dominik je napisao/la:(osvrt na odgovore na moj prijasnji post od cesljugara, mile, mokija, daniela, dine i tresnje; a i svima ostalima koje se tice)
Ali ako VAM JEST DOSTA. Tada nastavite citati.
Ja sam mladi krscanin. I nakon svog rodjenja ubrzo sam umro. Ponavljam, iako bio krscanin par dana, ja sam ipak umro i dobro znam sto je mlaki zivot, dobro znam licemjerno krscanstvo.
Ja sam vjerovao u Boga, citao Bibliju, smatrao se krscaninom, kasnije sam cak i isao u crkvu, pjevao, molio i mnogo pricao o Bogu. Ali i dalje je to bilo nekako mutno. I dalje sam cinio grijeh, cak ga nisam ni volio ali bio je dio mene. I dalje sam bio vise na sablazan nevjernicima i svojim prijateljima nego na osvjedocenje.
I bas zato, jer sam tako mlad, tako rano nakon sto sam susreo Boga opet pao u svijet i grijeh. Zato sam toliko agresivno raspolozen protiv toga. Jer znam sto je to. I prepoznajem to i stanja slicna tome u “krscanima”. Znak toga stanje je KOMPROMIS s GRIJEHOM. I LJUBAV prema SVIJETU.
I sve ovo govorim – jer me Bog iz tog stanja IZBAVIO! Bog to moze, Bog to zeli, Bog je spreman na to! I jedino sto prijeci jest cinjenica da ljudi to ne zele i nisu spremni na takvo sto!
Prigovara mi se sto sam u proslom postu bio grub. Kazete da treba ljudima dati prvo ljubav Bozju pa ce ga tada slijediti.
Bog je meni dao prvo svoju ljubav i milosrdje, ali mi je i rekao da ga slijedim. Ja sam uzeo prvo ali zanemario drugo – i postao licemjerni mlaki krscanin! Jer covjeku su misli od pocetka zle.
I znate kad je dosla REVOLUCIJA u moj zivot? Dosla je u trenu kada me je BOG OSVJEDOCIO O TO TKO SAM I STO SAM. Sjecam se toga kao da je bilo jucer.... Bio sam na jednom sastanku krscana i molilo se i Duh je bio prisutan. Ali kada sam trebao autobusom ici kuci i cekao sam ga na kolodvoru velika gotovo depresija me zahvatila. Poceo sam shvacati koliko moj zivot je licemjeran, koliki sam gad sto od Boga uzimam blagoslove a ne zivim ni 10% krscanstva. Da doista moj zivot ne slici Isusovom. I znate sto – NIJE MI BILO SVEJEDNO. Doista me boljelo i bilo mi je uzasno. I cim sam dosao kuci, nisam mogao biti miran. Vrlo rano sam otisao u svoju sobu i malo pokusao slusati propovjedi. I tad sam napokon se pustio. I plakao sam te noci kao nikad u svom zivotu. I kajao se za svoj pokvareni postupak prema svojem Bogu. Reci cu vam da sam plakao toliko da su plahte moga kreveta tamo gdje sam bio bile mokre od suza i bala. Pazite...to sam ucinio nakon kojih 2 godine krscanstva!!!
Znate sto sam osim kajanja rekao Gospodinu?
Da se OBRACAM od grijeha. I da predajem svoj zivot u Njegove ruke. Da sam 100% Njegov i da radi sa mnom sto god hoce. Predao sam sve. I Isus mi se u svojoj milosti smilovao. Toliko me ispunio i protresao Duhom kao nikada dotada u mojem zivotu...a nisam siguran jesam li do dana danasnjeg tako sto iskusio.
I ovo je sad poruka VAMA. Hocete nesto vise od svog zivota? Hocete Isusa Krista?
Sada je vrijeme da se pokajete i obratite. Idite iz ovih stopa Bogu, i pocnite se kajati za svaki grijeh, svaku mutnu stvar u vasem zivotu koje se sjetite. Osjetite se tuznim i zaplacite. Molite osvjedocenje Duha za grijeh u vasem zivotu, neka vas Bog istrazi i osvijetli vas najsjajnijim svijetlom i da se ocituje svaka OPACINA I SVJETOVNOST u vama. I placite i obratite se od toga. Placite i molite da vam se oprosti svaka neposlusnost i ignoriranje Duha u vasem zivotu. Svaka ljubav prema grijehu. Zamrzite grijeh.
I zazovite krv Isusa Krista – Janjeta, da vas ocisti od SVAKOG grijeha!
Takodjer i predajte svog zivot Bogu. Sve sto imate dajte Isusu. ODRECITE SE SEBE I SVEGA SVOJEG. Recite da dajete sve Bogu pa makar i teske i bolne stvari bile u vasem zivotu. Ne trazite nista od ovog svijet za sebe! Sve predajte Bogu, neka dodju i teske i bolne i mucne stvari u zivotu ali vi cete SLIJEDITI BOGA. Makar zivjeli samo jos 3 mjeseca, makar vam pomrli svi bliznji, pa da i ostali sami na svijetu – neka bude BOZJA VOLJA! Makar i na kraju svog zivota zavrsili u paklu ognjenom iz vatre cete slaviti Boga. Jer ne zasluzujemo bolje.
Podignite oltar molitve, od suza ga podignite, a ne od kamenih srca. I stavite gore svoj zivot - sebe. I zazovite Boga da spusti oganj – Duha - da prihvati vasu zrtvu.
Ovo vam je mozda poslijednja prilika. Ili cete se slomiti sada ili mozda cete otvrdnuti da vise nikada nece biti povratka.
I svatko tko to doista zeli, doista zeli slijediti ISUSA KRISTA na KRIZ i SMRT neka mi se javi na PM i ja cu dati sve od sebe i sve sto Bog moze kroz mene uciniti da vam se pomogne. Da cisti i bez mane, mocni u Duhu, mozete pristupiti Zarucniku i zivjeti zivot krscanina.
Tko ima usi neka cuje. Amen!
Btate Dominik,
BOG NEKA TE BLAGOSLOVI.
AMEN!!!
Želislav