Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

power_settings_newLogin to reply
+20
Mika
Medeni
No Nick
Navi
ILIJA
Pravednik
jakob
Marko
msomi
Aladin
mickey_mouse
Fazlija
hrvoje hrki
Peaceful_warior
Feba
forestsilvy
vivi
dragan
dominik
Istina
24 posters

descriptionMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? - Page 2 EmptyRe: Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

more_horiz
Feba je napisao/la:
forestsilvy je napisao/la:

prvo vjernik mora biti u dobroj crkvi, što to znači? To znači da ona mora imati temelje na Bibliji. Što to znači? Kako znati, vidjeti? PLODOVI.
Da li crkva raste, da li se ljudi mijenjaju, kakvo je slavljenje, pomazanje,dolaze li izvana propovjednici gostujuci, to su neki od znacajki.

Rast crkve može i ne mora biti pokazatelj ispravnosti crkve. Po tome je katolička crkva najbliža istini jer je najveća. No
Slavljenje i gostujući propovjednici također ne spadaju u plodove.
Plodovi su karakter ljudi u nekoj zajednici (Poslanica galaćanima 5). Jer ako sva ta zbivanja u nekoj zajednici ne utječu na ljude, ako su oni i dalje svjetovni uzalud ti i slavljenje i gosti iz inozemstva.

plodovi ne spadaju samo pod karakter ljudi, uostalom to jeste povezano, ali mi ovdje govorimo o crkvi.
Ti ne mozes imati fenomenalno slavljenje, pod time mislim pomazanje ako ljudi zive kao da nemaju Krista. Imat ces samo dobar vokal.
Trud pastora, apostola,voditelja vidi se u pozivanju vanjskih propovjednika, jer brine za svoje ovce, tako da i to jeste plod odgovornosti.

Zamisli crkvu, bez pomazanja u slavljenju, bez rasta, bez drugih propovjednika? O cemu pricamo?

descriptionMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? - Page 2 EmptyRe: Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

more_horiz
Slazem se sa ovim...Velicina Crkve?Nebitno?Po cemu je to bitno?Hocemo postati kao u Americi pa ce na neke proslave biti pozvani samo Pastori ne ispod 1000 clanova?A gdje je kvaliteta covjeka?Pa i kod neznam Premijera Sanadera dolaze gosti pa sto onda???Sa ostalim se slazem plodovi i rodovi...Ali opet svatko to moze okreniti na svoju korist.Reci to i to je moj plod i moj rod...Kuzis?I nebi se bas slozila sa tobom u vezi Rijeci Zivota,bar u nekim drugim krajevima lijepe nase jer sam tamo bila...I upravu su Pastori bili onako kako ti pises sto su uvodili svoja pravila a ne Bozja i gledali upravo na kvantitetu a ne na kvalitetu tako da nebi o tome...To je naima bilo davno,ljudi se mjenjau naravno...Za Zagreb zaista neznam...Govorim svoje iskustvo...
Nego reci mi zasto mislis da plod slavljenje???Po cemu je to vazno?To me zanima..Interesantno da si to spomenio...Jer i ja to mislim...Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? - Page 2 Icon_biggrin

na gornje sam "isitni" odgovorila, pa mozes tamo procitati kao i za slavljenje.

more_horiz
Hmmm!Pa ja znam Crkvu koja je imala nevjerojatno slavljene,masu gostiju,cuda i izbavljivanje od demona,cak i nevjerojatna ozdravljena, pa su sa propovjedaonice proklinjali ljude, tjerali ljude iz Crkve, kontroliariu svakog pojedinac, lagali,...Itd...Gore od bilo koje sekte.A objasnjenje nalazim u citatu.Nije li Isus sam rekao RECI CETE U ONAJ DAN ZAR NISMO U TVOJE IME OZDRAVLJALI BOLESNE,GOVORILI TUDIM JEZICIMA.....A JA CU IM RECI ODLAZITE OD MENE ZLOTVORI NISAM VAS POZNAVO!Znas i covjek i davao mogu jako dobro emitirati Boga,da se skoro i ne primjeti razlika, a osim toga postoji i masovna kontrola,hiponoza....S tim stvarim treba biti jako oprezan....To je tesko za preispitat...
Slozila bi se sa tobom za slavljenje,ali moze i slavljenje bit trenutno a poslije toga da se zastrani...????
Ja mislim da su plodovi duha mudrost,strpljivost....Itd.A da je ostalo totalno materijalno i nebitno...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Hmmm!Pa ja znam Crkvu koja je imala nevjerojatno slavljene,masu gostiju,cuda i izbavljivanje od demona,cak i nevjerojatna ozdravljena, pa su sa propovjedaonice proklinjali ljude, tjerali ljude iz Crkve, kontroliariu svakog pojedinac, lagali,...Itd...Gore od bilo koje sekte.A objasnjenje nalazim u citatu.Nije li Isus sam rekao RECI CETE U ONAJ DAN ZAR NISMO U TVOJE IME OZDRAVLJALI BOLESNE,GOVORILI TUDIM JEZICIMA.....A JA CU IM RECI ODLAZITE OD MENE ZLOTVORI NISAM VAS POZNAVO!Znas i covjek i davao mogu jako dobro emitirati Boga,da se skoro i ne primjeti razlika, a osim toga postoji i masovna kontrola,hiponoza....S tim stvarim treba biti jako oprezan....To je tesko za preispitat...
Slozila bi se sa tobom za slavljenje,ali moze i slavljenje bit trenutno a poslije toga da se zastrani...????
Ja mislim da su plodovi duha mudrost,strpljivost....Itd.A da je ostalo totalno materijalno i nebitno...

filozofiranje nas nikud ne vodi, jer po ovom tekstu, čovjek bi se trebao zatvoriiti u umobolnicu.-oni bijeli zidovi tako da je safe i citati Bibliju pa ce biti siguran ali cak ni tada.zbog straha od toga je li na pravom putu. Jel to to,hm,strah koči čovjeka.
Kršćanstvo je živi odnos s Bogom, za njega treba hrabrosti i odlučnosti, ustrajnosti jer, da, past ćemo i pogriješit ćemo ali pitanje se postavlja hočeš li se dići i nastaviti dalje s Bogom ili ćes sjediti u jami i kukati e filozofirati.
Mislim da razumiješ što želim reći,
srdačan pozdrav

more_horiz

filozofiranje nas nikud ne vodi, jer po ovom tekstu, čovjek bi se trebao zatvoriiti u umobolnicu.-oni bijeli zidovi tako da je safe i citati Bibliju pa ce biti siguran ali cak ni tada.zbog straha od toga je li na pravom putu. Jel to to,hm,strah koči čovjeka.
Kršćanstvo je živi odnos s Bogom, za njega treba hrabrosti i odlučnosti, ustrajnosti jer, da, past ćemo i pogriješit ćemo ali pitanje se postavlja hočeš li se dići i nastaviti dalje s Bogom ili ćes sjediti u jami i kukati e filozofirati.
srdačan pozdrav

Pa naravno da si u tome u pravu.Filozofiranje nas naravno ne vodi nikamo i treba zivjeti i imati zivi onos sa Bogom...Nebi ni ja to lijepse napisla:D Ali treba uvijek biti i na oprezu.Zivjeti,otvorenih ociju ja bi to nazvala...Very Happy
Mislis li da Crkve koje nemaju silu i jako slavu pout dosta Crkava onda nemaju ni plodove, ap s tim nisu ni od Boga????
Pozdrav!

more_horiz
Istina je napisao/la:

srdačan pozdrav

Pa naravno da si u tome u pravu.Filozofiranje nas naravno ne vodi nikamo i treba zivjeti i imati zivi onos sa Bogom...Nebi ni ja to lijepse napisla:D Ali treba uvijek biti i na oprezu.Zivjeti,otvorenih ociju ja bi to nazvala...Very Happy
Mislis li da Crkve koje nemaju silu i jako slavu pout dosta Crkava onda nemaju ni plodove, ap s tim nisu ni od Boga????
Pozdrav!

Ne mora znaciti da nisu od Boga ali su mlake a pise da ce mlake ispljunuti iz usta, a i da ti pravo kazem dosta mi je rapsrava po cijelom forumu jer se osjeti jaki duhovni ponos u koji i ja onda zapadnem a to mi stvarno ne treba u zivotu. Idem medu ljude tamo mi je mjesto, srdacan pozdrav "istina"

more_horiz
hahahahaha ova tije dobra...Very Happy Ipak nemoramo svi misliti isto i razgovor i sluzi za osnazenje i otkrivenje...Ne izgledamo svi isto zar bi morali i shvacati Boga isto...???
No dobro uzivaj medu zivima koji "nemaju"duh ponosa.
Pozdrav od nas ponosnih!Cool

more_horiz
Istina je napisao/la:
hahahahaha ova tije dobra...Very Happy Ipak nemoramo svi misliti isto i razgovor i sluzi za osnazenje i otkrivenje...Ne izgledamo svi isto zar bi morali i shvacati Boga isto...???
No dobro uzivaj medu zivima koji "nemaju"duh ponosa.
Pozdrav od nas ponosnih!Cool

imas pravo bila je dobra,

hm, shvacati Boga isto?

hm, "nemaju" duh ponosa,

hm, svi smo mi velke face prek neta affraid

more_horiz
Svaka istina se može sagledati iz različitih perspektiva, svaka istina se može izokrenuti. Biblija se može tumačiti samo na jedan način, ona je Božja riječ koja nam govori, pisana vodstvom Svetoga Duha, no mnogima je teško prihvatiti te istine, ali ako samo pokušaju živjeti prema njenim principima sigurno će biti sretniji i osjetiti vodstvo Svetoga Duha i u svom životu. study

more_horiz
dominik je napisao/la:
Samo je jedno tumacenje Biblije - po Duhu Svetom.

Ali ljudi cesto tumace Bibliju - tako da njima odgovara, a sto im ne odgovara ignoriraju ili kompliciranim teoloskim petljama pokusavaju oprati svoju savjest.

Oh, smiluj nam se Boze, da otvorimo srca prema istini iz Rijeci, Istini koja nije ugodna - ali vodi ka Bogu.

ali , kako ti konkretno onda znaš ( ili bilo tko drugi) da te uvijek vodi DS u tumačenju biblije:?:

jer , kod mnogih reformiranih se stječe jako prepotentan stav da oni imaju posebne odnose , ugovore sa Duhom svetim i da je njihovo tumačenje jedino ispravno

a, kad se dotaknemo tolikih i tolikih tema , vidimo da skoro svatko tumači bibliju ili citat na svoj- JEDINI ISPRAVAN način Question ( kako tada dotični SAMOUVJERENO misli i promišlja), a svi drugi po tome dotičnom, nemaju pravo, drugim riječima , ti drugi nemaju povlasticu "komunicirati" sa Duhom svetim, pa time "biti u pravu"kako

i šta ćemo sad:cica:

more_horiz
ali , kako ti konkretno onda znaš ( ili bilo tko drugi) da te uvijek vodi Duh Sveti u tumačenju Biblije

prvo, iskazi postovanje i ne zovi Duha Svetog - "DS"...

odgovor na tvoje pitanje jest jednostavno - Znas da te Duh Sveti vodi tako jer je On u srcu. Gotovo ga mozes osjetiti, iako osjecaji nisu vazni. Onaj tko je rodjen od Duha, poznaje svoga Oca.

Ti naravno ne mozes nesto takvo ciniti, jer stujes "Mariju idola", pa potpuno sumnjam da imas ikakvog dijela sa Duhom Svetim, jer pise u Pismu, da Krist nema nikakvog udjela s idolskim hramom.

Zato ti i jest vodjenje Duhom nejasna stvar. Nazalost... Sad
Da bi imao/imala pravo na Duha Svetoga, moras se obratiti od idola "Marije" i stovanja toga. Moras se pokajati i odreci se robovanja tome. Te stovati samo i iskljucivo Boga Oca i Isusa Krista!

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
dominik je napisao/la:

Ali ljudi cesto tumace Bibliju - tako da njima odgovara, a sto im ne odgovara ignoriraju ili kompliciranim teoloskim petljama pokusavaju oprati svoju savjest.

Oh, smiluj nam se Boze, da otvorimo srca prema istini iz Rijeci, Istini koja nije ugodna - ali vodi ka Bogu.

ali , kako ti konkretno onda znaš ( ili bilo tko drugi) da te uvijek vodi DS u tumačenju biblije:?:

jer , kod mnogih reformiranih se stječe jako prepotentan stav da oni imaju posebne odnose , ugovore sa Duhom svetim i da je njihovo tumačenje jedino ispravno

a, kad se dotaknemo tolikih i tolikih tema , vidimo da skoro svatko tumači bibliju ili citat na svoj- JEDINI ISPRAVAN način Question ( kako tada dotični SAMOUVJERENO misli i promišlja), a svi drugi po tome dotičnom, nemaju pravo, drugim riječima , ti drugi nemaju povlasticu "komunicirati" sa Duhom svetim, pa time "biti u pravu"kako

i šta ćemo sad:cica:

To je brate upravo ono sto ja zelim reci.Vecina se nas zove nanovo rodenima i ispunjenima Duhom Svetim a opet drugacije citamo,shvacamo i razumijemo Bibliju.
Nemoguce je reci da svi MORAMO imati sito tumacnje Biblije da bi bili od Duha nadahnuti i da bi zivjeli u skladu s Bozjom Rijeci.Mislim da su to nebuloze koje vode stvaljaju u usi vjerinka da bi ih poslusno vodili kud oni zele a ne gdje ih Bog zeli...Biblija je u svakom slucaj DUHOVNA i osnovne istine u njoj moraju biti svima jednake a DOKTRINE o kojima ja ovdje govorim su i onako izmisljitina ljudi...Jeli vazno hocemo li popti gutljaj vina poslije vecere ili ne?Ili okititi bor za Bozic?Dokrtine=gluposti!
Ali svi smo mi puni ponosa...Ali oni ne!!!!Very Happy

more_horiz
dominik je napisao/la:
ali , kako ti konkretno onda znaš ( ili bilo tko drugi) da te uvijek vodi Duh Sveti u tumačenju Biblije

prvo, iskazi postovanje i ne zovi Duha Svetog - "DS"...

odgovor na tvoje pitanje jest jednostavno - Znas da te Duh Sveti vodi tako jer je On u srcu. Gotovo ga mozes osjetiti, iako osjecaji nisu vazni. Onaj tko je rodjen od Duha, poznaje svoga Oca.

Ti naravno ne mozes nesto takvo ciniti, jer stujes "Mariju idola", pa potpuno sumnjam da imas ikakvog dijela sa Duhom Svetim, jer pise u Pismu, da Krist nema nikakvog udjela s idolskim hramom.

Zato ti i jest vodjenje Duhom nejasna stvar. Nazalost... Sad
Da bi imao/imala pravo na Duha Svetoga, moras se obratiti od idola "Marije" i stovanja toga. Moras se pokajati i odreci se robovanja tome. Te stovati samo i iskljucivo Boga Oca i Isusa Krista!

ti sigurno ne štuješ Isusa , a time ni Boga
ako Bogorodicu nazivaš idolom , to je više nego očito
to je druga stvar što ti misliš da te vodi Duh sveti , a vjerojatnije je da te vodio otac laži i zabluda:(

more_horiz
Drago braco bez obzira na nase drugacije razumjevanje Biblije moramo postovati jedni druge i nase misljenje.Kako mozete biti toliko egocentricini i misliti da ste jedino vi u pravo?To je nemoguce.Zato malo postocanja nebi skodilo!amen

more_horiz
dominik je napisao/la:

A Duha Svetog jedino ispravno poznajem - ja?! Zar ne Dominik? To li si htio reci? Nazalost, to je nacin razmisljanja svakog prosjecnog fasiste!

more_horiz
Duha Svetoga poznaje svaki krscanin koji je rodjen od Boga.

more_horiz
Biblija tumaci sama sebe, i mi nebi smjeli tumaciti kako nama pase, vec kako pise. mnogi "napadaju" neistomisljenike, jel smatraju da su oni u pravu, i zele pokazati istinu svom bratu.
A dok su drugi oholi i zele da pokazu svoje znanje. Mislim da bi svi trebali Bibliju proucavati sa poniznošću i molitvom
.

more_horiz
U svakom slucaju ali kako znati di bas ti u pravu a tvoj brat ne....KO moze biti toliko samouvjeren?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply