkva samo RKC, a pravoslavna recimo nije. No šalu na stranu. Ja vjerujem da je uvijek bilo crkve Božje unutar crkve kao institucije. Neki su iz nje izašli, a neki i ostali u njoj.

more_horiz

ma to je druga tema, ..............

Ne4 slažem se da je to nešto drugo. meni je svaki napad na Katoličku Crkvu odvratan a više boli kad dolazi iz "vlastitih" redova. Mislim da nije fer to što predbacuješ protestantima kad se sam obilno služiš ocrnjivanju pastira, žalosno je da eto to što kao ocrnjuješ jednog nije po tebi strašno. Valja imati na umu da su sve protestantske crkve nastale na "protestu" te tražiti od njih da ne protestiraju je nemoguća misija. Samo to je i najveće tragedija jer kršćanstvo nije protest i bunt nego prihvaćanje volje Božje. Eto toliko od mene.

more_horiz
Mila je napisao/la:

Ne sviđa mi se njegov nacionalizam (iako sam Hrvatica). Po njegovim pjesmama ispada kao da je Bog Bog Hrvata, a ne Bog svih naroda - užas! On veliča hrvatstvo naspram drugih nacija i između redaka poziva na mržnju spram drugih. Njegova ljubav prema domovini mi nije mirotvorna, već više neka nabrijana, ratoborna i egocentrična i to mi nikako ne ide s Duhom Svetim i Bogom, osim ako to nije jedan od simbola hrvatstva: Hrvat=katolik. Sumljiva je to meni duhovnost. ''Ne udaj se za drugoga bla bla'' - a tko te onda pita za Božju volju?! Što Bog zabranjuje vjenčanja između osoba druge nacije?! (da ne ispadne da se hvatam za antisemitističke pjesme od kojih se kao ogradio) Ljudi sve i svašta strpaju pod kršćanstvo.

njegov nacionalizam je obrambeni , nije šovinistički kao kod bizantinaca
ne vidim nikakav naglašeni šovinizam kod tompsona

hrvatska je preživjela strašan rat od 10 puta naoružanijeg neprijatelja koji se 40 godina spremao za rat koji su započeli 1990
dobro je da su hrvati izvukli živu glavu od četničkih ijna hordi koji su tukli po svim gradovima, pretežito po civilnim mjestima ( samo u slav. brodu poginulo je preko 100 djece !!)
ne znam iz kojeg si ti grada, možda iz ratnih područja- sjeti se samo kako je bilo prije 10-15 godina , da li su pucali samo po vojnim objektima ili po gradovima , trgovima, crkvama, bolnicama itd
pa će ti thompson biti puno draži , mala beba prema onome što su četnici pjevali

i sada bi po tebi bilo realno očekivati da se o onima koji su nas jučer htjeli zbrisati sa zemlje pjeva najbolje i u superlativima
budimo realni
ne bacajmo samo puste floskule
jer , floskule ne vrijede u realnom životu
a od nas hrvata se traži da već danas sve olako zaboravimo:
zato tompson pjeva: jučer gledam sliku naroda
baca cvijeće po herojima
a već sutra pobjednicima sude
prodaše ih za judine škude...

znam ti ćeš sada reći , pa kršćani smo treba sve oprostiti itd
pa ako je to tako ,zašto se dan danas više proslavlja NOB . i II.SR ( od koje je prošlo preko 60 godina!!), nego nedavni Domovinski rat
barem od predsjednika države?
a on isto tako baca floskule , treba oprostiti, a u biti MISLI treba ZABORAVITI na Domovinski rat
samo na 2.SR i slavne generale poput Koste nađa , kože popovića, sime dubajića nikako da zaboravi?
i ne zaboravlja prisustvovati svakoj obljetnici svakog pojedinog korpusa NOV-e . za te obljetnice uvijek ima vremena i slobodan je , a za jedva preživljeni Domovinski rat nema

ma neću više o politici , jadno je da to nekome uopće moram objašnjavati ,ako smo svi mi bili tada živi i sve vidjeli i doživjeli vlastitim očima i živcima- barem sada u vrijeme TV, globalnog novinarstva, satelita se ne može jednostrano izvještavati i pisati povijest , kao poslije II.SR

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply