Nacionalizam je grijeh.
dominik je napisao/la:Nacionalizam je grijeh.
Mila je napisao/la:dominik je napisao/la:Nacionalizam je grijeh.
Amen.
Hrki, ja jesam iz ratnog područja i doživjela sam rat, ali bih te molila samo da mi odgovoriš što kažeš na stihove: ''Ne udaj se za drugoga!'' Pa zar je to kršćanski?!?! Na to se nisi osvrnuo. Zanima me tvoje mišljenje. Znači meni bi bio grijeh udati se za Mađara, a za Srbina ne daj Bože smrtni grijeh! Čula sam prije za neke roditelje koji su rekli svom djetetu da će ga se odreći ako se uda za Srbina/Srpkinju. To za mene nisu roditelji! To su... ma nemam riječi - neljudi. I za mene upravo taj duh/mentalitet potiče jedan Thompson i to mi se iskreno gadi. Pa zar bi se Krist tako odrekao svoga djeteta?! Pa on se raduje izgubljenom sinu, a ne da tjera dijete od kuće jer se udaje za Srbina. Pa taj isti Krist je umro za tog Srbina!!! Meni bi mogli ljudi sve oduzet, ali u ljubav mi ne diraj!
jony je napisao/la:Ajde da i ja odgovorim na pitanje iz naslova teme:
Smatram da je Bog uvijek u svakom vremenu imao svoju ckrvu. Tako da vjerujem da je bilo vjernika i u 12. 13 i ostalim stoljećima prije dolaska reformatora. Vjerujem da su to bili ljudi koji nisu pristali slijediti čovjeka i nekakvu ljudsku hijerarhiju - već Božji Duh i da su zbog toga bili proganjani (kao što je Ezav progoni Jakova ili Jišmael Izaka) i ubijani.
Međutim, isto tako vjerujem da je svaki pokušaj izlaska iz ljudske hijerarhije nadahnut od Boga. Stoga vjerujem da je Luter bio nadahnut od Boga. Međutim tada dolazimo do pojmova iz Otkrivenja: majka bludnica i kćerke bludnice. Dakako, znamo da kad majka bludnica dobije kćer - da ta kćer nije bludnica. Postaje bludnica tek kad počne raditi ono što majka radi. Dakle, vjerujem da je to pogreška mnogih protestantskih crkava koje su izašle iz majke (KC) - što to su se uskoro organizirale, postavile hijerarhiju, vrhovni odbor i slično i tako postale isto što i majka!
Dakle, vjernika je uvijek bilo. I to su bili pojedinci koji su prihvatili vodstvo Duha i zbog toga bili odbačeni, proganjani i slično!
Otk. 18:4 I začuh glas drugi s neba, koji je govorio: "Izađite iz nje, narode moj, da ne budete dionici grijeha njezinih, i da ne primite od zala njezinih!
hrvoje hrki je napisao/la:
iz pjesme Lipa kaja , ja uopće ne vidim da se kaže ne udaj se za srbina
kaže se ne udaj se za drugoga
tako da puno lamentiraš , puno napadaš našeg najboljeg pjevača , a da uopće nemaš realne podloge!
dominik je napisao/la:Tko ne oprosti srbima za agresiju na hrvatsku i ne zaboravi na to - ni njemu Bog nece oprostiti njegove grijehe.
Zašto se treba zaboraviti da opet bude agresije?
jony je napisao/la:
evo opet aluzija da je KC bludnica, koja će naravno proći bez upozorenja
ma , meni i ne treba nikakvo upozorenje, ako takva osoba se ni do smrti neće popraviti , promjeniti svoja šovinistička mišljenja prema Kriatovoj crkvi od prvih vremena-KC , iz koje su potekle sve ostale , pa i reformirane crkve:pale:
Mila je napisao/la:dominik je napisao/la:Nacionalizam je grijeh.
Amen.
Hrki, ja jesam iz ratnog područja i doživjela sam rat, ali bih te molila samo da mi odgovoriš što kažeš na stihove: ''Ne udaj se za drugoga!'' Pa zar je to kršćanski?!?! Na to se nisi osvrnuo. Zanima me tvoje mišljenje. Znači meni bi bio grijeh udati se za Mađara, a za Srbina ne daj Bože smrtni grijeh! Čula sam prije za neke roditelje koji su rekli svom djetetu da će ga se odreći ako se uda za Srbina/Srpkinju. To za mene nisu roditelji! To su... ma nemam riječi - neljudi. I za mene upravo taj duh/mentalitet potiče jedan Thompson i to mi se iskreno gadi. Pa zar bi se Krist tako odrekao svoga djeteta?! Pa on se raduje izgubljenom sinu, a ne da tjera dijete od kuće jer se udaje za Srbina. Pa taj isti Krist je umro za tog Srbina!!! Meni bi mogli ljudi sve oduzet, ali u ljubav mi ne diraj!
Mila je napisao/la:Mađari su katolici ne? Brak između npr. Hrvata i Katolkinje s Kube, ili Katolika Mađara i crnkinje katolkinje nije miješan brak. Miješan je brak između pripadnika drugih konfesija. "Ne budite s nevjernicima pod jednim te istim jarmom; što ima pravednik s bezakonjem? Što li je zajedničko svjetlu i tmini" (2 Korinćanima 6:14)" Iz ovoga je jasno da nas Bog opominje da ne sklapamo brakove s nevjernicima. Ako je taj Srbin kršćanin u punom smislu te riječi onda je to druga priča. No, nije li Arkan rekao:"Nama je vrhovni komandant patrijarh Pavle". Bi li ti htjela da ti se kći uda za takvog "pravoslavca"?? Nisu li srpski prote davali blagoslov srpskom fašističkom imperijalizmu devedesetih? Thompson u svojoj pjesmi nije mislio na sve Srbe nego na bezbožnike. Na slučajeve kada su "komšije" jučer pili zajedno kavu, a sutra ti taj isti silovao ženu i pobio obitelj. Malo poslušaj druge njegove pjesme gdje poziva na mir i ljubav prije nego što ga tendenciozno i neargumentirano napadneš.dominik je napisao/la:Nacionalizam je grijeh.
Amen.
QEA je napisao/la:No, nije li Arkan rekao:"Nama je vrhovni komandant patrijarh Pavle". Bi li ti htjela da ti se kći uda za takvog "pravoslavca"?? Nisu li srpski prote davali blagoslov srpskom fašističkom imperijalizmu devedesetih?
QEA je napisao/la:Thompson u svojoj pjesmi nije mislio na sve Srbe nego na bezbožnike. Na slučajeve kada su "komšije" jučer pili zajedno kavu, a sutra ti taj isti silovao ženu i pobio obitelj. Malo poslušaj druge njegove pjesme gdje poziva na mir i ljubav prije nego što ga tendenciozno i neargumentirano napadneš.
|
|